Στους ρυθμούς των πιστοποιήσεων

Ημερομηνία δημοσίευσης: 24 Απριλίου 2019
Στους ρυθμούς των πιστοποιήσεων των επιστημονικών γνώσεων βρίσκεται η Ευρώπη. Η κυβέρνηση της Ουαλίας αποφάσισε πριν λίγες ημέρες ότι προκειμένου να διαθέτει ένα κατάλληλα εκπαιδευμένο εργατικό δυναμικό φαρμακοποιών, θα διαθέσει για την εκπαίδευσή τους το ποσό των 3,6 εκατ. λιρών για την περίοδο 2020/21. Επίσης για την επόμενη διετία (2022/2023) θα διαθέσει επιπλέον 4,9 εκατ. λίρες με στόχο να διπλασιάσει τον αριθμό των θέσεων εκπαίδευσης από περίπου 100 που είναι σήμερα σε 200 έως τον Αύγουστο του 2023.

Αραγε στην Ελλάδα με τον εντονότερο ρόλο που αναλαμβάνουν οι φαρμακοποιοί στην ΠΦΥ τι θα γίνει με την πιστοποίησή τους;

Έρευνα για τις ελλείψεις φαρμάκων

Ημερομηνία δημοσίευσης: 23 Απριλίου 2019
Ερευνα για τις ελλείψεις που παρατηρούνται στην αγορά σε φάρμακα και αναλώσιμα υγειονομικά υλικά για το Σακχαρώδη Διαβήτη ξεκίνησε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ), στο πλαίσιο της συνεργασίας της με τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ).

Η έρευνα έχει ως μοναδικό στόχο την καταγραφή των ελλείψεων, αλλά και των καθυστερήσεων που παρουσιάζονται σε φάρμακα (ινσουλίνες, χάπια κλπ) και αναλώσιμο υγειονομικό υλικό (ταινίες μέτρησης σακχάρου, σκαριφιστήρες κλπ) σε όλη τη χώρα.

Τα δεδομένα των ελλείψεων που θα συλλέγονται από τα ερωτηματολόγια, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, θα προωθούνται για ενημέρωση στον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ) ώστε να αποκαθίστανται οι ελλείψεις.

Αντε να δούμε.....


Στο επίκεντρο τα φάρμακα υψηλού κόστους

Ημερομηνία δημοσίευσης: 22 Απριλίου 2019
Κινητικότητα επικρατεί το τελευταίο διάστημα γύρω από τα φάρμακα υψηλού κόστους, όπου το ενδιαφέρον από κάποιους επιχειρηματίες είναι μεγάλο... Και πώς να μην είναι δηλαδή; όταν μιλάμε για μία αγορά 900 εκατ. ευρώ (σε τιμές χονδρικής). Το σίγουρο είναι ότι το Υπουργείο θέλει να κρατήσει εξ ολοκλήρου την πλήρη διαχείρισή τους. Αυτό βεβαίως δεν σημαίνει και ότι τα καταφέρνει στο 100%. Εκεί στέκονται κάποιοι και θέλουν να αναλάβουν τη διακίνησή τους...

Οι όροι του παιχνιδιού να είναι γνωστοί

Ημερομηνία δημοσίευσης: 19 Απριλίου 2019
Όταν παίζεται ένα παιχνίδι πρέπει να είναι γνωστοί οι όροι του σε όσους συμμετέχουν και επίσης να ισχύουν οι ίσοι όροι! Διαφορετικά δεν είναι παιχνίδι... Κάπως έτσι, θεσμικό όργανο από τον ιδιωτικό τομέα ζήτησε επίσημα (!) από τον ΕΟΠΥΥ τη χορήγηση οικονομικών στοιχείων για τα έτη 2017 και 2018. Και για να είμαστε και πιο ακριβείς, το συγκεκριμένο αίτημα είχε ξαναγίνει και προ διμήνου, χωρίς όμως ανταπόκριση, εξ ου και η νέα κατάθεση του αιτήματος.

Ειδικότερα για πέρσι, ο ιδιωτικός φορέας ζήτησε να έχει τις υποβληθείσες απαιτήσεις ανά κατηγορία παρόχων και ανά μήνα, προ και μετά Rebate, καθώς και τις αντίστοιχες ανά μήνα πληρωμές του Οργανισμού.

Και για να μην το ξεχάσει ο ΕΟΠΥΥ, υπενθύμισε ο ιδιωτικός φορέας στην αίτησή του ότι τα
μέλη του είναι συμβεβλημένα με τον Οργανισμό- τους οποίους αφορούν άμεσα τα στοιχεία αυτά και αυταπόδεικτα έχουν έννομο συμφέρον.

