Αναμένεται η υπουργική απόφαση για την τιμολόγηση

Ημερομηνία δημοσίευσης: 19 Μαρτίου 2019
Εντός της εβδομάδας αναμένεται η υπουργική απόφαση για την τιμολόγηση- όλοι ψάχνονται για το πότε... Τώρα κανείς δεν αποκλείει η δημοσίευση να γίνει και στις αρχές της άλλης εβδομάδας.

Η γραφειοκρατία είναι εδώ!

Ημερομηνία δημοσίευσης: 19 Μαρτίου 2019
Η γραφειοκρατία είναι εδώ! Πώς αλλιώς μπορεί κανείς να εξηγήσει ότι το 2019, θεσμικό όργανο του κράτους σκοπεύει να δαπανήσει πάνω από 20.000 ευρώ, και συγκεκριμένα 25.000 ευρώ και κάτι, για την αγορά φωτοτυπικού χαρτιού... Και όχι τίποτε άλλο, αλλά τα χαρτιά χάνονται κιόλας!

Κάνω λάθος; δεν νομίζω!


Το έργο ακούγεται καλό

Ημερομηνία δημοσίευσης: 18 Μαρτίου 2019
Νέα Διαδικτυακή πλατφόρμα για την παρακολούθηση των ελλείψεων τίθεται σε εφαρμογή και η παρουσίασή της πραγματοποιείται σήμερα στα γραφεία του ΕΟΦ. Ο Οργανισμός έχει προσκαλέσει στην παρουσίαση όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και συγκεκριμένα Ενώσεις Ασθενών, Ιατρικούς Συλλόγους, τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο, την Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοποιών Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων, τον Πανελλήνιο Σύλλογο Φαρμακαποθηκαρίων, τον ΟΣΦΕ, Φαρμακευτικές εταιρείες (Κ.Α.Κ., Τοπικοί Αντιπρόσωποι).

Ως έργο ακούγεται ότι είναι καλό... το θέμα είναι να λειτουργήσει, και το βασικότερο με αληθινά στοιχεία....

Προσκλήσεις σε διαπραγμάτευση

Ημερομηνία δημοσίευσης: 15 Μαρτίου 2019
Προσκλήσεις προς τους παρόχους έκανε ο ΕΟΠΥΥ με θέμα τη διαπραγμάτευση των τιμών κάποιων εξετάσεων που έχουν ήδη κοστολογηθεί και άλλων που δεν έχουν τιμή αποζημίωσης που να έχει καθοριστεί με Φ.Ε.Κ. Με αφορμή... αυτές τις προσκλήσεις η ΠΟΣΙΠΥ ανταπάντησε με επιστολή στην ηγεσία του Υπουργείου καταθέτοντας τα εξής: "Επί της ουσίας, επειδή δεν υπήρχε σαφής αναφορά του σκοπού και των στόχων της διαπραγμάτευσης, μπορεί κάποιος να εξαγάγει αβίαστα τα συμπεράσματα ότι πρόκειται για μία συγκεκαλυμμένη πρόσκληση σε φωτογραφικό μειοδοτικό διαγωνισμό προκειμένου να ευνοηθούν ορισμένες εταιρίες και ότι ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. έχει προδιαγράψει εκ των προτέρων πού θέλει να οδηγήσει τη διαπραγμάτευση. Άρα δεν μιλάμε για διαπραγμάτευση...

Επιπλέον, το τελευταίο διάστημα διαπιστώνεται η πρόθεση του Υπουργείου Υγείας να εντάξει καινούργιες, πανάκριβες και καινοτόμες εξετάσεις προς αποζημίωση από τον ΚΑΕ που αποζημιώνονται οι ιατρικές διαγνωστικές εξετάσεις (ΚΑΕ 0671.01).

Η αποζημίωση όλων αυτών των νέων εξετάσεων ( διαπραγματευομένων και μη…) από τον ήδη υπάρχοντα κωδικό του κλειστού προϋπολογισμού που αφορά τις διαγνωστικές εργαστηριακές εξετάσεις με παράλληλη εφαρμογή του μέτρου του claw back, μεταφέρει ολόκληρο το κόστος της κάθε νέας εξέτασης αποκλειστικά σε όλα τα ιδιωτικά εργαστήρια.

Επειδή η Κυβέρνηση με αυτές τις διαδικασίες που προωθεί, διακυβεύει όχι μόνο την κοινωνική δομή και το μέλλον των χιλιάδων διαγνωστικών εργαστηρίων αλλά και αυτή την Δημόσια Υγεία, καλούμε τον Υπουργό Υγείας να ανακαλέσει αυτές τις «προσκλήσεις σε διαπραγμάτευση» και να συγκαλέσει σε διαβούλευση τους Ιατρικούς Φορείς και τις Εργαστηριακές Ενώσεις, προκειμένου να καθοριστούν οι όποιες σχέσεις και διαδικασίες (οικονομικές, τεχνικές κλπ) με γνώμονα το γενικότερο κοινωνικό συμφέρον". Αυτά....

