Πληρώνουν από την τσέπη τους

Ημερομηνία δημοσίευσης: 4 Οκτωβρίου 2016
Μέχρι και από την τσέπη τους για τις μετακινήσεις των ασθενοφόρων πληρώνουν οι υπάλληλοι του ΕΚΑΒ.... θέμα το οποίο ξέρουν καλά και οι διοικούντες στην υπηρεσία αλλά και το υπουργείο Υγείας. Καθώς στην τελευταία επιστολή που έλαβε η ηγεσία του υπουργείου από το προσωπικό του ΕΚΑΒ αναφέρεται ξεκάθαρα "ότι από τον Ιανουάριο έως σήμερα δεν μας έχουν καταβληθεί τα δεδουλευμένα μας και αναγκαζόμαστε να πληρώνουμε χρήματα από την τσέπη μας καθημερινώς για τις μετακινήσεις της υπηρεσίας."

Επίσης στον αέρα είναι και οι υπερωρίες του 2014!! παρά τις δεσμεύσεις του Υπουργού ότι μέχρι τον Ιούλιο του 2016 θα είχε ρυθμιστεί η καταβολή τους, πράγμα που δεν έγινε....

Άραγε οι αποζημιώσεις δεν θα μπορούσαν να αποτελέσουν ένα μέτρο για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου; Απλώς ρωτάω!

Προσφορά ψηφιακής μαστογραφίας από το ''Αλεξάνδρα'' σε χαμηλότερη τιμή

Ημερομηνία δημοσίευσης: 3 Οκτωβρίου 2016
Τελικά, αυτή η χώρα προχωρά σε μεγάλο βαθμό από τον εθελοντισμό κάποιων ανθρώπων...που συνειδητά αποφασίζουν να ξεπεράσουν τα όριά τους όχι για ίδιον όφελος αλλά προς όφελος του κοινωνικού συνόλου που αδυνατεί να πραγματοποιήσει βασικές διαγνωστικές εξετάσεις, σωτήριες πραγματικά, για την υγεία του.

Για τρίτη συνεχή χρονιά, το Ακτινολογικό Εργαστήριο του Νοσοκομείου «Αλεξάνδρα» θα προσφέρει για το μήνα Οκτώβριο, μήνα αφιερωμένο στην πρόληψη του καρκίνου του μαστού, ψηφιακές μαστογραφίες.

Οι ψηφιακές μαστογραφίες (έως 50 εξετάσεις κάθε ημέρα) θα γίνονται με παραπεμπτικό ΕΟΠΥΥ -άρα μειωμένη τιμή- ή με χρέωση αναλογικής μαστογραφίας, με την έγκριση του Διοικητού του Νοσοκομείου, μετά από πρότασή που έκανε ο Συντονιστής Διευθυντής του Εργαστηρίου και Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας Γ.Ν.Α. "Αλεξάνδρα", Δρ. Αθανάσιος Ν. Χαλαζωνίτης.

Τα ραντεβού θα κλείνονται στη Γραμματεία του Ακτινολογικού και οι ψηφιακές θα προσφέρονται από Δευτέρα 17 Οκτωβρίου έως και Σάββατο 22 Οκτωβρίου.

Θα πάρουν παράταση και οι υγειονομικοί;

Ημερομηνία δημοσίευσης: 30 Σεπτεμβρίου 2016
Προνομιακή μεταχείριση; Μπα, δεν νομίζω. Άλλωστε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων το υποσχέθηκε χθες το βράδυ στον πρόεδρο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, ότι και οι υγειονομικοί -όπως ήδη έχουν λάβει οι μηχανικοί και οι δικηγόροι- θα πάρουν παράταση πληρωμής των εισφορών τους που λήγει σήμερα.

