Χλιαρή αντιμετώπιση

Ημερομηνία δημοσίευσης: 4 Μαΐου 2016
Από την Τρίτη 10 Μαίου 2016 έως και την Παρασκευή 20 Μαίου 2016 θα διαρκέσει η υποβολή των παραστατικών στον ΕΟΠΥΥ που αφορούν -τις πληρωμές- τον μήνα Απρίλιο. Και ενώ κάποιος θα περίμενε ότι με την ανακοίνωση του νέου οι συμβεβλημένοι προμηθευτές υγείας θα χαίρονταν, η αντιμετώπισή του μάλλον ως χλιαρή ή αδιάφορη θα μπορούσε να χαρακτηριστεί.

Γεγονός που οφείλεται, αφενός στο ότι κανείς πάροχος δεν ξέρει επακριβώς τι θα βάλει στην τσέπη του και αφετέρου διότι οι καθυστερήσεις στις πληρωμές έχουν φθάσει στο τετράμηνο. Μόλις λίγες ημέρες πριν από το Πάσχα πληρώθηκαν- λέει- τις οφειλές του Δεκεμβρίου.

Έκτακτη σύσκεψη για καυτά θέματα

Ημερομηνία δημοσίευσης: 28 Απριλίου 2016
Σύσκεψη πραγματοποίησε την προηγούμενη εβδομάδα η Ομοσπονδία Συνεταιρισμών Φαρμακοποιών Ελλάδος, καθώς τα θέματα είναι πολλά και καυτά!

Στα πλαίσια του διοικητικού συμβουλίου και μετά από πρόσκληση του προέδρου της ΟΣΦΕ κ. Μπελώνη συζητήθηκαν:

1.Η πορεία του ΚΘ΄ συνεδρίου της ομοσπονδίας, το Σάββατο 11 και την Κυριακή 12 Ιουνίου 2016, με τίτλο "Συνεταιριστική οπτική για το φαρμακείο: η λύση του αύριο", όπου θα τεθούν επί τάπητος επίκαιρα και σημαντικά θέματα που αφορούν το ρόλο που έχουν οι ΣΥΦΑ στην κοινωνική οικονομία αλλά και το ρόλο του φαρμακείου και του επιστήμονα φαρμακοποιού στην πρωτοβάθμια φροντίδα.

2.Θέματα που αφορούν τις επιπτώσεις που θα έχουν τόσο οι ΣΥΦΑ όσο και το φαρμακείο από τα επερχόμενα δελτία τιμών

3.Απαντητική επιστολή της ΟΣΦΕ στο δευτεροβάθμιο όργανο του ΠΦΣ, όσον αφορά το ψήφισμα που κατατέθηκε στην τελευταία γενική συνέλευση του ΠΦΣ - με 24 (!) παρόντες- και αναφέρεται σε καταγγελία της ΟΣΦΕ, επί μυθοπλασιών εμπλοκής της σε νομοθετικό έργο, οδηγώντας τον Κλάδο και πάλι σε αδιέξοδη εσωστρέφεια.

4.Θέματα που αφορούν την πολυιδιοκτησία και τι επιπτώσεις θα έχει κάτι τέτοιο για το συνεταιριστικό κεφάλαιο, όπως επίσης και τους τρόπους αντιμετώπισης.

Η Μαρία Λεοντάρη διευθύντρια Επικοινωνίας στον ΣΦΕΕ

Ημερομηνία δημοσίευσης: 28 Απριλίου 2016
Τη θέση της διευθύντριας Επικοινωνίας του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) ανέλαβε η Μαρία Λεοντάρη, η οποία εντάσσεται σε μια δυναμική ομάδα που έχει ήδη σημαντικό έργο προς όφελος της φαρμακοβιομηχανίας και του Έλληνα ασθενή.

Με περισσότερα από 18 χρόνια εμπειρίας στο χώρο της Διοίκησης Επιχειρήσεων και με έμφαση στη Στρατηγική Επικοινωνία και τις Δημόσιες Σχέσεις, η Μαρία Λεοντάρη κατείχε σημαντικές θέσεις σε ελληνικές και πολυεθνικές εταιρίες.

