Παράταση 30 ημερών...

Ημερομηνία δημοσίευσης: 22 Δεκεμβρίου 2016
Παράταση 30 ημερών έδωσε τo Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Αιματολογικής Εταιρείας, μετά από σχετική απόφαση που έλαβε για την κατάθεση των υποψηφιοτήτων για τις υποτροφίες που έχει προκηρύξει για τα έτη 2017-2019. Η κατάθεση θα λήξει στις 16 Ιανουαρίου 2017. Υπενθυμίζεται ότι η ΕΑΕ αποφάσισε να χορηγήσει υποτροφίες για νέους Αιματολόγους, με σκοπό να υποστηριχθούν δραστήρια Αιματολογικά Τμήματα, που αντιμετωπίζουν πρόβλημα ελλιπούς στελέχωσης. Στο πλαίσιο αυτό, προκήρυξε 2 υποτροφίες, διετούς διάρκειας η καθεμιά. Η οικονομική ενίσχυση κάθε υποτρόφου ανέρχεται στο ποσό των 2.000 Ευρώ μηνιαίως (μικτά).

Υποψηφιότητα για την υποτροφία μπορούν να υποβάλουν Αιματολόγοι που δεν έχουν μόνιμη θέση στο Ε.Σ.Υ. ή θέση Επιμελητή Β’ επί θητεία και έχουν λάβει τον τίτλο ειδικότητας Αιματολογίας μετά την 15/12/2013.

Φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα ή συμψηφισμός

Ημερομηνία δημοσίευσης: 22 Δεκεμβρίου 2016
Έχει ξεκινήσει, λέει, η διαδικασία οριστικοποίησης των υποβολών του Αυγούστου. Όχι βέβαια σε όλους, καθώς κάποιοι κλάδοι θα πληρωθούν μεν- με καθυστέρηση δε, αλλά και εκεί που έχουν δρομολογηθεί πληρωμές, η πλειονότητα των παρόχων έχει ανοικτά μέτωπα με την Εφορία. Το αντίθετο, ομολογουμένως θα προκαλούσε εντύπωση.

Αυτοί λοιπόν που είναι για να πληρωθούν θα πρέπει να προωθήσουν φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα. Στην αντίθετη περίπτωση θα ακολουθηθεί η γνωστή πλέον οδός του συμψηφισμού με τις οφειλές προς το Δημόσιο.

Αλλαγές στη δομή της Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Metropolitan

Ημερομηνία δημοσίευσης: 21 Δεκεμβρίου 2016
Διοικητικές ανακατατάξεις θα έχουμε από τη νέα χρονιά στη δομή της Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Metropolitan η οποία διαμορφώνεται ως εξής:

Επιστημονικός Σύμβουλος της Διοίκησης για την Οργάνωση και Λειτουργία της Παιδιατρικής Κλινικής θα είναι ο Ομότιμος Καθηγητής Παιδιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Δημήτρης Καφετζής, ενώ Διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής αναλαμβάνει ο Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Γεώργιος Τσόλας. Οι πληροφορίες είναι ότι προσεχώς θα αναληφθεί δράση για την αναδιοργάνωση της Κλινικής, τον εμπλουτισμό της σε υποειδικότητες και την ενημέρωση των ελευθέρων επαγγελματιών παιδιάτρων για την προοπτική μιας υγιούς και επωφελούς για το άρρωστο παιδί συνεργασίας, πάντοτε εντός των πλαισίων της ιατρικής ηθικής και δεοντολογίας.

Σκοπός είναι η παροχή παιδιατρικής φροντίδας υψηλού επιπέδου,'' ώστε να καλυφθεί το κενό που υπάρχει στη Νότια Αθήνα και τον Πειραιά, στον ιδιωτικό τομέα της νοσοκομειακής κάλυψης τον παιδιατρικών περιστατικών.''

Δικαιολογητικά για ανανέωση κουπονιών

Ημερομηνία δημοσίευσης: 20 Δεκεμβρίου 2016
Ξεκίνησε η ανανέωση των Δελτίων και των κουπονιών μετακίνησης, των Νεφροπαθών σύμφωνα με την εγκύκλιο του Υπ. Εργασίας η οποία λήγει στις 31 Ιανουαρίου 2017. Τα δικαιολογητικά κατατίθενται στα Κ.Ε.Π. από όπου θα γίνει και η παραλαβή των κουπονιών. Τα δικαιολογητικά αυτά είναι:

- Αίτηση του ενδιαφερόμενου ή του κηδεμόνα του ή άλλου εξουσιοδοτημένου ατόμου.
- Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας ή φωτοαντίγραφο αυτής.
- Ποσοστό αναπηρίας Τουλάχιστον 67% από οποιαδήποτε Υγειονομική Επιτροπή ή βεβαίωση ότι είναι δικαιούχος του προνομιακού ή διατροφικού επιδόματος.
- Εκκαθαριστικό εφορίας του προηγούμενου οικονομικού έτους 2015 (ατομικό εισόδημα έως 23.000 ευρώ, οικογενειακό έως 29.000 ευρώ το οποίο προσαυξάνεται με 5.600 ευρώ για κάθε επιπλέον άτομο πέραν του δικαιούχου που συνοικεί και επιβαρύνει τον φορολογούμενο και έχει ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 67%. Για όσους δεν υποβάλλουν φορολογική δήλωση αρκεί υπεύθυνη δήλωση που να αναφέρει ότι δεν υποχρεούνται να υποβάλουν φορολογική δήλωση θεωρημένη από την Δ.Ο.Υ..
- Βιβλιάριο ασθενείας.
- Υπεύθυνη Δήλωση του Ν. 1599/86 περί της ακριβούς διεύθυνσης του τόπου διαμονής και ότι δεν έχουν λάβει κουπόνι από άλλο ΚΕΠ ή Περιφέρεια.
- Δύο πρόσφατες φωτογραφίες.

