Ανοίγει η πόρτα επιστροφής στο ΠΕΔΥ

Ημερομηνία δημοσίευσης: 15 Φεβρουαρίου 2016
Παραθυράκι επιστροφής των γιατρών που έφυγαν από το ΠΕΔΥ, να γυρίσουν σε αυτό προτίθεται να ανοίξει η κυβέρνηση, όπως λέγεται, το αμέσως προσεχές διάστημα. Μέσα στον επόμενο μήνα θα έχουμε και .... νομοθετικές εξελίξεις.

Θυμίζουμε, ότι αυτοί που γύρισαν την πλάτη στο ΠΕΔΥ προ δύο ετών περίπου ήταν περί τους 2.500 γιατρούς που επέλεξαν να κρατήσουν ανοικτά τα ιατρεία τους και να αφήσουν την καρέκλα του δημοσίου, ενώ άλλοι τόσοι έκαναν το αντίστροφο.

Για το θέμα αυτό, αλλά και για πολλά άλλα ζητήματα, το προεδρείο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου έχει ζητήσει συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

Σε ανοιχτή επικοινωνία ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ

Ημερομηνία δημοσίευσης: 12 Φεβρουαρίου 2016
Σε ανοικτή επικοινωνία έχει ζητήσει με έγγραφό του ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, να είναι με τις ιδιωτικές κλινικές, με τις δεύτερες να ενημερώνουν άμεσα σε πραγματικό χρόνο μέσω της εφαρμογής, τον Οργανισμό για τον αριθμό των διαθέσιμων κλινών ΜΕΘ και ΜΕΝΝ για τηn άμεση διακομιδή των ασθενών μέσω του ΕΚΑΒ.

Η ενημέρωση θα γίνεται μέσω της εφαρμογής Αναγγελίας Ασφαλισμένου, η οποία χρησιμοποιείται ήδη για την αναγγελία εισιτηρίων – εξιτηρίων.

Aν και όπως μαθαίνουμε, γίνονται προσπάθειες από την πλευρά του Υπουργείου να μειώνεται καθημερινά η λίστα αναμονής είναι τόσα τα περιστατικά που ¨σκάνε", ιδίως με τηn έξαρση της γρίπης- που είναι ανέφικτο να γίνει αυτό.

Πάντως, η προαναφερθείσα ενημέρωση των διαθέσιμων κλινών ΜΕΘ/ ΜΕΝΝ δεν απαλλάσσει τα Κρατικά Νοσοκομεία και τις Ιδιωτικές Κλινικές από την υφιστάμενη υποχρέωση αναγγελίας εισιτηρίων – εξιτηρίων.

Κλινική στο χείλος του γκρεμού;

Ημερομηνία δημοσίευσης: 11 Φεβρουαρίου 2016
Λένε ότι όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά! Και η αλήθεια είναι ότι αυτό τις περισσότερες φορές ισχύει. Η αγορά πάντως, λέει ότι το πωλητήριο που έχει αναρτηθεί σε μία από τις μεγαλύτερες ιδιωτικές κλινικές της χώρας είναι γεγονός και οσονούπω θα έχουμε και σχετικά νέα.

Κάτι τα οικονομικά προβλήματα του ομίλου, κάτι το clawback και το rebate, οδήγησαν την κλινική στο χείλος του γκρεμού. Τώρα το ερώτημα είναι αν οι φήμες είναι γεγονός ή ράδιο αρβύλα. Αν ισχύει το πρώτο, το δεύτερο βασικό ερώτημα που ανακύπτει είναι σε ποια χέρια θα καταλήξει.

Εμείς ξέρουμε το όνομα της κλινικής αλλά για δεοντολογικούς λόγους δεν μπορούμε να το αναφέρουμε. Μπορούμε όμως να σας πούμε ότι διατηρεί πάνω από 250 κλίνες και τις καλές εποχές ο τζίρος της, την έφερνε στην πρώτη πεντάδα των μεγαλύτερων μονάδων δευτεροβάθμιας περίθαλψης.

Ραντεβού στο Παρίσι έδωσαν οι εργαζόμενοι της Famar

Ημερομηνία δημοσίευσης: 10 Φεβρουαρίου 2016
Έκτακτο συμβούλιο έχουν συγκαλέσει οι εργαζόμενοι στον όμιλο Φαμάρ, λόγω των εξελίξεων που έχουν δρομολογηθεί σε αυτόν με το ενδεχόμενο αλλαγής του ιδιοκτησιακού του καθεστώτος, αποκάλυψε στο Ιatronet μέλος της διοίκησης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιατρικών Επισκεπτών.

Σύμφωνα με αυτή την πηγή, μολονότι το συγκεκριμένο συμβούλιο γίνεται κάθε χρόνο μέσα στο καλοκαίρι, φέτος έχει δρομολογηθεί να διεξαχθεί στις 15 Μαρτίου στο Παρίσι και θα συμμετάσχουν οι εργαζόμενοι του ομίλου από όλα τα κράτη στα οποία αυτός διατηρεί παρουσία. Δηλαδή, πάνω από 3.200 εργαζόμενοι, εκ των οποίων οι 1.100 βρίσκονται στην Ελλάδα.

