Το 2016 φεύγει με πολλές εκκρεμότητες...

Ημερομηνία δημοσίευσης: 30 Δεκεμβρίου 2016
'Εφθασε και αυτή η χρονιά στο τέλος της και όλοι περιμένουμε το 2017 με νέες προσδοκίες, νέους στόχους και λύσεις στα προβλήματα....Το σίγουρο είναι ότι το 2016 αφήνει πίσω του πολλές εκκρεμότητες, που είτε θα επιλυθούν είτε απλώς θα προστεθούν σε αυτές που θα δημιουργηθούν το 2017.

Πολλοί λένε ότι το Νέο Ετος θα είναι χρονιά ξεκαθαρίσματος και μάλλον θα έχουν δίκιο εάν κρίνουμε από τις φήμες περί συγχωνεύσεων, εξαγορών και λουκέτων που κυκλοφορούν στην αγορά... Ακόμη και ένα από τα μεγαλύτερα μονοπώλια στον κλάδο της υγείας...που αφορά αρκετές χιλιάδες ασφαλισμένους, λένε ότι έσπασε λίγο πριν τη δύση του 2016 και πλέον το συγκεκριμένο χώρο θα διαχειρίζονται 3 παίκτες και όχι ένας!

Σίγουρα, τα γενικότερα ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν μέσα στο 2017 είναι πολλά: πόσα φθηνά φάρμακα θα φύγουν από την αγορά εξαιτίας της τιμολογιακής πολιτικής του κράτους, τι θα γίνει με τα πανάκριβα φάρμακα που ολοένα εισέρχονται στην αγορά, τι θα γίνει με το ιδιοκτησιακό των φαρμακοποιών, πόσα σήματα θα αλλάξουν χέρια, πόσες ελληνικές εταιρείες θα αποφασίσουν να ταξιδέψουν σε φορολογικούς παραδείσους...κ.α

Ας ευχηθούμε όμως, έστω για λίγες ημέρες τα ερωτήματα και να ευχηθώ και εγώ να έχουμε μία Καλή Χρονιά!

Στα γνωστά λημέρια!

Ημερομηνία δημοσίευσης: 29 Δεκεμβρίου 2016
Έριξαν, λέει, τις τιμές σε 2.200 φάρμακα και εξοικονόμησαν 84 εκατ. ευρώ, αφού το κατακρήμνισμα αφορούσε σκευάσματα κάτω των 7 ευρώ. Τουτέστιν, δεν ακούμπησαν τα ακριβά έως πανάκριβα φάρμακα!

Από την άλλη, λέει, ο προϋπολογισμός για την υγεία το 2016...ξέφυγε κατά 600-700 εκατ. ευρώ....

Εμένα πάντως δεν μου βγαίνουν τα νούμερα....

Το θέμα είναι ότι αυτή η ανισορροπία δεν έχει τέλος, καθώς έρχονται και άλλες μειώσεις...στα ίδια τα γνωστά λημέρια!

Επιστημονικό συνέδριο για την Παιδοψυχολογία

Ημερομηνία δημοσίευσης: 28 Δεκεμβρίου 2016
Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η διεξαγωγή του Επιστημονικού Συνεδρίου "Έρευνα και Καινοτομία στην Παιδοψυχολογία και την Παιδοψυχιατρική-Διεπιστημονικές προσεγγίσεις και Προοπτικές". Την ευθύνη του συνεδρίου έχουν τα Προγράμματα Ψυχικής και Κοινοτικής Υγείας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, ενώ θα γίνει με την επιστημονική εποπτεία του Γενικού Νοσοκομείου Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών « Η Σωτηρία», το Γραφείο Εκπαίδευσης της Ελληνικής Πρεσβείας στις Βρυξέλλες και σε συνεργασία με το Aegean Omiros College.

Το συνέδριο θα διεξαχθεί στην Αθήνα στις 11 και 12 Φεβρουαρίου και στη Θεσσαλονίκη στις 18 και 19 Φεβρουαρίου.

Προσπαθούν μόνοι τους να λύσουν το πρόβλημα

Ημερομηνία δημοσίευσης: 28 Δεκεμβρίου 2016
Ο ΙΦΕΤ και ο ΕΟΦ δεν είναι οι αρμόδιοι να καλύπτουν άμεσα τις όποιες ανάγκες υπάρχουν στην αγορά σε σκευάσματα; Ισχύει κάτι διαφορετικό και δεν το ξέρω; Και αναρωτιέμαι: όταν λείπει εδώ και καιρό από την αγορά φάρμακο για τον καρκίνο και οι σύλλογοι καρκινοπαθών βρίσκονται στις επάλξεις και προσπαθούν μόνοι τους -στέλνοντας μάλιστα μηνύματα μέσα στα Χριστούγεννα- να λύσουν το τεράστιο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί, τα αρμόδια από το κράτος όργανα για την ομαλή ροή της αγοράς φαρμάκου…πού βρίσκονται;

Μήπως θα έπρεπε πρωτίστως να ερωτηθεί η εταιρεία που το διανέμει γιατί υπάρχει αυτή η έλλειψη και εν συνεχεία αν πράγματι υπάρχει πρόβλημα στη διάθεση του συγκεκριμένου σκευάσματος να αναζητηθούν άλλες λύσεις; Δεν ξέρω…ιδέες πετάω, ως άσχετη!

