Πρόβλημα υγείας για τον Βασίλη Πλαγιανάκο

Ημερομηνία δημοσίευσης: 17 Ιανουαρίου 2020
Σε χειρουργική επέμβαση αφαίρεσης αμυγδαλών υποβλήθηκε ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ. Όλα πήγαν πολύ καλά και ο Βασίλης Πλαγιανάκος είναι σε διαδικασία ανάρρωσης και αφωνίας.

Από ό,τι μαθαίνουμε, την ερχόμενη εβδομάδα θα επιστρέψει στο γραφείο του.

Περαστικά!

Ξεκίνησαν τις πιέσεις

Ημερομηνία δημοσίευσης: 16 Ιανουαρίου 2020
Πιέσεις προκειμένου να δοθούν τα 8 εκατ. που οφείλει το κράτος στους φαρμακοποιούς έχουν ξεκινήσει κάποιοι φαρμακευτικοί σύλλογοι ανά την Ελλάδα.

Eίναι το bonus που ουσιαστικά είχε θεσπίσει το κράτος προκειμένου οι φαρμακοποιοί να προωθούν περισσότερο τα γενόσημα έναντι των επωνύμων σκευασμάτων. Και όπως φαίνεται, έχει πάει καλά, καθώς πλέον τα γενόσημα κατέχουν το 33% βάσει όγκου της αγοράς από 25 που ήταν πριν από ένα χρόνο, ενώ η αξία έχει φτάσει στο 29% από 22 %. 'Αρα, τι ζητούν οι φαρμακοποιοί- τα θεσμοθετημένα!

Θα συζητήσουν και για τα Φάρμακα Υψηλού Κόστους

Ημερομηνία δημοσίευσης: 14 Ιανουαρίου 2020
Aύριο είναι το πρώτο διοικητικό συμβούλιο της νέας χρονιάς για τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο, όπως μαθαίνουμε, και μέσα στα θέματα που θα συζητηθούν θα είναι και τα Φάρμακα Υψηλού Κόστους. Ουσιαστικά θα γίνει ενημέρωση για το πού βρίσκεται η σύνταξη της Συλλογικής Σύμβασης που θα αφορά αποκλειστικά τα συγκεκριμένα σκευάσματα. Επίσης, στα υπό συζήτηση θέματα είναι και οι καθυστερήσεις στην απόδοση συντάξεων...

'Ο,τι νεότερο... θα μαθευτεί!


Oδηγίες σε όσους έχουν οικονομικές διαφορές με τον ΕΦΚΑ

Ημερομηνία δημοσίευσης: 13 Ιανουαρίου 2020
Oδηγίες δόθηκαν από τη νομική υπηρεσία του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής σε όσους έχουν οικονομικές διαφορές με τον ΕΦΚΑ, μπας και βγάλουν άκρη....

Για την δυνατότητα, λοιπόν, προσβολής των επιμέρους χαρατσιών
1. κάθε μέλος πρέπει να πάει στον ΕΦΚΑ και να αιτηθεί την έκδοση καταλογιστικής πράξης.
Θα προσβληθεί είτε αυτή είτε η σιωπηρή επ ' αυτής άρνηση έκδοσης.
Τα έξοδα (παράβολα δημοσίου και Δικηγορικού Συλλόγου) είναι αρκετά.
Προϋποτίθεται ότι ο προσφεύγων έχει αποδείξεις περί του τι έχει καταβάλει και πλήρη γνώση. Προθεσμία προσβολής 60 ημέρες από την έκδοση της καταλογιστικής πράξης.
2. Εναλλακτικώς, αν πληρωθούν μέσω των 120 δόσεων ή άλλως πώς, μπορεί να γίνει αγωγή αποζημίωσης και αδικαιολογήτου πλουτισμού εντός 5ετίας.

... Καλά ξεμπερδέματα!

Μία συναίνεση χωρίς προηγούμενο...

