Είναι πολλά τα παράπονα

Ημερομηνία δημοσίευσης: 8 Απριλίου 2020
Πολλά είναι τα παράπονα από τα φαρμακεία, τα οποία παίρνουν τηλέφωνο τις φαρμακοβιομηχανίες για σκευάσματα και δεν βρίσκουν κανένα, καθώς αρκετές δουλεύουν με προσωπικό ασφαλείας (άρα με πολύ λιγότερους υπαλλήλους) ή έχουν κλείσει τελείως το εμπορικό τους.

Το δικό μου ερώτημα είναι άλλο: αληθεύει ότι αν έχει απενεργοποιηθεί η καρτέλα ενός φαρμακείου, διότι το τελευταίο δεν έχει κάνει αρκετό χρόνο παραγγελία στην "τάδε" εταιρεία, θα πρέπει να περιμένει τη λήξη του συναγερμού από την πανδημία για να ενεργοποιήσει ξανά την καρτέλα; Δηλαδή πότε, τον Ιούνιο;

Παραγγελίες φαρμακείων στις φαρμακοβιομηχανίες

Ημερομηνία δημοσίευσης: 8 Απριλίου 2020
Πολλά τα παράπονα από τα φαρμακεία που παίρνουν τις φαρμακοβιομηχανίες για σκευάσματα και δεν βρίσκουν κανένα, καθώς αρκετές δουλεύουν με προσωπικό ασφαλείας (άρα με πολύ λιγότερους υπαλλήλους) ή έχουν κλείσει τελείως το εμπορικό τους.

Το δικό μου το ερώτημα είναι άλλο, αληθεύει ότι αν έχει απενεργοποιηθεί η καρτέλα ενός φαρμακείου, διότι το τελευταίο δεν έχει κάνει αρκετό χρόνο παραγγελία στην "τάδε" εταιρεία, θα πρέπει να περιμένει τη λήξη του συναγερμού από την πανδημία για να ενεργοποιήσει ξανά την καρτέλα; Δηλαδή πότε τον Ιούνιο;

Τα καλά νέα να λέγονται

Ημερομηνία δημοσίευσης: 7 Απριλίου 2020
Αν και στο εξωτερικό, όπως ακούγεται, έχουν πάει πίσω οι κλινικές μελέτες λόγω της εξάπλωσης του κορωνοϊού, τα τελευταία στοιχεία για την Ελλάδα λένε ότι είναι καλύτερα από πέρυσι, από πλευράς αριθμού. Δεν μιλάμε για θεαματική άνοδο, αλλά το γεγονός ότι ξεκόλλησαν παρά τις συνθήκες που βιώνουμε είναι σημαντικό- και τα καλά νέα πρέπει πάντα να λέγονται...

Ταλαιπωρούνται οι αιμοκαθαρόμενοι

Ημερομηνία δημοσίευσης: 6 Απριλίου 2020
Πρέπει να κάνουν αιμοκάθαρση αλλά δεν βρίσκουν υπάλληλο στον ΕΦΚΑ. Αυτό καταγγέλει με επιστολή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Νεφροπαθών την οποία έχει προωθήσει στο Υπουργείο Υγείας και στο Υπουργείο Εργασίας.

Όπως αναφέρεται, οι αιμοκαθαρόμενοι που έχουν βεβαίωση του θεράποντος γιατρούςτους για αιμοκάθαρση (συνεχιζόμενη θεραπεία) δεν βρίσκουν υπάλληλο στα κατά τόπους ΕΦΚΑ για να περάσει την θεραπεία στο σύστημα.

Mε την επιστολή της, λοιπόν, ζητά να βρεθεί ένας τρόπος να ανεβαίνει η θεραπεία όπως πρέπει στο σύστημα και να μην ταλαιπωρούνται οι αιμοκαθαρόμενοι.

