Πολυεθνική θα αιτιολογήσει τις απολύσεις

Ημερομηνία δημοσίευσης: 31 Μαρτίου 2016
Πολλή δουλειά έχει πέσει τον τελευταίο καιρό στο Υπουργείο εργασίας, καθώς όπως μάθαμε, σήμερα το μεσημέρι ο γενικός γραμματέας Α. Νεφελούδης πρόκειται να συναντηθεί με εκπροσώπους φαρμακοβιομηχανίας (πολυεθνικής), προκειμένου η τελευταία να αιτιολογήσει τις πάνω από 25 απολύσεις που έκανε πριν από ένα μήνα περίπου. Λέγεται ότι προχώρησε σε αυτή την κίνηση, διότι ενοποίησε τη μητρική με τη θυγατρική που έχει στην Ελλάδα -ανάλογα έχει πράξει και σε όλο τον κόσμο εκτός της Αμερικής- και ως εκ τούτου έγιναν οι απαραίτητες αναδιοργανώσεις στο προσωπικό τους.

Στη συνάντηση αυτή θα παρευρίσκονται και ιατρικοί επισκέπτες αλλά και ο πρόεδρος του εργατικού κέντρου. Το τι τελικά θα ειπωθεί στη συνάντηση -εφόσον δεν ‘’στραβώσει’’ και γίνει τελικά- θα το μάθετε από το Ενδοσκόπιο το ταχύτερο δυνατό!

Με το βλέμμα στην αμερικανική αγορά

Ημερομηνία δημοσίευσης: 30 Μαρτίου 2016
''Είμαστε σε συζητήσεις με επενδυτές'' -κάτι ακούστηκε για Άγγλους κεφαλαιούχους- ''προκειμένου να διεισδύσουμε από κοινού στην αγορά της Αμερικής''. Τάδε έφη διοικητικό στέλεχος της Φαμάρ στην προχθεσινή συνάντηση που είχε στο Υπουργείο Εργασίας -με συμβούλους του γενικού γραμματέα Ανδρέα Νεφελούδη- μετά από κάλεσμα που είχαν καταθέσει η Ομοσπονδία Ιατρικών Επισκεπτών αλλά και το σωματείο των εργαζομένων στην ελληνική βιομηχανία.

Ειδικότερα για την Ελλάδα δεν έγινε καμία δυσμενής αναφορά, σχετικά με το μέλλον της εταιρείας. Το αντίθετο: οι διαβεβαιώσεις ήταν ότι θα συνεχίσει κανονικά την πορεία της και οι οποίες εξελίξεις -μετοχικές- θα αφορούν την παρουσία του ομίλου στο εξωτερικό. Ανάλογα ειπώθηκαν από την διοίκηση του ομίλου και στη γενική συνέλευση που είχαν προ λίγο καιρό οι εργαζόμενοι στο Μιλάνο.

Είπαν...ξείπαν;

Ημερομηνία δημοσίευσης: 29 Μαρτίου 2016
Κάτι ακούστηκε για πληρωμές ιατρικών πράξεων Δεκεμβρίου (2015) αλλά οι ενδιαφερόμενοι επιχειρηματίες, μας είπαν ότι τώρα προσπαθούν να το μαζέψουν από τον ΕΟΠΥΥ, καθώς έχουν "τρύπα" στα διαθέσιμά τους.

Πάντως, επειδή αυτό είναι Δημόσιο και έχει τη δύναμη να πράττει κατά το δοκούν, τα θεσμικά όργανα -Ομοπονδίες και Σωματεία ιδιωτών- έχουν ενημερώσει τα μέλη τους να έχουν συγκεντρωμένα τα όποια απαιτούμενα έγγραφα -φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα- ούτως ώστε να μπορούν ανά πάσα στιγμή να τα προσκομίσουν στις αρμόδιες υπηρεσίες. Η ισχύ των συγκεκριμένων εγγράφων, σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες που έχουν δοθεί, πρέπει να είναι από τις 29/4/2016 και μετά.

Eνστάσεις ετοιμάζουν τα διαγνωστικά εργαστήρια

Ημερομηνία δημοσίευσης: 28 Μαρτίου 2016
Τι και αν το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε το μέτρο του clawback καταρχήν συνταγματικό. Το θέμα είναι αν η εφαρμογή του τηρεί την αρχή της δίκαιης ισορροπίας μεταξύ ιδιωτικού και δημοσίου συμφέροντος. Αυτό θα κριθεί κατά περίπτωση από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ξεπερνώντας τους περιορισμούς του Ελληνικού συστήματος.

Στο πλαίσιο αυτό, οι κατέχοντες διαγνωστικά εργαστήρια ετοιμάζουν ενστάσεις για τα νέα σημειώματα που ανάρτησε ο ΕΟΠΥΥ και αφορούν τα ποσά του Α’ εξαμήνου του 2015. Καταληκτική ημερομηνία για την προσβολή των σημειωμάτων αυτών είναι η 11η Απριλίου του 2016.

Εφόσον δεν προσβληθούν τα σημειώματα από κάποιους παρόχους τεκμαίρεται η αποδοχή τους και η οριστική εφαρμογή των ποσών σε αυτόν τον πάροχο.