Για καλό και για κακό πάντως...ο Πρόεδρος του ΠΦΣ έστειλε σήμερα το πρωί επιστολή διαμαρτυρίας προς τον Πρόεδρο και το ΔΣ του ΕΤΑΑ τονίζοντας ότι:

"Εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας για την άνιση αντιμετώπιση σε βάρος του υγειονομικού κλάδου, στο θέμα της παράτασης της καταβολής των εισφορών. Συγκεκριμένα, μόλις χθες πληροφορηθήκαμε ότι ενώ δόθηκε παράταση για την καταβολή των εισφορών στους δικηγόρους και τους μηχανικούς, δεν ελήφθη καμιά απόφαση για τους υγειονομικούς.
Οι υγειονομικοί, όπως και οι άλλοι κλάδοι που ανήκουν στο ΕΤΑΑ έχουν υποστεί σοβαρότατο πλήγμα από τη συνεχιζόμενη οικονομική κρίση και προφανώς αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα με τους άλλους συναδέλφους επιστήμονες.
Θεωρούμε ως ελλιπή την απόφαση αυτή του ΕΤΑΑ και ζητούμε την ίση αντιμετώπιση και των υγειονομικών αλλά πιθανώς και άλλων κλάδων που δεν έχουν τύχει ευνοϊκής ρύθμισης από το ΕΤΑΑ".

Διάλογοι στην ψυχοκοινωνική ογκολογία

Ημερομηνία δημοσίευσης: 29 Σεπτεμβρίου 2016
‘’Ο καρκίνος πέρα από το σωματικό πάθος’’: Διάλογοι στην ψυχοκοινωνική ογκολογία. Αυτό είναι το θέμα της Ημερίδας που διοργανώνει η Ελληνική αντικαρκινική Εταιρεία σε συνεργασία με την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών στο Βυζαντινό Μουσείο στις 7 Οκτωβρίου. Στην Ημερίδα αυτή, όπου η είσοδος είναι ελεύθερη θα συμμετέχουν και οι κλινικές Άγιος Σάββας, Μεταξά και Σωτηρία, καθώς και η Εταιρεία Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας (Κ.Η.Ψ.Α.Κ.).

Στην ψυχοκοινωνική ογκολογία, ο προβληματισμός στρέφεται στο νόημα που έχει η ασθένεια στη ζωή του ανθρώπου. Το βλέμμα απομακρύνεται από την επικαιρότητα, το επείγον και τον ψυχικό τραυματισμό της ασθένειας και εστιάζει στο πώς αυτή εντάσσεται στην υποκειμενική ιστορία του ασθενή και του περιβάλλοντός του.

Δωρεάν εξετάσεις από την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία

Ημερομηνία δημοσίευσης: 28 Σεπτεμβρίου 2016
Με τον καλύτερο τρόπο ξεκινάει τις δράσεις του το Παράρτημα Αχαρνών της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, καθώς το προσεχές χρονικό διάστημα θα προσφέρει δωρεάν εξετάσεις test-pap και με ελάχιστο κόστος ψηφιακές μαστογραφίες.

Πιο συγκεκριμένα, οι εξετάσεις test-pap θα πραγματοποιούνται κάθε μήνα, αρχίζοντας από τις 17 Οκτωβρίου, ενώ οι ψηφιακές μαστογραφίες στις 18 Οκτωβρίου και 8 Νοεμβρίου.

Σε δηλώσεις του, ο Πρόεδρος του Παραρτήματος, κ. Παναγιώτης Καζανάς, τόνισε τα εξής: «Δεν μπορώ παρά να είμαι χαρούμενος που ξεκινάμε δυναμικά τη νέα σεζόν. Εύχομαι να προσελκύσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες γυναίκες και κυρίως αυτές που αδυνατούν να κάνουν προληπτικές εξετάσεις, λόγω της σημερινής κατάστασης. Σκοπός μας είναι να περάσουμε το μήνυμα της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης σε όλους τους συμπολίτες μας.»

Γρήγορες διαδικασίες για να τεθεί επί τάπητος η νέα σύμβαση εργασίας

Ημερομηνία δημοσίευσης: 27 Σεπτεμβρίου 2016
Συνάντηση είχαν μέσα στο Σαββατοκύριακο τα μέλη της Ομοσπονδίας Συλλόγων Νοσηλευτών Ιδρυμάτων Ελλάδος για την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου...’Οπερ και εγένετο και εντός των ημερών αναμένεται και η συγκρότησή του σε σώμα...