Έδωσαν λευκή επιταγή

Ημερομηνία δημοσίευσης: 18 Απριλίου 2019
Λευκή επιταγή έχουν δώσει στους Ιατρικούς Συλλόγους 8 Σύνδεσμοι για να προχωρήσουν στην καταγγελία της σύμβασης με τον ΕΟΠΥΥ εάν δεν βρεθεί λύση στα εξής:

-Να εξαιρεθεί από το clawback και το rebate ,το ποσό που προκύπτει για τη συμμετοχή του ασθενούς και να πληρωθεί από ειδικό κωδικό του ΕΟΠΥΥ πέρα του προϋπολογισμού για τις εργαστηριακές εξετάσεις και ιατρικές πράξεις,
-Να αυξηθεί ο προϋπολογισμός του ΕΟΠΥΥ, για ιατρικές πράξεις και εξετάσεις ΠΦΥ
-Να γίνει έκπτωση του ποσοστού του clawback, στο επίπεδο του κουρέματος που υπέστησαν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των παρελθόντων ετών.

Το καζάνι βράζει, τα νούμερα δεν βγαίνουν όπως λένε, και προβλέπεται σύντομα να έχουμε δυσάρεστες εξελίξεις.

Πρόταση για τις κατασκηνώσεις ατόμων με αναπηρία

Ημερομηνία δημοσίευσης: 18 Απριλίου 2019
Η παραχώρηση των μη ενεργών στρατιωτικών εγκαταστάσεων και η αξιοποίησή τους εν είδει χώρων κατασκηνώσεων για άτομα με αναπηρία στο πλαίσιο του κρατικού κατασκηνωτικού, ήταν μία από τις προτάσεις που έκανε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Ατόμων με αναπηρία στον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ Παναγιώτη Ρήγα.

Όπως μάθαμε, η πρόταση δεν απορρίφθηκε- το αντίθετο. Ο κ. Ρήγας ανέφερε πως απαιτείται συνέργεια της ΠΟΣΓΚΑμεΑ με τους Δήμους, άντληση αξιόπιστης πληροφόρησης για τον προσδιορισμό συγκεκριμένων μη ενεργών στρατιωτικών εγκαταστάσεων που μπορούν να αξιοποιηθούν προς τον σκοπό αυτό και υπόδειξη εκ μέρους των φορέων – μελών της ΠΟΣΓΚΑμεΑ των εγκαταστάσεων εκείνων που κατά την κρίση τους πληρούν τις σχετικές προϋποθέσεις εντός της διοικητικής ενότητας στην οποία εδρεύουν, έτσι ώστε το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, στη βάση συγκεκριμένων προτάσεων, να δύναται να έλθει σε μετέπειτα συνεννόηση με τους οικείους Δήμους.

Μπορεί να θέλει χρόνο όλο αυτό, αλλά αξίζει όμως!

Κάλεσμα για συμμετοχή στη σημερινή κινητοποίηση

Ημερομηνία δημοσίευσης: 17 Απριλίου 2019
Κάλεσμα να συμμετάσχουν ενεργά στην σημερινή κινητοποίηση και στη συγκέντρωση που θα γίνει στο Καλλιμάρμαρο με πορεία και κατάθεση ψηφίσματος στο Μαξίμου και καθιστική διαμαρτυρία έξω από την Βουλή έχει απευθύνει σε όλα τα μέλη του ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών. Οι απαιτήσεις του είναι η ένταξη των τμημάτων φυσικής αγωγής και αθλητισμού στις σχολές επιστημών υγείας και η εξίσωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων κολλεγίων με των ΑΕΙ. Για σήμερα τα εργαστήρια φυσικοθεραπείας θα παραμείνουν κλειστά.

Μια παλιά διαμάχη και πάλι στο προσκήνιο...

Ημερομηνία δημοσίευσης: 16 Απριλίου 2019
Μετά από 20 χρόνια, περίπου, ξανανοίγει δικαστικά μια υπόθεση από τα παλιά που είχε ανακύψει ανάμεσα σε φαρμακαποθήκες και φαρμακοβιομηχανία.

Οι πρώτες είχαν μεταξύ άλλων κατηγορήσει τη δεύτερη για παραβίαση διατάξεων περί ελεύθερου ανταγωνισμού... Στο συγκεκριμένο θέμα είχε εμπλοκή και η Επιτροπή Ανταγωνισμού, η οποία είχε αναγνωρίσει ότι πράγματι υπάρχει παραβίαση για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και μάλιστα είχε επιβάλει και ένα ποσό καθόλου ευκαταφρόνητο στην φαρμακοβιομηχανία αναγνωρίζοντας ότι οι φαρμακαποθήκες... έχουν διαφυγόντα κέρδη.

Ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι η απόφαση της Επιτροπής καθαρογραφόταν επί περίπου 3 χρόνια!

Το θέμα είναι σε εξέλιξη.... και η δικάσιμος έχει οριστεί άμεσα. Αυτά και πολλά είπαμε....τα νεότερα έρχονται.......
Σελίδες: Προηγούμενη Επόμενη