Η Ματίνα Παγώνη επανεξελέγη πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ

Ημερομηνία δημοσίευσης: 11 Μαΐου 2016
Νέα θητεία στη θέση της προέδρου της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας - Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) ξεκινά για την Ματίνα Παγώνη.

Έπειτα από ψηφοφορία που διεξήχθη στα γραφεία της Ένωσης και στην οποία συμμετείχαν 14 από τα 15 μέλη του διοικητικού συμβουλίου, προέκυψε το εξής αποτέλεσμα:

Πρόεδρος εξελέγη η Ματίνα Παγώνη, αντιπρόεδρος ο Ηλίας Σιώρας, ταμίας ο Κώστας Λιβαδάς και ειδικός γραμματέας ο Δημήτρης Βραχάτης.

Μέλη του συμβουλίου είναι οι: Αγρογιάννη Μαίρη, Αντύπας Γιώργος, Γέρου Ηλέκτρα, Δρίτσας Σπύρος, Ζάκκα Μαρία, Κολοκάθης Φώτης, Κοσμοπούλου Όλγα, Παπανικολάου Πάνος, Σιδέρης Γιώργος, Σωκιανός Μάνος και Τσιλίκας Κωνσταντίνος.

Για το αξίωμα του προέδρου υπήρξαν τρεις υποψηφιότητες: Κολοκάθης Φώτης ((ψήφος 1), Παγώνη Ματίνα, (ψήφοι 11), Παπανικολάου Πάνος (ψήφοι 2).

Για τη θέση του γενικού γραμματέα δεν υπήρξε υποψηφιότητα και η θέση, προς το παρόν, παρέμεινε κενή.

Για τη θέση του αντιπροέδρου, υποψήφιος ήταν ο κ. Σιώρας (ψήφοι 11 και 3 λευκά), ο οποίος και εκλέχτηκε.

Για τη θέση του ταμία, υποψήφιος ήταν ο κ. Λιβαδάς (ψήφοι 11 και 3 λευκά) ο οποίος και εκλέχτηκε.

Για τη θέση του ειδικού γραμματέα, υποψήφιος ήταν ο κ. Βραχάτης (ψήφοι 11 και 3 λευκά) ο οποίος και εκλέχτηκε.

Ξεκινά το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας

Ημερομηνία δημοσίευσης: 11 Μαΐου 2016
Διασώστες και υπεύθυνοι των Υπηρεσιών Ασθενοφόρων ξένων κρατών βρίσκονται από σήμερα στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο του 2ου Πανελληνίου Συνεδρίου Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας, που ξεκινά σήμερα και θα διαρκέσει έως τις 15 Μαΐου.

Το Συνέδριο καλύπτει όλα τα θέματα της Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας, με ιδιαίτερη έμφαση στις Νέες Kατευθυντήριες Οδηγίες 2015 του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης (ΕRC) για την Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση, στο Τραύμα και στις Μαζικές Απώλειες Υγείας, στο παρόν και στο μέλλον της Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας, διεθνώς.

Κάντο όπως ο... γείτονας

Ημερομηνία δημοσίευσης: 10 Μαΐου 2016
Εμείς ως χώρα, μπορεί να απαξιούμε τον Ιατρικό Τουρισμό, αυτό όμως δεν ισχύει για τη γειτονική μας Τουρκία!

Από τους περίπου 40 εκατομμύρια τουρίστες που επισκέφθηκαν την Τουρκία τον περασμένο χρόνο, περίπου μισό εκατομμύριο πήγε για χειρουργικές επεμβάσεις- από μεταμοσχεύσεις μαλλιών και λιποαναρροφήσεις μέχρι χειρουργεία για καρκίνο και ορθοπεδικά προβλήματα- σύμφωνα με το Τουρκικό Ινστιτούτο Στατιστικής.

Ο αριθμός των ιατρικών τουριστών που επισκέφθηκαν την Τουρκία ανήλθε σε 414.658 άτομα, συμπεριλαμβανομένων 86.011 Τούρκων πολιτών που ζουν σε χώρες του εξωτερικού, με τα έσοδα να ανέρχονται σχεδόν σε 1 δισεκατομμύριο δολάρια, μια αύξηση της τάξης του 75 τοις εκατό στους ξένους «ιατρικούς» επισκέπτες στη χώρα σε σύγκριση με τους 188.295 το 2013.

Μήπως αδικούμε την Αναστασία Μπαλασοπούλου;

Ημερομηνία δημοσίευσης: 9 Μαΐου 2016
Παλαιά (χωρίς παρεξήγηση) γνώριμη στον δημοσιογραφικό κόσμο της Υγείας είναι η νέα διοικήτρια του “Ιπποκράτειου” νοσοκομείου της Αθήνας.

Η Αναστασία Μπαλασοπούλου έχει διατελέσει στο παρελθόν διοικήτρια στο “Αλεξάνδρα”, ενώ δραστηριοποιείται χωρίς διακοπή στον χώρο της πολιτικής και οικονομίας της Υγείας.

Έχει εργαστεί ως διοικητική διευθύντρια σε δύο νοσοκομεία (“Μεταξά”, “Παμμακάριστος”), ενώ συμμετείχε σε ειδικές επιτροπές μελέτης του υπουργείου Υγείας επί οργανωτικών, θεσμικών και οικονομικών θεμάτων του νοσοκομειακού τομέα.

Είναι μέλος του επιστημονικού προσωπικού της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας (ΕΣΔΥ) από το 2005, με διδακτικό έργο στο μάθημα “Χρηματοοικονομική Διοίκηση νοσοκομείου” και ενεργό μέλος της European Health Management Association.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση ανάληψης των καθηκόντων του “Ιπποκράτειου”, υπήρξαν σχόλια, τα οποία συνέδεσαν την επιλογή της με την επιρροή γνωστού συνδικαλιστή, προερχόμενου από το ΠΑΣΟΚ.

