''Σπάνιες Πλασματοκυτταρικές Δυσκρασίες: Νεότερα Δεδομένα''

Ημερομηνία δημοσίευσης: 31 Ιανουαρίου 2020
Oι «Σπάνιες Πλασματοκυτταρικές Δυσκρασίες: Νεότερα Δεδομένα» είναι το θέμα της 2ης Επιστημονικής Εκδήλωσης, που διοργανώνει η Ιατρική Εταιρεία Μελέτης της Βιολογίας και Θεραπείας του Καρκίνου (Ι.Ε.Μ.ΒΙ.ΘΕ.Κ) σε συνεργασία με τη Μονάδα Πλασματοκυτταρικών Δυσκρασιών της Θεραπευτικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, στις 7 και 8 Φεβρουαρίου 2020. Η Ιατρική Εταιρεία Μελέτης της Βιολογίας και Θεραπείας του Καρκίνου (Ι.Ε.Μ.ΒΙ.ΘΕ.Κ) ιδρύθηκε το 2018 και ένας από τους κύριους
στόχους της είναι η εκπαίδευση των επιστημόνων υγείας αλλά και του κοινού σε θέματα αιχμής που\ αφορούν τις νεοπλασίες.

Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει σημαντική πρόοδος στην παθοφυσιολογία και τους γενετικούς μηχανισμούς πρόκλησης των σπανιότερων πλασματοκυτταρικών δυσκρασιών, όπως η μακροσφαιριναιμία του Waldenström, η συστηματική AL αμυλοείδωση, η πρωτοπαθής πλασματοκυτταρική λευχαιμία, το σύνδρομο POEMS, κ.α. Έμπειροι και καταξιωμένοι επιστήμονες από την Ελλάδα θα αναπτύξουν τα θέματα και θα θέσουν τα ζητήματα που χρήζουν απαντήσεων και αφορούν κυρίως τη μακροσφαιριναιμία του Waldenström και τη
συστηματική AL αμυλοείδωση, αλλά και των πιο σπάνιων πλασματοκυτταρικών δυσκρασιών.

Πολύ κοντά η υπογραφή

Ημερομηνία δημοσίευσης: 30 Ιανουαρίου 2020
Η υπογραφή για την ηπατίτιδα βρίσκεται πολύ κοντά λένε οι πληροφορίες. Πάντως η ουρά του ζώου ήταν μεγάλη... Παρόλα αυτά, κάλλιο αργά παρά ποτέ. Πληροφόρηση της τελευταίας στιγμής λέει ότι μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα παρουσιαστεί το τελικό συμφωνητικό για να υπογραφεί, στο οποίο βεβαίως πρέπει να συμφωνήσουν όλα τα εμπλεκόμενα μέρη.

Το μόνο σίγουρο επί του παρόντος είναι ότι θα έχει αναδρομική ισχύ.

Ενδιαφέρον για τον εθισμό στο διαδίκτυο

Ημερομηνία δημοσίευσης: 29 Ιανουαρίου 2020
Η τεχνολογία τρέχει και οι επιπτώσεις της αυξάνονται ραγδαία, αλλού λιγότερο και αλλού περισσότερο.

Και μάλλον στο περισσότερο είναι τα παιδιά και οι έφηβοι. Με σιγουριά θα το ξέρουμε σε μερικές μέρες, καθώς ετοιμάζονται να δημοσιοποιηθούν τα ευρήματα νέας μελέτης όπου και θα αποτυπώνεται ο εθισμός στο διαδίκτυο, ο εθισμός στα smartphones, η επιρροή από τα πρότυπα που προβάλλονται στα ΜΜΕ, οι διατροφικές διαταραχές κ.λπ.

