Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της UEHP

Ημερομηνία δημοσίευσης: 21 Ιουνίου 2016
Στη Σόφια της Βουλγαρίας πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ιδιωτικών Νοσοκομείων (UEHP).

Στο πλαίσιο αυτής συζητήθηκε η νέα στρατηγική δράση της Ένωσης για την αποτελεσματική προώθηση των προβλημάτων των κρατών μελών στα Ευρωπαϊκά όργανα, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τον Ευρωπαίο Επίτροπο Υγείας.

Συζητήθηκε ακόμη η νέα επικοινωνιακή πολιτική, καθώς και η καινούργια κοινοτική οδηγία για τη διαχείριση των ευαίσθητων ιατρικών δεδομένων για την οποία η Ελλάδα θα πρέπει να προσαρμοσθεί έως τον Μάιο του 2018.

Επόμενες συνεδριάσεις του ΔΣ τον Σεπτέμβριο στις Βρυξέλλες και τον Οκτώβριο στο Μονακό.

Oύτε τον ... καφέ τους δεν πρόλαβαν να πιούν!

Ημερομηνία δημοσίευσης: 17 Ιουνίου 2016
Μηδέν εις το πηλίκον, μηδέν, για τις κλινικές! Καμία πρόοδος στις διαπραγματεύσεις για τη νέα σύμβαση. Ακούγεται ότι οι κλινικάρχες ούτε τον ... καφέ τους δεν πρόλαβαν να πιούν, αφού η συνάντηση μόλις που κράτησε 30 λεπτά.

Όλος ο κλάδος είναι σε αναμονή μέχρι την επόμενη Τρίτη, που θα βγει το σχέδιο της σύμβασης νοσηλίων προς διαβούλευση. Πάντως, ακούγεται από την πλευρά του ιδιωτικού τομέα ότι τα χρονικά περιθώρια είναι πολύ στενά και είναι πολύ δύσκολο να υπογραφεί η νέα σύμβαση μέχρι 30/6. Όλα πάντως, ομολογουμένως, έχουν παγώσει εν όψει της λήψης της δόσης από τους δανειστές.

Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών της Ιατρικής Σχολής

Ημερομηνία δημοσίευσης: 17 Ιουνίου 2016
Το Ακαδημαϊκό Έτος 2016-2017 θα λειτουργήσει για πρώτη φορά το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών με τίτλο «Σακχαρώδης Διαβήτης και Παχυσαρκία».

Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών θα συνδυάσει θεωρητικές γνώσεις, που δεν παρέχονται σε προπτυχιακό επίπεδο σπουδών στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Χώρας μας, καθώς και πρακτική εμπειρία στην κλινική προσέγγιση του σακχαρώδους διαβήτη και της παχυσαρκίας.

Το νέο Πρόγραμμα αναπτύχθηκε σαν απάντηση στην παγκόσμια επιδημία των δύο μεταβολικών νοσημάτων, με στόχο την άρτια εκπαίδευση των επαγγελματιών υγείας για την αποτελεσματική και σύγχρονη πρόληψη και αντιμετώπισή τους.

'Eρχονται μέλη της PGEU στην Ελλάδα;

Ημερομηνία δημοσίευσης: 16 Ιουνίου 2016
Πληροφορίες που δεν επιβεβαιώνονται, αναφέρουν ότι το αμέσως προσεχές διάστημα, ίσως και την επόμενη εβδομάδα ετοιμάζονται να έρθουν στην Ελλάδα στελέχη της PGEU (Ένωση Ευρωπαίων Φαρμακοποιών) προσκεκλημένα θεσμικών οργάνων του φαρμακευτικού κλάδου.

Πάντως, αν έχει βάση αυτή η πληροφόρηση είναι μία καλή αφορμή για την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να δώσει απαντήσεις στα φλέγοντα ζητήματα που "καίνε" τον κλάδο, όπως το ωράριο, τα ηλεκτρονικά καταστήματα και τα Μη Συνταγογραφούμενα σκευάσματα, μιας και δεν έχει... προλάβει ακόμη να συναντηθεί με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο.

''Κατέρρευσαν'' τα συστήματα του ΕΟΠΥΥ

Ημερομηνία δημοσίευσης: 16 Ιουνίου 2016
Άμεση λύση στο πρόβλημα των περιπτώσεων της μη εμφάνισης των ψηφιοποιημένων αρχείων, που εκκαθαρίζονται από τον ΕΟΠΥΥ, ζητά ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών.

