Σημαντική στιγμή για την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία

Ημερομηνία δημοσίευσης: 29 Ιουνίου 2016
Μία σημαντική στιγμή για την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία ήρθε. Και αυτή είναι η πιστοποίηση κατά ISO 9001 από την TUV Austria.

Με προδιαγραφές υψηλής λειτουργικής απόδοσης και ποιότητας, με σύγχρονες επικοινωνιακές πλατφόρμες και με διαφάνεια σε όλα τα επίπεδα, η διοίκηση της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας πέτυχε να εκσυγχρονίσει τον τρόπο δράσης της, ελπίζοντας να αποτελέσει καλό παράδειγμα και για άλλα ιδιωτικά όργανα από τον χώρο της υγείας.

Άσε τη Ferrari και γύρνα στο παλιό σου αμάξι!

Ημερομηνία δημοσίευσης: 28 Ιουνίου 2016
Στα κάγκελα βρίσκονται οι μικροβιολόγοι- ακτινολόγοι, καθώς από αρχές του έτους μέχρι σήμερα δεν έχουν πάρει ευρώ τσακιστό, τουτέστιν 160 εκατ. ευρώ (δηλαδή ο μισός προϋπολογισμός). Όπως μας τόνισαν ιατροί μικροβιολόγοι, ‘’οι αρμόδιοι εκμεταλλεύονται την ομηρία μας και τη συνδικαλιστική μας ανεπάρκεια’’.

Δεν μπορούν, κατά τους ίδιους, να ισχυρίζονται ότι το νέο σύστημα εκκαθάρισης για τις πληρωμές θέλει χρόνο προσαρμογής, τονίζοντας χαρακτηριστικά ‘’ότι όποιος δεν ξέρει να οδηγεί Ferrari κρατά το παλιό του το αμάξι και αφήνει τις πολυτέλειες’’.
Το μόνο ευτυχές για τον κλάδο των μικροβιολόγων- ακτινολόγων είναι ότι τα υλικά που χρειάζονται δεν είναι αγγλικά (!) αλλά αμερικανικά, ελβετικά και γερμανικά!

ΚΕΘΕΑ: Η πολιτική για τα ναρκωτικά αναπτύσσεται μονόπλευρα και αποσπασματικά

Ημερομηνία δημοσίευσης: 27 Ιουνίου 2016
Ναι μεν αλλά...Το ΚΕΘΕΑ θεωρεί θετικό βήμα την απόφαση της κυβέρνησης να ασχοληθεί, έστω και με καθυστέρηση, με το πρόβλημα της εξάρτησης και του κοινωνικού αποκλεισμού, συγκαλώντας συνεδρίαση του ΚΥΣΚΟΙΠ (Κυβερνητικό Συμβούλιο Κοινωνικής Πολιτικής).

Ωστόσο, σύμφωνα με τους αρμόδιους του ΚΕΘΕΑ, και πάλι η πολιτική για τα ναρκωτικά αναπτύσσεται μονόπλευρα και αποσπασματικά: Επιλεκτική γενναιοδωρία που προορίζεται για να καλύψει «μαύρες τρύπες», έγκριση ελάχιστων προσλήψεων σε σχέση με τις τεράστιες συνολικές ανάγκες σε προσωπικό, μπαλώματα μέσω ΕΣΠΑ, πριμοδότηση, εν τέλει, μιας διαφορετικής προσέγγισης για την αντιμετώπιση του προβλήματος από αυτήν που η ίδια η κυβέρνηση ευαγγελίζεται στην ανακοίνωσή της!

Με 126 λιγότερα μέλη προσωπικού από το 2009, με υπηρεσίες που θα μείνουν χωρίς εργαζόμενους τους επόμενους μήνες, επειδή λήγει η επιδότησή τους, και με αιτήματα από τοπικές κοινωνίες για νέες μονάδες, τα οποία εκκρεμούν εδώ και χρόνια, το ΚΕΘΕΑ συνεχίζει να αντιμετωπίζει μεγάλα εμπόδια στην προσπάθειά του να ανταποκριθεί στις σημερινές ανάγκες της κοινωνίας.

Παγωμάρα στους 'Ελληνες εμπόρους εισαγωγής ιατροτεχνολογικών προϊόντων

Ημερομηνία δημοσίευσης: 24 Ιουνίου 2016
Παγωμάρα επικρατεί στους 'Ελληνες εμπόρους εισαγωγής ιατροτεχνολογικών προϊόντων, καθώς από τη Βρετανία εισάγεται μεγάλος αριθμός κωδικών. Μπορεί, όπως λέγεται, με την πτώση της στερλίνας να ευνοούνται στην παρούσα φάση με τις εισαγωγές τους, όμως αυτό αναμένεται να αλλάξει άμεσα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι βρετανικές εταιρείες παρασκευής ιατροτεχνολογικών προϊόντων εισάγουν πρώτες ύλες από χώρες εκτός Ευρώπης- και μάλιστα το κόστος είναι πολύ μεγάλο. Άρα, το εύλογο και το πιο ανησυχητικό ερώτημα που υπάρχει στην παρούσα φάση είναι ποια θα είναι η ισοτιμία της στερλίνας έναντι του ευρωπαϊκού νομίσματος το προσεχές δίμηνο- τρίμηνο.

Τι μου δίνεις, να σου δώσω!

