Διαμαρτυρίες γα τον υπολογισμό του clawback

Ημερομηνία δημοσίευσης: 15 Σεπτεμβρίου 2020
Πληθαίνουν, όπως μαθαίνουμε, οι διαμαρτυρίες από την πλευρά της φαρμακοβιομηχανίας για τον νέο τρόπο υπολογισμού του clawback καθώς και για την εξαίρεση των γενοσήμων και off-patent (εκτός προστασίας) φαρμάκων από τον υπολογισμό του τμήματος ανάπτυξης του Clawback.

Ωστόσο τα βασικά ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα και είναι δύο:

1) Ποια τελικά θα είναι η αναλογία των ποσοστών του υπολογισμού 80%-20% ή 75%-25% και
2) Στις εξαιρέσεις υπάρχει περίπτωση εκτός από τα γενόσημα και τα εκτός προστασίας σκευάσματα να δούμε και βιο-ομοειδή, καθώς και αυτή η φήμη κυκλοφορεί ευρέως;

Δεν είναι δικά μου ερωτήματα αλλά της αγοράς!

Παίρνουν προβάδισμα

Ημερομηνία δημοσίευσης: 14 Σεπτεμβρίου 2020
Προβάδισμα, μαθαίνουμε, παίρνουν από αυτή την εβδομάδα στη Διαπραγμάτευση οι ανοσοθεραπείες έναντι άλλων κατηγοριών σκευασμάτων. Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες θεραπευτικές κατηγορίες, ακόμη και από αυτή της σκλήρυνσης κατά πλάκας, ο προϋπολογισμός της οποίας (της τελευταίας) είναι 120 εκατ. ευρώ.

Οσον αφορά τις συμφωνίες που ήδη έχουν γίνει με τις ανάλογες υπογραφές, βεβαίως, από τους συμβαλλομένους, είναι θέμα ημερών να τις δούμε και δημοσιευμένες σε ΦΕΚ. Δεν το λέω εγώ... αλλά η ηγεσία!


Γκρίνια για τα νέα σκευάσματα

Ημερομηνία δημοσίευσης: 11 Σεπτεμβρίου 2020
Μεγάλη η γκρίνια με το πάγωμα των διαπραγματεύσεων για την εισαγωγή νέων σκευασμάτων στην αγορά. Μπορεί το προηγούμενο διάστημα να προχωρούσαν γρήγορα, θα μπορούσα να πω, όμως όπως λένε πηγές της αγοράς, από 10 Αυγούστου μέχρι και σήμερα, η μία αναβολή -όσον αφορά τις συνεδριάσεις της Επιτροπής- διαδέχεται την άλλη.

Το πρόβλημα, όμως, δεν είναι μόνο αυτό. Παράγοντες επισημαίνουν ότι και τα συμφωνημένα δεν έχουν δημοσιευτεί σε ΦΕΚ, έτσι ώστε όλα να είναι τυπικά και όλοι να είναι δεσμευμένοι από αυτά!

Ετοιμάζονται για πώληση

Ημερομηνία δημοσίευσης: 10 Σεπτεμβρίου 2020
Ο αναβρασμός στο φάρμακο και ειδικότερα τα φαρμακεία, σίγουρα δεν είναι ελληνική πρωτοτυπία, αλλά παγκόσμια.

Για του λόγου το αληθές, το τελευταίο διάστημα κυκλοφορεί εντόνως ότι πολλά προβλήματα αντιμετωπίζουν, για παράδειγμα, και τα φαρμακεία στην Αγγλία. Σε μία μελέτη που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα, ένας μεγάλος αριθμός φαρμακείων δεν θα έχουν επαρκή ρευστότητα για να συνεχίσουν τη λειτουργία τους, με το 52% των ιδιοκτητών φαρμακείων να δηλώνουν ότι σχεδιάζουν να πουλήσουν τις επιχειρήσεις τους.

