''Nα επιβληθεί φόρος για την περιβαλλοντική διαχείριση των αποτσίγαρων''

Ημερομηνία δημοσίευσης: 5 Φεβρουαρίου 2019
Κάθε αποτσίγαρο, είναι ικανό να μολύνει 500 λίτρα πόσιμου νερού και εκατομμύρια αποτσίγαρα μολύνουν τις παραλίες. Οποιοσδήποτε μπορεί να καταλάβει τι σημαίνει αυτό ειδικά σε μία χώρα που στηρίζεται στον τουρισμό όπως η Ελλάδα. Παράλληλα, τα αποτσίγαρα μολύνουν και την ίδια τη θάλασσα από τη ρίψη σε αυτήν κατά τη διάρκεια των πολυάριθμων δρομολογίων το καλοκαίρι.

Αυτά δεν τα λέω εγώ, αλλά ειπώθηκαν από τον Ευρωπαίο Επίτροπο κ.Andriukaitis κατά την χθεσινή του ομιλία στο πλαίσιο διοργάνωσης για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου, αποκαλύπτοντας ότι έχει συστήσει σε όλα τα κράτη μέλη να επιβάλουν φόρο στις καπνοβιομηχανίες/τσιγάρα αναφορικά με την περιβαλλοντική μόλυνση που επιφέρουν οι "γόπες".

Η πρότασή του προς τους Έλληνες φορείς απλή: να επιβληθεί φόρος για την περιβαλλοντική διαχείριση των αποτσίγαρων.

Σε τεντωμένο σκοινί

Ημερομηνία δημοσίευσης: 4 Φεβρουαρίου 2019
Σε τεντωμένο σχοινί ακούγεται ότι είναι το μέλλον βασικού θεσμικού οργάνου από τον χώρο της υγείας, καθώς οι αντιπαραθέσεις που έχουν ενταθεί το τελευταίο διάστημα μεταξύ των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου το έχει καταστήσει ανενεργό και με επικίνδυνα μειωμένη ισχύ έναντι του Υπουργείου Υγείας. Κλίμα που όπως λέγεται επιβαρύνεται και από το πόρισμα των επιθεωρητών δημόσιας υγείας που έκαναν έλεγχο στα ενδότερά του και το οποίο δεν φανερώνεται (!) ούτε σε προέδρους συλλόγων που είναι μέλη του οργάνου.

Aνοδικές τάσεις στα προϊόντα προστασίας του δέρματος

Ημερομηνία δημοσίευσης: 1 Φεβρουαρίου 2019
Aνοδικές τάσεις εμφανίζουν τα προϊόντα που αφορούν την προστασία του δέρματος είτε από τις υπεριώδεις ακτινοβολίες του ήλιου είτε λόγω της γήρανσης.

Πάντως, λέγεται ότι αυτή η τάση δεν είναι μόνο ελληνική, καθώς ανάλογες ανησυχίες υπάρχουν και στο εξωτερικό. Έτσι εξηγούν και τον διπλασιασμό της σχετικής αγοράς από 24,95 δισεκατομμύρια δολάρια το 2017 σε περίπου 47,08 δισεκατομμύρια δολάρια μέσα σε λιγότερο από μία δεκαετία. Τουτέστιν, άνοδο κάθε χρόνο στις πωλήσεις των σχετικών προϊόντων πάνω από 7%.

Ανακλήσεις στα ιατροτεχνολογικά υλικά

Ημερομηνία δημοσίευσης: 31 Ιανουαρίου 2019
Δουλειά έχει πέσει στον ΕΟΦ όσον αφορά τα ιατροτεχνολογικά υλικά, καθώς μετά από τριετία που οι ανακλήσεις εμφάνισαν πτωτική τάση, φέτος σε διάστημα 10 ημερών έχουν αποσυρθεί από την αγορά 8 υλικά.

Αναλυτικότερα, το 2016 έγιναν 91 ανακλήσεις, το 2017 έφθασαν τις 66 και το 2018 ανήλθαν στις 41...

Μήπως στην εξέλιξη αυτή έχουν παίξει το ρόλο τους και οι δυσάρεστες εξελίξεις που συνέβησαν στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας; Μάλλον.

