Πρωταθλήτριες στις τροποποιήσεις

Ημερομηνία δημοσίευσης: 31 Δεκεμβρίου 2018
Σύμφωνα με τις αποφάσεις του Υπουργείου Υγείας από το πρόγραμμα “Διαύγεια”, οι 12 πρωταθλήτριες διοικήσεις νοσοκομείων στις τροποποιήσεις των προϋπολογισμών τους για το οικονομικό έτος 2018, μέχρι σήμερα (20/12/2018), είναι:
1. Με 11 τροποποιήσεις
ΓΝ Λαϊκό
2. Με 9 τροποποιήσεις
ΑΓΝ Άγιος Σάββας
ΓΝΑ Σισμανόγλειο
3. Με 8 τροποποιήσεις
ΓΝ Καλαμάτας
ΓΝ Ρόδου
4. Με 7 τροποποιήσεις
. ΓΝΝΘ Σωτηρία
. ΓΝΑ Αλεξάνδρα
. ΓΝ Μυτιλήνης
. ΓΝ Ελευσίνας Θριάσιο
. ΓΝ Παμμακάριστος
. ΑΓΝΠ Μεταξά
. ΓΝΘ Ιπποκράτειο
. Παιδιατρικό Νοσοκομείο Αγ. Κυριακού
. ΨΝΑ
Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι μέχρι σήμερα στα 97 νοσοκομεία, έχουν εγκριθεί 387 τροποποιήσεις προϋπολογισμών (3,99 τροποποιήσεις / νοσοκομείο).
Γεγονός που από ειδήμονες αποδίδεται στους ανεπαρκείς προϋπολογισμούς που δίνονται στις δημόσιες δομές, οι οποίοι δεν επαρκούν ούτε για το ήμισυ της κάλυψης των αναγκών τους.

Αναμένονται εξελίξεις στο φάρμακο

Ημερομηνία δημοσίευσης: 28 Δεκεμβρίου 2018
Mε το Καλημέρα  της νέας χρονιάς θα έχουμε εξελίξεις στο φάρμακο, καθώς βγήκε πρόσφατα ένα νομοσχέδιο αλλά με ελλείψεις όπως λέγεται... αν και κάποια είχαν συμφωνηθεί ότι θα υπάρχουν μέσα σε αυτό. Τέλος πάντων, κάλιο αργά παρά ποτέ, γιατί τα καινούργια φάρμακα έχουν πάρει το δρόμο τους για την είσοδό τους στην ελληνική αγορά και όπως είναι σήμερα τα πράγματα αν δεν γίνουν αλλαγές δεν πρόκειται να υλοποιηθεί….

Εργαζόμενοι και υγειονομική περίθαλψη

Ημερομηνία δημοσίευσης: 27 Δεκεμβρίου 2018
Eρευνα σχετικά με τις γνώσεις και τις στάσεις των εργαζομένων στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης σχετικά με τα αντιβιοτικά και την αντοχή στα αντιβιοτικά πρόκειται να ξεκινήσει το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC).

Στην σύνταξη και στην εκπόνηση της έρευνας συμμετέχει και η Ευρωπαϊκή Ενωση Ιδιωτικών Κλινικών, μέλος στην οποία είναι και η Πανελλήνια Ενωση Ιδιωτικών Κλινικών (ΠΕΙΚ).

Ο στόχος είναι να συγκεντρωθούν περισσότερες από 10.000 από όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ με εκπροσώπους εργαζομένων στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης (γιατροί, νοσηλευτές και μαίες, οδοντίατροι, φαρμακοποιοί, άλλοι εργαζόμενοι στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης, όπως διευθυντές νοσοκομείων, επαγγελματίες υγείας και τεχνικοί).

Το ECDC θα αναζητήσει επίσης απαντήσεις και από φοιτητές υγείας.

Από παράταση σε παράταση...

Ημερομηνία δημοσίευσης: 24 Δεκεμβρίου 2018
Παράταση στην παράταση πάει όπως φαίνεται η αποστολή προς τον ΕΟΠΥΥ του Αρχείου Ηλεκτρονικών Δεδομένων από όλους τους συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ Ιδιώτες παρόχους διαγνωστικών υπηρεσιών Αξονικής, Mαγνητικής Τομογραφίας και Ψηφιακής Μαστογραφίας (Διαγνωστικά Κέντρα και Κλινικές) καθώς οι τελευταίοι δηλώνουν αδύναμοι να τηρήσουν το χρονοδιάγραμμα.

Ετσι δόθηκε και νέα παράταση να προσκομίσουν έως την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019 εξωτερικό σκληρό δίσκο με όλες τις υποβληθείσες στον ΕΟΠΥΥ εξετάσεις Αξονικής και Μαγνητικής Τομογραφίας στο διάστημα από 15 έως 30 Μαρτίου 2018. Οι εξετάσεις αυτές θα πρέπει να αποθηκευτούν σε εξωτερικό σκληρό δίσκο (External Hard Disk Drive) ικανής χωρητικότητας ,θα είναι κρυπτογραφημένοι με password και σε διακριτό φάκελο θα αναγράφονται τα στοιχεία του αποστολέα καθώς και ο κωδικός κρυπτογράφησης password.

