Τέλος με το αλαλούμ των συνταγών...

Ημερομηνία δημοσίευσης: 16 Ιουλίου 2019
Ξεκίνησε από χθες η εφαρμογή του άρθρου 90 του νόμου 4600/2019 περί ηλεκτρονικής συνταγογράφησης ναρκωτικών.

Είχε δοθεί μία σχετική παράταση στην εφαρμογή του ώστε να υπάρξει ο απαραίτητος χρόνος προσαρμογής των σχετικών με την υπηρεσία πληροφοριακών συστημάτων, δηλαδή του συστήματος της ΗΔΙΚΑ, των λογισμικών ιατρείων τρίτων κατασκευαστών, των λογισμικών των φαρμακείων κοινότητας και του ΕΟΠΥΥ και των μηχανισμών διαλειτουργικότητας ανάμεσα στα παραπάνω πληροφοριακά συστήματα μέσω του ΑPI της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης.

Oπότε...μάλλον τώρα θα σταματήσει και το σχετικό αλαλούμ που υπήρχε με τις σχετικές συνταγές...

Αυξάνουν τα αιτήματα συνάντησης με τον Υπουργό Υγείας...

Ημερομηνία δημοσίευσης: 15 Ιουλίου 2019
Όπως μαθαίνουμε, το τελευταίο που έφθασε στον κ. Β. Κικίλια είναι από το Δ.Σ. του Πανελληνίου Συνδέσμου Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων. Μεταξύ άλλων στην σχετική επιστολή αναφέρεται ότι επειδή τα προβλήματα στον κρίσιμο τομέα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και ιδιαίτερα στη συνεργασία των ιδιωτικών μονάδων εργαστηριακής ιατρικής με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. είναι μεγάλα και χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης, παρακαλούμε πολύ να μας ορίσετε συνάντηση το συντομότερο δυνατόν, για να βρούμε τις λύσεις εκείνες οι οποίες θα μας επιτρέψουν να συνεχίσουμε απρόσκοπτα την λειτουργία των μονάδων μας.

Σας ενημερώνουμε ότι τα τελευταία τουλάχιστον 3 χρόνια, τα ιδιωτικά Διαγνωστικά Κέντρα και Εργαστήρια, εξυπηρετούν πάνω από το 90% των ασφαλισμένων του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. με άμεση ανταπόκριση στην εκτέλεση των ζητούμενων διαγνωστικών εξετάσεων και πράξεων, σε πολύ καλές έως άριστες κτηριακές υποδομές, χωρίς ταλαιπωρία των ασφαλισμένων του Οργανισμού, με ιατρικά μηχανήματα υψηλής τεχνολογίας και με γρήγορη έκδοση αξιόπιστων αποτελεσμάτων.

Ζοφερό σενάριο

Ημερομηνία δημοσίευσης: 12 Ιουλίου 2019
Kαίει το θέμα των περικοπών στην φαρμακοβιομηχανία μαθαίνουμε με την δαπάνη, όχι απλώς να έχει ξεφύγει αλλά να έχει τρυπήσει και το ταβάνι...

Πάμε μάλλον για το πιο άσχημο σενάριο που μιλά για 750 εκατ. ευρώ (εξωνοσοκομειακή δαπάνη)...Άραγε τα θεσμικά όργανα έχουν ζητήσει συνάντηση με τους αρμοδίους; Φαντάζομαι πως ναι!.

Ιδιωτικές κλινικές: νέα παράταση

Ημερομηνία δημοσίευσης: 11 Ιουλίου 2019
Νέα παράταση ακούγεται ότι θα ζητήσουν την Παρασκευή οι νομικοί παραστάτες των 33 Ιδιωτικών Κλινικών της Αττικής που έχουν κληθεί για την κατάθεση απολογητικού υπομνήματος σχετικά με τα ευρήματα των Ιδιωτικών Ελεγκτικών εταιριών το 2014 για τις υποβολές του 2013....

Πάντως, παρά τα τρεχάματα του κλάδου... η επιστολή προς τον νέο Υπουργό Υγείας για Καλή επιτυχία στο έργο του στάλθηκε. Και λέει μεταξύ άλλων τα εξής: "

Η υγεία ως αγαθό απαιτεί χρηματοδότηση σύμφωνα με τις ανάγκες αλλά και σύμφωνα με τις Ευρωπαϊκές πολιτικές που δαπανούν 7-8% του ΑΕΠ ενώ εμείς μόνο 5%. Οι ιδεοληψίες για οτιδήποτε ιδιωτικό παύουν να υπάρχουν.

