Είχε αποτέλεσμα ο αγώνας

Ημερομηνία δημοσίευσης: 10 Δεκεμβρίου 2018
Oι αγώνες των φυσικοθεραπευτών ευοδώθηκαν και τελικά ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Γιώργος Βασιλειάδης δέχτηκε την απόσυρση της παραγράφου του άρθρου 74 που προέβλεπε την παροχή φυσικοθεραπείας σε Γυμναστήρια αναγνωρίζοντας τις αιτιάσεις του Π.Σ.Φ και την άποψη ότι οι υπηρεσίες φυσικοθεραπείας δύναται να παρέχονται μόνο σε οργανωμένους χώρους Υγείας και όχι αποσπασματικά.

Με δική του πρωτοβουλία, ζήτησε τις προτάσεις του Π.Σ.Φ και την συνεργασία του Π.Σ.Φ με το Υπουργείο, για τον περιορισμό των φαινομένων αντιποίησης, πρόταση με την οποία συμφωνεί ο Π.Σ.Φ και θα συνεργαστεί με το Υπουργείο.

Ο Π.Σ Φ ζήτησε να προβλεφθεί διάταξη στο σχέδιο Νόμου που να προβλέπει την παρουσία φυσικοθεραπευτή εγγεγραμμένου στον Π.Σ.Φ, όταν τα αθλητικά σωματεία απασχολούν φυσικοθεραπευτή που παραβρίσκεται κατά τους αγώνες στα γήπεδα.

Κατάφεραν να πάρουν παράταση

Ημερομηνία δημοσίευσης: 7 Δεκεμβρίου 2018
Για καλή τους τύχη, οι πάροχοι που πρέπει να αποστείλουν τα ηλεκτρονικά δεδομένα που έχει ζητήσει ο ΕΟΠΥΥ ζήτησαν και κατάφεραν να πάρουν παράταση. Έτσι, μετά και από την ενημέρωση που είχαν από τον Οργανισμό η καταληκτική ημερομηνία αποστολής των αρχείων είναι 21/12/2018.

Νομίζω ότι είναι η δεύτερη παράταση που δίνεται για το ίδιο θέμα... Τελικά κανείς θα πίστευε ότι ηλεκτρονικά, τα πράγματα θα ήταν ευκολότερα ως προς την διαχείρισή τους. Άραγε, πού βρίσκεται ο ΕΟΠΥΥ με το θέμα της προστασίας προσωπικών δεδομένων; Έχει εναρμονιστεί πλήρως;

Εμβολιασμός επαγγελματιών υγείας

Ημερομηνία δημοσίευσης: 6 Δεκεμβρίου 2018
Το παράδειγμα που ακολουθεί δεν είναι ελληνικό... αλλά μπορεί να μας διδάξει.

Η Φινλανδία, που πρωτοπορεί σε πολλά πράγματα, βρήκε έναν τρόπο να προστατεύσει τους ασθενείς της από μεταδιδόμενες ασθένειες. Από τον περασμένο Μάρτιο, κατέστησε ως de facto, μη συζητήσιμο καν, τον εμβολιασμό σε κάθε επαγγελματία εργαζόμενο στον τομέα της υγείας που έρχεται σε επαφή με ασθενείς.

Δεν τίθεται καν θέμα προσωπικής επιλογής: Εάν δεν θέλεις να εμβολιαστείς για… ιδεολογικούς λόγους, απλά μένεις χωρίς δουλειά. Ο ευρύτερος εμβολιασμός δεν είναι υποχρεωτικός, αλλά με σωστή ενημέρωση, ο κόσμος έχει πειστεί για τα οφέλη του. Εκεί όπου ακούγονται κάποιες γκρίνιες είναι για το εμβόλιο της γρίπης, αλλά είναι λίγες.

Τελικά κάθε πρόβλημα αντιμετωπίζεται με σύνεση και συναίνεση, και λύνεται εύκολα. Εμείς, γιατί «τραβιόμαστε» τόσο πολύ για να τακτοποιήσουμε ακόμα και τα αυτονόητα;

Aνάκληση άδειας από τον ΕΟΦ

Ημερομηνία δημοσίευσης: 5 Δεκεμβρίου 2018
Άλλο να σου κλείσω το μαγαζί ως ελεγκτικός μηχανισμός γιατί δεν πληρείς κάποιες προϋποθέσεις, και άλλο να στο κλείσω γιατί το ζητά ο ίδιος ο ιδιοκτήτης. Υπάρχει μεγάλη διαφορά, καθώς είναι δύο διαφορετικές καταστάσεις. Τι λέω; Αναφέρομαι στην κίνηση του ΕΟΦ που προχώρησε στην ανάκληση της άδειας χονδρικής πώλησης του πρατηρίου της εταιρείας ΦΑΡΜΑΤΕΝ ΕΛΛΑΣ ΑΕΒΕ, που εκδόθηκε από την Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής, μετά από αίτηση της εταιρείας.