Υπήρξε σχετική διάψευση, αλλά οι εντυπώσεις μένουν. Και την αδικούν, καθώς κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί πως η επιλογή της αποτελεί έκπληξη, δεδομένου του πλούσιου βιογραφικού της.

Να της ευχηθούμε καλή επιτυχία...

ΠΕΙΚ: Ενδιαφέρον ένταξης σε χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα

Ημερομηνία δημοσίευσης: 9 Μαΐου 2016
Eνδιαφέρον ένταξης στο χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα από την Κοινότητα INTERREG Greece- Bulgaria για την κατηγορία Health SOS δείχνει η Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών. Στο πλαίσιο αυτό, κατέθεσε και σχετικό φάκελο στους αρμόδιους φορείς με συνδικαιούχους, όπως μάθαμε, Ακαδημαϊκά Ιδρύματα, Υπουργεία των δυο χωρών, καθώς και Ασφαλιστικά ταμεία.

Τα νεότερα έρχονται, καθώς και άλλοι πάροχοι Υγείας -από την Ελλάδα- σκοπεύουν να διεκδικήσουν κοινοτικά κονδύλια.

Διχάζει το ωράριο

Ημερομηνία δημοσίευσης: 6 Μαΐου 2016
Τα φαρμακεία της Λάρισας θέλουν να είναι κλειστά τις μεσημεριανές ώρες, ιδίως το καλοκαίρι που η θερμοκρασία φθάνει και τους 45 βαθμούς. Στην Κρήτη και στη Ρόδο, οι φαρμακοποιοί θέλουν να δουλεύουν νυχθημερόν λόγω των τουριστών, ενώ στην Αθήνα κάτι ακούγεται για 8 το πρωί με 8 το βράδυ (παρά τις αντιρρήσεις των 150 που το πηγαίνουν 8 το πρωί με 12 το βράδυ.... και τους 3.000 που κάνουν ό,τι θέλουν κατά το δοκούν).

Το ωράριο λειτουργίας αναμφίβολα έχει οδηγήσει σε διχασμό τους φαρμακοποιούς, αλλά το λάθος, σύμφωνα με την ταπεινή μου γνώμη δεν είναι δικό τους αλλά κυρίως της Πολιτείας που δεν ξέρει από θεσμικά πλαίσια, με αποτέλεσμα αυτό κάποιοι να το εκμεταλλεύονται. Μήπως αυτό- λέω εγώ- είναι αθέμιτος ανταγωνισμός... όχι από τους συναδέλφους φαρμακοποιούς αλλά από το ίδιο σου το κράτος που σε θέλει μαλωμένο;

Πεδίο μάχης η αρνητική λίστα φαρμάκων

Ημερομηνία δημοσίευσης: 5 Μαΐου 2016
Σε πεδίο μάχης λέγεται ότι εξελίσσεται η αρνητική λίστα φαρμάκων μεταξύ των φαρμακοβιομηχανιών και τον φαρμακοποιών. Οι πρώτοι θέλουν να τη μειώσουν, ενώ οι δεύτεροι να την κρατήσουν σταθερή- άντε να αυξηθεί και λίγο. Εκτιμάται ότι στη λίστα αυτή περιλαμβάνονται σήμερα περί τους 300 κωδικούς.
Το θέμα είναι ότι τα σκευάσματα που ανήκουν στη συγκεκριμένη λίστα ούτε αποζημιώνονται από τον ΕΟΠΥΥ, ούτε και μπορούν να διαφημιστούν- άρα καταλαβαίνουμε τις πιέσεις των φαρμακοβιομηχανιών που θέλουν να τη μειώσουν μετακυλίοντας κάποια σκευάσματα στα Μη Συνταγογραφούμενα Φάρμακα, παίρνοντας έτσι και αυτά... τον δρόμο και για τα σούπερ μάρκετ. Μην ξεχνάμε ότι αναμένουμε την περιβόητη λίστα με τα σκευάσματα που θα κυκλοφορούν, εκτός από τα φαρμακεία και στο οργανωμένο λιανεμπόριο!

Ένας φαρμακοποιός όμως, μας είπε το εξής: το γεγονός ότι ο ΕΟΠΥΥ δεν τα αποζημιώνει δεν σημαίνει ότι δεν είναι και φάρμακα, η αλόγιστη χρήση των οποίων μπορεί να έχει και ολέθριες συνέπειες.

Χλιαρή αντιμετώπιση

Ημερομηνία δημοσίευσης: 4 Μαΐου 2016
Από την Τρίτη 10 Μαίου 2016 έως και την Παρασκευή 20 Μαίου 2016 θα διαρκέσει η υποβολή των παραστατικών στον ΕΟΠΥΥ που αφορούν -τις πληρωμές- τον μήνα Απρίλιο. Και ενώ κάποιος θα περίμενε ότι με την ανακοίνωση του νέου οι συμβεβλημένοι προμηθευτές υγείας θα χαίρονταν, η αντιμετώπισή του μάλλον ως χλιαρή ή αδιάφορη θα μπορούσε να χαρακτηριστεί.

Γεγονός που οφείλεται, αφενός στο ότι κανείς πάροχος δεν ξέρει επακριβώς τι θα βάλει στην τσέπη του και αφετέρου διότι οι καθυστερήσεις στις πληρωμές έχουν φθάσει στο τετράμηνο. Μόλις λίγες ημέρες πριν από το Πάσχα πληρώθηκαν- λέει- τις οφειλές του Δεκεμβρίου.
Σελίδες: Προηγούμενη Επόμενη