Ημερομηνία δημοσίευσης: 13 Ιανουαρίου 2020
Έκπληξη προκάλεσε στα δημοσιογραφικά γραφεία μία πρόσφατη απόφαση του υπουργείου Υγείας.

Ο Βασίλης Κικίλιας προχώρησε σε διορισμό, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου, δημοσιογράφου και στενής συνεργάτιδας του προκατόχου του Ανδρέα Ξανθού, ως συμβούλου επικοινωνίας στην 1η ΥΠΕ.

Δύο είναι τα σχόλια που μπορούν να γίνουν:

Το πρώτο είναι πως δεν ήταν καθόλου γνωστό πως στην 1η ΥΠΕ υπήρχε θέση συμβούλου Επικοινωνίας.

Το δεύτερο είναι πως αποτελεί σπάνιο φαινόμενο να αξιοποιείται συνεργάτης αποχωρήσαντος υπουργού, όταν αλλάζει το κυβερνών κόμμα.

Σε κάθε περίπτωση,είναι μία συναίνεση την οποία περιμένουμε με ενδιαφέρον να δούμε να επαναλαμβάνεται και αλλού...

Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες

Ημερομηνία δημοσίευσης: 10 Ιανουαρίου 2020
Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες από τους φαρμακοποιούς για το θέμα των ειδοποιητηρίων για τις εισφορές του ΕΦΚΑ (ΤΣΑΥ). Όπως υποστηρίζεται, το θέμα αυτό προέκυψε, γιατί η ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΕΦΚΑ δεν ήταν σωστά ενημερωμένη και επικαιροποιημένη με όλες τις εισφορές που είχαν καταβληθεί.

Ο ΦΣΑ ενήργησε με έγγραφα/διαμαρτυρίες προς το ΤΣΑΥ και ΕΦΚΑ και εν τέλει επειδή η κατάσταση συνεχιζόταν, απέστειλε εξώδικο προς τον ΕΦΚΑ. Μέχρι στιγμής, εκπρόσωποι από τον κλάδο των φαρμακοποιών ισχυρίζονται ότι ουδεμία διόρθωση έγινε, και το λάθος διαδέχεται άλλο λάθος κ.ο.κ. Ο ΦΣΑ σκοπεύει να προβεί σε όποια άλλη ενέργεια χρειαστεί ώστε να υπάρξει οριστική λύση στο πρόβλημα.

Και ο νοών νοείτω!

Αναστάτωση από απολύσεις και μετακινήσεις

Ημερομηνία δημοσίευσης: 9 Ιανουαρίου 2020
Ανάστατη είναι η αγορά του φαρμάκου, καθώς οι απολύσεις από τη μία και οι μετακινήσεις πρωτοκλασάτων στελεχών κατά βάση από πολυεθνικές σε ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες, από την άλλη, δημιουργούν νέες ισορροπίες.

Κατάσταση, που έχει πολλαπλές αναγνώσεις. Και δεν είναι θέμα οπτικής αλλά δεδομένων της αγοράς, που μάλλον δεν είναι υπέρ του φαρμάκου, αν κρίνουμε και από τις μεγάλες καθυστερήσεις που υπάρχουν στις υποθέσεις που το αφορούν!

Αξιολόγηση σε καθημερινή βάση

Ημερομηνία δημοσίευσης: 8 Ιανουαρίου 2020
Σκούρα τα πράγματα σε μεγάλη πολυεθνική από τον χώρο του φαρμάκου, καθώς σήμερα με το ‘’Καλημέρα’’ είδαν την έξοδο, όπως ακούγεται, τέσσερα διευθυντικά της στελέχη..

Επ' αυτού είχαμε αναφερθεί και με εκτενές κείμενο για τις διοικητικές ανακατατάξεις που αναμένονται και οι οποίες, όπως φαίνεται, δεν θα είναι και οι μοναδικές. Πλέον, μιλάμε για καθημερινή αξιολόγηση, ακόμη και των ανώτερων στελεχών των τμημάτων από τον γενικό διευθυντή.
Σελίδες: Προηγούμενη Επόμενη