Επιστολή ΦΣΑ στο Τριμελές Συμβούλιο Διοίκησης του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών

Ημερομηνία δημοσίευσης: 14 Μαρτίου 2019
Επιστολή προς το Τριμελές Συμβούλιο Διοίκησης του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών και τον Προϊστάμενο του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών έστειλε ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αθηνών. Ο λόγος;

"Λόγω της εκκρεμότητας σωρείας σοβαρότατων υποθέσεων, οι οποίες θα έπρεπε ήδη να έχουν διεκπεραιωθεί, παρακαλούμε όπως ορίσετε άμεσα έναν εν ενεργεία Δικαστή με τον αντίστοιχο αναπληρωτή του, ώστε να Προεδρεύει στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας, όπως ορίζεται στο άρθρο 160, παρ.3, 1/Α του Ν.4600/2019 (ΦΕΚ Α΄ 43/9-3-2019)".

Σημειώνεται ότι βάσει του άρθ. 63 του ν. 3601/28, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει, στον Φαρμακευτικό Σύλλογο Αττικής λειτουργεί Πειθαρχικό Συμβούλιο, το οποίο επιλαμβάνεται όλων των καταγγελιών εις βάρος μελών του.

Το θέμα των τιμών απασχολεί τις κυβερνήσεις

Ημερομηνία δημοσίευσης: 13 Μαρτίου 2019
Το σύστημα σταθερών τιμών βάσει της γερμανικής νομοθεσίας (νόμος περί φαρμάκων) μειώνει τη δυνατότητα των φαρμακείων να προσφέρουν εκπτώσεις και επομένως περιορίζει το εμπόριο μεταξύ των χωρών της ΕΕ. Ως εκ τούτου, η Eυρωπαϊκή Επιτροπή έκρινε ότι οι εν λόγω εθνικοί κανόνες παραβιάζουν την αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας των εμπορευμάτων.

Η Γερμανία έχει τώρα δύο μήνες για να διορθώσει την κατάσταση, διαφορετικά, η Επιτροπή μπορεί να αποφασίσει να την παραπέμψει στο Δικαστήριο της ΕΕ.

Αυτά είναι τα νέα που έρχονται απ' έξω και όπως φαίνεται.... το θέμα των τιμών απασχολεί όλες τις κυβερνήσεις!

Απάντηση στο ποιοι ευθύνονται για τις ελλείψεις φαρμάκων

Ημερομηνία δημοσίευσης: 12 Μαρτίου 2019
Στο επίμαχο ερώτημα για τις ελλείψεις φαρμάκων και το ποιοι ευθύνονται για αυτές έχουν κληθεί να απαντήσουν, δια των εκπροσώπων τους, οι αρμόδιοι φορείς στο συνέδριο Hellas Farm που θα διοργανωθεί το προσεχές Σαββατοκύριακο. Και ενώ από την πλευρά της φαρμακοβιομηχανίας αλλά και των φαρμακαποθηκών έχουν γνωστοποιηθεί τα ονόματα των ομιλητών, ακόμη δεν ξέρουμε ποιοι θα παρευρεθούν από την πλευρά του Υπουργείου Υγείας και του ΕΟΦ...

Το θέμα, αν και είναι πολύ σημαντικό, έχει το ρίσκο να ακουστούν πάλι τετριμμένες δικαιολογίες ή ο ένας να ξεκινήσει να επιρρίπτει ευθύνες στον άλλο... και έτσι να κυλήσει....

Βιβλιάριο υγείας των παιδιών και άγχος γονέων

Ημερομηνία δημοσίευσης: 8 Μαρτίου 2019
Στο νέο αθλητικό νόμο που ψηφίστηκε, υπάρχει διάταξη για την οριστική κατάργηση της χρήσης έντυπου βιβλιαρίου υγείας καθώς έχει θεσπιστεί ηλεκτρονικό σύστημα συνταγογράφησης και καταχώρησης των δεδομένων υγείας στον Ατομικό Ηλεκτρονικό Φάκελο Υγείας.

Το βιβλιάριο υγείας των παιδιών υπάγεται σε αυτή την διάταξη; Πόσο δύσκολο είναι να αρχίσουμε τον Ατομικό Ηλεκτρονικό Φάκελο Υγείας, από τα 80,000 περίπου νεογέννητα κάθε χρόνο και να μην αγχώνονται οι γονείς μήπως χάσουν το βιβλιάριο και δεν ξέρουν τι εμβόλια έχει κάνει το παιδί, κλπ, ;

Απλές ερωτήσεις... που νομίζω πρέπει να απαντηθούν από τους αρμοδίους!
Σελίδες: Προηγούμενη Επόμενη