Έκρυθμη κατάσταση

Ημερομηνία δημοσίευσης: 24 Οκτωβρίου 2016
Έκρυθμη ακούγεται ότι είναι η κατάσταση στα ενδότερα της Ελληνικής Ακτινολογικής Εταιρείας, με τη μειοψηφία να αντιδρά έντονα κατά του Δ.Σ. -κάποιοι μιλούν και για αποχωρήσεις- υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχει καμία ουσιαστική αντίδραση από τη διοίκηση απέναντι στις κυβερνητικές αποφάσεις που καταστρέφουν τους ακτινολόγους. Όπως για παράδειγμα, σύμφωνα πάντα με τη μειοψηφία, η απόφαση για τη δωρεάν μαστογραφία, κόστος που στην τελική θα επιβαρύνει τον κλειστό προϋπολογισμό και θα είναι ένα ακόμη χαστούκι στα εργαστήρια- και μάλιστα άσχετα από το εάν έχουν μαστογράφο ή όχι, ενώ θα επηρεάσει αρνητικά και τα μη συμβεβλημένα.

Επόμενο πεδίο μάχης (εάν δεν υλοποιηθούν)....οι εξαγγελίες περί δημιουργίας μητρώου Ακτινολόγων, ηλεκτρονικής ψηφοφορίας και συχνής διαδικτυακής επικοινωνίας.

Μπορείς να κάνεις μποϊκοτάζ;

Ημερομηνία δημοσίευσης: 24 Οκτωβρίου 2016
Αναρωτιέμαι: Μπορείς να κάνεις μποϊκοτάζ σε μία εταιρεία με την οποία συνεργάζεσαι...επειδή η τελευταία αποφάσισε να χρησιμοποιήσει το ανθρώπινο δυναμικό της στην προώθηση -όχι όλων- ενός προϊόντος που διαθέτει;

Κατά την ταπεινή μου γνώμη δεν μπορείς, διότι όταν μιλάς για ελεύθερη αγορά...τότε πρέπει να αποδεχθείς και τους ελεύθερους κανόνες που τη διέπουν! Δεν ξέρω...μπορεί στις Βρυξέλλες, όπου έχει πάει το θέμα να έχουν αντίθετη άποψη! Αναμένουμε!

Νέες συστάσεις για τη χρήση ηλεκτρονικών μέσων από τα παιδιά

Ημερομηνία δημοσίευσης: 24 Οκτωβρίου 2016
Αφού αντιγράφουμε που αντιγράφουμε...μήπως θα έπρεπε να κάνουμε copy paste και το κάτωθι;

Η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής, λέει, δημοσίευσε νέες συστάσεις προκειμένου να βοηθήσει γονείς και παιδιά σχετικά με τη χρήση ηλεκτρονικών μέσων με οθόνη από τα παιδιά.

Ειδικότερα:

Για παιδιά ηλικίας 18 μηνών και κάτω, η AAP συνιστά καθόλου χρόνο στην οθόνη, εκτός από video-συνομιλία.

Για τους γονείς που επιλέγουν να εισάγουν χρόνο στην οθόνη για τα παιδιά τους ηλικίας 18-24 μηνών, η AAP συνιστά την επιλογή περιεχομένου υψηλής ποιότητας (π.χ., PBS Kids) και να παρακολουθούν το περιεχόμενο και οι ίδιοι, μαζί με τα παιδιά τους.

Για τα παιδιά ηλικίας 2-5 ετών, ο υψηλής ποιότητας χρόνος στην οθόνη θα πρέπει να περιορίζεται σε 1 ώρα την ημέρα.

Τα μεγαλύτερα παιδιά θα πρέπει να έχουν «συνετά όρια" στο χρόνο που ξοδεύουν μπροστά στην οθόνη τους, με ιδιαίτερη προσοχή στην εξασφάλιση επαρκούς φυσικής δραστηριότητας (τουλάχιστον 1 ώρα/ημέρα) και επαρκούς ύπνου (8-12 ώρες νυχτερινού ύπνου για παιδιά σχολικής ηλικίας).

Προηγουμένως, η ΑΑΡ είχε συστήσει καθόλου χρόνο στην οθόνη για παιδιά ηλικίας κάτω των 2 χρόνων και όχι περισσότερο από 2 ώρες την ημέρα για τα μεγαλύτερα παιδιά.


Συναντήσεις παρόχων για κατάθεση προτάσεων

Ημερομηνία δημοσίευσης: 21 Οκτωβρίου 2016
Συναντήσεις παρόχων υγείας έγιναν στο Υπουργείο Υγείας για την κατάθεση προτάσεων, προκειμένου να ξεκινήσει η υλοποίηση του «Εθνικού Πιλοτικού Προγράμματος Πρόληψης και Προαγωγής της Υγείας των Ηλικιωμένων Ατόμων – Ηπιόνη».

Το Υπουργείο Υγείας προκειμένου να υλοποιηθεί το πρόγραμμα "Ηπιόνη" έχει εκδώσει σχετικές οδηγίες, όπου αναφέρεται ο ρόλος του κάθε επαγγελματία υγείας στο πρόγραμμα.

