'Εως πότε θα συμβαίνουν τα δυσάρεστα;

Ημερομηνία δημοσίευσης: 9 Αυγούστου 2016
Η καρδιά των τελευταίων -δυσμενών- εξελίξεων στην υγεία...λέγεται ότι κτυπά πέριξ της Βασιλίσσης Σοφίας. Για απομακρύνσεις και άλλων ανθρώπων από τον χώρο της υγείας γίνεται λόγος και αυτό πλέον όπως φαίνεται είναι ο κανόνας και όχι η εξαίρεση...
Εκεί στο Υπουργείο Εργασίας επικρατεί πανικός με τις τριμερείς επαφές μεταξύ των εμπλεκομένων μερών που σκάνε η μία μετά την άλλη προκειμένου να βρεθεί λύση...αλλά τίποτα.

Το θέμα είναι έως πότε θα συμβαίνουν αυτά τα δυσάρεστα γεγονότα και ποια τα πραγματικά αίτια! Ως προς το πότε, οποιαδήποτε εκτίμηση μάλλον θα είναι εξωπραγματική. Ως προς τα αίτια άλλοι τα αποδίδουν σε κινήσεις εκδίκησης (για συνδικαλιστικούς λόγους), ενώ άλλοι ισχυρίζονται ότι είναι απόρροια της αναγκαίας αναδιοργάνωσης δυνάμεων. Ωστόσο οι περισσότεροι ρίχνουν το φταίξιμο στην "άκυρη" πολιτική του ΕΟΠΥΥ και στο βουνό των οφειλών που έχει δημιουργήσει στον ιδιωτικό τομέα.... συμπαρασύροντας επιχειρήσεις και ανθρώπους.

Καλά που υπάρχουν και οι φίλοι

Ημερομηνία δημοσίευσης: 8 Αυγούστου 2016
Φίλοι γιατροί από την Αυστρία επισκέφτηκαν το Κέντρο Υγείας Αρεόπολης στη Μάνη για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά και πρόσφεραν δωρεάν φαρμακευτικό υλικό για τις ανάγκες του Κέντρου Υγείας. Μαθήματα ζωής που δείχνουν εκτός από προσφορά και εκτίμηση για ένα έργο ανεκτίμητης αξίας..... που καλό είναι να μαθαίνουν και οι εγχώριοι δημόσιοι φορείς, καθώς η γνώση δεν έβλαψε ποτέ κανένα.
Έτσι λοιπόν, τις προηγούμενες ημέρες στο Κέντρο Υγείας είχαν πραγματικά πανηγύρι "χαράς" με τον Dr Aurel Botz, Αναισθησιολόγο από το Γενικό Νοσοκομείο του Σάλτσμπουργκ και την Ομάδα Διάσωσης Ελικοπτέρου ÖAMTC.

Μπράβο και στους φίλους αλλά και στους Έλληνες γιατρούς που κάνουν υπερπροσπάθεια στο Κέντρο Υγείας Αρεόπολης.

Σε έλλειψη γνωστό σκεύασμα για τον ύπνο

Ημερομηνία δημοσίευσης: 8 Αυγούστου 2016
Συνεχίζονται οι ελλείψεις, κυρίως σε φθηνά και αποτελεσματικά φάρμακα.

Όπως αναφέρει γενικός γιατρός από την Καβάλα στον ιστοχώρο του κλάδου, είναι σε έλλειψη γνωστό σκεύασμα για τον ύπνο, με τη δραστική ουσία ζολπιδέμη.

Η τιμή του εν λόγω σκευάσματος είναι λίγο πάνω από τα 2 ευρώ και αυτό δείχνει ότι η κατάσταση με τις μειώσεις των τιμών οδηγεί στο αντίθετο άκρο, δηλαδή στην εξαφάνισή τους και την υποκατάστασή τους με άλλα, πολύ πιο ακριβά.

Είναι ανάγκη να ξαναδεί η πολιτεία το θέμα με τις τιμές των φαρμάκων, όχι όπως το βλέπει μέχρι σήμερα, δηλαδή ως “εργαλείο” μείωσης της δαπάνης, αλλά ως όχημα για βελτίωση της φαρμακευτικής περίθαλψης, με λογικό κόστος.

Η ζολπιδέμη είναι ένας υπνωτικός παράγοντας. Ελαττώνει τη λανθάνουσα περίοδο του ύπνου και τον αριθμό των ξυπνημάτων και αυξάνει τη διάρκεια και την ποιότητα του ύπνου.


Μητρώο Διασωστών Πληρωμάτων Ασθενοφόρου

Ημερομηνία δημοσίευσης: 5 Αυγούστου 2016
Tα στοιχεία όλων των Μελών που είναι κάτοχοι της άδειας ασκήσεως επαγγέλματος Διασώστη Πληρώματος Ασθενοφόρου έχουν ζητηθεί από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού ΕΚΑΒ.

