Η ανάταξη του ΕΣΥ και οι...γερμανικές αποζημιώσεις

Ημερομηνία δημοσίευσης: 18 Αυγούστου 2016
Σκληραίνει τη στάση της απέναντι στην κυβέρνηση η Ομοσπονδία εργαζομένων στα νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Το επόμενο “μέτωπο” θα υπάρξει στα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Εκεί, όπου ο πρωθυπουργός είχε εξαγγείλει και το περίφημο πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

Η ΠΟΕΔΗΝ συμμετέχει στο συλλαλητήριο της 10ης Οκτωβρίου, ενώ την προηγούμενη διοργανώνει πορεία, την οποία αποκαλεί “καραβάνι της Υγείας”.

Θα ξεκινήσει στις 7 το πρωί από το “Ιπποκράτειο”, θα διέλθει τα νοσοκομεία “Θεαγένειο”, ΑΧΕΠΑ, “Γ. Γεννηματάς” και “Άγιος Δημήτριος” και θα καταλήξει στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης.

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν το υπουργείο Υγείας για υποβάθμιση του ΕΣΥ, με τον πρόεδρό της Μιχάλη Γιαννάκο (φωτό) να σχολιάζει:

"Η κυβέρνηση ανατάσσει το ΕΣΥ, τόσο όσο διεκδικεί τις γερμανικές αποζημιώσεις, δηλαδή μόνο σε επετείους και εγκαίνια”!

Τηλεφωνικές απειλές στον Παύλο Πολάκη!

Ημερομηνία δημοσίευσης: 17 Αυγούστου 2016
Προβληματισμό προκαλεί η στάση ορισμένων έναντι των εκπροσώπων της πολιτικής εξουσίας.

Όσο και εάν δεν συμπαθείς έναν υπουργό, δεν μπορείς να απευθύνεις απειλές κατά του ιδίου ή της οικογένειάς του. Σε αυτή την περίπτωση δεν μιλάμε για διαφωνία, αλλά για αντιπαράθεση στο πλαίσιο της ζούγκλας.

Πώς αλλιώς μπορεί να σχολιάσει κανείς την ανάρτηση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας στο facebook; Ο Παύλος Πολάκης αναφέρει χαρακτηριστικά:

“Φασιστοειδές, θρασύδειλο λαμόγιο που από το κινητό 69....... στέλνεις μηνύματα αυτού του τύπου στη γυναίκα μου:

ANAPLIROTI YPOURGE KOURADOMAGKIAS, ALLAXE MYALA KAI DOULEPSE SOSTA, ALLIOS THA STA ALLAKSOUME EMEIS. DEFTERI PROEIDOPOIISI.

Ή παίρνεις και απειλείς τον 88χρονο πεθερό μου. Να ξέρεις δυο πράγματα.

Πρώτο, τυφλοπόντικες δεν φοβήθηκα ποτέ μου και δεύτερο κρύψου, γιατί δεν σε περιμένω. Σε ψάχνω”!

Αξίζει να σημειωθεί πως ο κ. Πολάκης αναφέρει κανονικά τον αριθμό του κινητού από το οποίο δέχεται απειλές...

ΟΟΣΑ: Βήματα χελώνας για τα γενόσημα

Ημερομηνία δημοσίευσης: 16 Αυγούστου 2016
Σημαντική υστέρηση στη χρήση γενοσήμων (αντιγράφων) φαρμάκων, καταγράφουν στην Ελλάδα οι ειδικοί του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).

Σύμφωνα με τα στοιχεία πρόσφατης σχετικά μελέτης, το 2013 τα γενόσημα κάλυπταν πάνω από το 75% του όγκου χορηγούμενων φαρμάκων στο Ηνωμένο Βασίλειο και στη Γερμανία.

Το ίδιο έτος, το αντίστοιχο ποσοστό ήταν κοντά στο 50% για την Ισπανία και μόλις στο 25% για χώρες, όπως η Ελλάδα, το Λουξεμβούργο, η Ιταλία και η Ελβετία.

