3o Workshop “Ενδοσκοπική Χειρουργική Παραρρινίων και Βάσης Κρανίου με Live Surgery”

Ημερομηνία δημοσίευσης: 10 Ιανουαρίου 2017
To Τμήμα Ενδοσκοπικής Χειρουργικής Παραρρινίων και Βάσης Κρανίου του ΥΓΕΙΑ πραγματοποιεί το Σάββατο 14 Ιανουαρίου και ώρα 08:30 π.μ το 3o Workshop με τίτλο “Ενδοσκοπική Χειρουργική Παραρρινίων και Βάσης Κρανίου με Live Surgery”, που θα διεξαχθεί στην αίθουσα “Ν. ΛΟΥΡΟΣ” του Μητέρα. Στο Workshop συμμετέχουν διακεκριμένοι Έλληνες ιατροί που δραστηριοποιούνται στον τομέα της Ρινολογίας, με προσκεκλημένο ομιλητή τον Καθηγητή Isam Alobid από το Πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης.

Παράταση υποβολής των συνταγών των φαρμακοποιών προς τον ΕΟΠΥΥ

Ημερομηνία δημοσίευσης: 10 Ιανουαρίου 2017
Τα έχει αυτά το χιόνι....παραλύει τα πάντα...Όχι βέβαια πως θέλει και πολύ ο κρατικός μηχανισμός...αλλά λέμε τώρα! Τέλος πάντων...Λόγω κακών καιρικών συνθηκών και αποκλεισμό περιοχών της Ελλάδας, δίνεται παράταση υποβολής των συνταγών των φαρμακοποιών προς τον ΕΟΠΥΥ μέχρι τις 13 Ιανουαρίου.

Γενικό κάλεσμα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιατρικών Επισκεπτών

Ημερομηνία δημοσίευσης: 9 Ιανουαρίου 2017
Δεν πρόλαβαν να τελειώσουν καλά- καλά οι γιορτές.... και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιατρικών Επισκεπτών προέβη σε γενικό κάλεσμα ως ανάχωμα στα χειρότερα που εκτιμά ότι έρχονται....

Σε ανακοίνωση που κυκλοφόρησε...όχι ευρέως (!), αναφέρει ότι το 9ο Συνέδριο πρέπει να σηματοδοτήσει την αποκατάσταση του θεσμικού κύρους του δευτεροβάθμιου οργάνου στο φάρμακο ! Επίσης, να ολοκληρωθεί ο διάλογος με τα Υπουργεία Εργασίας και Υγείας για νομοθετικές παρεμβάσεις αναφορικά με το Μητρώο ιατρικών επισκεπτών, την περιγραφή του επαγγέλματος στον ΕΟΠΠΕΠ και την απόκτηση κωδικού Ιατρικού Επισκέπτη στον ΟΑΕΔ. Την ίδια στιγμή, απαιτεί την υπογραφή Ενιαίας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας όλων των Φαρμακοϋπαλλήλων.

Σημειώνεται ότι οι Ιατρικοί Επισκέπτες μπήκαν στον 4ο χρόνο χωρίς ΣΣΕ, για δε τους φαρμακοϋπάλληλους, φαίνεται ότι τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα, καθώς είναι στον 7ο χρόνο χωρίς συμβάσεις.

Αντικαπνιστικό σεμινάριο για τους λειτουργούς υγείας

Ημερομηνία δημοσίευσης: 5 Ιανουαρίου 2017
Αντικαπνιστικό σεμινάριο για τους λειτουργούς υγείας ετοιμάζεται, κατά πληροφορίες, να ξεκινήσει η Ελληνική αντικαπνιστική εταιρεία μετά τις 20/2/2017.

Πρόκειται για Σεμινάρια Ενημέρωσης και Εκπαίδευσης Λειτουργών Υγείας για την αντιμετώπιση της μάστιγας του καπνίσματος.

Το Σεμινάριο θα λάβει χώρα στην έδρα της Εταιρείας, Αν. Τσόχα 18 – 20 Αμπελόκηποι 3ος όροφος, κάθε Τρίτη και Πέμπτη 4 μμ– 6μμ . Η διάρκεια του Σεμιναρίου θα είναι περίπου δίμηνη.

Πολυεθνική αναζητά ιατρικούς επισκέπτες

Ημερομηνία δημοσίευσης: 4 Ιανουαρίου 2017
Να και ένα καλό νέο.... Πολυεθνική που ‘’ψάχνεται’’ για ανάπτυξη, με πρώτη προτεραιότητα την Αθήνα, αναζητά ιατρικούς επισκέπτες...