Διαδικασία που είναι απαραίτητη για την θεσμικές και νομικές ενέργειες! της ΠΟΠ ΕΚΑΒ. Τα στοιχεία αυτά πρόκειται να κατατεθούν στην Διεύθυνση Επαγγελματιών Υγείας του Υπουργείου, στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Υγείας και στην Πολιτική Προστασία.

Τα στοιχεία που πρέπει να σταλούν μέχρι 16/9/2016 είναι

· Ονοματεπώνυμο

· Όνομα Πατρός

· Αριθμός. Ταυτότητας

· Αριθμός Αδείας

Συνάντηση με τον πρόεδρο

Ημερομηνία δημοσίευσης: 4 Αυγούστου 2016
Συνάντηση με τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ ακούγεται ότι έχουν σήμερα οι δύο αντιπρόεδροι του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου με θέμα τις ληξιπρόθεσμες οφειλές αλλά και την απαιτούμενη ενημέρωση που πρέπει να γίνει για τα αντιεπιληπτικά, ψυχοτρόπα και ψυχοαναληπτικά σκευάσματα που είναι να λαμβάνουν οι ανασφάλιστοι

Σύμφωνα με την υπ' αριθ. Α3γ/Γ.Π.οικ.53790 15/07/2016 εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας, τα φάρμακα των θεραπευτικών κατηγοριών Ν03 για τους ανασφάλιστους ασθενείς θα πρέπει να εκτελούνται μόνο σε φαρμακεία νοσοκομείων και όχι σε ιδιωτικά φαρμακεία ή φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ. Το ερώτημα είναι τι γίνεται με αυτά που ήδη έχουν συνταγογραφηθεί....

Αρα για να εφαρμοστεί η Υπ. Απόφαση, θα πρέπει οι αρμόδιοι να βάλουν φραγμό κατά την συνταγογράφηση στα φάρμακα αυτά μέσω ΗΔΙΚΑ και μάλιστα μόνο για τους ανασφάλιστους,

Eγινε και το αεροδρόμιο στη Πάρο και τώρα περιμένουν όλοι τους επενδυτές...

Ημερομηνία δημοσίευσης: 3 Αυγούστου 2016
αφού όλα διευκολύνονται, ενώ δεν πρέπει να μας διαφεύγει και το τουριστικό κύμα που δέχεται παραδοσιακά το νησί κάθε χρόνο...

Πάντως λίγες ημέρες μετά το μεγάλο γεγονός....κάτι πήρε το αυτί μου και το ψάχνω...Εχουν ξεκινήσει λέει διαδικασίες και το νησί θα αποκτήσει το δικό του Ιατρικό κέντρο....Ποιοι είναι από πίσω δεν ξέρω.

Ομως πρέπει η όλη επένδυση να έχει προχωρήσει αρκετά γιατί οι ιδιοκτήτες του κέντρου ψάχνουν γιατρούς να το στελεχώσουν!!!!

10 ημέρες αναμονή για φάρμακα υψηλού κόστους

Ημερομηνία δημοσίευσης: 2 Αυγούστου 2016
Προβλήματα ακούγονται στο φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ Χανίων το οποίο δεν καλύπτεται πλέον από φαρμακοποιό, με αποτέλεσμα αρρυθμίες στην εξυπηρέτηση των ασθενών που προμηθεύονται από εκεί φάρμακα υψηλού κόστους.

Δεδομένου ότι το σύνολο των φαρμάκων υψηλού κόστους τα οποία διακινεί το φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ, προορίζεται για την κάλυψη ασθενών, οι οποίοι πάσχουν από πολύ σοβαρές παθήσεις, πάροχοι υγείας με επιστολή τους κάλεσαν τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ να δώσει άμεση λύση στο πρόβλημα που έχει προκύψει με την μη έγκαιρη παράδοση των φαρμάκων.

Να σταματήσει έτσι και η ταλαιπωρία των ασθενών, οι οποίοι πρέπει να περιμένουν ακόμη και 10 ημέρες για να προμηθευτούν τα φάρμακά τους.

Πάνε και έρχονται οι φωτογραφίες -μέσω του Facebook- με τα φάρμακα που πωλούνται ήδη στα σούπερ μάρκετ

Ημερομηνία δημοσίευσης: 2 Αυγούστου 2016
Kαι μπορεί στην Αθήνα....να μην έχουν ξεμυτίσει ακόμη δεν ισχύει όμως το ίδιο με τα νησιά...

Οι καλά γνωρίζοντες ωστόσο λένε ότι αυτά που κυκλοφορούν δεν είναι τίποτα μπροστά σε αυτά που έρχονται...για έρπη...επουλωτικές κρέμες...για ανακουφιστική θεραπεία των συμπτωμάτων της οστεοαθρίτιδας κ.λπ.

Αναμένουμε...Πάντως οι συζητήσεις μεταξύ πωλητών φαρμακοβιομηχανιών και λιανεμπόρων καλά κρατούν....Που τους χάνεις που τους βρίσκεις στα βορειοανατολικά του λεκανοπεδίου.
Σελίδες: Προηγούμενη Επόμενη