1.632 αιτήσεις για τις θέσεις διοικητών στα νοσοκομεία

Ημερομηνία δημοσίευσης: 4 Φεβρουαρίου 2016
Αξιόλογο ήταν, τελικά, το ενδιαφέρον των υποψηφίων γις τις θέσεις διοικητών και αναπληρωτών στα δημόσια νοσοκομεία.

Τα επίσημα στοιχεία που έφτασαν από τις Υγειονομικές Περιφέρειες (ΥΠΕ) στην αρμόδια Επιτροπή Αξιολόγησης, δείχνουν πως ο αριθμός των αιτήσεων ανήλθε στις 1.632.

Ο αριθμός των αιτήσεων ανά ΥΠΕ είναι: 1η ΥΠΕ 505 αιτήσεις, 2η ΥΠΕ 220 αιτήσεις, 3η ΥΠΕ 206 αιτήσεις, 4η ΥΠΕ 206 αιτήσεις, 5η ΥΠΕ 154 αιτήσεις, 6η ΥΠΕ 246 αιτήσεις και 7η ΥΠΕ 95 αιτήσεις.

ΜΗΣΥΦΑ: Η τρόικα ''νερώνει λίγο το κρασί της''

Ημερομηνία δημοσίευσης: 2 Φεβρουαρίου 2016
Όλη η αφρόκρεμα της φαρμακοβιομηχανίας βρέθηκε την προηγούμενη Πέμπτη μαζί για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της. Το βασικό θέμα στη συνάντηση ήταν τι άλλο; η περιβόητη λίστα των ΜΗΣΥΦΑ και πότε αυτή θα λανσαριστεί στα σούπερ μάρκετ.

Γνώστης του θέματος, τους απάντησε ότι "ενώ μέχρι και πριν λίγο καιρό υπήρχε μεγάλη πίεση από την τρόικα να δημοσιοποιηθεί η λίστα, τις τελευταίες ημέρες οι θεσμοί διαμήνυσαν στην επιστημονική ομάδα που την ετοιμάζει ότι έχουν χρόνο και να την βγάλουν όταν θα είναι έτοιμοι, επιδεικνύοντας μια περίεργη χαλαρότητα". Μάλιστα για τη συγκεκριμένη χαλαρότητα θα υπάρξει και μία μικρή ενημέρωση από τον ΕΟΦ την προσεχή Πέμπτη.

Πληροφορίες λένε ότι η τρόικα αποφάσισε να "νερώσει λίγο το κρασί της" όσον αφορά τα ΜΗΣΥΦΑ, προκειμένου να μη δημιουργηθούν και άλλες εστίες αναταραχής στη χώρα.

Τρέχουν και δεν φτάνουν

Ημερομηνία δημοσίευσης: 1 Φεβρουαρίου 2016
Επικαιροποίηση των φακέλων το λέμε τώρα; ή έτσι είναι πράγματι;

Ο καιρός θα δείξει!

Ο ΕΟΠΥΥ πάντως, ζήτησε από όλες ανεξαιρέτως τις Γενικές και Ειδικές Κλινικές του Ιδιωτικού τομέα τα διαπιστευτήριά τους. Δηλαδή τις ισχύουσες, σήμερα, άδειες λειτουργίας τους, το αντίγραφο πιστοποίησης ΙSO ή οποιασδήποτε άλλης πιστοποίησης που διαθέτουν, καθώς και αντίγραφο άδειας λειτουργίας ασθενοφόρου (αν υπάρχει).

Τρέχουν και δεν φτάνουν εξαιτίας αυτών των απαιτήσεων οι ιδιωτικές κλινικές, καθώς ο ΕΟΠΥΥ έχει ζητήσει να του αποσταλούν τα προαναφερόμενα μέχρι 3 Φεβρουαρίου.

Χρέη 7 εκατομμυρίων ευρώ για μεγάλο όνομα της αγοράς

Ημερομηνία δημοσίευσης: 29 Ιανουαρίου 2016
Όταν ακούγεται ότι κάποιος χρωστά 7 εκατ. ευρώ στην αγορά τι μπορεί να κάνει απέναντι στους πιστωτές του για να αποφύγει το μοιραίο; Σίγουρα όχι πολλά, όσο ισχυρό όνομα και αν είναι και όσο μακρά ιστορία και αν έχει κτίσει.

Το θέμα είναι ότι αν γίνει το συγκεκριμένο deal και τελικά πουληθεί η εταιρεία που χρωστά το προαναφερθέν ποσό, θα αλλάξουν πολλά πράγματα στο χώρο της υγείας. Και πώς να μην αλλάξουν όταν μιλάμε για εταιρεία... θεμέλιο!