Διαθέτει τεχνογνωσία σε διάφορους τομείς, όπως Επικοινωνίας, Εταιρικής Φήμης και Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, Διαχείρισης Κρίσεων, Ανάπτυξης Σχέσεων με KOLs και ΜΜΕ, Εκπαίδευσης και Marketing.

Έχει συνεργαστεί τόσο με τον ιδιωτικό όσο και με το δημόσιο τομέα, ενώ στο πελατολόγιο που έχει χειριστεί συμπεριλαμβάνονται σημαντικές πολυεθνικές, αλλά και εγχώριες εταιρίες.

Η Μαρία Λεοντάρη είναι κάτοχος B.Sc. στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (double major: International Business & Human Resources Management), από το Αμερικάνικο Κολλέγιο (The American College of Greece - Deree College), μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών MA in International Business Management, από το Πανεπιστήμιο του Newcastle upon Tyne, UK και Διπλώματος Professional Public Relations, από το Αμερικάνικο Κολλέγιο (The American College of Greece - Deree College). Μιλά αγγλικά και γερμανικά.

Υπολειτουργεί η ΜΕΘ στο Γενικού Νοσοκομείου Χίου- ασθενείς μεταφέρονται με αεροδιακομιδές σε άλλα νοσοκομεία

Ημερομηνία δημοσίευσης: 27 Απριλίου 2016
Eπ' ευκαιρία της 1ης Νοσηλευτικής Ημερίδας του Γενικού Νοσοκομείου Χίου «Σκυλίτσειο», που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο νησί, κλιμάκιο εκπροσώπων του Διοικητικού Συμβουλίου του 1ου Περιφερειακού Τμήματος Αττικής και Νήσων Αιγαίου της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος αποφάσισε να επισκεφτεί όλους τους χώρους και τις κλινικές του Νοσοκομείου.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, το κλιμάκιο συνομίλησε με τους νοσηλευτές για τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν στο χώρο τους, κυρίως λόγω της έλλειψης προσωπικού. Ιδιαίτερη σημασία δόθηκε στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, η οποία ενώ πληροί όλες τις προδιαγραφές από πλευράς ιατρικού εξοπλισμού και μηχανημάτων, υπολειτουργεί λόγω της έλλειψης ιατρών και νοσηλευτών με αποτέλεσμα να μην λειτουργούν όλα τα κρεβάτια και οι ασθενείς να μεταφέρονται με αεροδιακομιδές σε άλλα νοσοκομεία.

Πρόταση για τον τρόπο συμμετοχής των ασφαλισμένων στις εξετάσεις

Ημερομηνία δημοσίευσης: 26 Απριλίου 2016
Συμμετοχή του ασφαλισμένου στις διαγνωστικές εξετάσεις ανάλογα με την φορολογική του δήλωση ακούγεται ότι πρότειναν γιατροί σε μία από τις τελευταίες συναντήσεις που έγιναν στον ΕΟΠΥΥ σχετικά με τη νέα σύμβαση των διαγνωστικών κέντρων. Μία ακόμη παράμετρος που θα καθορίζει το ποσοστό συμμετοχής -σύμφωνα πάντα με την πρόταση- είναι η βαρύτητα του νοσήματος του ασφαλισμένου και η διάρκεια αυτού.

Μολονότι σε κάποιους από τους συμμετέχοντες στη συνάντηση η συγκεκριμένη πρόταση φάνηκε ενδιαφέρουσα, ωστόσο αναγνώρισαν τη δυσκολία εφαρμογής της, καθώς κάθε ασφαλιστικό ταμείο θα πρέπει να έχει άμεση πρόσβαση στα οικονομικά δεδομένα του κάθε ασφαλισμένου, και άρα σύνδεση με το TAXIS.