Όμως ως Κυβέρνηση θα πρέπει να ασχοληθείτε με την επιβίωση του Ιδιωτικού τομέα που συμβάλλει στο Ελληνικό Σύστημα Υγειας ως ένας από τους 2 πυλώνες, με την αύξηση της χρηματοδότησης του ΕΟΠΥΥ, την κατάργηση των ληστρικών μέτρων των Rebate and Claw Back, την μείωση του ΦΠΑ από το 24% στο 6%, όπως τα φάρμακα, την ένταξη των οφειλόμενων ποσών από Claw back στη ρύθμιση των 120 δόσεων και την δραστική μείωση της γραφειοκρατίας και στον περιορισμό του κράτους σε εποπτικό ρόλο."

ΕΟΠΥΥ: Διαγωνισμός για έργο μεταφοράς εγγράφων και μικροδεμάτων

Ημερομηνία δημοσίευσης: 10 Ιουλίου 2019
Στα 150.000 ευρώ ανέρχεται ο προϋπολογισμός του έργου που ανακήρυξε ο ΕΟΠΥΥ με θέμα την μεταφορά εγγράφων αλλά και μικροδεμάτων της Κεντρικής Υπηρεσίας και των Περιφερειακών Διευθύνσεων του Οργανισμού.

Ο διαγωνισμός είναι διετής και οι ενδιαφερόμενοι που θέλουν να αναλάβουν το έργο μπορούν να καταθέσουν τα απαραίτητα έγγραφα από 15/7 έως και 24/7 ενώ η αποσφράγιση των προσφορών θα γίνει 30/7.

Το δικό μου ερώτημα είναι στα δέματα μπορούν να μπαίνουν και φάρμακα υψηλού κόστους;

Αυξήσεις πωλήσεων στα αντηλιακά

Ημερομηνία δημοσίευσης: 9 Ιουλίου 2019
Ο κίνδυνος για την υγεία από την υπεριώδη ακτινοβολία του ήλιου είναι μεγάλος και γνωστός ανά τον κόσμο. Έτσι εξηγούνται και οι προβλέψεις για την σημαντική άνοδο που προβλέπεται στα είδη προστασίας από τον ήλιο, η κατανάλωση των οποίων δεν περιορίζεται πια μόνο την περίοδο του θέρους.

Εκτιμήσεις μιλούν για αύξηση στις πωλήσεις τους άνω του 5% κάθε χρόνο. Σημειώνεται ότι η κατηγορία παγκοσμίως πραγματοποιεί τζίρο πάνω από 3 δισ. δολ. γεγονός που εξηγεί και τον έντονο ανταγωνισμό που επικρατεί μεταξύ των βασικότερων παικτών που δραστηριοποιούνται σε αυτή.

ΕΦΚΑ: Παρατείνεται η προθεσμία καταβολής εισφορών Μαΐου 2019

Ημερομηνία δημοσίευσης: 8 Ιουλίου 2019
Έως τη Δευτέρα 29 Ιουλίου 2019 παρατείνεται η προθεσμία καταβολής εισφορών Μαΐου 2019 και ήδη τα μέλη της Πανελλήνιας Ενωσης Ιδιωτικών Κλινικών έλαβαν και σχετικό report.

Η παράταση είναι επιβεβλημένη καθόσον η έκδοση εισφορών Μαΐου συνδέεται μηχανογραφικά με την εκκαθάριση ασφαλιστικών εισφορών έτους 2018, η οποία είναι ήδη σε εξέλιξη.

Την ίδια ημερομηνία θα πραγματοποιηθεί η καταβολή της εισφοράς μέσω άμεσης χρέωσης τραπεζικού λογαριασμού (πάγια εντολή).
Δικαιώματα και ευεργετήματα που συνδέονται με την καταβολή των εισφορών παραμένουν ενεργά μέχρι την ημερομηνία αυτή (ρυθμίσεις, ασφαλιστική ενημερότητα, ασφαλιστική ικανότητα).

Λευκή επιταγή

Ημερομηνία δημοσίευσης: 4 Ιουλίου 2019
Όλα έχουν ένα όριο, λένε κάποιοι όσον αφορά τις ελλείψεις φαρμάκων στην αγορά, δίνοντας τον τόνο των εξελίξεων που έπονται και ο οποίος, όπως ακούγεται, θα ταρακουνήσει αρκετές εταιρείες και ειδικότερα αυτές που ενώ έχουν αναντικατάστατα σκευάσματα στην αγορά, αυτά απουσιάζουν από τους ¨πάγκους" και πάνω από εξάμηνο...

Η λευκή επιταγή πάντως δόθηκε στους αρμοδίους και θα έχουμε νέα, απλώς πάμε πια για μετά την ολοκλήρωση της εκλογικής αναμέτρησης.
Σελίδες: Προηγούμενη Επόμενη