Τι γίνεται με το κόστος μεταφοράς παραπεμπτικών;

Ημερομηνία δημοσίευσης: 12 Απριλίου 2016
"H περίοδος των παχιών αγελάδων έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Το κόστος να μεταφέρουμε τα παραπεμπτικά μας στην Αθήνα, μας λέει γιατρός από την Πελοπόννησο, τα οποία μέχρι πρότινος τα υποβάλλαμε στα τοπικά ΠΕΔΥ (Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας) είναι ένα κόστος που μπορεί να φθάσει και τα 20 ευρώ. Και συνεχίζει ο ίδιος, ‘’εκεί στον ΕΟΠΥΥ ασχολούνται με τον τύπο και όχι την ουσία’’.

Ξεκαθαρίζοντας, ότι ο Οργανισμός από τη στιγμή που θέλει να επιτύχει ομοιόμορφη ταξινόμηση στα παραπεμπτικά του θα έπρεπε να έχει βρει και τα κονδύλια να καλύψει το σχετικό κόστος.

Ριπές η ίδια πηγή ρίχνει και στα θεσμικά όργανα του κλάδου, τονίζοντας ότι κάνουν συζητήσεις επί συζητήσεων με τους αρμοδίους αλλά τίποτα ουσιαστικό δεν βγαίνει από αυτές, τη στιγμή που τα περισσότερα εργαστήρια της χώρας ετοιμάζονται να πέσουν στο κενό εξαιτίας της υποκοστολόγησης έως και 45% βασικών ιατρικών εξετάσεων.

Έπεσαν…στα μαλακά

Ημερομηνία δημοσίευσης: 11 Απριλίου 2016
Στα μαλακά έπεσαν οι φαρμακοποιοί όσον αφορά τις αναδρομικές ασφαλιστικές εισφορές προς το ΤΣΑΥ. Η Διοίκηση του ΠΦΣ, δια των εκπροσώπων της Σεραφείμ Ζήκα και Ιωάννη Μακρυγιάννη και μετά από 5μηνη διαπραγμάτευση με τα αρμόδια όργανα ΤΣΑΥ και ΕΤΑΑ, κατάφερε να επιτύχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για το συμφέρον του κλάδου.

Το ΕΤΑΑ, αποδέχτηκε τελικώς την ομόφωνη απόφαση της Διοικούσας επιτροπής του ΤΣΑΥ για εξόφληση των αναδρομικών ασφαλιστικών εισφορών των φαρμακοποιών στο ασφαλιστικό ταμείο, σε οκτώ ισόποσες εξαμηνιαίες δόσεις χωρίς πρόστιμα και προσαυξήσεις.

Πυρ και μανία!

Ημερομηνία δημοσίευσης: 8 Απριλίου 2016
Πυρ και μανία είναι οι ιδιωτικές κλινικές, καθώς μόλις πριν λίγες ημέρες αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του ΕΟΠΥΥ τα νέα σημειώματα Rebate και Claw Back για το Β' εξαμηνο 2015.

Μετά και από αυτά, μιλούν για μία ληστεία που συνεχίζεται χωρίς καμία αναστολή, ενώ το θεσμικό όργανο του κλάδου ρίχνει και ριπές κατά.... συναδέλφων (που λειτουργούν κλινικές) τονίζοντας πως ‘’είμαστε άξιοι της μοίρας μας’’. Στην Πορτογαλία πάντως, οι ιδιωτικές κλινικές κατήγγειλαν τη σύμβαση με το κρατικό ασφαλιστικό ταμείο, διότι τόλμησε να μειώσει τις τιμές των κλειστών νοσηλίων κατά 11% !.

Συνέλευση της ΠΑΣΙΔΙΚ

Ημερομηνία δημοσίευσης: 8 Απριλίου 2016
Για αυτό το Σάββατο ορίστηκε η τακτική Γενική Συνέλευση του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ιδιωτικών Διαγνωστικών Κέντρων (ΠΑΣΙΔΙΚ) η οποία θα γίνει στη Θεσσαλονίκη. Το βασικό θέμα που θα συζητηθεί είναι -τι άλλο;- το μέτρο της αυτόματης επιστροφής υπέρβασης των δαπανών (claw back) και των αναγκαστικών εκπτώσεων (rebate).

