Πότε χάνουν οι νοσηλευτές το βαρύ και ανθυγιεινό επίδομα

Ημερομηνία δημοσίευσης: 8 Φεβρουαρίου 2016
Τέλος από φέτος το βαρύ και ανθυγιεινό επίδομα για τους νοσηλευτές του Δημοσίου αν λείψουν πάνω από 6 ημέρες από τη δουλειά τους το χρόνο. Τουτέστιν, χάνουν 150 ευρώ, που είναι το σχετικό επίδομα.

Η εξέλιξη αυτή έχει ξεσηκώσει το νοσηλευτικό κλάδο, ο οποίος έχει στείλει και σχετικά έγγραφα διαμαρτυρίας τόσο στο Υπουργείο Υγείας όσο και στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, ενώ η διοίκηση της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος έχει ζητήσει και συνάντηση με τους αρμοδίους.

Τώρα, από μία πλευρά κάποιοι σκέφτονται ότι σημαντικό μερίδιο ευθύνης για τη σημερινή "κατάντια" της χώρας έχουν και τα κάθε λογής επιδόματα. Από την άλλη, όμως δεν πρέπει να γίνονται και κάποιες εξαιρέσεις, όπως για παράδειγμα αν η αποχή από τη δουλειά γίνεται για εκπαιδευτικούς λόγους ή για θέματα ανατροφής παιδιών;

ΟΕΝΓΕ σε Ξανθό για τη νέα σύμβαση

Ημερομηνία δημοσίευσης: 5 Φεβρουαρίου 2016
Κρίσιμη συνάντηση με τον υπουργό Υγείας έχει την Παρασκευή το προεδρείο της Ομοσπονδίας νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ).

Το κεντρικό θέμα είναι η κατάρτιση νέας επικαιροποιημένης κλαδικής συμφωνίας.

Ο κ. Ξανθός είχε στείλει σχετική πρόταση στην ΟΕΝΓΕ πριν από δύο εβδομάδες.

Αμέσως μετά τη συνάντηση, συνεδριάζει το γενικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας, με τη συμμετοχή προέδρων Ενώσεων νοσοκομειακών γιατρών από όλη τη χώρα.

Λόγω της αποχής των δικηγόρων, η εκδίκαση της αγωγής της ΟΕΝΓΕ στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την αποκατάσταση του μισθολογίου, θα αναβληθεί και θα εκδικαστεί μέσα στον επόμενο μήνα.

1.632 αιτήσεις για τις θέσεις διοικητών στα νοσοκομεία

Ημερομηνία δημοσίευσης: 4 Φεβρουαρίου 2016
Αξιόλογο ήταν, τελικά, το ενδιαφέρον των υποψηφίων γις τις θέσεις διοικητών και αναπληρωτών στα δημόσια νοσοκομεία.

Τα επίσημα στοιχεία που έφτασαν από τις Υγειονομικές Περιφέρειες (ΥΠΕ) στην αρμόδια Επιτροπή Αξιολόγησης, δείχνουν πως ο αριθμός των αιτήσεων ανήλθε στις 1.632.

Ο αριθμός των αιτήσεων ανά ΥΠΕ είναι: 1η ΥΠΕ 505 αιτήσεις, 2η ΥΠΕ 220 αιτήσεις, 3η ΥΠΕ 206 αιτήσεις, 4η ΥΠΕ 206 αιτήσεις, 5η ΥΠΕ 154 αιτήσεις, 6η ΥΠΕ 246 αιτήσεις και 7η ΥΠΕ 95 αιτήσεις.

ΜΗΣΥΦΑ: Η τρόικα ''νερώνει λίγο το κρασί της''

Ημερομηνία δημοσίευσης: 2 Φεβρουαρίου 2016
Όλη η αφρόκρεμα της φαρμακοβιομηχανίας βρέθηκε την προηγούμενη Πέμπτη μαζί για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της. Το βασικό θέμα στη συνάντηση ήταν τι άλλο; η περιβόητη λίστα των ΜΗΣΥΦΑ και πότε αυτή θα λανσαριστεί στα σούπερ μάρκετ.

Γνώστης του θέματος, τους απάντησε ότι "ενώ μέχρι και πριν λίγο καιρό υπήρχε μεγάλη πίεση από την τρόικα να δημοσιοποιηθεί η λίστα, τις τελευταίες ημέρες οι θεσμοί διαμήνυσαν στην επιστημονική ομάδα που την ετοιμάζει ότι έχουν χρόνο και να την βγάλουν όταν θα είναι έτοιμοι, επιδεικνύοντας μια περίεργη χαλαρότητα". Μάλιστα για τη συγκεκριμένη χαλαρότητα θα υπάρξει και μία μικρή ενημέρωση από τον ΕΟΦ την προσεχή Πέμπτη.