Οι διαφορές αποδίδονται στη δομή της αγοράς, στις πρακτικές συνταγογράφησης των γιατρών και στις πολιτικές που εφαρμόζονται από τις χώρες.

Με την έναρξη της κρίσης – σημειώνεται στη μελέτη – αρκετές χώρες έχουν ενισχύσει τις πολιτικές τους για τα γενόσημα, μέσω διαφορετικών στρατηγικών.

Σε αυτές συμπεριλαμβάνονται αυξημένα κίνητρα και υποχρεώσεις για τους γιατρούς, τους φαρμακοποιούς και τους ασθενείς.

Στην Ελλάδα, οι ασθενείς πληρώνουν τη διαφορά μεταξύ του πρωτοτύπου και του γενοσήμου, ενώ μειώθηκαν οι τιμές των γενοσήμων φαρμάκων κατά την είσοδο στην αγορά.

Kαι εκεί που ενημερώθηκαν....έγιναν αδειούχοι!

Ημερομηνία δημοσίευσης: 12 Αυγούστου 2016
Τελειωμό δεν έχουν τα προβλήματα στο κέντρο παραλαβής φακέλων (με τα παραστατικά) του ΕΟΠΥΥ στον Ασπρόπυργο, όπως επιβεβαιώνει και η ηλεκτρονική αλληλογραφία που υπάρχει μεταξύ παρόχων υγείας και του θεσμικού οργάνου.

Αρχικά, το προσωπικό στον Ασπρόπυργο που θα παραλάμβανε τα έγγραφα και θα έκανε και τη μηχανογράφηση- ψηφιοποίηση δεν είχε ενημέρωση για το πώς θα γινόταν η διαδικασία.

Και εκεί που έλαβε την κατάλληλη πληροφόρηση σημαντικό μέρος αυτού πήρε καλοκαιρινή άδεια. Τουλάχιστον αυτή η διευκρίνιση δόθηκε από τον ΕΟΠΥΥ σε κάποιους παρόχους, ότι δηλαδή "η καθυστέρηση εμφάνισης του ηλεκτρονικού πρωτοκόλλου οφείλεται στη μείωση του προσωπικού παραλαβής, λόγω των καλοκαιρινών αδειών και σύντομα θα ομαλοποιηθεί". Γιατί κάτι μου λέει ότι το ‘’σύντομα’’ πάει για τα τέλη του μήνα;

Ψάχνουν ιατρικό προσωπικό στην Ελλάδα

Ημερομηνία δημοσίευσης: 11 Αυγούστου 2016
Μετά τα νοσοκομεία της Αγγλίας, και οι νοσηλευτικές μονάδες της Δανίας ψάχνουν ιατρικό προσωπικό στην Ελλάδα... προκειμένου να καλύψουν βασικές ανάγκες τους στην περίθαλψη που προσφέρουν.

Mήπως, λέω εγώ, αυτό είναι η καλύτερη επιβεβαίωση για το άριστα καταρτισμένο ιατρικό προσωπικό της χώρας; Μήπως αυτό είναι και η μεγαλύτερη ψυχρολουσία για το μέλλον της υγείας στην Ελλάδα; Απλώς αναρωτιέμαι φωναχτά....όχι ότι περιμένω απαντήσεις!

Τα νοσοκομεία λοιπόν της Δανίας δεν ψάχνουν μία ή δύο ειδικότητες αλλά 15! και συγκεκριμένα για τις εξής: Πνευμολογία, Γενική Ψυχιατρική, Ψυχιατρική Παιδιών και Εφήβων, Καριδολογία, Γενική Χειρουργική, Νευρολογία, Ακτινολογία, Παθολογία, Γαστρεντολογία, Αναισθσησιολογία, Ουρολογία, Γενική Οδοντιατρική, Οφθαλμολογία, Ρευματολογία και Ουρολογία.

Έρχονται και άλλες ταινίες γνησιότητας...