Οι διαδικασίες θα είναι πολύ γρήγορες όπως μάθαμε, προκειμένου να τεθεί επί τάπητος η νέα σύμβαση εργασίας, καθώς η προηγούμενη που τους κατατέθηκε απορρίφθηκε ομοφώνως. Και οι λόγοι της απόρριψης, σύμφωνα με νοσηλευτές, πολλοί, εκ των οποίων οι βασικότεροι...

-Διαχωρισμός νέων και παλιών νοσηλευτών (πριν το 2012 και μετά το 2012)
-Κατάργηση επιδομάτων
-Κατάργηση πενθήμερης εργασίας. Παραμένουν οι 40 ώρες την εβδομάδα, αλλά ο επιχειρηματίας μπορεί να τις μοιράσει σε έξι ημέρες.
-Μείωση του βασικού μισθού κατά 0,5% στο οποίο όμως, αν προσμετρηθούν και τα επιδόματα το ποσοστό τριπλασιάζεται.

Τεταμένες σχέσεις…

Ημερομηνία δημοσίευσης: 26 Σεπτεμβρίου 2016
Τεταμένες είναι οι σχέσεις μιας φαρμακοβιομηχανίας με τους φαρμακοποιούς, μετά την κίνηση της πρώτης να προωθεί απευθείας στους ασθενείς της ένα καινοτόμο φάρμακό της παρακάμπτοντας τους δεύτερους. Μάλιστα, σε διαφημιστική καμπάνια που έχει ξεκινήσει, καλεί τους ασθενείς να απευθύνονται κατευθείαν στο τηλέφωνο υποστήριξης του προϊόντος που έχει κάνει.

Το αιτιολογικό της φαρμακοβιομηχανίας για αυτή την κίνηση, είναι ότι ελέγχει καλύτερα την ασφαλή και σωστή χρησιμοποίησή του. Το όλο θέμα -αν και νόμιμο- δεν αρέσει στους φαρμακοποιούς οι οποίοι έστειλαν μάλιστα και έγγραφα διαμαρτυρίας στην εταιρεία, τονίζοντας ότι δεν μπορεί να τους χρησιμοποιεί αλά καρτ!

Η κατάσταση είναι τεταμένη και το ερώτημα είναι πώς τελικώς θα το διαχειριστούν οι φαρμακοποιοί οι οποίοι προωθούν πολλά σκευάσματα της συγκεκριμένης βιομηχανίας από τα φαρμακεία τους, όπως τεστ εγκυμοσύνης, βιταμίνες, Μη συνταγογραφούμενα κ.λπ.

Το τερπνόν μετά του ωφελίμου

Ημερομηνία δημοσίευσης: 26 Σεπτεμβρίου 2016
Και επιμόρφωση και επί πληρωμή...Τέτοιες εποχές, αναμφίβολα ενέργειες όπως η κάτωθι πιάνουν τόπο. Με στόχο την επιμόρφωση του ανθρώπινου δυναμικού που στελεχώνει τις επιχειρήσεις- μέλη της, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαστηριούχων Οδοντοτεχνιτών πρόκειται να υλοποιήσει μια σειρά από εντελώς δωρεάν προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης και εκπαίδευσης επιδοτούμενα από τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ).

Οι καταθέσεις αιτήσεων θα γίνουν μέχρι Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2016.

Οι εργοδότες δεν έχουν καμία οικονομική επιβάρυνση. Οι εργαζόμενοι θα πάρουν αποζημίωση για έξοδα Διατροφής και Μετακίνησης 5 ευρώ ανά ώρα κατάρτισης (5 ευρώ Χ 32 ώρες, άρα 150 ευρώ καθαρά, μετά την αποπληρωμή των σεμιναρίων από τον ίδιο τον ΟΑΕΔ σε βιβλιάρια καταθέσεως των υπαλλήλων).
Σελίδες: Προηγούμενη Επόμενη