Το θέμα είναι μετά τα ευρήματα πόσοι και ποιοι θα βάλουν μυαλό;

Σήμερα αναμένονται πληρωμές

Ημερομηνία δημοσίευσης: 28 Ιανουαρίου 2020
Καμία αίσθηση, νομίζω, δεν προκάλεσε στους κόλπους των φαρμακοποιών η είδηση ότι σήμερα αναμένονται πληρωμές από Ταμεία (εκτός ΕΟΠΥΥ). Συγκεκριμένα θα πληρωθούν ΤΑΠΕΠΑ (11ος-2019), ΕΥΔΑΠ (11ος-2019), ΕΥΔΑΠ (ΦΥΚ) (11ος-2019), ΕΔΟΕΑΠ (10ος-2019), ΕΔΟΕΑΠ (ΦΥΚ) (12ος-2019), ΤΥΠΕΤ (10ος-2019), ΤΥΠΕΤ (ΦΥΚ) (12ος-2019).

Και βασικός λόγος αυτού δεν είναι ότι θα είναι κουτσουρεμένα, αλλά η σύγκρουση που καλά κρατεί τις τελευταίες ημέρες μεταξύ φαρμακοποιών και Υπουργείου Υγείας περί του ακριβούς αριθμού των ελλείψεων .

Κάτι μου λέει ότι θα δούμε τη συνέχεια στις δικαστικές αίθουσες

Σοκ από τον θάνατο του Γιώργου Κοτανίδη

Ημερομηνία δημοσίευσης: 28 Ιανουαρίου 2020
Συγκίνηση προκάλεσε στο Πανελλήνιο ο θάνατος του αγαπημένου ηθοποιού και συγγραφέα Γιώργου Κοτανίδη.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως νοσηλεύθηκε σε μεγάλο νοσοκομείο της Αθήνας, αφήνοντας την τελευταία του πνοή έπειτα από ιατρική πράξη.

Τις τελευταίες μέρες, ο 74χρονος ηθοποιός νοσηλευόταν στην εντατική, εξαιτίας σοβαρής εξέλιξης, η οποία οδήγησε τελικά στον θάνατό του.

Σε άνοδο τα έξοδα και το άγχος

Ημερομηνία δημοσίευσης: 27 Ιανουαρίου 2020
Όσο περνά ο καιρός και δεν κινείται τίποτα στο φάρμακο, τόσο αυξάνει και το άγχος των εμπλεκομένων με αυτό στελεχών. Και ο λόγος είναι απλός: δεν υπάρχουν έσοδα, σε αντίθεση με τα έξοδα που είναι μονίμως σε αυξητική τροχιά. Θεωρείται βέβαιο ότι όχι μόνο θα ξεκινήσει νέος γύρος περικοπών αλλά θα είναι και ισχυρότερος από το παρελθόν.

Και σε αυτό το γύρο, οι απομακρύνσεις στελεχών θα κλέψουν την παράσταση και θα είναι και οριζόντιες (σε ολόκληρα τμήματα) και κάθετες. Ακόμη και εταιρείες που απασχόλησαν πρόσφατα τον Τύπο με απολύσεις ακούγεται ότι θα βρεθούν για τον ίδιο ακριβώς λόγο και πάλι στο προσκήνιο!

Συνάντηση Κικίλια με την Πρέσβη της Κίνας

Ημερομηνία δημοσίευσης: 27 Ιανουαρίου 2020
Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας συναντάται σήμερα το πρωί, στο υπουργείο Υγείας, με την Πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Zhang Qiyue.

Αντικείμενο της συνάντησης είναι η ενημέρωση του υπουργού για τις ενέργειες της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, σε ό,τι αφορά στην αντιμετώπιση του κοροναϊού.

Ζητούνται άμεσα λύσεις

Ημερομηνία δημοσίευσης: 24 Ιανουαρίου 2020
Θέματα που απαιτούν άμεσα λύσεις από τους αρμοδίους πρόκειται να θέσει την επόμενη εβδομάδα σε Ημερίδα, η Εταιρεία Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδος με αφορμή και την Παγκόσμια Ημέρα Καρκίνου που είναι στις 4 Φεβρουαρίου.

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης, θα συζητηθούν η Ανακουφιστική Φροντίδα και βεβαίως η έλλειψη φαρμάκων χαμηλού κόστους, ενώ στην κορυφή της ατζέντας είναι η ανάγκη για την Χάραξη Εθνικής Στρατηγικής για την αντιμετώπιση του καρκίνου στην Ελλάδα....
Σελίδες: Προηγούμενη Επόμενη