Όπως επισημαίνουν οι αναλυτές, εάν δεν παρέμβει το NHS England, μόνο τα οικονομικά ισχυρότερα φαρμακεία θα επιβιώσουν- που συνεπάγεται ότι η πρόσβαση σε βασικές υπηρεσίες υγείας θα περιοριστεί σημαντικά σε μη εμπορικές περιοχές.


Έπεσε...παγωμάρα

Ημερομηνία δημοσίευσης: 9 Σεπτεμβρίου 2020
Πάγωσε η Κοινότητα.. από το σημερινό νέο για την διακοπή των δοκιμών στο εμβόλιο της ΑstraZeneca. Aναμενόμενο, λένε οι γνώστες, καθώς οι προσδοκίες για την πολυπόθητη λήξη της πανδημίας ήταν μεγάλες. Ωστόσο, λίγοι ξέρουν την κάτωθι σειρά των φάσεων που καθορίζει και την πορεία ενός νέου σκευάσματος: Στην 1η φάση τα υποκείμενα είναι υγιείς και δεν έρχονται σε επαφή με το παθογόνο αίτιο. Στη 2η είναι οι ίδιοι super υγιείς που εκτίθενται στον ιό. Στην 3η μεγαλώνει ο αριθμός και είναι λιγότερο υγιείς. Έχουν δηλαδή κάποια νοσήματα ή είναι πιο ηλικιωμένοι. Είναι οι ομάδες που έχουν ανάγκη εμβολιασμού.

Εκεί χάνεται η μπάλα. Καθώς η πιθανότητα επιτυχούς έκβασης για ένα φαρμακευτικό προϊόν σε κλινική μελέτη είναι 1 προς 10.000. Υλοποίησης δε από ιδέα είναι περίπου 1/1.000.000.

Μήνυμα για τον καρκίνο στην παιδική και εφηβική ηλικία

Ημερομηνία δημοσίευσης: 8 Σεπτεμβρίου 2020
ΚΑΡΚΙΝΑΚΙ, Win Cancer και Βουλή των Ελλήνων στέλνουν μήνυμα για τον παγκόσμιο μήνα ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο στην παιδική και εφηβική ηλικία.

Η Βουλή των Ελλήνων συμμετέχει στις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του «Παγκόσμιου Μήνα Ευαισθητοποίησης για τον Καρκίνο στην Παιδική και Εφηβική Ηλικία», με κοινωνικό μήνυμα ενημέρωσης και αφύπνισης, που θα προβληθεί στο κεντρικό κτίριό της, μεθαύριο Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2020 (21:00 με 23:00).

Η πρόσοψη της Βουλής θα φωτιστεί με τη «χρυσή κορδέλα» (Golden ribbon), που αποτελεί το σύμβολο της μάχης κατά του καρκίνου στα παιδιά και τους εφήβους.

Ιατρικοί επισκέπτες: ζητούν ένταξη στα Πρωτόκολλα Υγειονομικού Ελέγχου των επαγγελματιών υγείας

Ημερομηνία δημοσίευσης: 7 Σεπτεμβρίου 2020
Την ένταξη τους στα Πρωτόκολλα Υγειονομικού Ελέγχου των επαγγελματιών υγείας ζητούν με επιστολή τους προς το Υπουργείο Υγείας οι Ιατρικοί Επισκέπτες, ενώ την ίδια την έχουν κοινοποιήσει και στα θεσμικά όργανα του κλάδου. Οπως αναφέρεται θέλουν να ενταχθούν στις ομάδες που έχουν άμεση προτεραιότητα σε δωρεάν μοριακό έλεγχο (PCR) σήμερα και στον εμβολιασμό anticovid αύριο.

Επιστρέφει το δίδυμο Τσιόδρας - Χαρδαλιάς

Ημερομηνία δημοσίευσης: 24 Αυγούστου 2020
Επανέρχεται η τακτική ενημέρωση από τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η εξέλιξη εντάσσεται στην προσπάθεια της Κυβέρνησης να ανατρέψει τη σημερινή επιδημιολογική εικόνα.

Η ενημέρωση θα πραγματοποιείται κάθε Τρίτη και Παρασκευή.
Σελίδες: Προηγούμενη Επόμενη