Συνάντηση για να ετοιμαστεί το τελικό σχέδιο για τη δευτεροβάθμια

Ημερομηνία δημοσίευσης: 6 Ιουνίου 2018
Κλειστά όλα τα τηλέφωνα και δεν μπορούμε να μάθουμε και κανένα νέο! Για ποιο πράγμα μιλάω; μα για την συνάντηση που βρίσκεται τώρα σε εξέλιξη στο Υπουργείο Υγείας ανάμεσα σε παράγοντες του Υπουργείου και την Τρόικα, για να ετοιμαστεί το τελικό σχέδιο για τη δευτεροβάθμια. Κάτι μου λέει ότι και την τελευταία στιγμή θα γίνουν αλλαγές, καθώς αυτά που απαιτεί το Νομοσχέδιο είναι ανεφάρμοστα και σίγουρα όχι φιλικά για νέες επενδύσεις.

Στα σκαριά άλλη λύση

Ημερομηνία δημοσίευσης: 5 Ιουνίου 2018
Αυτά είναι νέα! Βρίσκεται, λέει, σε εξέλιξη, διάταξη Νόμου που θα επιτρέψει εκ νέου σε όσους παρόχους δεν αποδέχτηκαν το συμψηφισμό οφειλών 2012-2015 να το πράξουν μέχρι 15 Ιουνίου 2018, διαφορετικά το οφειλόμενο ποσό για clawback 2014-2015 θα γίνει άμεσα απαιτητό από τις τρέχουσες οφειλές στο σύνολό του- και σίγουρα όχι σε 12 ή 24 δόσεις.

Πώς το έλεγαν αυτό για το καλό το παλικάρι;

Όλα θα κριθούν μέχρι το βράδυ

Ημερομηνία δημοσίευσης: 4 Ιουνίου 2018
Κρίσιμη η σημερινή μέρα για το Νομοσχέδιο των Ιδιωτικών Κλινικών, καθώς πρόκειται να το πάρουν οι Διευθυντές των διαφόρων τμημάτων του Υπουργείου και κοινώς να το κάνουν φύλλο και φτερό. Αυτοί θα δώσουν το τελικό Οk για τις αλλαγές που έχουν επέλθει στο νομοσχέδιο, μετά και από τις πιέσεις που έγιναν από εκπροσώπους του κλάδου. Μία σημαντική αλλαγή που πέρασε την τελευταία στιγμή, είναι ότι δεν θα ισχύσει το άρθρο που άφηνε δυνατότητα μετεγκατάστασης της μονάδας εντός 20 χλμ. Θα υπάρχει η δυνατότητα μετεγκατάστασης εντός των ορίων Περιφερειακής Ενότητας.

Την ίδια στιγμή, καλά επιβεβαιωμένες πληροφορίες λένε ότι σήμερα θα κριθεί και σε ποιες περιπτώσεις ο κλινικάρχης είναι υπεύθυνος απέναντι στο νόμο. Πηγές αναφέρουν ότι ακούγεται να υπάρχει καταδίκη πρώτου βαθμού και όχι τελεσιδικία. Όλα θα κριθούν μέχρι το βράδυ, διότι αύριο το προσχέδιο πηγαίνει στη τρόικα...

Με λίγη καθυστέρηση...

Ημερομηνία δημοσίευσης: 1 Ιουνίου 2018
Κάλλιο αργά παρά ποτέ, λένε, αλλά και εδώ υπάρχουν εξαιρέσεις. Μολονότι ο Ευρωπαϊκός Γενικός Κανονισμός Προστασίας των Προσωπικών Δεδομένων (General Data Protection Regulation) 679/2016, έχει αρχίσει να εφαρμόζεται από τις 25 Μάϊου 2018, ακούγεται ότι δημόσιο νοσοκομείο προκήρυξε διαγωνισμό στις 30.5.2018 για την κάλυψη των αναγκών του για την εφαρμογή του κανονισμού με προϋπολογισμό 24.000 ευρώ.

Από το 2016, που ήταν γνωστή η ημερομηνία εφαρμογής του κανονισμού τι έκαναν ; Ψιλά γράμματα...