Ψυχολογική υποστήριξη στους πάσχοντες από αιμορροφιλία

Ημερομηνία δημοσίευσης: 30 Ιανουαρίου 2019
Στην υλοποίηση ενός προγράμματος παροχής ψυχολογικής υποστήριξης στους πάσχοντες από αιμορροφιλία και συγγενείς αιμορραγικές διαθέσεις, προτίθεται να προχωρήσει ο Σύλλογος Προστασίας των Ελλήνων Αιμορροφιλικών.

Το πρόγραμμα είναι σημαντικό, γιατί βοηθά τους πάσχοντες στην αποδοχή της νόσου, στην ομαλότερη κοινωνικοποίηση και βελτίωση της επικοινωνίας, στην ενίσχυση της αυτονομίας και στη δόμηση της ταυτότητάς τους.

Η συχνότητα εμφάνισης αιμορροφιλίας Α υπολογίζεται στο 1:10.000, δηλαδή 1 πάσχων ανά 10.000 γεννήσεις, ενώ σήμερα στην Ελλάδα υπολογίζεται ότι υπάρχουν περίπου 850 άτομα με αιμορροφιλία. Την ίδια στιγμή στην Ευρώπη, υπολογίζεται ότι πάσχουν περίπου 33.000 από αιμορροφιλία και περίπου 250.000 παγκοσμίως.

Κατεβαίνει στους δρόμους για το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας

Ημερομηνία δημοσίευσης: 29 Ιανουαρίου 2019
Κάλεσμα να συμμετάσχουν στην στάση εργασίας που έχει εξαγγείλει η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και οι Ομοσπονδίες -μέλη για την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου, απηύθυνε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών με θέμα το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.

Είναι γνωστό πως η Επιτροπή που έχει συσταθεί από τα συναρμόδια υπουργεία για το θέμα, θα πρέπει εντός του Φεβρουαρίου να καταθέσει το ολοκληρωμένο πόρισμά της για τους δικαιούχους καταβολής του επιδόματος.

Ο Π.Σ.Φ. έχει καταθέσει σχετικό φάκελο στην αρμόδια Επιτροπή που αποδεικνύει ότι ο κλάδος των φυσικοθεραπευτών πληροί τις προϋποθέσεις ένταξης στους δικαιούχους του επιδόματος.

Μεταξύ άλλων, απέστειλε σχετική επιστολή στους αρμόδιους Υπουργούς για την καθυστέρηση που παρατηρείται στο έργο της διυπουργικής επιτροπής, ενώ το έθεσε στις συναντήσεις που πραγματοποίησε με τον Υφυπουργό Εσωτερικών και την Υφυπουργό Οικονομικών.

Θα τιμηθούν γυναίκες χειρουργοί

Ημερομηνία δημοσίευσης: 28 Ιανουαρίου 2019
H Ευρωπαϊκή Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών - UEHP European Union of Private Hospitals - αποφάσισε να τιμήσει τον Μάρτιο τις 100 Γυναίκες Χειρουργούς που έχουν ξεχωρίσει για το έργο τους και δραστηριοποιούνται σε Κλινικές μελών της στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ήδη έχουν ενημερωθεί οι υπεύθυνοι των ελληνικών ιδιωτικών κλινικών να προτείνουν ιατρούς που θα ήθελαν να εκπροσωπήσουν την ελληνική γυναικεία ομάδα στην εκδήλωση....

Προβληματισμός για τις νέες οδηγίες

Ημερομηνία δημοσίευσης: 25 Ιανουαρίου 2019
Ψάχνονται στην Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών, καθώς έλαβαν νέες οδηγίες για τη συμμετοχή του ασφαλισμένου κατά την νοσηλεία του στις μονάδες, οι οποίες όμως ανατρέπουν τα δεδομένα που έθεσε τελευταίως ο νέος ΕΚΠΥ.. Δεν θα εστιαστώ στις αλλαγές, καθώς θα έχουμε σχετική λεπτομερή ενημέρωση το αμέσως προσεχές διάστημα, αλλά στην επιστολή που προωθήθηκε.

Η οποία, εκτός του ότι δεν έχει το λογότυπο του Οργανισμού, δεν έχει και τις απαιτούμενες υπογραφές.... Αυτά!
Σελίδες: Προηγούμενη Επόμενη