Επί τάπητος τα καυτά θέματα των φαρμακείων

Ημερομηνία δημοσίευσης: 9 Φεβρουαρίου 2016
Έκτακτο διοικητικό συμβούλιο έχει συγκαλέσει για αύριο ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος θέτοντας επί τάπητος όλα τα καυτά θέματα που πλήττουν τον κλάδο των φαρμακείων, με πρώτα και καλύτερα το ασφαλιστικό, το φορολογικό, τα ΜΗΣΥΦΑ κ.λπ.

Παράγοντας του ΠΦΣ τόνισε στο Iatronet, ότι πρέπει να βρεθεί λύση τώρα στα προβλήματα του κλάδου, που πραγματικά και κυριολεκτικά καταρρέει. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, από το 2010 μέχρι σήμερα τα λουκέτα στον κλάδο έχουν φθάσει τα 1.500 και επίκειται αύξησή τους στο άμεσο μέλλον. Την ίδια στιγμή, το 50% των επιχειρήσεων έχει δεχτεί κατασχετήρια από τράπεζες και προμηθευτές!

Πότε χάνουν οι νοσηλευτές το βαρύ και ανθυγιεινό επίδομα

Ημερομηνία δημοσίευσης: 8 Φεβρουαρίου 2016
Τέλος από φέτος το βαρύ και ανθυγιεινό επίδομα για τους νοσηλευτές του Δημοσίου αν λείψουν πάνω από 6 ημέρες από τη δουλειά τους το χρόνο. Τουτέστιν, χάνουν 150 ευρώ, που είναι το σχετικό επίδομα.

Η εξέλιξη αυτή έχει ξεσηκώσει το νοσηλευτικό κλάδο, ο οποίος έχει στείλει και σχετικά έγγραφα διαμαρτυρίας τόσο στο Υπουργείο Υγείας όσο και στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, ενώ η διοίκηση της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος έχει ζητήσει και συνάντηση με τους αρμοδίους.

Τώρα, από μία πλευρά κάποιοι σκέφτονται ότι σημαντικό μερίδιο ευθύνης για τη σημερινή "κατάντια" της χώρας έχουν και τα κάθε λογής επιδόματα. Από την άλλη, όμως δεν πρέπει να γίνονται και κάποιες εξαιρέσεις, όπως για παράδειγμα αν η αποχή από τη δουλειά γίνεται για εκπαιδευτικούς λόγους ή για θέματα ανατροφής παιδιών;

ΟΕΝΓΕ σε Ξανθό για τη νέα σύμβαση

Ημερομηνία δημοσίευσης: 5 Φεβρουαρίου 2016
Κρίσιμη συνάντηση με τον υπουργό Υγείας έχει την Παρασκευή το προεδρείο της Ομοσπονδίας νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ).

Το κεντρικό θέμα είναι η κατάρτιση νέας επικαιροποιημένης κλαδικής συμφωνίας.

Ο κ. Ξανθός είχε στείλει σχετική πρόταση στην ΟΕΝΓΕ πριν από δύο εβδομάδες.

Αμέσως μετά τη συνάντηση, συνεδριάζει το γενικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας, με τη συμμετοχή προέδρων Ενώσεων νοσοκομειακών γιατρών από όλη τη χώρα.

Λόγω της αποχής των δικηγόρων, η εκδίκαση της αγωγής της ΟΕΝΓΕ στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την αποκατάσταση του μισθολογίου, θα αναβληθεί και θα εκδικαστεί μέσα στον επόμενο μήνα.

1.632 αιτήσεις για τις θέσεις διοικητών στα νοσοκομεία

Ημερομηνία δημοσίευσης: 4 Φεβρουαρίου 2016
Αξιόλογο ήταν, τελικά, το ενδιαφέρον των υποψηφίων γις τις θέσεις διοικητών και αναπληρωτών στα δημόσια νοσοκομεία.

Τα επίσημα στοιχεία που έφτασαν από τις Υγειονομικές Περιφέρειες (ΥΠΕ) στην αρμόδια Επιτροπή Αξιολόγησης, δείχνουν πως ο αριθμός των αιτήσεων ανήλθε στις 1.632.

Ο αριθμός των αιτήσεων ανά ΥΠΕ είναι: 1η ΥΠΕ 505 αιτήσεις, 2η ΥΠΕ 220 αιτήσεις, 3η ΥΠΕ 206 αιτήσεις, 4η ΥΠΕ 206 αιτήσεις, 5η ΥΠΕ 154 αιτήσεις, 6η ΥΠΕ 246 αιτήσεις και 7η ΥΠΕ 95 αιτήσεις.
Σελίδες: Προηγούμενη Επόμενη