Αναζητούν τρόπους συνεργασίας εντός και εκτός ελληνικών συνόρων

Ημερομηνία δημοσίευσης: 7 Ιουνίου 2016
Το κοίταξαν από δω... το κοίταξαν από εκεί και είπαν κάποιες πολυεθνικές φαρμακοβιομηχανίες, ότι μπορεί το γενικότερο οικονομικό περιβάλλον να μην είναι το καταλληλότερο για επενδύσεις, αλλά με λίγο πίεση -από έξω- μπορεί να γίνει... βλέποντας και το μικρό φωτάκι που άναψε από τη διάθεση των Μη συνταγογραφούμενων σκευασμάτων στα σούπερ μάρκετ.

Κάπως έτσι "ξεπακετάρισαν" και είπαν να έρθουν σε επαφή με ελληνικές.... πολυεθνικές και να αναζητήσουν τρόπους συνεργασίας εντός και εκτός των ελληνικών συνόρων. Οι συζητήσεις καλά κρατούν και πολύ σύντομα κάτι μου λέει ότι θα έχουμε και ευχάριστα νέα συμμαχιών ή θα δούμε αντιπροσωπείες να αλλάζουν χέρια εν μία νυκτί.

Το συνέδριο και οι.... απόντες (;)

Ημερομηνία δημοσίευσης: 6 Ιουνίου 2016
Έφθασε η ώρα για το ΚΘ' Συνέδριο των Αντιπροσώπων της Ομοσπονδίας Συνεταιρισμών Φαρμακοποιών Ελλάδος (Ο.Σ.Φ.Ε) που θα γίνει στη Βέροια το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, σε συνεργασία με το Μέλος- Συνεταιρισμό Φαρμακοποιών Ημαθίας- Πέλλας (ΣΦΗΠ).
Το ζητούμενο είναι ένα."Η Συνεταιριστική Οπτική για το Φαρμακείο- Η Λύση του Αύριο".

Τα θέματα που θα αναλυθούν είναι πραγματικά ένα και ένα: όπως τα Δίκτυα των Συνεταιρισμένων Φαρμακείων και ο ρόλος τους στην ανάπτυξη της Κοινωνικής Οικονομίας, τα προϊόντα συνεταιριστικής ετικέτας- τα οφέλη για τη βιωσιμότητα του φαρμακείου, η Δημόσια Υγεία σε συνθήκες οικονομικής και κοινωνικής ασφυξίας-ο ρόλος του φαρμακείου κ.λπ.

Και ενώ κοίταγα την πρόσκληση- και ομολογουμένως οι προσκεκλημένοι είναι πολλοί -και γιατροί και πολιτικοί, δεν είδα το όνομα κάποιου εκπροσώπου από τον ΣΦΕΕ αλλά και από τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο, αν και όπως αναφέρεται έχουν προσκληθεί! Άραγε πώς να το εξηγήσει κανείς αυτό;

ΜΗΣΥΦΑ: Οι φαρμακοβιομηχανίες δεν ήρθαν σε επαφή με το οργανωμένο λιανεμπόριο

Ημερομηνία δημοσίευσης: 3 Ιουνίου 2016
Μπορεί η κυβέρνηση να πήρε την απόφαση να απελευθερώσει τη διακίνηση μέρους των Μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων και στα σούπερ μάρκετ, καμία όμως φαρμακοβιομηχανία δεν έχει κάνει κίνηση να έρθει σε επαφή με το οργανωμένο λιανεμπόριο. Και ο λόγος δεν είναι μόνο το γεγονός ότι το πλαίσιο διάθεσης δεν είναι ακόμη σαφές ή πιο σωστά, ευρέως γνωστό.

Ένας πολύ βασικός λόγος έχει να κάνει με τη θέση του φαρμακοποιού στη συνείδηση του καταναλωτή. Έρευνες έχουν δείξει ότι οι φαρμακοποιοί ανήκουν στο top 10 των πιο έμπιστων επαγγελματιών. Και μπορεί και στην Ευρώπη η απελευθέρωση των Μη συνταγογραφούμενων σκευασμάτων να έχει γίνει εδώ και κάποια χρόνια, όμως τα αποτελέσματα δεν είναι και τα πιο επιθυμητά από μέρους της φαρμακοβιομηχανίας. Ενδεικτικό αυτού είναι ότι πάνω από 9,5 δις. συνταγές διανέμονται στην Ευρώπη ετησίως. Η πλειονότητα των φαρμάκων που προβλέπονται στο χώρο της πρωτοβάθμιας περίθαλψης χορηγούνται από τα φαρμακεία.

Ποιο θέμα θα συζητηθεί στη Γενική Συνέλευση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής

Ημερομηνία δημοσίευσης: 2 Ιουνίου 2016
Την Κυριακή έχει Γενική Συνέλευση ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής. Και κάτι μου λέει ότι μία όξυνση των πνευμάτων θα υπάρχει... Κύριο και μοναδικό θέμα θα είναι: ΤΟ ΩΡΑΡΙΟ!