Ο τελευταίος, μιλά για τα τεράστια προβλήματα που δημιουργήθηκαν με μια μερίδα συμβεβλημένων φυσικοθεραπευτών, καθώς δεν κατάφεραν να οριστικοποιηθούν οι υποβολές τους, του Ιανουαρίου 2016, λόγω των προβλημάτων με τη διασύνδεση των συστημάτων που χρησιμοποιούνται από τον ΕΟΠΥΥ για την εκκαθάριση. Συγκεκριμένα, δεν αναγνωρίζονται από το λογισμικό των ΠΕ.ΔΙ. τα ψηφιοποιημένα αρχεία (δεν φαίνονται), παρόλο που διαβεβαιώνεται από το Κέντρο Ελέγχου και Εκκαθάρισης ότι υπάρχουν. Πληροφορίες λένε ότι το πρόβλημα παρουσιάζεται και κατά την εκκαθάριση του Φεβρουαρίου 2016.
Η πρόταση που κάνει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών είναι η εκ νέου ψηφιοποίηση των παραστατικών των συγκεκριμένων υποβολών ή η αποστολή των ψηφιοποιημένων αρχείων στις ΠΕ.ΔΙ. με κάποιο μέσο αποθήκευσης, για να ελεγχθούν.

Πιέζει ο χρόνος...

Ημερομηνία δημοσίευσης: 15 Ιουνίου 2016
Πιέζει ο χρόνος για τις νέες συμβάσεις με τους παρόχους υγείας -λήγουν τέλη του μήνα- και κόσμος πάει και έρχεται στα γραφεία του ΕΟΠΥΥ. Σήμερα λοιπόν, η Επιτροπή Διαπραγμάτευσης του ΕΟΠΥΥ δέχεται τους εκπροσώπους των διαγνωστικών κέντρων και την Πέμπτη -κατά το μεσημεράκι- τους εκπροσώπους της δευτεροβάθμιας περίθαλψης (ιδιωτικές κλινικές).

Κάτι μου λέει ότι διάθεση για εξεύρεση λύσης από όλους τους συμμετέχοντες υπάρχει. Ίδωμεν. Το θέμα είναι αυτά που θα αποφασιστούν να μην αλλάξουν εν μία νυκτί, καθώς αυτός που πληρώνει περισσότερο τη νύφη είναι ο ανυποψίαστος ασφαλισμένος!

Πρόσκληση οδοντιάτρων να εργαστούν σε όμιλο υπηρεσιών υγείας της Μέσης Ανατολής

Ημερομηνία δημοσίευσης: 14 Ιουνίου 2016
Πρόσκληση για να εργαστούν σε έναν από τους μεγαλύτερους ιδιωτικούς ομίλους υπηρεσιών υγείας της Μέσης Ανατολής έχει γίνει σε Έλληνες Οδοντιάτρους. Συγκεκριμένα, εκπρόσωποι του ιατρικού ομίλου 'Mouwasat Medical Services', που εδρεύει στη Μέση Ανατολή, πρόκειται να επισκεφτούν το Λονδίνο για συνεντεύξεις στις 21 Αυγούστου 2016.

Σκοπός του ταξιδιού αυτού είναι η πρόσληψη οδοντιάτρων και οδοντοτεχνιτών οι οποίοι ενδιαφέρονται να εργαστούν στη Σαουδική Αραβία.
Σύμφωνα με ενημέρωση-κοινοποίηση που έχει γίνει στους Οδοντριατρικούς Συλλόγους της χώρας ο πολυεθνικός όμιλος ενδιαφέρεται για την πρόσληψη οδοντιάτρων και οδοντοτεχνιτών για τα νοσοκομεία του με τις εξής οδοντιατρικές ειδικότητες:

Εμφυτευματολόγους - Αισθητικούς Οδοντιάτρους - Προσθοδοντικούς - Ορθοδοντικούς - Παιδο-οδοντιάτρους - Ενδοδοντιστές - Περιοδοντολόγους - Γναθοχειρουργούς.

Όπως αναφέρεται στην ενημέρωση, όλοι οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν τον τίτλο της ειδικότητας.

Τα συμβόλαια τα οποία σκοπεύει να κάνει ο ιατρικός όμιλος θα είναι τριετή με αυτόματη ανανέωση και μισθολογική προσαύξηση 5% για κάθε έτος. Προσφέρονται πολύ υψηλοί αφορολόγητοι μισθοί (tax-free) για Επιμελητές από 11.000€, πολλές παροχές και εξαιρετικό εργασιακό περιβάλλον.

Με αντίπαλο την πολυφαρμακία

Ημερομηνία δημοσίευσης: 13 Ιουνίου 2016
‘’Aσύλληπτα’’, τα τελευταία στοιχεία από τους θανάτους που προκαλούνται από την πολυφαρμακία. Τα στοιχεία αυτά δείχνουν ότι κάθε χρόνο, στην Ευρωπαϊκή Ένωση οι θάνατοι από τη μη σωστή τήρηση- λήψη των φαρμάκων (συνταγογραφούμενων ή μη) ξεπερνούν τους 194.500.

Τελικώς, η χρήση πολλών φαρμάκων ταυτοχρόνως, γνωστή ως πολυφαρμακία, έχει εξελιχθεί σε ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα υγείας που πρέπει να αντιμετωπίσουν τα σημερινά συστήματα υγειονομικής περίθαλψης.
Αξιοσημείωτο ότι σε ετήσια βάση στην Ευρώπη εκτελούνται πάνω από 9,5 δισ. συνταγές σε φάρμακα.
Σελίδες: Προηγούμενη Επόμενη