Zήτησαν τη συνδρομή του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Ημερομηνία δημοσίευσης: 25 Απριλίου 2016
Τη συνδρομή του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών -αφού βεβαίως πήραν πρώτα το πράσινο φως από τον ΕΟΠΥΥ- ζήτησαν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ιδιωτικής Πρωτοβάθμιας Υγείας και η Πανελλήνια Ένωση Ιατρικής Βιοπαθολογίας, προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία πραγματικής κοστολόγησης των εξετάσεων και το τελικό αποτέλεσμα να προωθηθεί προς το ΚΕΣΥ.

Αυτό βεβαίως δεν σημαίνει ότι οι αιτήσεις ακύρωσης που έχουν υποβάλει διάφορα θεσμικά όργανα για την υπουργική απόφαση που προσδιόριζε την υποκοστολόγηση των εξετάσεων αναιρούνται. Το αντίθετο....

Μία εξ αυτών- και συγκεκριμένα της Πανελλήνιας Ενωσης Βιοπαθολόγων- αναμένεται να συζητηθεί στο ΣτΕ στα τέλη Μαϊου.

Μεγάλη κινητικότητα με τα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας στα φαρμακεία

Ημερομηνία δημοσίευσης: 20 Απριλίου 2016
Aπό τη στιγμή που τα προϊόντα σου αρχίζουν να διαρρέουν και σε άλλα κανάλια διανομής, άρα μειώνεται και ο τζίρος σου, ένας ενδεδειγμένος τρόπος να "φρενάρεις" την πτώση των πωλήσεών σου είναι να λανσάρεις δικά σου προϊόντα με την επωνυμία σου. Τα γνωστά Pl.

Iδίως το τελευταίο διάστημα, υπάρχει μεγάλη κινητικότητα με τα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας στα φαρμακεία, το μερίδιο των οποίων αν και σήμερα είναι αμελητέο έχει προοπτική να αυξηθεί σημαντικά στο μέλλον. Η μεγαλύτερη διείσδυση που έχουν πετύχει τα συγκεκριμένα προϊόντα είναι στις κατηγορίες των καλλυντικών, των ειδών περιποίησης σώματος αλλά και στα αντηλιακά, ενώ έχουν λανσαριστεί και κάποια προϊόντα στην κατηγορία των ορθοπεδικών, των αναλώσιμων, για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος κ.λπ..

Τώρα βέβαια, υπάρχει ένα μικρό "αγκαθάκι". Πώς θα πειστούν οι φαρμακοποιοί να τα εντάξουν στην γκάμα των ειδών που εμπορεύονται, καθώς η υπεροχή των επώνυμων σημάτων -λόγω των κατευθυνόμενων... οδηγιών- είναι ξεκάθαρη.

Ειδοποιητήρια στα φαρμακεία για κατασχέσεις εις χείρας τρίτων

Ημερομηνία δημοσίευσης: 19 Απριλίου 2016
Περί τις 3.500 λένε ότι έχουν φθάσει σε αριθμό τα κατασχετήρια προς τα φαρμακεία. Αυτά δεν αφορούν ανάλογο αριθμό φαρμακείων, αλλά περίπου 1.000 καταστήματα. Αυτά έχουν λάβει ειδοποιητήρια για κατασχέσεις εις χείρας τρίτων από προμηθευτές κατά βάση, αλλά και από βιομηχανίες, καθώς και από ιδιοκτήτες ακινήτων που μισθώνουν τα μαγαζιά.

Η κατάσταση στον κλάδο βρίσκεται στο κόκκινο, για αυτό και κάποιες φαρμακοβιομηχανίες είπαν τελευταίως να βάλουν… πλάτη –έχοντας και τις ευλογίες του Υπουργείου - τουτέστιν να γίνει ρύθμιση οφειλών, προκειμένου αφενός να σωθεί το βασικό κανάλι διανομής των προϊόντων τους και αφετέρου κάποια στιγμή να λάβουν και αυτές τα χρωστούμενα τους. Αμ πώς! το ένα χέρι νίβει το άλλο και τα δύο το πρόσωπο!
Σελίδες: Προηγούμενη Επόμενη