Δωρεάν η εγκατάσταση των μηχανημάτων ακτινοθεραπείας

Ημερομηνία δημοσίευσης: 20 Δεκεμβρίου 2016
Με σκοπό την απρόσκοπτη εγκατάσταση των 10 μηχανημάτων ακτινοθεραπείας (γραμμικοί επιταχυντές) που αποτελούν δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) προς επτά δημόσια νοσοκομεία, μάθαμε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας (ΕΕΑΕ) αποφάσισε να προσφέρει προς τα νοσοκομεία- αποδέκτες της δωρεάς τις υπηρεσίες αδειοδότησης, όπως αυτές απαιτούνται από την κείμενη νομοθεσία, χωρίς χρέωση.

Τα νοσοκομεία- αποδέκτες έχουν ήδη ενημερωθεί για την απόφαση της ΕΕΑΕ και η υποβολή των αιτήσεων για τη χορήγηση των απαιτούμενων εγκρίσεων κατασκευής των νέων εγκαταστάσεων ακτινοθεραπείας έχει ήδη ξεκινήσει.

Σχολείο ειδικής εκπαίδευσης για παιδιά στο φάσμα του αυτισμού, στην Πάτρα

Ημερομηνία δημοσίευσης: 19 Δεκεμβρίου 2016
Μέρα με την ημέρα…πιστεύω όλο και πιο πολύ ότι τα καλύτερα σε αυτή τη ζωή γίνονται από εμάς, τους απλούς και χωρίς αξιώματα ανθρώπους...

Κάπως έτσι ολοκληρώθηκε η κατασκευή του σχολείου ειδικής εκπαίδευσης για παιδιά στο Φάσμα του Αυτισμού στην Πάτρα, και σύμφωνα με πληροφορίες, παραδίδεται σήμερα στη Δημοτική αρχή, ώστε τον καινούργιο χρόνο να λειτουργήσει.

Το 2004 είχε δρομολογηθεί η κατασκευή του με πολλές προσπάθειες και δυσκολίες και θα λειτουργήσει στις 7 Ιανουαρίου του 2017 ! Οι γονείς του σωματείου ΕΨΥΕΠΕΑ που έτρεξαν όλα αυτά τα χρόνια για την υλοποίηση του τόσου σημαντικού έργου, νιώθουν δικαίωση και ανακούφιση για την αποπεράτωση, παρόλο που τα παιδιά τους δεν θα το χρειαστούν τώρα πια ! Οι νεότεροι γονείς με παιδιά στο Φάσμα του Αυτισμού θα πρέπει να φροντίσουν με τη σειρά τους για την παροχή ποιοτικών εκπαιδευτικών και θεραπευτικών υπηρεσιών στα παιδιά τους, ανάλογες με τις υπερσύγχρονες υλικοτεχνικές υποδομές !

Δεύτερος στόχος από την Πάτρα, η δημιουργία Κέντρου ημέρας και Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης.

Μεγάλη ανταπόκριση του κοινού για συγκέντρωση βιβλίων και παιχνιδιών

Ημερομηνία δημοσίευσης: 16 Δεκεμβρίου 2016
Και καθώς πλησιάζουν οι γιορτές των Χριστουγέννων, οι ενέργειες αλληλεγγύης που πραγματικά έχουν τη δύναμη να απαλύνουν τον ανθρώπινο πόνο, αυξάνονται. Αν και τέτοιου είδους ενέργειες, κατά την ταπεινή μου γνώμη, θα έπρεπε να γίνονται όλο τον χρόνο.

Μετά από τη μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου από κάθε γωνιά της Ελλάδος συγκεντρώθηκαν παιχνίδια και βιβλία για τη Μονάδα Παιδικής Αιμοκάθαρσης του Ιπποκράτειου Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης. Η παράδοσή τους έγινε χθες στην Παιδονεφρολογική κλινική, στην Κλινική Μεταμοσχεύσεων και στη Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας σκορπίζοντας δεκάδες χαμόγελα.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Νεφροπαθών Θεσσαλονίκης ευχαριστεί θερμά όλους όσους συνέβαλαν με την προσφορά τους στην όμορφη και δημιουργική απασχόληση των μικρών φίλων στις παραπάνω κλινικές και μονάδες.

ΠΦΣ: Πού θα εστιαστεί η ενημέρωση

Ημερομηνία δημοσίευσης: 16 Δεκεμβρίου 2016
Συνέντευξη τύπου έχει προγραμματίσει για την επόμενη εβδομάδα - τη Δευτέρα συγκεκριμένα- ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, και όπως μαθαίνω...μεγάλο μέρος αυτής θα κινηθεί γύρω από τα Μη Συνταγογραφούμενα Φάρμακα και τις απαιτήσεις της βιομηχανίας.

Άραγε, εκπρόσωποι της τελευταίας θα είναι στη συνέντευξη τύπου;
Σελίδες: Προηγούμενη Επόμενη