Η Ελληνική Αιματολογική Εταιρεία συμμετέχει σε αγώνες δρόμου

Ημερομηνία δημοσίευσης: 20 Ιανουαρίου 2017
Αυτά τα νέα που ακολουθούν θα πρέπει να προβάλλονται κατά τη γνώμη μου ποικιλοτρόπως...γιατί πραγματικά αξίζουν πολύ περισσότερο από άλλες "πιασάρικες" ειδήσεις.

Η Ελληνική Αιματολογική Εταιρεία στα πλαίσια της εκστρατείας της για την εθελοντική προσφορά αίματος και αιμοποιητικών κυττάρων, συμμετέχει ενεργά στους αγώνες δρόμου που διοργανώνει ο ΣΕΓΑΣ στην Αθήνα. Για τον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 19 Μαρτίου 2017, έχουμε ήδη εξασφαλίσει 110 θέσεις στα αγωνίσματα που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα του αγώνα και συγκεκριμένα:
30 θέσεις για τον Ημιμαραθώνιο Δρόμο 21.100 μ.
50 θέσεις για τον Αγώνα Δρόμου 5 χλμ της Εθνικής Τράπεζας
και 30 θέσεις για τον Αγώνα Δρόμου 3χλ WIND.

Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν σε κάποιο από τα ανωτέρω αγωνίσματα, θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή έως την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017. Οι αιτήσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές, μόνο μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος στο [email protected], στο οποίο θα αναγράφεται το ονοματεπώνυμο του δρομέα (σε ελληνική και αγγλική γραφή), το πατρώνυμο, η ημερομηνία γέννησης, σταθερό και κινητό τηλέφωνο και μέγεθος μπλούζας.

Την Τρίτη συζητείται η προσφυγή των Ελλήνων φαρμακοποιών

Ημερομηνία δημοσίευσης: 19 Ιανουαρίου 2017
Την ερχόμενη Τρίτη, μάθαμε ότι συζητείται η προσφυγή των Ελλήνων φαρμακοποιών κατά του "ιδιοκτησιακού", στην Επιτροπή Αναφορών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου και θα γίνει παρέμβαση με ομιλία τους.

Στην παρέμβαση αυτή, τον πρώτο λόγο θα τον έχει ο Κ. Λουράντος, ο Γενικός Γραμματέας του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Γιάννης Μακρυγιάννης και ο νομικός σύμβουλος του ΠΦΣ κ. Δημητρέλος.

Άρα, αναμένονται εξελίξεις στο συγκεκριμένο θέμα. Πάντως,...ακόμη και αν η έκβαση δεν είναι θετική για την ελληνική πλευρά...είναι θετικό κατά τη γνώμη μου το γεγονός ότι ακούγεται η ελληνική φωνή στας Ευρώπας!

Θέματα που θα συζητηθούν στην PGEU

Ημερομηνία δημοσίευσης: 18 Ιανουαρίου 2017
Ακούσαμε ότι η Κυπριακή αντιπροσωπεία ζητά να μάθει για την ελληνική πρόταση -των φαρμακοποιών- που αφορά τις υπηρεσίες φαρμακείου και κατατέθηκε στην Επιτροπή για την Φαρμακευτική Δαπάνη πρόσφατα.

Παράλληλα, σήμερα στην επιτροπή της PGEU -το ευρωπαϊκό θεσμικό όργανο των φαρμακοποιών- η ελληνική αντιπροσωπεία που βρίσκεται από χθες εκεί σκοπεύει να θέσει υπόψιν των μελών την επιστολή που ετοιμάζεται να σταλεί στον Junker για την ελεύθερη διακίνηση των επαγγελματιών και στην οποία θα πρέπει να συμπεριληφθεί μια απαραίτητη προϋπόθεση, που είναι η γνώση της γλώσσας του κάθε κράτους -μέλους.

Εξελίξεις αναμένονται και στο θέμα της καθιέρωσης του μηχανισμού ανίχνευσης ψευδεπίγραφων φαρμάκων, ειδικά για χώρες όπως είναι η Ελλάδα, που έχει τις ταινίες γνησιότητας. Η απαίτηση των Ελλήνων είναι η όποια επιβάρυνση για τα φαρμακεία να είναι μηδενική έως ελάχιστη, όποτε λειτουργήσει το σύστημα αυτό και στη χώρα μας.

Στις Βρυξέλλες ο κ. Κ. Λουράντος για τα working group της PGEU

Ημερομηνία δημοσίευσης: 17 Ιανουαρίου 2017
Μετά την συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ που είχε ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής κ. Κ. Λουράντος φεύγει για Βρυξέλλες όπου θα πραγματοποιηθούν τα working group της PGEU, ενώ θα συγκληθεί η εκτελεστική της επιτροπή για διαφορά πανευρωπαϊκά θέματα του κλάδου αλλα και προβλήματα των κρατών μελών.

Ως γνωστόν, από την αρχή του έτους και για τρία χρόνια η Ελλάδα θα εκπροσωπείται με άλλα οκτώ κράτη μέλη στις επιτροπές αυτές.

Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν είναι:
- Αυθεντικότητα φαρμάκων
- Χορήγηση ιατρικών συσκευών από τα φαρμακεία
- Χορήγηση κτηνιατρικών φαρμάκων από τα φαρμακεία
- Αναγνώριση οδηγίας επαγγελματικών προσόντων
- Αξιολόγηση τεχνολογιών υγείας και υπηρεσίες φαρμακείων
- ΦΠΑ (VAT)
- Ελλείψεις φαρμάκων
- Στρατηγική PGEU για το 2017
- Ισχυρισμοί υγείας ( health claims)
- Συμφωνίες εμπορίου
- Ασφαλιστικές εισφορές (εκ μέρους της Ελλάδας) κλπ.

Επιστροφή την Τετάρτη, όπου ξεκινά το τελικό στάδιο για την κατάθεση της προσφυγής του ΦΣΑ στο ΣτΕ για το ασφαλιστικό (την επόμενη Δευτέρα).

Οι Ιατρικοί Επισκέπτες ψηφίζουν!

Ημερομηνία δημοσίευσης: 16 Ιανουαρίου 2017
Το προσεχές Σάββατοκύριακο έχουν οριστεί οι εκλογές στο Σωματείο Ιατρικών Επισκεπτών Βορείου Ελλάδος και η διορία για την κατάθεση υποψηφιοτήτων λήγει σήμερα!

Οι εκλογές του Σωματείου θα διεξαχθούν το Σάββατο 21 και την Κυριακή 22 Ιανουαρίου, στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, ενώ οι ώρες των εκλογών είναι: το Σάββατο 11.00 - 19.00 και την Κυριακή 11.00-17.00.

Οι υποψηφιότητες αφορούν τις κάτωθι θέσεις:
•Διοικητικό Συμβούλιο στο Σωματείο (Δ.Σ.)
•Σύνεδρος στο συνέδριο της ΠΟΙΕ-ΦΣΕΚ που θα διεξαχθεί στις 18 και 19 Φεβρουαρίου 2017 στην Αθήνα και θα εκλέξει τα νέα όργανα της Ομοσπονδίας.
•Σύνεδρος στο επόμενο συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης.
•Μέλος της Επιτροπής Δεοντολογίας
•Μέλος της Ελεγκτικής Επιτροπής.

Ποια αλληλεγγύη;

Ημερομηνία δημοσίευσης: 13 Ιανουαρίου 2017
Τελικά το παραδέχτηκα: Μόνοι μας τρώμε τις σάρκες μας.....για ποια αλληλεγγύη μιλάμε; Και θα σας πω ευθύς αμέσως... Ανήμερα των Φώτων, επίσημη αργία του Κράτους, που καταστήματα, δημόσιες υπηρεσίες, τράπεζες, ιδιωτικές επιχειρήσεις τιμούσαν την αργία παραμένοντας κλειστά, κάποιοι φαρμακοποιοί -ελάχιστοι αλλά δεν έχει σημασία- σε μία κεντρική οδό νοτίων προαστίων, κράτησαν τους σταυρούς αναμμένους, που διαφήμιζαν εκπτώσεις και ωράρια λειτουργίας «καθημερινά πλην Κυριακής».

Για ποια αλληλεγγύη μιλάμε, όταν κάποιοι επιμένουν να διατηρούν τους σταυρούς τους αναμμένους ακόμα και όταν είναι κλειστοί και να διαφημίζουν την οικονομική τους πολιτική κατά παράβαση της ισχύουσας νομοθεσίας και της φιλοσοφίας που διέπει τους σταυρούς των φαρμακείων, και τους κάνει να διαφέρουν από άλλες πινακίδες, και δεν είναι άλλη από αυτή που τους ορίζει ως «ενημέρωση των πολιτών για τη θέση ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝΤΟΣ φαρμακείου και μόνο»..

Αγγελίες για γιατρούς στη Βρετανία

Ημερομηνία δημοσίευσης: 12 Ιανουαρίου 2017
Καλά, αυτή η Αγγλία δεν έχει γιατρούς ή έχει τόσο μεγάλη εμπιστοσύνη στους Έλληνες επιστήμονες; Τι να πω; Πάλι κυκλοφορούν αγγελίες που νοσοκομεία της Αγγλίας ψάχνουν για Επιμελητές Ουρολόγους, Δερματολόγους και Ακτινολόγους. Ο ετήσιος μικτός μισθός του Consultant θα είναι μεταξύ 75,249 λιρών έως και 101,451 λιρών, παίζοντας βεβαίως ρόλο και η προηγούμενη εμπειρία.

Ταυτόχρονη παράσταση διαμαρτυρίας

Ημερομηνία δημοσίευσης: 11 Ιανουαρίου 2017
Ταυτόχρονη παράσταση διαμαρτυρίας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ετοιμάζουν την προσεχή Δευτέρα οι Σύλλογοι των φορέων Ειδικής Αγωγής. Στην Αθήνα θα γίνει έξω από το Υπουργείο Υγείας, ενώ στη Θεσσαλονίκη έξω από το Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης.

Το ζητούμενο να επανεξετάσει το Υπουργείο Υγείας το καθεστώς των συμβάσεων “Ειδικής Αγωγής” όπως ορίζεται στο Ν 4447/2016. Συγκεκριμένα ζητούν να μη συρρικνωθεί ο προϋπολογισμός της ‘Ειδικής Αγωγής’ και να υπάρξει παράταση στο ισχύον καθεστώς μέχρι την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων για 6 τουλάχιστον μήνες.
Σελίδες: Προηγούμενη Επόμενη