Πληροφορίες λένε ότι η τρόικα αποφάσισε να "νερώσει λίγο το κρασί της" όσον αφορά τα ΜΗΣΥΦΑ, προκειμένου να μη δημιουργηθούν και άλλες εστίες αναταραχής στη χώρα.

Τρέχουν και δεν φτάνουν

Ημερομηνία δημοσίευσης: 1 Φεβρουαρίου 2016
Επικαιροποίηση των φακέλων το λέμε τώρα; ή έτσι είναι πράγματι;

Ο καιρός θα δείξει!

Ο ΕΟΠΥΥ πάντως, ζήτησε από όλες ανεξαιρέτως τις Γενικές και Ειδικές Κλινικές του Ιδιωτικού τομέα τα διαπιστευτήριά τους. Δηλαδή τις ισχύουσες, σήμερα, άδειες λειτουργίας τους, το αντίγραφο πιστοποίησης ΙSO ή οποιασδήποτε άλλης πιστοποίησης που διαθέτουν, καθώς και αντίγραφο άδειας λειτουργίας ασθενοφόρου (αν υπάρχει).

Τρέχουν και δεν φτάνουν εξαιτίας αυτών των απαιτήσεων οι ιδιωτικές κλινικές, καθώς ο ΕΟΠΥΥ έχει ζητήσει να του αποσταλούν τα προαναφερόμενα μέχρι 3 Φεβρουαρίου.

Χρέη 7 εκατομμυρίων ευρώ για μεγάλο όνομα της αγοράς

Ημερομηνία δημοσίευσης: 29 Ιανουαρίου 2016
Όταν ακούγεται ότι κάποιος χρωστά 7 εκατ. ευρώ στην αγορά τι μπορεί να κάνει απέναντι στους πιστωτές του για να αποφύγει το μοιραίο; Σίγουρα όχι πολλά, όσο ισχυρό όνομα και αν είναι και όσο μακρά ιστορία και αν έχει κτίσει.

Το θέμα είναι ότι αν γίνει το συγκεκριμένο deal και τελικά πουληθεί η εταιρεία που χρωστά το προαναφερθέν ποσό, θα αλλάξουν πολλά πράγματα στο χώρο της υγείας. Και πώς να μην αλλάξουν όταν μιλάμε για εταιρεία... θεμέλιο!

Πλάνο ΣΦΕΕ για την ενίσχυση της κλινικής έρευνας στην Ελλάδα

Ημερομηνία δημοσίευσης: 27 Ιανουαρίου 2016
Συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας έχει ζητήσει το διοικητικό συμβούλιο του ΣΦΕΕ (Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος) αλλά... μηδέν εις το πηλίκο.

Όπως μάθαμε, μέλη του ΣΦΕΕ θέλουν να παρουσιάσουν στον υπουργό υγείας το πλάνο τους για την ενίσχυση της κλινικής έρευνας στην Ελλάδα, που παραπαίει, και η οποία φθάνει μετά βίας τα 100 εκατ. ευρώ –που δίνουν αποκλειστικά οι φαρμακοβιομηχανίες- όταν στην Ευρώπη ανέρχεται στα 30 δισ. ευρώ.

Παράγοντας από τον χώρο του φαρμάκου, μας τόνισε ότι η κλινική έρευνα θα μπορούσε να αποτελέσει μία σημαντική πηγή εσόδων για τα Δημόσια νοσοκομεία, αφού μπορούν να καλύψουν σημαντικό τμήμα των «απωλειών» που εμφανίζουν τα ταμεία τους. Αντ’ αυτού, κανένας δεν ενδιαφέρεται για την κλινική έρευνα, με την τελευταία να παραμένει σχεδόν στη σφαίρα της φαντασίας.

Ορκίζονται 157 νέοι διασώστες στο ΕΚΑΒ

Ημερομηνία δημοσίευσης: 26 Ιανουαρίου 2016
Nα και ένα καλό νέο! Σήμερα ορκίζονται 157 νέοι διασώστες στο Εθνικό Κέντρο Αμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ) και επικρατεί βεβαίως η ανάλογη αναμπουμπούλα, ακόμα και σε διοικητικό επίπεδο.

Tώρα βέβαια, δεν έχει διευκρινιστεί πού θα απασχοληθούν αυτοί οι νέοι διασώστες. Στην Αθήνα ή κάπου αλλού; Νομίζουμε ότι αυτό θα εξαρτηθεί από τις ανάγκες που έχει η χώρα εξαιτίας της προσφυγικής - μεταναστευτικής κρίσης που αντιμετωπίζει αλλά και του κύματος γρίπης που σαρώνει.
Σελίδες: Προηγούμενη Επόμενη