Επί τάπητος οι υγειονομικές ανάγκες της χώρας

Ημερομηνία δημοσίευσης: 24 Μαρτίου 2016
Τις πραγματικές υγειονομικές ανάγκες της χώρας αλλά και τα προβλήματα του κλάδου θα θέσει επί τάπητος, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών στο πλαίσιο του 1ου Ιατρικού Συνεδρίου Επαγγελματικής Πρακτικής που θα πραγματοποιηθεί στις 16 και 17 Απριλίου.

Στο πρόγραμμα του συνεδρίου θα περιλαμβάνονται θέματα όπως:
- Παθογένειες και προτάσεις στη λειτουργία του ΕΟΠΥΥ και της ΠΦΥ (Θα γίνει αναφορά στην υποχρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ και τη φαρμακευτική δαπάνη, καθώς και στην οργάνωση και λειτουργία της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας).
- Οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις στο ΕΣΥ (Θα παρουσιαστούν στοιχεία για τις επιπτώσεις στη λειτουργία του ΕΣΥ από τις ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό, καθώς και προτάσεις για τη βελτίωση των ειδικών μονάδων στο ΕΣΥ).
- Οι προκλήσεις του ελευθεροεπαγγελματία γιατρού
(Θα γίνει αναφορά στις επιπτώσεις στον χώρο της υγείας από την οικονομική ασφυξία των ιδιωτικών κλινικών, καθώς και στην αλλαγή του θεσμικού πλαισίου για τη λειτουργία ιατρικών μονάδων).
- Το αύριο των νέων ιατρών (Θα αναπτυχθεί το θέμα της επαγγελματικής αποκατάστασης των νέων ιατρών και το πρόβλημα της μετανάστευσής τους).

Απουσία Επιτελικού Δημόσιου Φορέα Υγείας στην Ειδομένη;

Ημερομηνία δημοσίευσης: 23 Μαρτίου 2016
Αληθεύει ότι στην Ειδομένη δεν υπάρχει Επιτελικός Δημόσιος Φορέας Υγείας;

Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζεται η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού ΕΚΑΒ, η οποία μεταξύ άλλων διαρρέει ότι ενώ θα έπρεπε να έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην Επείγουσα Προνοσοκομειακή Φροντίδα και επικουρικά να λειτουργούν οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ) συμβαίνει συνήθως το αντίθετο. Δηλαδή, το ΕΚΑΒ στην ουσία παίρνει εντολές από Μ.Κ.Ο που δεν γνωρίζει ούτε καν αν είναι πιστοποιημένες. Και αναρωτιέμαι: δεν θα έπρεπε να υπάρχει σχετική ενημέρωση από το αρμόδιο Υπουργείο; γιατί να ανοίγουμε και άλλα μέτωπα;

Πάντως, το ΕΚΑΒ αν και δύσκολα, τα καταφέρνει μάλλον καλά, καθώς μόνο στην Ειδομένη το τελευταίο τρίμηνο μετέφερε από τον καταυλισμό 500 περιστατικά στα Νοσοκομεία.

Γενική Συνέλευση του Πανελληνίου Συνδέσμου Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων

Ημερομηνία δημοσίευσης: 22 Μαρτίου 2016
Kάλεσμα για την ετήσια τακτική γενική συνέλευση έκανε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Πανελληνίου Συνδέσμου Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων στα μέλη του οργάνου την ερχόμενη εβδομάδα (2 Απριλίου).

Στην περίπτωση που δεν υπάρξει απαρτία η Γενική Συνέλευση θα επαναληφθεί το Σάββατο 9 Απριλίου 2016.

Τα θέματα για τα οποία θα αποφασίσει η Γενική Συνέλευση είναι :
1) Οικονομικός απολογισμός έτους 2015 και προϋπολογισμός έτους 2016.
2) Διοικητικός απολογισμός έτους 2015 και ενημέρωση για τις εξελίξεις στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
3) Εξέταση των προοπτικών του κλάδου για τα επόμενα έτη και προτάσεις αντιμετώπισης των μέτρων περιστολής δαπανών του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

Στο Υπουργείο Εργασίας σκοπεύουν να πάνε εκπρόσωποι από τη Φαμάρ

Ημερομηνία δημοσίευσης: 22 Μαρτίου 2016
Αν όχι σήμερα, αύριο μετά από αίτηση της Ομοσπονδίας Ιατρικών Επισκεπτών αλλά και του επιχειρησιακού σωματείου που υπάρχει στη φαρμακοβιομηχανία Φαμάρ, εκπρόσωποι από τη διοίκηση της τελευταίας σκοπεύουν να επισκεφτούν το Υπουργείο Εργασίας –το γραφείο του γενικού γραμματέα Α. Νεφελούδη- προκειμένου να αναλύσουν τα σχέδια για την πορεία της εταιρείας.

Θυμίζουμε τις διαρροές που έχουν υπάρξει για ενδεχόμενη πώληση του ομίλου Φαμάρ, κάτι που η διοίκηση δεν έχει επιβεβαιώσει ή διαψεύσει. Γεγονός που έχει προκαλέσει και την ανάλογη ανησυχία στο πολυάριθμο προσωπικό του ομίλου.
Σελίδες: Προηγούμενη Επόμενη