Αλλά γιατί όμως αποφάσισε κάτι τέτοιο η εταιρεία;

Έρχονται συνδυαστικά σχήματα σκευασμάτων

Ημερομηνία δημοσίευσης: 4 Δεκεμβρίου 2018
Aρκετά συνδυαστικά σχήματα σκευασμάτων ακούγεται ότι θα δούμε το προσεχές διάστημα, καθώς είναι και αυτός ένας τρόπος να διατηρήσουν οι εταιρείες τα μεγέθη τους, που βρίσκονται εξαιτίας των γνωστών και χιλιοειπωμένων λόγων που απορρέουν από την γενικότερη οικονομική κατάσταση, σε πτώση. 

Βεβαίως, το άνοιγμα νέων πηγών εσόδων δεν είναι και εύκολη υπόθεση. Για παράδειγμα, σχεδόν όλοι οι ασθενείς είναι συνηθισμένοι όταν βήχουν να παίρνουν σιρόπι και όχι χαπάκι. Η επιλογή του παραδείγματος, βεβαίως και δεν είναι τυχαία! Πάντως, το προϊόν που πρόσφατα κυκλοφόρησε από την πολυεθνική και είναι αναλγητικό αλλά και αντιβηχικό είναι πιο οικονομικό, από το να αγόραζε κάποιος δύο σκευάσματα.

Ερωτήματα από τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ

Ημερομηνία δημοσίευσης: 3 Δεκεμβρίου 2018
Με χρεώσεις που δεν θα έπρεπε να υφίστανται, επιβαρύνονται οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ. Οι καταγγελίες προς τον Οργανισμό είναι πολλές...

Για παράδειγμα, ρωτά κάποιος ένα ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο συμβεβλημένο με τον ΕΟΠΥΥ:

Μπορεί να χρεώνει 10 ευρώ για μία ακτινογραφία με παραπεμπτικό, στο οποίο αναφέρεται πως η συμμετοχή ασφαλισμένου είναι μόλις 0,50 ευρώ και το συνολικό κόστος της εξέτασης το 1,64 ευρώ;

Μπορούν, τελικά, τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα να χρεώνουν όσο θέλουν τις υπηρεσίες τους;

Καλό θα ήταν λοιπόν, πριν υποβληθεί σε οποιαδήποτε εξέταση, ο ασφαλισμένος να ρωτά ο ίδιος για το τελικό της κόστος...

Χρυσάφι η βιταμίνη D!

Ημερομηνία δημοσίευσης: 30 Νοεμβρίου 2018
Από 7 εκατομμύρια, λέει, την τελευταία διετία, έχει πάει στα 11 εκατομμύρια ευρώ...σε σύνολο περίπου 58 εκατομμυρίων ευρώ (συμπεριλαμβάνονται όλα τα είδη και οι συνδυασμοί).

Σκέψου πού θα πήγαινε αυτό, αν τελικά περνούσε η διάταξη που έδινε πράσινο φως στην πώλησή της και από τα γυμναστήρια...

Πάντως και τα 7 εκατομμύρια για τον πληθυσμό της Ελλάδας μου φαίνονται πολλά....

Xρηματοδότηση έως 5.000 ευρώ

Ημερομηνία δημοσίευσης: 29 Νοεμβρίου 2018
Μέχρι 16 Δεκεμβρίου που είναι η καταληκτική ημερομηνία, θα δέχεται η Εταιρεία Μελέτης Παραγόντων Κινδύνου για Αγγειακά Νοσήματα προτάσεις ερευνητικών προγραμμάτων που θα πραγματοποιηθούν στην Ελλάδα, έτσι ώστε να γίνει η επιλογή της μίας πιο ενδιαφέρουσας την οποία και θα χρηματοδοτήσει. Η έρευνα που θα επιλεγεί θα πρέπει να σχετίζεται με θέματα που αφορούν τα Καρδιομεταβολικά Νοσήματα. Η χρηματοδότηση θα φθάνει έως 5.000 ευρώ και θα αφορά το 2019.

Ο υπότροφος υποχρεούται να ενημερώνει σε τακτά χρονικά διαστήματα την Επιτροπή Έρευνας και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Μ.Πα.Κ.Α.Ν. για την πρόοδο και εξέλιξη της μελέτης. Βάσει της προόδου της εξέλιξης της μελέτης και του προσεχούς προγραμματισμού της θα γίνεται η τμηματική εκταμίευση του ποσού της χρηματοδότησης.
Σελίδες: Προηγούμενη Επόμενη