''Παράλογες'' απαιτήσεις...

Ημερομηνία δημοσίευσης: 27 Δεκεμβρίου 2016
Αδιέξοδο, λέει, έχει δημιουργηθεί στις συζητήσεις με τον ΕΟΠΥΥ για τη χορήγηση αναλωσίμων σακχαρώδους διαβήτη από 1η Ιανουαρίου 2017.

Οι απαιτήσεις του ΕΟΠΥΥ κρίνονται από τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο ως παράλογες και ανεφάρμοστες για τα φαρμακεία... και στο πλαίσιο αυτό έχει συγκαλέσει για σήμερα έκτακτο διοικητικό συμβούλιο. Θέμα του συμβουλίου η υπογραφή ή όχι της συλλογικής σύμβασης που προτείνει ο ΕΟΠΥΥ για όλους τους παρόχους (και για τα φαρμακεία) και που προϋποθέτει εκτός των άλλων, ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ιατροτεχνολογικό ISO για κάθε έναν προμηθευτή.

Πάντως, για το θέμα, η νομική σύμβουλος της PGEU κα Βerganza τόνισε ότι όπου εφαρμόζεται ΙSO είναι ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟ και μάλιστα αυτό περιλαμβάνεται και στην τελευταία ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Eπιστολή συνεργασίας σε αθλητικές ομοσπονδίες

Ημερομηνία δημοσίευσης: 23 Δεκεμβρίου 2016
Eπιστολή συνεργασίας σε 12 αθλητικές ομοσπονδίες, έστειλε ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Αττικής, προκειμένου να υπάρξει από κοινού διοργάνωση προγραμμάτων που θα περιλαμβάνουν γενική οδοντιατρική ενημέρωση, ατομική εξέταση και χορήγηση οδηγιών σε παιδιά ηλικίας μέχρι και 15 ετών.

Είναι γνωστό άλλωστε ότι η στοματική υγιεινή συνδέεται με τη συνολική υγεία του ατόμου, δεδομένου ότι η στοματική κοιλότητα αποτελεί πιθανή είσοδο παθογόνων στοιχείων στον οργανισμό. Στο πλαίσιο αυτό, προϋπόθεση για την υγεία του στόματος είναι η πρόληψη, που στηρίζεται στην ενημέρωση και στην τήρηση κανόνων στοματικής υγιεινής.

Σε ορισμένες περιπτώσεις δε, ιδίως συμμετοχής σε αθλήματα με σωματική επαφή, απαιτείται και η λήψη μέτρων προφύλαξης, όπως η εφαρμογή ναρθήκων, λαμβανομένου υπόψη ότι, σε περίπτωση τραυματισμού και απώλειας δοντιού δεν είναι δυνατή ή εύκολη, ανάλογα με την περίπτωση, η αποκατάσταση.

Παράταση 30 ημερών...

Ημερομηνία δημοσίευσης: 22 Δεκεμβρίου 2016
Παράταση 30 ημερών έδωσε τo Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Αιματολογικής Εταιρείας, μετά από σχετική απόφαση που έλαβε για την κατάθεση των υποψηφιοτήτων για τις υποτροφίες που έχει προκηρύξει για τα έτη 2017-2019. Η κατάθεση θα λήξει στις 16 Ιανουαρίου 2017. Υπενθυμίζεται ότι η ΕΑΕ αποφάσισε να χορηγήσει υποτροφίες για νέους Αιματολόγους, με σκοπό να υποστηριχθούν δραστήρια Αιματολογικά Τμήματα, που αντιμετωπίζουν πρόβλημα ελλιπούς στελέχωσης. Στο πλαίσιο αυτό, προκήρυξε 2 υποτροφίες, διετούς διάρκειας η καθεμιά. Η οικονομική ενίσχυση κάθε υποτρόφου ανέρχεται στο ποσό των 2.000 Ευρώ μηνιαίως (μικτά).

Υποψηφιότητα για την υποτροφία μπορούν να υποβάλουν Αιματολόγοι που δεν έχουν μόνιμη θέση στο Ε.Σ.Υ. ή θέση Επιμελητή Β’ επί θητεία και έχουν λάβει τον τίτλο ειδικότητας Αιματολογίας μετά την 15/12/2013.

Φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα ή συμψηφισμός

Ημερομηνία δημοσίευσης: 22 Δεκεμβρίου 2016
Έχει ξεκινήσει, λέει, η διαδικασία οριστικοποίησης των υποβολών του Αυγούστου. Όχι βέβαια σε όλους, καθώς κάποιοι κλάδοι θα πληρωθούν μεν- με καθυστέρηση δε, αλλά και εκεί που έχουν δρομολογηθεί πληρωμές, η πλειονότητα των παρόχων έχει ανοικτά μέτωπα με την Εφορία. Το αντίθετο, ομολογουμένως θα προκαλούσε εντύπωση.

Αυτοί λοιπόν που είναι για να πληρωθούν θα πρέπει να προωθήσουν φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα. Στην αντίθετη περίπτωση θα ακολουθηθεί η γνωστή πλέον οδός του συμψηφισμού με τις οφειλές προς το Δημόσιο.
Σελίδες: Προηγούμενη Επόμενη