Ημερομηνία δημοσίευσης: 24 Ιουνίου 2016
Η παράταση της σύμβασης στις ιδιωτικές κλινικές έγινε από την Επιτροπή Διαπραγμάτευσης του ΕΟΠΥΥ μέχρι τον δέκατο του 2016. Άρα η νέα σύμβαση μπαίνει στο χρονοντούλαπο και βλέπουμε... Το ερώτημά μου είναι: υπάρχει κάποια αλλαγή στην υπάρχουσα; και το λέω αυτό διότι οι δημόσιες δομές στις οποίες έχει αυξηθεί η επισκεψιμότητα των ασθενών κατά 20 % και άνω -στον Ευαγγελισμό (το μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας) -λένε ότι ξεπέρασε η αύξηση το 27%- έχουν κρασάρει!

Άρα ξαναρωτάω: άλλαξε κάτι στην υπάρχουσα σύμβαση; και για να είμαι και πιο συγκεκριμένη στον αριθμό των κλινών που δίνουν βάσει νόμου οι ιδιωτικές κλινικές.... Κάτι άκουσα ότι εκεί γίνεται ένα αλισβερίσι... του τύπου ‘’τι μου δίνεις να σου δώσω’’. Οι ιδιωτικές κλινικές δίνουν το 30% της γ’ θέσης και ο ΕΟΠΥΥ φαίνεται να ζητά το 40% της γ’ θέσης. Η ψαλίδα είναι μεγάλη, αλλά υπάρχει καλή θέληση.

ΕΚΑΒ: Άρχισαν τα όργανα…

Ημερομηνία δημοσίευσης: 23 Ιουνίου 2016
Ξεκινούν τα όργανα στο ΕΚΑΒ, καθώς σε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο που πραγματοποίησε η Ομοσπονδία με τη συμμετοχή των Σωματείων Μελών, αποφασίστηκαν κινητοποιήσεις ενάντια στην κυβερνητική απόφαση για στελέχωση ασθενοφόρων από μη Πιστοποιημένους Διασώστες, τονίζοντας ότι σκοπεύουν να κινηθούν και δικαστικά. Στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκε η αποστολή Υπομνήματος προς το Υπουργείο Υγείας για τις Επικινδυνότητες των Διατάξεων που υποβαθμίζουν τη Στελέχωση των Ασθενοφόρων Πανελλαδικά. Παράλληλα αποφάσισαν την άμεση έναρξη Διαδοχικών κινητοποιήσεων ως εξής:

Διαδοχικά 7 ήμερες: Αποχή από τις Δευτερογενείς Μεταφορές. Με το πέρας του κάθε 7ήμερου θα συνεδριάζει το Δ.Σ της ομοσπονδίας και αφού εκτιμά τις εξελίξεις, θα προχωρά ή όχι στις κινητοποιήσεις. (Η ημερομηνία έναρξης της κινητοποίησης θα οριστεί με νέα ανακοίνωση). Τέλος αποφάσισαν την άμεση έναρξη της Δικαστικής Διεκδίκησης με αποστολή Εξωδίκου.

Λύση στο θέμα καταβολής εισφορών

Ημερομηνία δημοσίευσης: 23 Ιουνίου 2016
Bρέθηκε λύση, όπως φαίνεται, στο θέμα που είχε προκύψει με την καταβολή εισφορών από φαρμακοποιούς στο Ταμείο Επαγγελματικής Ασφάλισης Υπαλλήλων Φαρμακευτικών Εργασιών (ΤΕΑΥΦΕ) αντί στο ΤΑΥΦΕ λόγω ελλιπούς ενημέρωσης. Πάντως, κάποια πρόστιμα ακούγεται ότι έπεσαν και όπως λέγεται είναι στο χιλιαρικάκι!

Εξ ου και η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε ανάμεσα σε αντιπροσωπεία του προεδρείου του ΠΦΣ και της Διοίκησης του Ταμείου Αλληλοβοήθειας Υπαλλήλων Φαρμακευτικών Εργασιών (ΤΑΥΦΕ). Αμφότερα δε τα μέρη συμφώνησαν στην επίλυση του ζητήματος το συντομότερο δυνατόν επ' ωφελεία τόσο των φαρμακοποιών, όσο και του Ταμείου.

ΣΦΕΕ καλούν οι ιατρικοί επισκέπτες

Ημερομηνία δημοσίευσης: 22 Ιουνίου 2016
Κάτι μου λέει ότι ίσως και αυτή την εβδομάδα το Δ.Σ. του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος θα δεχτεί κρούση -τηλεφωνική- από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων Κλάδων σχετικά με τη νέα συλλογική σύμβαση εργασίας που δεν πάει άλλο και πρέπει να υπογραφεί. Η Ομοσπονδία ισχυρίζεται ότι έχει μόνο θεσμικά αιτήματα "χωρίς μισθολογικό κόστος" και πρέπει πια να αποσαφηνιστούν και οι θέσεις της "άλλης πλευράς".

Την ίδια στιγμή, με όλες αυτές τις ραγδαίες εξελίξεις που επίκεινται στα μισθολογικά- ασφαλιστικά, η Πανολομέλεια της ΠΟΙΕ - ΦΣΕΚ προτίθεται να απευθύνει πρόσκληση στις Δευτεροβάθμιες Ενώσεις αλλά και σε όσα Πρωτοβάθμια Σωματεία, για συνάντηση και κοινή δράση. Στόχος η δημιουργία ενός "δικτύου" εργαζομένων που θα επεξεργάζεται θέσεις, θα συντονίζει τους αγώνες και θα προτείνει λύσεις.
Σελίδες: Προηγούμενη Επόμενη