Απαραίτητα στοιχεία η εμπειρία στον φαρμακευτικό χώρο και ειδικότερα σε νοσοκομειακό περιβάλλον, με ειδικότητες όπως χειρουργοί, αγγειοχειρουργοί, ορθοπεδικοί, ρευματολόγοι. Η εταιρία, όπως ακούγεται, για να προσελκύσει τους καλύτερους παρέχει ανταγωνιστικό μισθολογικό πακέτο μαζί με εταιρικό αυτοκίνητο, κινητό, ομαδική ασφάλιση…

Στον ωκεανό ή στην ξέρα'

Ημερομηνία δημοσίευσης: 3 Ιανουαρίου 2017
Αν το εργασιακό περιβάλλον δεν είναι καλό ....καθώς ως γνωστόν ο χώρος εργασίας οδεύει να καπακώσει τον αντίστοιχο του σπιτιού, τα πράγματα είναι σκούρα.... Η ομίχλη και η αβεβαιότητα προκαλούν μία σύγχυση να την πω…μία φυγή να την πω...το σίγουρο είναι ότι θετική ενέργεια δεν προκαλούν....

Ιδίως όταν πριν από μερικούς μήνες αποχώρησαν -οικειοθελώς δηλαδή- από την εταιρεία και μεγαλοστελέχη... Η αγορά τα ξέρει όλα αυτά και αναρωτιέται πού πάει το καράβι της εν λόγω βιομηχανίας... στον ωκεανό ή στην ξέρα; Είναι και αυτές οι φήμες της πώλησης που δίνουν και παίρνουν, με αποτέλεσμα ο καπνός να μην κάθεται!

Μεγάλη φαγωμάρα...

Ημερομηνία δημοσίευσης: 2 Ιανουαρίου 2017
Μεγάλη φαγωμάρα...ακούγεται ότι έχει ξεσπάσει στους κόλπους των ιατρικών επισκεπτών... Και δεν είναι μόνο το νέο σωματείο που προέκυψε λίγο πριν την εκπνοή του 2016, που όπως και να το κάνεις προκαλεί μία Α διάσπαση...και δεν είναι μόνο η σύμβαση με την φαρμακοβιομηχανία που βρίσκεται από το περυσινό καλοκαίρι στα χαρτιά....

Είναι το τι θα γίνει τελικά με τις συντάξεις, καθώς δεν θα πάρει κανείς επικουρική από το φάρμακο, εάν τα τελευταία 5 χρόνια δεν έχει ένσημα σε αυτό (και μάλιστα με τις προϋποθέσεις που γράφει το καταστατικό, 500 δηλαδη ένσημα). Το κρατος υποχρεούται να δώσει σύνταξη με διαδοχική ασφάλιση στα Ταμεία που το ίδιο ελέγχει. Τι σημαίνει αυτό; Ότι βάσει νόμου που πέρασε αμέσως μετά τις αυτονομήσεις, σε στέλνει να τα βρεις μόνος σου με τα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου. Δηλαδή τις εισφορές που έχουν καταβληθεί και οι οποίες κινδυνεύουν να έχουν χαθεί γιατί το Ταμείο μπορεί να έχει φαληρίσει! Αν δεν έχει συμβεί αυτό, δηλαδή το Ταμείο συνεχίζει να υπάρχει, επιστρέφει κάποια χρήματα αλλά κατά τη δική του βούληση για το ύψος αυτών!

Το 2016 φεύγει με πολλές εκκρεμότητες...

Ημερομηνία δημοσίευσης: 30 Δεκεμβρίου 2016
'Εφθασε και αυτή η χρονιά στο τέλος της και όλοι περιμένουμε το 2017 με νέες προσδοκίες, νέους στόχους και λύσεις στα προβλήματα....Το σίγουρο είναι ότι το 2016 αφήνει πίσω του πολλές εκκρεμότητες, που είτε θα επιλυθούν είτε απλώς θα προστεθούν σε αυτές που θα δημιουργηθούν το 2017.

Πολλοί λένε ότι το Νέο Ετος θα είναι χρονιά ξεκαθαρίσματος και μάλλον θα έχουν δίκιο εάν κρίνουμε από τις φήμες περί συγχωνεύσεων, εξαγορών και λουκέτων που κυκλοφορούν στην αγορά... Ακόμη και ένα από τα μεγαλύτερα μονοπώλια στον κλάδο της υγείας...που αφορά αρκετές χιλιάδες ασφαλισμένους, λένε ότι έσπασε λίγο πριν τη δύση του 2016 και πλέον το συγκεκριμένο χώρο θα διαχειρίζονται 3 παίκτες και όχι ένας!

Σίγουρα, τα γενικότερα ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν μέσα στο 2017 είναι πολλά: πόσα φθηνά φάρμακα θα φύγουν από την αγορά εξαιτίας της τιμολογιακής πολιτικής του κράτους, τι θα γίνει με τα πανάκριβα φάρμακα που ολοένα εισέρχονται στην αγορά, τι θα γίνει με το ιδιοκτησιακό των φαρμακοποιών, πόσα σήματα θα αλλάξουν χέρια, πόσες ελληνικές εταιρείες θα αποφασίσουν να ταξιδέψουν σε φορολογικούς παραδείσους...κ.α

Ας ευχηθούμε όμως, έστω για λίγες ημέρες τα ερωτήματα και να ευχηθώ και εγώ να έχουμε μία Καλή Χρονιά!
Σελίδες: Προηγούμενη Επόμενη