Απολύσεις εργαζομένων σε φαρμακοβιομηχανία

Ημερομηνία δημοσίευσης: 23 Οκτωβρίου 2019
Κακά τα μαντάτα που έφθασαν χθες από γνωστή φαρμακοβιομηχανία. Οριστικοποιήθηκε λένε, η απομάκρυνση του 60% των εργαζομένων της, καθώς ως γνωστόν εδώ και αρκετά χρόνια τα νούμερα δεν βγαίνουν και τα ταμεία άδειασαν από ρευστό. Τι σημαίνει το 60%; Σημαίνει 50 άτομα με τη μία...

Η αναταραχή είναι μεγάλη και όχι μόνο στις κατώτερες βαθμίδες των εργαζομένων αλλά και στα υψηλά κλιμάκια που θορυβήθηκαν από το νέο... 'Ερχονται και άλλες εξελίξεις.

Στη Βουλή ο νέος πρόεδρος του ΕΟΦ

Ημερομηνία δημοσίευσης: 23 Οκτωβρίου 2019
Στις 10 το πρωί τη Πέμπτης παρουσιάζεται στη Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων ο χειρουργός Δημήτριος Φιλίππου, ο οποίος προτείνεται από τον υπουργό Υγείας, για τη θέση του Προέδρου του ΕΟΦ.

Ο κ. Φιλίππου διαδέχεται τον Ιωάννη Μαλέμη, ο οποίος είχε αναβαθμιστεί τον περασμένο Ιανουάριο από αντιπρόεδρος σε πρόεδρο του Οργανισμού.

Περιμένοντας την απόφαση...

Ημερομηνία δημοσίευσης: 22 Οκτωβρίου 2019
Στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα ..... ακόμα καμία απόφαση για τους ασθενείς που λαμβάνουν νοσοκομειακά φάρμακα από τον ΕΟΠΥΥ, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να βρουν τις θεραπείες τους. Την ίδια στιγμή η δαπάνη ακολουθεί την ανοδική της πορεία, ενώ όπως μαθαίνουμε, τα σημειώματα του Clawback από τον ΕΟΠΥΥ είναι έτοιμα και μόλις τα λάβουν οι εταιρείες θα έχουν μπροστά τους ένα άλυτο πρόβλημα (80% επιστροφές ....).

Και έτσι κυλάει ο χρόνος!

Οι άλλοι επιλύουν προβλήματα και εμείς αναλωνόμαστε....

Ημερομηνία δημοσίευσης: 21 Οκτωβρίου 2019
Nα βλέπεις ότι οι άλλοι κάνουν μια προσπάθεια για να λύσουν προβλήματα, ενώ εσύ μπορεί και να αναλώνεσαι γύρω από τον εαυτό σου δεν είναι και ό,τι καλύτερο.

Ακούστηκε ότι η Γαλλία, η Ιταλία και η Πορτογαλία σκέφτονται να εισαγάγουν το εργαλείο του Κέντρου Πληροφόρησης για την Παροχή Φαρμάκων (Cismed), το οποίο σχεδιάστηκε από το Γενικό Φαρμακευτικό Συμβούλιο (CGCOF). Πρόκειται για ένα εργαλείο παρακολούθησης για την αποτυχία παροχής φαρμάκων στα φαρμακεία.

Εργαλεία για έλεγχο ή παρακολούθηση υπάρχουν. Το βασικότερο θέμα δεν είναι αν μπορείς να τα υποστηρίξεις οικονομικά αλλά αν έχεις την διάθεση να τα υιοθετήσεις, ειδικά όταν η ιστορία τα έχει κρίνει επιτυχημένα. Νομίζω!

22 χώρες θα ανταλλάσσουν ηλεκτρονικούς φακέλους υγείας

Ημερομηνία δημοσίευσης: 18 Οκτωβρίου 2019
Μέχρι το 2021, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την Υγεία προβλέπει ότι 22 χώρες θα ανταλλάσσουν ηλεκτρονικούς φακέλους υγείας- τόσο τις συνταγές όσο και τις περιλήψεις των ασθενών. Ηδη, η Κροατία άρχισε να λαμβάνει περιλήψεις ασθενών από την Τσεχία. Η τελευταία, επίσης, άρχισε την αποστολή ηλεκτρονικών φακέλων υγείας στο Λουξεμβούργο τον Ιούνιο, ενώ η Φινλανδία χορηγεί επίσης ηλεκτρονικές συνταγές στην Εσθονία.

Εμείς εδώ το έχουμε κοιτάξει καθόλου; ή μπα!

Θέσεις για άτομα με αναπηρία στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων

Ημερομηνία δημοσίευσης: 17 Οκτωβρίου 2019
Να και κάτι καλό. Στην προκήρυξη που δημοσιεύτηκε για την πλήρωση θέσεων στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων προβλέπονται 7 θέσεις για άτομα με αναπηρία 50% και 3 θέσεις για άτομα που έχουν αδερφό, τέκνο ή σύζυγο, καθώς και τέκνα ατόμων με αναπηρία με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω.

Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στη διαδικασία αρχίζει στις 21 Οκτωβρίου 2019 και λήγει στις 5 Νοεμβρίου 2019.

Οι θέσεις αφορούν τακτικό προσωπικό Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Σπεύδουν για το εμβόλιο

Ημερομηνία δημοσίευσης: 16 Οκτωβρίου 2019
Πολύ μεγάλη, μαθαίνουμε ότι είναι η προσέλευση του κόσμου για τον εμβολιασμό του κατά της γρίπης και με βάση τις ενδείξεις ίσως και να μην φθάσουν τα εμβόλια με τα οποία έχει εφοδιαστεί η αγορά...

Φέτος στην Ελλάδα προϋπολογίστηκε να έρθουν 20-25% περισσότερα εμβόλια γρίπης σε σχέση με πέρσι, γύρω στα 2,5 εκατομύρια μονάδες σύνολο από όλες τις εταιρείες αθροιστικά.

Πληροφορίες θέλουν μέλος του θεσμικού οργάνου των φαρμακοποιών να έχει επικοινωνήσει με την εταιρεία που τροφοδοτεί κατά βάση την αγορά με εμβόλια, από όπου και έλαβε ενημέρωση ότι επίκεινται τρεις ακόμη εφοδιασμοί της αγοράς στις:

· 29-10-2019
· 5-11-2019
· 30-11-2019

Απογοήτευση από την καθυστέρηση

Ημερομηνία δημοσίευσης: 15 Οκτωβρίου 2019
Νέα σκευάσματα ακούγεται ότι έρχονται για σπάνιες ασθένειες εντός του προσεχούς διαστήματος και πριν από τα τέλη του έτους.

Το θέμα είναι τι γίνεται με την αποζημίωσή τους, καθώς η Επιτροπή Διαπραγμάτευσης δεν υφίσταται. Το σίγουρο είναι ότι υπάρχει μεγάλη γκρίνια από τις φαρμακοβιομηχανίες, καθώς τίποτα δεν προχωρά και για αυτό υπάρχει και μεγάλη απογοήτευση...
Σελίδες: Προηγούμενη Επόμενη