Πλάνο ΣΦΕΕ για την ενίσχυση της κλινικής έρευνας στην Ελλάδα

Ημερομηνία δημοσίευσης: 27 Ιανουαρίου 2016
Συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας έχει ζητήσει το διοικητικό συμβούλιο του ΣΦΕΕ (Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος) αλλά... μηδέν εις το πηλίκο.

Όπως μάθαμε, μέλη του ΣΦΕΕ θέλουν να παρουσιάσουν στον υπουργό υγείας το πλάνο τους για την ενίσχυση της κλινικής έρευνας στην Ελλάδα, που παραπαίει, και η οποία φθάνει μετά βίας τα 100 εκατ. ευρώ –που δίνουν αποκλειστικά οι φαρμακοβιομηχανίες- όταν στην Ευρώπη ανέρχεται στα 30 δισ. ευρώ.

Παράγοντας από τον χώρο του φαρμάκου, μας τόνισε ότι η κλινική έρευνα θα μπορούσε να αποτελέσει μία σημαντική πηγή εσόδων για τα Δημόσια νοσοκομεία, αφού μπορούν να καλύψουν σημαντικό τμήμα των «απωλειών» που εμφανίζουν τα ταμεία τους. Αντ’ αυτού, κανένας δεν ενδιαφέρεται για την κλινική έρευνα, με την τελευταία να παραμένει σχεδόν στη σφαίρα της φαντασίας.

Ορκίζονται 157 νέοι διασώστες στο ΕΚΑΒ

Ημερομηνία δημοσίευσης: 26 Ιανουαρίου 2016
Nα και ένα καλό νέο! Σήμερα ορκίζονται 157 νέοι διασώστες στο Εθνικό Κέντρο Αμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ) και επικρατεί βεβαίως η ανάλογη αναμπουμπούλα, ακόμα και σε διοικητικό επίπεδο.

Tώρα βέβαια, δεν έχει διευκρινιστεί πού θα απασχοληθούν αυτοί οι νέοι διασώστες. Στην Αθήνα ή κάπου αλλού; Νομίζουμε ότι αυτό θα εξαρτηθεί από τις ανάγκες που έχει η χώρα εξαιτίας της προσφυγικής - μεταναστευτικής κρίσης που αντιμετωπίζει αλλά και του κύματος γρίπης που σαρώνει.

Άμεση πρόσληψη νοσηλευτικού προσωπικού από την Μedacs Healthcare

Ημερομηνία δημοσίευσης: 25 Ιανουαρίου 2016
Συνεντεύξεις αρχές Φεβρουαρίου (3-4) πρόκειται να πραγματοποιήσει στην Αθήνα, η Μedacs Healthcare, με σκοπό την άμεση πρόσληψη νοσηλευτικού προσωπικού που θα στελεχώσει κλινικές του Λονδίνου.

Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες, τα οφέλη για όσους επιλεγούν είναι πολλά και άκρως ελκυστικά.
Όπως: δύο μήνες δωρεάν διαμονή, 150 λίρες ως συνεισφορά στα έξοδα μετεγκατάστασης για την κάλυψη αεροπορικών εισιτηρίων, μισθός μεταξύ 22.551 και 29.296 λιρών (το χρόνο), ευέλικτο ωράριο εργασίας με ενισχυμένη πληρωμή για τα βράδια, τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες, 27 ημέρες άδεια μετ' αποδοχών, συν τις αργίες, και άλλα πολλά.

Τα μόνα που πρέπει να διαθέτουν οι ενδιαφερόμενοι είναι πτυχίο Νοσηλευτικής που να έχει αποκτηθεί εντός της Ε.Ε. και καλό επίπεδο προφορικού και γραπτού λόγου στα αγγλικά και την κλινική ορολογία.

Καζάνι που βράζει οι φαρμακοβιομηχανίες

Ημερομηνία δημοσίευσης: 22 Ιανουαρίου 2016
Με καζάνι που βράζει μοιάζει η κατάσταση στα ενδότερα των φαρμακοβιομηχανιών. Είναι τόση η ηρεμία, λένε στελέχη τους –ιατρικοί επισκέπτες- που προκαλεί πανικό, καθώς ψυχανεμίζονται δυσάρεστες εξελίξεις.

Πάντως, μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει μεγάλες σε αριθμό απομακρύνσεις στελεχών. Ο Ιανουάριος κύλησε έως τώρα σχετικά ήρεμα, καθώς έγιναν 4 απολύσεις ιατρικών επισκεπτών από εταιρεία με ρίζες ιταλικές!

Το θέμα είναι τι θα γίνει όταν θα μπουν τα σκευάσματα και στα σούπερ μάρκετ. Θα προσληφθούν και άλλοι ιατρικοί επισκέπτες; Μάλλον όχι, γιατί σε αυτή την περίπτωση η ενημέρωση θα γίνεται κεντρικά και όχι μεμονωμένα σε κάθε σημείο πώλησης.
Σελίδες: Προηγούμενη Επόμενη