Ήδη κάποιοι φαρμακοποιοί δείχνουν την αντίθεσή τους.... στο μονόθεμα (!) τονίζοντας ότι μετά τα τελευταία νομοθετήματα και την ΚΥΑ, θα πρέπει να γίνουν τοποθετήσεις και για το ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΚΟ και για τα 216 ΓΕΔΙΦΑ(ΜΥΣΥΦΑ)... που θα πωλούνται από τα σούπερ μάρκετ.

Τίποτα δεν τσουλάει…

Ημερομηνία δημοσίευσης: 2 Ιουνίου 2016
Πάνε και έρχονται οι συμβάσεις, αλλά από υπογραφές τίποτα. Και δεν μιλάω για τις συμβάσεις των παρόχων υγείας με τον ΕΟΠΥΥ -που σέρνονται για περίπου ένα δίμηνο- αλλά για αυτές που πρέπει να υπογράψουν οι πάροχοι ή οι φαρμακοβιομηχανίες με τους συνεργάτες τους.

Και να εξηγηθώ: εδώ και καιρό έχει ξεκινήσει η διαπραγμάτευση της νέας σύμβασης εργασίας ανάμεσα στις ιδιωτικές κλινικές με το νοσηλευτικό τους προσωπικό. Την ίδια στιγμή, σε συζητήσεις βρίσκεται για το ίδιο θέμα η φαρμακοβιομηχανία με τους ιατρικούς επισκέπτες που απασχολεί.

Τίποτα όμως δεν τσουλάει, καθώς οι μεν δεν ξέρουν τι θα αντέξουν να δώσουν... οι δε δεν ξέρουν τι επιπλέον να ζητήσουν φοβούμενοι την ανεργία!

Αδυναμία εκτέλεσης βασικών χειρουργικών επεμβάσεων λόγω ανύπαρκτου υλικού

Ημερομηνία δημοσίευσης: 1 Ιουνίου 2016
‘’Βουνό’’ έχουν γίνει oι επιστολές που έστειλαν οι δημόσιες νοσηλευτικές μονάδες στα γραφεία του Υπουργείου Υγείας, τονίζοντας ότι πια δεν μπορούν να εκτελέσουν βασικές χειρουργικές επεμβάσεις λόγω ανύπαρκτου υλικού. Το μεγαλύτερο θέμα ακούγεται ότι πλέον το έχει το ΚΑΤ, όπου οι τιμές στα ορθοπεδικά υλικά ξεκινούν στην καλύτερη των περιπτώσεων από το χιλιάρικο αλλά και οι κλινικές που εκτελούν χειρουργεία καρδιάς.

Και αν είχαν πριν από μερικούς μήνες έστω κάποιο υλικό αυτό πια τελείωσε, καθώς η κίνησή τους το φετινό τετράμηνο συγκριτικά με το αντίστοιχο περσινό διάστημα έχει ανέβει, μετριοπαθώς, κατά 25%.

Συζητήσεις για το μέλλον των τιμών των φαρμάκων

Ημερομηνία δημοσίευσης: 1 Ιουνίου 2016
Ξεκίνησαν και οι Στενές επαφές του ΕΟΠΥΥ με το βαρύ πυροβολικό του φαρμάκου... τις φαρμακοβιομηχανίες, προκειμένου να δουν τι θα γίνει με τις τιμές των σκευασμάτων.

Οι συζητήσεις είναι σε εξέλιξη και σε αυτές συμμετέχουν και παράγοντες από τον κλάδο των φαρμακοποιών. Και σε αυτή την περίπτωση το μέγα ζητούμενο είναι τι θα γίνεται σε περίπτωση υπέρβασης του προϋπολογισμού.

Μηνύματα για προσλήψεις ιατρικών επισκεπτών

Ημερομηνία δημοσίευσης: 31 Μαΐου 2016
Μηνύματα κάποιων -μικρών αριθμητικά- προσλήψεων φθάνουν τελευταίως στα αυτιά των ιατρικών επισκεπτών, δημιουργώντας μία ελαφρά αισιοδοξία για το μέλλον τους, μετά από το πολύ άσχημο παρελθόν που βίωσαν.

Στις προσλήψεις αυτές το προβάδισμα δείχνουν να έχουν οι ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες έναντι των πολυεθνικών. Όπως μάθαμε, οι ελληνικές εταιρείες έχουν ξεκινήσει να επανδρώνουν επιλεκτικά κάποια τμήματά τους σε συνδυασμό και με τις τελευταίες κυβερνητικές αποφάσεις, ενώ κάποιες άλλες δημιουργούν τμήματα εκ του μηδενός-για παράδειγμα, νευρολογικά!
Σελίδες: Προηγούμενη Επόμενη