Καλή είναι βέβαια η παράταση από τη μία, καθώς τέτοιες μέρες υπάρχει μεγάλη πίεση, αλλά υπάρχει και η άλλη πλευρά του νομίσματος που αφήνει χρονικά περιθώρια για πολλά...λέω εγώ.

Στο επίκεντρο οι γνωματεύσεις ειδικής διατροφής

Ημερομηνία δημοσίευσης: 21 Δεκεμβρίου 2018
Ο κακός χαμός έχει γίνει με τις γνωματεύσεις ειδικής διατροφής, καθώς άλλα ζητά η πλατφόρμα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης και άλλες οδηγίες δίνει σχετικό ΦΕΚ. Ο ΦΣΑ απέστειλε χθες σχετικό έγγραφο στον ΕΟΠΥΥ, όπου του ζητά να μην γίνει καμία περικοπή για κουπόνια που η πλατφόρμα του τα αποδεχόταν κανονικά…

Παράλληλα, όπως μαθαίνουμε, έχουν γίνει καταγγελίες κατά εταιρείας που εμπορεύεται σκευάσματα ειδικής διατροφής για πρακτικές καθοδήγησης των ασθενών μέσω ιατρών νοσοκομείων. Ανάλογες καταγγελίες έχουν γίνει και στο παρελθόν κατά της συγκεκριμένης εταιρείας χωρίς όμως αποτέλεσμα.

O ΦΣΑ καλεί όλους τους συναδέλφους να ενημερώσουν τον Σύλλογο αν υπάρχουν και άλλα προβλήματα με τις γνωματεύσεις ειδικής διατροφής, έτσι ώστε να λειτουργήσει ομαδικά απέναντι στις περικοπές του ΕΟΠΥΥ και την πρακτική των εταιριών.

Ζητούν τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας

Ημερομηνία δημοσίευσης: 20 Δεκεμβρίου 2018
Mε απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου των εργαζομένων στο Ερρίκος Ντυνάν κηρύχθηκε 5ωρη στάση εργασίας για σήμερα (20 Δεκεμβρίου 2018), από 07:00 έως 12:00, με αιτήματα:

Τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και τη διατήρηση των όρων και συνθηκών απασχόλησης των εργαζομένων σε οποιοδήποτε επιχειρηματικό σχέδιο τελικώς υιοθετηθεί για το Νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν.
Την πιστή εφαρμογή από την εργοδότρια εταιρεία του ΠΔ 240/2006 περί ενημέρωσης και διαβούλευσης.
Την άμεση επανένταξη του Ερρίκος Ντυνάν στο πλαίσιο της Δημόσιας Περίθαλψης.

Aναμένοντας νέες συμφωνίες

Ημερομηνία δημοσίευσης: 19 Δεκεμβρίου 2018
Παραδοσιακά... η χρονιά κλείνει με κάποια deal. Άρα, γιατί να γίνει κάτι διαφορετικό φέτος...
Πληροφορίες λένε ότι εταιρεία πούλησε ένα βασικό της παρακλάδι σε ανταγωνιστή. Δεν μιλάμε για φάρμακο, αλλά για μία εταιρεία που "ακουμπά" το ευαίσθητο αυτό προϊόν έμμεσα.

Πηγές υποστηρίζουν ότι ανάλογες κινήσεις θα δούμε και από άλλες εταιρείες το προσεχές διάστημα, καθώς όλες βρίσκονται σε διαδικασία συμμαζέματος των οικονομικών τους, βγάζοντας από πάνω τους κομμάτια που είτε δεν εντάσσονται στο βασικό τους αντικείμενο είτε είναι ζημιογόνα!

Νέοτερες εξελίξεις και ανακοινώσεις έπονται...

Στις επάλξεις λόγω των επικείμενων ανακοινώσεων

Ημερομηνία δημοσίευσης: 18 Δεκεμβρίου 2018
Κλείνουν αυτή την Παρασκευή οι φαρμακοβιομηχανίες εν όψει των εορτών και οι περισσότερες θα ανοίξουν στις 3 Ιανουαρίου. Το θέμα είναι ότι μόνο κάποιοι από το προσωπικό θα γευτούν πραγματικά τις εορτές, καθώς τα στελέχη σε θέσεις "κλειδιά", αν και Χριστούγεννα, θα είναι στις επάλξεις λόγω των επικείμενων ανακοινώσεων του Υπουργείου Υγείας για τον νέο τρόπο τιμολόγησης. Δίνουν και παίρνουν οι λίστες με τις αντιπροτάσεις που θα κατατεθούν στο Υπουργείο. Να δούμε τελικά τι θα περάσει...
Σελίδες: Προηγούμενη Επόμενη