Έρχονται τα χρήματα

Ημερομηνία δημοσίευσης: 23 Νοεμβρίου 2016
Εκτός, λέει, από τα 550 εκατ. ευρώ που πρόκειται να πάρουν οι περίπου 130 προμηθευτές (με αναλώσιμο υλικό) των δημόσιων νοσοκομείων... θα μπουν στο λογαριασμό τους και άλλα 120 εκατ. ευρώ... Και όλα αυτά θα έχουν δοθεί μέχρι 15 Ιανουαρίου του 2017. Τι να πω; μακάρι.

Πάντως, αυτή την ενημέρωση είχαν οι επιχειρηματίες από τους αρμοδίους του Υπουργείου Υγείας και έτρεξαν να με ενημερώσουν ως καλοί φίλοι!

Νέο λουκέτο κλινικής στο Βόλο!

Ημερομηνία δημοσίευσης: 23 Νοεμβρίου 2016
Οι τριγμοί στις ιδιωτικές κλινικές από τα λουκέτα συνεχίζουν αμείωτοι....Μόλις πριν από μερικές ημέρες, επιχειρηματίας που λειτουργεί μονάδα στο Βόλο ενημέρωσε το προσωπικό του ότι η κλινική αναστέλλει τη λειτουργία της λόγω των συσσωρευμένων οικονομικών προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί από τον "κακοπληρωτή" ΕΟΠΥΥ.

Το θέμα είναι ότι τα λουκέτα στις ιδιωτικές μονάδες δευτεροβάθμιας περίθαλψης δεν έχουν τελειωμό, όπως άλλωστε επιβεβαιώνουν περίτρανα και τα νούμερα. Από τις αρχές του έτους μέχρι και τώρα έχουν κατεβάσει ρολά 6 κλινικές και όπως ακούγεται το προαναφερθέν νέο λουκέτο δεν θα είναι και το τελευταίο του 2016!

Με ενδιαφέρον αναμένεται το 36ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γαστρεντερολογίας

Ημερομηνία δημοσίευσης: 22 Νοεμβρίου 2016
Μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται να συγκεντρώσει το 36ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γαστρεντερολογίας, το οποίο θα διεξαχθεί στις 24-27 Νοεμβρίου 2016 στην Αθήνα.

Κύριος στόχος του Συνεδρίου είναι να αποτελέσει μια υψηλού επιπέδου επιστημονική εκδήλωση με παρουσίαση και συζήτηση των σημαντικότερων εξελίξεων στο χώρο της Γαστρεντερολογίας, ενώ θα αποτελεί συνδυασμό παρουσιάσεων και σχολιασμού - συζήτησης των νέων δεδομένων και εξελίξεων, τόσο σε ερευνητικό, όσο και σε κλινικό και ενδοσκοπικό επίπεδο, περιλαμβανομένης της παρουσίασης της ελληνικής ερευνητικής δραστηριότητας. Στο συνέδριο θα συμμετάσχουν και ομιλητές από το εξωτερικό.

Αλαλούμ με τα κτηνιατρικά φάρμακα,

Ημερομηνία δημοσίευσης: 21 Νοεμβρίου 2016
Αλαλούμ γίνεται με τα κτηνιατρικά φάρμακα, καθώς η διακίνησή τους δεν υπόκειται σε κανένα έλεγχο... Κτηνίατροι πιέζουν τα αρμόδια όργανα του κράτους να ξεκινήσουν ελέγχους για τη μη εφαρμογή του Νόμου. Ο οποίος, αν και είναι προς τη σωστή κατεύθυνση καταστρατηγείται συνεχώς. Μολονότι, ο Νόμος ορίζει ότι απαιτείται συνταγή κτηνιάτρου για την αγορά των σχετικών σκευασμάτων, τα τελευταία πωλούνται από pet shop μέχρι και από καταστήματα με γλάστρες ή μαγαζιά που πωλούν ενυδρεία.

Και το ερώτημα είναι τι γίνεται με τα κατάλοιπα αντιβιοτικών που μέσω της τροφικής αλυσίδας περνούν από τα ζώα στον άνθρωπο!