Οι δυο πλευρές του νομίσματος

Ημερομηνία δημοσίευσης: 3 Απριλίου 2020
Πληθαίνουν οι φωνές από την επιστημονική κοινότητα να προχωρήσουν πιο γρήγορα οι διαδικασίες αξιολόγησης των νέων σκευασμάτων από την αρμόδια Επιτροπή του Υπουργείου Υγείας, καθώς και η ένταξh αυτών στη θετική λίστα. Οπως ακούγεται, τα κλινικά αποτελέσματα είναι καλύτερα, ενώ και η τιμή τους σε σχέση με τα υπάρχοντα φάρμακα είναι φθηνότερη. Αυτή είναι η μία πλευρά του νομίσματος.

Η άλλη πλευρά του νομίσματος είναι ότι αν αντιστοιχήσουμε αυτή τη τιμή με την οικονομική δυνατότητα που έχει σήμερα ο 'Ελληνας ασθενής είναι ακριβά.

Αρα είτε έτσι ..είτε αλλιώς, το θύμα είναι ο ασθενής

Η συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ιδιωτικών Νοσοκομείων

Ημερομηνία δημοσίευσης: 2 Απριλίου 2020
Συνεδρίαση από μακριά και συγκεκριμένα με τηλεδιάσκεψη έγινε η συνεδρίαση της UEHP ( Ευρωπαϊκής Ένωσης Ιδιωτικών Νοσοκομείων), όπου συζητήθηκε η κατάσταση που επικρατεί σε κάθε χώρα λόγω κορωνοϊού, ο τρόπος αντιμετώπισης και οι ελλείψεις που υπάρχουν.

Το συμπέρασμα της συνεδρίασης είναι δύσκολη στην Ιταλία, Γαλλία και στην Ισπανία, ενώ ακολουθεί η Πορτογαλία. Σε καλύτερη θέση είναι η Ελλάδα και η Πολωνία.

Πάντως σε όλα τα κράτη, σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν από τους εκπροσώπους των ιδιωτικών κλινικών, υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις σε κλίνες ΜΕΘ, αναπνευστήρες, monitors και σε αναλώσιμα υλικά, όπως γάντια και ολόσωμες ποδιές, αν και το μεγαλύτερο θέμα εντοπίστηκε σε Ιταλία και Γαλλία. Πρωτόγνωρες καταστάσεις σίγουρα για όλο τον πλανήτη.

Τα νεότερα για την κατάσταση σε δύο εβδομάδες, όπου ορίστηκε η νέα συνεδρίαση της UEHP.

Όλα θα πάνε πίσω

Ημερομηνία δημοσίευσης: 2 Απριλίου 2020
Ολα θα πάνε πίσω μην μπορώντας αλλιώς. To Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, ανακοίνωσε ότι παρατείνεται έως την Κυριακή 31 Μαΐου 2020 η μεταβατική περίοδος κατά την οποία γίνονται δεκτές συνταγές φαρμάκων τόσο ηλεκτρονικές όσο και χειρόγραφες στους εν ενεργεία στρατιωτικούς και τους ασφαλισμένους υπό αυτών στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, λόγω των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.

Διαφορετκό το τοπίο την επόμενη ημέρα

Ημερομηνία δημοσίευσης: 1 Απριλίου 2020
Τα σκευάσματα που θα φύγουν από την αγορά από τη μία, και οι ανακατατάξεις που θα σημειωθούν στα ενδότερα των φαρμακευτικών εταιρειών όσον αφορά το δυναμικό τους, αναδιοργανώνουν και πάλι το τοπίο στον κλάδο του φαρμάκου που θα είναι διαφορετικό την επόμενη μέρα του κορωνοϊού.

Αυτό υποστηρίζουν παράγοντες της αγοράς, τονίζοντας ότι εξελίξεις υπάρχουν και στο χαρτοφυλάκιο που διατηρούν οι εταιρείες αλλά και στο δυναμικό τους, ενώ μερίδιο ευθύνης σε αυτό έχουν και οι σημαντικές καθυστερήσεις στα φλέγοντα ζητήματα του κλάδου.
Σελίδες: Προηγούμενη Επόμενη