Ημερομηνία δημοσίευσης: 10 Αυγούστου 2016
Αλλαγές ακούγονται ότι έρχονται στα επιθέματα κατακλίσεων και στα σκευάσματα ειδικής διατροφής. Όπως λέγεται, προωθείται σχέδιο ώστε να εκτελούνται στα φαρμακεία με τον ίδιο τρόπο που εκτελούνται και τα αναλώσιμα του σακχαρώδους διαβήτη. Ήταν άλλωστε και ένα από τα ζητήματα που έθιξε ο Κ. Λουράντος, πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, σε μία από τις τελευταίες συναντήσεις που είχε με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας....

Ήδη, όπως μαθαίνουμε, ο ΕΟΠΥΥ έχει αποστείλει την πρόταση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου στον ΕΟΦ, ώστε να εφαρμοστούν ταινίες γνησιότητας και σε αυτά τα προϊόντα το αμέσως προσεχές διάστημα.

'Εως πότε θα συμβαίνουν τα δυσάρεστα;

Ημερομηνία δημοσίευσης: 9 Αυγούστου 2016
Η καρδιά των τελευταίων -δυσμενών- εξελίξεων στην υγεία...λέγεται ότι κτυπά πέριξ της Βασιλίσσης Σοφίας. Για απομακρύνσεις και άλλων ανθρώπων από τον χώρο της υγείας γίνεται λόγος και αυτό πλέον όπως φαίνεται είναι ο κανόνας και όχι η εξαίρεση...
Εκεί στο Υπουργείο Εργασίας επικρατεί πανικός με τις τριμερείς επαφές μεταξύ των εμπλεκομένων μερών που σκάνε η μία μετά την άλλη προκειμένου να βρεθεί λύση...αλλά τίποτα.

Το θέμα είναι έως πότε θα συμβαίνουν αυτά τα δυσάρεστα γεγονότα και ποια τα πραγματικά αίτια! Ως προς το πότε, οποιαδήποτε εκτίμηση μάλλον θα είναι εξωπραγματική. Ως προς τα αίτια άλλοι τα αποδίδουν σε κινήσεις εκδίκησης (για συνδικαλιστικούς λόγους), ενώ άλλοι ισχυρίζονται ότι είναι απόρροια της αναγκαίας αναδιοργάνωσης δυνάμεων. Ωστόσο οι περισσότεροι ρίχνουν το φταίξιμο στην "άκυρη" πολιτική του ΕΟΠΥΥ και στο βουνό των οφειλών που έχει δημιουργήσει στον ιδιωτικό τομέα.... συμπαρασύροντας επιχειρήσεις και ανθρώπους.

Καλά που υπάρχουν και οι φίλοι

Ημερομηνία δημοσίευσης: 8 Αυγούστου 2016
Φίλοι γιατροί από την Αυστρία επισκέφτηκαν το Κέντρο Υγείας Αρεόπολης στη Μάνη για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά και πρόσφεραν δωρεάν φαρμακευτικό υλικό για τις ανάγκες του Κέντρου Υγείας. Μαθήματα ζωής που δείχνουν εκτός από προσφορά και εκτίμηση για ένα έργο ανεκτίμητης αξίας..... που καλό είναι να μαθαίνουν και οι εγχώριοι δημόσιοι φορείς, καθώς η γνώση δεν έβλαψε ποτέ κανένα.
Έτσι λοιπόν, τις προηγούμενες ημέρες στο Κέντρο Υγείας είχαν πραγματικά πανηγύρι "χαράς" με τον Dr Aurel Botz, Αναισθησιολόγο από το Γενικό Νοσοκομείο του Σάλτσμπουργκ και την Ομάδα Διάσωσης Ελικοπτέρου ÖAMTC.

Μπράβο και στους φίλους αλλά και στους Έλληνες γιατρούς που κάνουν υπερπροσπάθεια στο Κέντρο Υγείας Αρεόπολης.
Σελίδες: Προηγούμενη Επόμενη