Πρωτιές για την Ελλάδα

Ημερομηνία δημοσίευσης: 21 Νοεμβρίου 2016
Έπρεπε να έρθουν οι ξένοι...να μας τα πουν, λες και εμείς δεν τα ξέραμε! Η χώρα μας είναι πρώτη στην κατάχρηση αντιβιοτικών στην Ευρώπη!
Το ίδιο συμβαίνει και με την πολυφαρμακία και με την κατανάλωση ακριβών και "καινοτόμων" φαρμάκων. Στην τελευταία θέση, από την άλλη, βρίσκεται η Ολλανδία, η χώρα με τους καλύτερους δείκτες υγείας στον κόσμο!

Βέβαια, οι πρωτιές μας ως χώρα δεν τελειώνουν εδώ.. Είμαστε πρώτοι, γενικά, και στην προληπτική θεραπεία αλλά και στην προληπτική χειρουργική.

Έρχεται πληρωμή στους φυσικοθεραπευτές

Ημερομηνία δημοσίευσης: 18 Νοεμβρίου 2016
Έρχεται, λέει, χρήμα για τους φυσικοθεραπευτές, καθώς σύμφωνα με την ενημέρωση που είχαν, μέχρι τα τέλη Νοέμβρη θα δοθεί εντολή οριστικοποίησης του Ιουλίου και μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου, του Αυγούστου. Επίσης, μέχρι 31/1/2017 πρόκειται να εξοφληθούν οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του ΟΠΑΔ.

Αυτή είναι η ενημέρωση που είχε το Δ. Σ. της Ομοσπονδίας από τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ... Εμείς απλώς μεταφέρουμε...δεν πράττουμε!

Εργολάβος ...φαρμακοποιός!

Ημερομηνία δημοσίευσης: 17 Νοεμβρίου 2016
Θα μπορούσε ένας εργολάβος οικοδομών να γίνει και φαρμακοποιός; Βεβαίως και θα μπορούσε, αν κρίνω από την αίτηση που κατέθεσε ο εργολάβος ο οποίος ενδιαφέρεται λέει να λειτουργήσει αλυσίδα φαρμακείων...όπου βέβαια για να φυλάξει και τα νώτα του από το Νόμο θα έχει υπάλληλο φαρμακοποιό! Αυτή την πληροφόρηση είχαν οι φαρμακοποιοί και ανέβηκαν στα ....κάγκελα! Και πήγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας ζητώντας την ακύρωση της σχετικής υπουργικής απόφασης που φέρνει τα πάνω κάτω στο ιδιοκτησιακό καθεστώς των φαρμακείων... Η εκδίκαση της υπόθεσης έγινε και κατατέθηκαν όλα τα σχετικά έγγραφα από την πλευρά των φαρμακοποιών.. Τώρα υπολείπεται η απόφαση, που όπως φαίνεται κοντοζυγώνει!

Επιστημονική ημερίδα στην Πάτρα

Ημερομηνία δημοσίευσης: 16 Νοεμβρίου 2016
Με αφορμή τη χθεσινή παγκόσμια ημέρα για τον Καρκίνο του Παγκρέατος, πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα σχετική επιστημονική Ημερίδα, την οποία διοργάνωσε ο όμιλος Εθελοντών Κατά του καρκίνου ‘’Αγκαλιάζω’’ του Ν. Αχαΐας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος. Όπως μάθαμε, η προσέλευση ήταν μεγάλη ξεπερνώντας τις όποιες προσδοκίες. Στο πλαίσιο αυτό, ο όμιλος ‘’Αγκαλιάζω’’ ευχαρίστησε θερμά για την υποστήριξή τους τους Πυλώνες Αλληλεγγύης και την φαρμακευτική εταιρεία
GENESIS.

Και μιας και μιλάμε για την Πάτρα... το νέο νοσοκομείο του Αγ. Ανδρέα είναι πια στα τελειώματα και ήδη έχει δρομολογηθεί η μετεγκατάσταση των κλινικών του στο νέο κτίριο.... Τώρα βέβαια έχω κάποιες επιφυλάξεις, αν θα φθάσουν τα 500.000 ευρώ που έχουν οριστεί για την μετεγκατάσταση... Ίδωμεν. Πάντως, λέγεται ότι η μεταφορά θα έχει ολοκληρωθεί εντός του προσεχούς διμήνου, άντε τριμήνου !
Σελίδες: Προηγούμενη Επόμενη