To timing της διεξαγωγής της γενικής συνέλευσης είναι το σωστό, καθώς την ερχόμενη Παρασκευή έχει οριστεί συνάντηση μεταξύ ΕΟΠΥΥ και εμπλεκομένων φορέων με την πρωτοβάθμια περίθαλψης προκειμένου οι δεύτεροι να κάνουν τις αντιπροτάσεις τους για τη νέα σύμβαση που ετοιμάζεται με τον οργανισμό.

Αλλαγές στην Ελληνική Διαβητολογική εταιρεία

Ημερομηνία δημοσίευσης: 6 Απριλίου 2016
Διοικητικές ανακατατάξεις σημειώθηκαν προ ημερών στο τιμόνι της Ελληνικής Διαβητολογικής εταιρείας.

Ο Νικόλαος Παπάνας, αναπληρωτής καθηγητής Παθολογίας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, ανέλαβε τα ηνία του προεδρείου.

Διεθνούς εμβέλειας ομιλητές στο 5ο Συμπόσιο για τις Πρωτοπαθείς Ανοσοανεπάρκειες - Παιδιατρική Ανοσολογία

Ημερομηνία δημοσίευσης: 6 Απριλίου 2016
Διεθνούς εμβέλειας ομιλητές έχουν προσκληθεί στο 5ο Συμπόσιο για τις Πρωτοπαθείς Ανοσοανεπάρκειες - Παιδιατρική Ανοσολογία, που φέτος συμπληρώνει 30 χρόνια λειτουργίας και οργανώνεται από το Τμήμα Ανοσολογίας - Ιστοσυμβατότητας του Νοσοκομείου Παίδων "Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ", ενώ θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης στις 21- 22 Απριλίου 2016.

Ετήσια συνάντηση μεγάλης πολυεθνικής

Ημερομηνία δημοσίευσης: 6 Απριλίου 2016
Την ετήσια συνάντησή της ξεκινά σήμερα μία από τις μεγαλύτερες πολυεθνικές ανά τον κόσμο -η έμφασή της είναι στα γενόσημα- η οποία δραστηριοποιείται και στην Ελλάδα. Το γεγονός ότι στη συνάντηση αυτή θα βρίσκεται και το team του εξωτερικού λέει πολλά.

Οι ανακοινώσεις, όπως μάθαμε, δεν θα περιοριστούν μόνο στα νέα σκευάσματα που σκοπεύει η εταιρεία να κυκλοφορήσει επί ελληνικού εδάφους αλλά και σε εξαγορές φακέλων.

Οδηγός ελέγχου για τους παρόχους υγείας

Ημερομηνία δημοσίευσης: 5 Απριλίου 2016
Οδηγό ελέγχου που θα αφορά όλους τους παρόχους υγείας αναμένεται να εκδώσει ο ΕΟΠΥΥ τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες και με αυτόν «τυφλοσούρτη» οι ελεγκτές- γιατροί του Οργανισμού θα κοσκινίζουν τα παραπεμπτικά που υποβάλλονται.
Ο έλεγχος αυτός θα γίνεται ως εξής:

1) Θα ελέγχεται το φυσικό παραστατικό (παραπεμπτικό) για έλλειψη απαραίτητων προϋποθέσεων όπως: υπογραφή και σφραγίδα παρόχου, υπογραφή και σφραγίδα παραγγέλοντος ιατρού, υπογραφή και σφραγίδα ελεγκτή, υπογραφή ασφαλισμένου, στρόγγυλη σφραγίδα Νοσοκομείου (όταν εκδίδεται το παραπεμπτικό από Νοσοκομείο).
2) Στις περιπτώσεις κατ΄ οίκον νοσηλείας θα απαιτείται ειδική γνωμάτευση από τον γιατρό και θα υποβάλλεται μαζί με το παραπεμπτικό. Έλεγχος θα γίνεται και στα δύο.
3) Κατά τον δειγματοληπτικό έλεγχο θα γίνεται διασταύρωση αν αληθεύουν τα παραπάνω και με την επιβεβαίωση του ασθενούς.
Σελίδες: Προηγούμενη Επόμενη