Συγκεκριμένα: Καλούνται οι Σύλλογοι να ενημερώσουν τα μέλη τους για να συμμετάσχουν στις επιμέρους ενέργειες και δράσεις σε τοπικό επίπεδο, να ορίσουν κατά περίπτωση περιφερειακούς υπευθύνους που θα συμβάλουν στην καλύτερη οργάνωση και δικτύωση με τους τοπικούς φορείς, να διαθέσουν εξειδικευμένους και έμπειρους επαγγελματίες υγείας προκειμένου να συμμετάσχουν σε ενημερωτικές και επιμορφωτικές εκδηλώσεις, να αναρτήσουν στους ιστοτόπούς τους σχετικό πληροφοριακό υλικό για το πρόγραμμα «ΗΠΙΟΝΗ» και να παραπέμπουν σε συνδέσμους ιστοτόπων άλλων συνεργαζόμενων φορέων, να αξιοποιούν τα προτεινόμενα εργαλεία.

Δεύτερη αποπομπή Γιαννόπουλου από το ΚΕΕΛΠΝΟ

Ημερομηνία δημοσίευσης: 20 Οκτωβρίου 2016
Για δεύτερη φορά, μέσα σε έξι μήνες, αποπέμπεται ο Θανάσης Γιαννόπουλος από τη θέση του προέδρου του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ).

Με συνοπτικές διαδικασίες, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας έκρινε αβάσιμες τις εξηγήσεις που έδωσε ο αποπεμφθείς πρόεδρος και τον απομάκρυνε εκ νέου.

Η διαδικασία αυτή έπρεπε να γίνει, έπειτα από τη δικαίωση Γιαννόπουλου από το Συμβούλιο της Επικρατείας, το οποίο έκρινε πως το υπουργείο δεν άκουσε τις θέσεις του τότε προέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ πριν τον απολύσει.

Εφαρμόζοντας, λοιπόν, το γράμμα της απόφασης, υπεγράφησαν και αναρτήθηκαν στη Διαύγεια, οι κοινές αποφάσεις του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού και του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη.

Σύμφωνα με αυτές, οι Θανάσης Γιαννόπουλος, Ιωάννης Γιαννάκης και Δημήτριος Μπίτας απομακρύνονται από το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Τις θέσεις τους καταλαμβάνουν οι Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ (πρόεδρος), Αλέξιος Μπένος (αντιπρόεδρος) και Καντζανού (μέλος)...

Η ζωή με τον σακχαρώδη διαβήτη

Ημερομηνία δημοσίευσης: 20 Οκτωβρίου 2016
Εκδηλώσεις ενημέρωσης του κοινού με θέμα τη ζωή με τον σακχαρώδη διαβήτη έχουν ξεκινήσει από το Γ.Ν.Α ΚΑΤ με την υποστήριξη- επιστημονική αρωγή της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας.

Ειδικότερα, την προσεχή Δευτέρα (24.10.2016) θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη δράση ενημέρωσης στην αίθουσα του Κέντρου Έρευνας και Μελέτης της Μικρασιατικής Ερυθραίας (Κ.Ε.Μ.Μ.Ε.), του Δήμου Κηφισιάς, ενώ αντίστοιχη δράση προετοιμάζεται και για τις 2.11.2016 στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αμαρουσίου.

Ο χρόνος εκπνέει τέλος του μήνα!

Ημερομηνία δημοσίευσης: 20 Οκτωβρίου 2016
Το είχαμε ξαναπεί, ότι ιδίως σε κάποιες περιοχές της Ελλάδας, όπως για παράδειγμα στη Θεσσαλία, όπου υπάρχει η μεγαλύτερη ζώνη γάλακτος, τα κτηνιατρικά προϊόντα θα μπορούσαν να αποτελέσουν μία σημαντική πηγή εσόδων για τα φαρμακεία...

Όσοι λοιπόν στην ευρύτερη περιοχή εμπορεύονται τα συγκεκριμένα σκευάσματα ή ετοιμάζονται να ξεκινήσουν...θα πρέπει να το δηλώσουν στη Διεύθυνση Κτηνιατρικής Περιφέρειας Θεσσαλίας για να αποφύγουν δυσάρεστες εκπλήξεις. Ως γνωστόν, για την εμπορία των εν λόγω ειδών δεν απαιτείται ειδική άδεια, άλλα όλοι -ανεξαιρέτως- όσοι εμπλέκονται με την εμπορία τους πρέπει να το δηλώσουν στους αρμόδιους! Και ο χρόνος εκπνέει τέλος του μήνα!

Ποιος θα πληρώνει τις σταδιακές μικρές βελτιώσεις στην επιβίωση;

Ημερομηνία δημοσίευσης: 19 Οκτωβρίου 2016
Διάβασα ότι μία πολυεθνική ετοίμασε ένα φάρμακο για τον καρκίνο, που μετά από έρευνα που έγινε σε ασθενείς είχαν διάμεση επιβίωση 13,8 μήνες, δηλαδή 27% καλύτερα από τους 9,6 μήνες που προσέφερε το αντίστοιχο ανταγωνιστικό φάρμακο.

Αναλυτές αναφέρουν ότι το νέο αυτό φάρμακο θα αποφέρει στην εταιρεία το 2021 περί τα 4 δισ. δολάρια.

Και το ερώτημα που καταθέτουν παράγοντες της αγοράς είναι:

Ποιος θα πληρώνει αυτές τις σταδιακές μικρές βελτιώσεις στην επιβίωση; Τα ασφαλιστικά ταμεία; Δύσκολο.

Οι ασθενείς; πολύ πιθανό, είτε άμεσα είτε έμμεσα (με περικοπές άλλων παροχών). Άρα δεν είναι απίθανο να επανέλθουμε στην εποχή του ξεπουλήματος όλης της περιουσίας των ασθενών και των οικογενειών τους, μήπως και ζήσουν οι άνθρωποί τους λίγο πιο πολύ.
Σελίδες: Προηγούμενη Επόμενη