Δημοσιεύτηκε το νέο δελτίο τιμών φαρμάκων

Ημερομηνία δημοσίευσης: 31 Οκτωβρίου 2016
Αναρτήθηκε το πρωί της Δευτέρας στην ιστοσελίδα του υπουργείου Υγείας το νέο δελτίο τιμών φαρμάκων.

Περιλαμβάνει 612 νέα σκευάσματα και προβλέπεται πως η δαπάνη που θα προκύψει από την ένταξη νέων φαρμάκων, σε ό,τι αφορά τον εφοδιασμό των νοσοκομείων και του ΕΟΠΥΥ, δεν επιβαρύνει πρόσθετα ούτε τον προϋπολογισμό, καθώς ενεργοποιείται ο μηχανισμός αυτόματης επιστροφής (clawback) στην υπέρβαση της φαρμακευτικής τους δαπάνης.

Το Δελτίο Τιμών περιλαμβάνει πρωτότυπα, γενόσημα και μη συνταγογραφούμενα (ΜΗΣΥΦΑ).

Διαβεβαιώνει ότι βρίσκεται στην Ελλάδα

Ημερομηνία δημοσίευσης: 31 Οκτωβρίου 2016
Σε κατάσταση αμόκ, βρέθηκε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Κ. Λουράντος το Σαββατοκύριακο, καθώς στο Facebook του έκαναν τρολαρίσματα εις βάρος του. Ειδικότερα, ότι μετακόμισε στη Τουρκία. Φίλοι τον ειδοποίησαν για αυτά και άμεσα ο ίδιος ενημέρωσε όλους τους φίλους του ότι πρόκειται για κακόγουστο αστείο και ότι οι εμπνευστές του χρειάζονται ψυχίατρο!

Βεβαίωσε ότι είναι στην Ελλάδα... ότι περνά το ΣΚ με την σύζυγό του και καλούς φίλους στο σπίτι του στη Σαρωνίδα, και δεν σκοπεύει να ... χαλάσει την οικογενειακή θαλπωρή του με αυτές τις αθλιότητες.

Έλληνας συμμετέχει στο ΔΣ

Ημερομηνία δημοσίευσης: 31 Οκτωβρίου 2016
Mπράβο! Τέτοια νέα πρέπει κάποια στιγμή να παίρνουν και την αξία που τους αναλογεί! Κάτι που συμβαίνει στο εξωτερικό…τη στιγμή που στην Ελλάδα όλοι σφυρίζουν!

Στη Γενική Συνέλευση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ορθοδοντικής (FEO) που πραγματοποιήθηκε στις 15 Οκτωβρίου 2016 στη Φλωρεντία της Ιταλίας, έλαβαν χώρα οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου για την περίοδο 2016-2018. Στο ΔΣ της FEO που προέκυψε συμμετέχει και Έλληνας, ο κ. Παναγιώτης Καρβελάς (Ορθοδοντική Εταιρεία της Ελλάδος– ΕΛΛΑΔΑ). Ειδικότερα το σώμα έχει ως εξής:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Silvia Allegrini (Ιταλία)
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
Americo Ferraz (Πορτογαλία)
ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Παναγιώτης Καρβελάς (Ορθοδοντική Εταιρεία της Ελλάδος– ΕΛΛΑΔΑ)
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Alex Cash (Μεγάλη Βρετανία)
ΤΑΜΙΑΣ
Isabelle Schaack (Λουξεμβούργο)
ΑΠΕΛΘΩΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Angel Alonso Tosso (Ισπανία)
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ
Danny Op Heij (Βέλγιο)
WEBMASTER

Με κριτήριο το βαλάντιο

Ημερομηνία δημοσίευσης: 27 Οκτωβρίου 2016
Το ξέρατε ότι ο Νομός Θεσσαλονίκης έχει περισσότερα φαρμακεία από όσα έχει όλη η Αυστρία; Εγώ πραγματικά όταν το έμαθα από έγκυρη πηγή έμεινα άναυδη...και αναρωτιέμαι πώς θα αλλάξουν τα δεδομένα της αγοράς των φαρμακείων με την απελευθέρωσή τους!

Με τη θεσμοθετημένη, πλέον, είσοδο στο χώρο του όποιου ενδιαφερόμενου. Όπου το κριτήριο της εισαγωγής δεν θα είναι το πτυχίο αλλά το βαλάντιο! Κάτι μου λέει, όμως, ότι η προσφυγή τόσο του ΠΦΣ όσο και το ΦΣΘ στο Συμβούλιο της Επικρατείας για ακύρωση της τελευταίας ΚΥΑ δεν θα έχει το ποθητό αποτέλεσμα. Αλλά και αν το έχει.... μπορεί να αλλάξει με απόφαση υπουργού, όπως έγινε πριν μερικά χρόνια και με το βρεφικό γάλα!