Nέο μεταμοσχευτικό κέντρο από το Ωνάσειο

Ημερομηνία δημοσίευσης: 31 Μαΐου 2018
Ίσως και μέσα στον Ιούνιο να ανακοινωθεί το νέο μεταμοσχευτικό κέντρο από το Ωνάσειο, όπως τελευταίως ακούστηκε από τα χείλη παραγόντων του Υπουργείου Υγείας κατά τη διάρκεια των εγκαινίων μιας νέας πτέρυγας στην κλινική.

Πηγές λένε ότι στο Διοικητικό Συμβούλιο που θα συσταθεί για τη λειτουργία του νέου αυτού κέντρου θα είναι τέσσερα μέλη από το Υπουργείο και τρία από το Ίδρυμα, ενώ δεν θα μετέχει κανένας εργαζόμενος. Το πολύ σημαντικό που έχει συμφωνηθεί είναι ότι οι διευθυντές των τμημάτων του κέντρου θα είναι πρόσωπα κοινής αποδοχής από τα μέλη του Δ.Σ.

Την Πέμπτη συνεδριάζουν για το νομοσχέδιο

Ημερομηνία δημοσίευσης: 30 Μαΐου 2018
Για την Πέμπτη έχει οριστεί να συνεδριάσει η Επιτροπή που έχει αναλάβει τη σύνταξη του Νομοσχεδίου για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη στον Ιδιωτικό Τομέα. Κάποιοι ισχυρίζονται ότι είναι η προτελευταία συνεδρίαση και άλλοι η τελευταία, οπότε και το Νομοσχέδιο θα πάρει το δρόμο για τη Βουλή.

Το ερώτημα είναι στις αλλαγές που έγιναν στο Νομοσχέδιο, περιλήφθηκαν οι παρατηρήσεις που έκαναν επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο; Αυτοί πάντως τις έστειλαν στους αρμοδίους!

Χωρίς εκπλήξεις τα αποτελέσματα

Ημερομηνία δημοσίευσης: 29 Μαΐου 2018
Χωρίς εκπλήξεις στα αποτελέσματα, μαθαίνουμε ότι διενεργήθηκε το 31ο Συνέδριο της ΟΣΦΕ στην Κασσάνδρα της Χαλκιδικής, προκειμένου να εκλεγεί η νέα διοίκηση της Ομοσπονδίας των Συνεταιρισμών των Φαρμακοποιών της Χώρας. Με βάση τους ψήφους που συγκεντρώθηκαν…από τους περισσότερους στους λιγότερους, εκλέχτηκαν κατά σειρά επιτυχίας οι Σταύρος Μπελώνης (μέχρι τώρα Πρόεδρος ΟΣΦΕ), Λευτέρης Μαρίνος (ΣΥΦΑ Αττικής), Νίκος Κατσαντώνης (Χανίων), Πέτρος Καφανέλης (Λαρίσης ΣΟΦΛΑ), Λάζαρος Φαρσάκης (Θεσσαλονίκης), Απόστολος Γενετζάκης (Κρήτης), και Βασίλης Μπιρλιράκης (Βόλου).

Λογικό είναι να μην αλλάξει η "κεφαλή" (!) αλλά μέχρι και την τελευταία στιγμή κανείς δεν ξέρει μετά βεβαιότητας!

Θεωρούν υπερβολικές τις περικοπές

Ημερομηνία δημοσίευσης: 25 Μαΐου 2018
Σε σύνολο 275 παρόχων -ψυχιατρικές κλινικές, κέντρα αποκατάστασης, γενικές κλινικές κ.λπ.- οι 195 συμφώνησαν στον συμψηφισμό των οφειλών 2012-2015, έτσι όπως τις έχει προσδιορίσει ο ΕΟΠΥΥ. Οι υπόλοιποι έχουν "στυλώσει" τα πόδια θεωρώντας ότι οι περικοπές που τους έχουν καταλογίσει είναι αναίτιες και απίστευτα υπερβολικές.

Όμως για να προχωρήσει το σύστημα (πληρωμών-οφειλών) ...χρειάζεται η σύμφωνη γνώμη όλων...ίσως για αυτό και να ζητήθηκε η συνδρομή θεσμικού οργάνου για να πείσει και τους τελευταίους (!) να αποδεχτούν τον συμψηφισμό. Ουσιαστικά, μιλάμε πια για door to door συζητήσεις από το θεσμικό όργανο.
Σελίδες: Προηγούμενη Επόμενη