Ποιανού η τσέπη θα αποζημιώσει τις νέες εξετάσεις;

Ημερομηνία δημοσίευσης: 27 Οκτωβρίου 2016
Όλοι οι πάροχοι πιέζουν για να αυξηθεί ο προϋπολογισμός μετά και από την τελευταία απόφαση του Υπουργείου Υγείας για τις 86 Ιατρικές πράξεις που πλέον θα αποζημιώνονται από τον ΕΟΠΥΥ, αλλά όπως φαίνεται θα μείνουν με την πίεση στο χέρι! Λόγω του κλειστού προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ, κάθε υπέρβαση αυτού συνεπάγεται και επιστροφή χρημάτων από τα Εργαστήρια (claw back).

Να σημειώσουμε δε ότι τα ποσά επιστροφής (claw back) που έχει απαιτήσει και έχει λάβει ο ΕΟΠΥΥ μόνο από τους Εργαστηριακούς γιατρούς, από το 2013 (1ο έτος εφαρμογής του μέτρου) μέχρι σήμερα φτάνουν πλέον το 1 δισ. ευρώ!

Όλοι γνωρίζουν ότι χωρίς την αντίστοιχη αύξηση του προϋπολογισμού, συνεπάγεται επιβάρυνση, όχι του ΕΟΠΥΥ (ο οποίος δεν θα «αποζημιώσει κανέναν και τίποτα»), αλλά αποκλειστικά του εργαστηριακού γιατρού, η τσέπη του οποίου θα «αποζημιώσει» τις νέες αυτές εξετάσεις.

Η επένδυση που δεν πουλιέται!

Ημερομηνία δημοσίευσης: 26 Οκτωβρίου 2016
Για να "πιάσεις" τα λεφτά μιας επένδυσης που έχεις κάνει.... νομίζω ότι πρέπει να συντρέχουν και κάποιες προϋποθέσεις, σύμφωνα με τα λίγα οικονομικά που ξέρω. Μία τέτοια προϋπόθεση είναι να την πουλήσεις σε σύντομο χρονικό διάστημα μετά τη δημιουργία της...

Τουτέστιν, όσοι νομίζουν ότι η επένδυση των 10 εκατ. ευρώ που δημιούργησαν θα πουληθεί, και τόσο, μετά από 10 χρόνια...απατώνται οικτρά! Το πολύ 2 εκατ. ευρώ να πάρουν, καθώς η όλη επένδυση θέλει εκ βάθρων αναστήλωση. Και τα λέω αυτά μην κάνουν κάποιοι όνειρα, γιατί μπορεί ενδιαφερόμενοι να υπάρχουν δεν έχουν όμως και σκοπό να πετάξουν και άδικα χρήματα!

Λειτουργεί χωρίς να ξεφεύγει από το στόχο

Ημερομηνία δημοσίευσης: 25 Οκτωβρίου 2016
Το Παράρτημα Αχαρνών της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας από την ίδρυσή του το 2010 -χρονιά έναρξης της οικονομικής κρίσης- μέχρι και σήμερα λειτουργεί δίχως να επηρεαστεί ή να παρεκκλίνει από τον στόχο του.

Το αποτέλεσμα της προσπάθειας και συμμετοχής, είτε εθελοντικής είτε οικονομικής -μέσω των μελών- φάνηκε περίτρανα στην ομόφωνη απόφαση του ΔΣ της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, να διευρυνθεί το έργο του Παραρτήματος Αχαρνών και στο δήμο Φυλής και να μετονομαστεί σε Παράρτημα Αχαρνών και Φυλής (ΕΑΕΑΦ).

Πότε θα φθάσουν τα τιμολόγια στα λογιστήρια;

Ημερομηνία δημοσίευσης: 25 Οκτωβρίου 2016
"Τα λεφτά υπάρχουν αλλά δεν έχουν φθάσει ακόμη στα λογιστήρια".... Δηλαδή, άλλα λόγια να αγαπιόμαστε! Και οι προμηθευτές των δημόσιων νοσοκομείων που ακούν τα παραπάνω, όταν παίρνουν τηλέφωνο για να μάθουν πότε θα πληρωθούν, βρίσκονται στα κάγκελα....

Και στο ερώτημα ‘’πότε θα φθάσουν τελικά αυτά τα τιμολόγια στα λογιστήρια’’ -καθώς υπάρχει και το ΦΠΑ- η απάντηση είναι ‘’το πολύ σε ένα μήνα!’’ Μα καλά, για να καθαρογράψεις τιμολόγια χρειάζεται τόσο πολύς καιρός;.... Ούτε οι ‘’Άθλιοι’’ του Βίκτωρος Ουγκώ να ήταν!
Σελίδες: Προηγούμενη Επόμενη