Πυρετώδεις προετοιμασίες

Ημερομηνία δημοσίευσης: 6 Ιουλίου 2016
Πυρετωδώς εργάζονται στη Θεσσαλία εν όψει του 2 ου Πανθεσσαλικού Φαρμακευτικού Συνεδρίου. Μολονότι αυτό θα διεξαχθεί στις 12 και 13 Νοεμβρίου 2016, επειδή μεσολαβεί ο Αύγουστος, κατά κύριο λόγο μήνας διακοπών για την πλειονότητα, δουλεύουν από τώρα οι αρμόδιοι για το καλύτερο αποτέλεσμα. Το συνέδριο διοργανώνουν οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι Θεσσαλίας, με την ευθύνη του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λάρισας.

Με κεντρικό θέμα «Το φαρμακείο στην εποχή των υπηρεσιών», το 2ο φαρμακευτικό συνέδριο που πραγματοποιείται στην περιφέρεια της Θεσσαλίας αναμένεται ότι θα συγκεντρώσει το ενδιαφέρον φαρμακοποιών από όλη την Ελλάδα, καθώς και εκπροσώπων της φαρμακευτικής αγοράς.

Κρίσιμη συνάντηση για θέματα του ΕΚΑΒ

Ημερομηνία δημοσίευσης: 5 Ιουλίου 2016
Κρίσιμη συνάντηση ακούγεται ότι θα υπάρξει σήμερα μεταξύ του Προέδρου της Ομοσπονδίας του προσωπικού στο ΕΚΑΒ κ. X. Αγγελίδη με τον πρόεδρο του Δ.Σ του ΕΚΑΒ κ. Καρατσιανόπουλο.

Θυμίζουμε, ότι το προσωπικό του ΕΚΑΒ είχε προχωρήσει τις προηγούμενες ημέρες σε αποχή από τις δευτερογενείς μεταφορές (εξιτήρια και επανεξετάσεις). Τα θέματα που θα τεθούν επί τάπητος είναι πολλά, όπως οι ληξιπρόθεσμες οφειλές, τα αιτήματα του προσωπικού να στελεχωθούν τα κέντρα υγείας με διασώστες και βεβαίως η απόφαση της διοίκησης του ΕΚΑΒ να εργάζονται σε απομακρυσμένα κέντρα υγείας σε ασθενοφόρα οδηγοί ΟΤΑ ή πυροσβεστικής χωρίς αυτοί να έχουν την κατάλληλη εκπαίδευση για την ασφάλεια των ασθενών.

Σοβαρές ελλείψεις αντιβιοτικού

Ημερομηνία δημοσίευσης: 4 Ιουλίου 2016
Σοβαρές ελλείψεις ακούγονται στην αγορά για ένα γνωστό αντιβιοτικό. Λέγεται ότι η πολυεθνική που διαχειρίζεται το εν λόγω σκεύασμα ενημέρωσε την προηγούμενη Παρασκευή τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ) για την έλλειψη που υπάρχει και η οποία αναμένεται να διαρκέσει μάλλον μέχρι τον Οκτώβριο, ίσως και λίγο περισσότερο.

Αναμένονται σχετικές ανακοινώσεις από τον ΕΟΦ, καθώς και με ποια σκευάσματα θα μπορούσαν οι ασθενείς που λαμβάνουν το σχετικό φάρμακο να το αντικαταστήσουν μέχρι να υπάρξει και πάλι ομαλοποίηση στη διανομή του.

H "βρετανική έξοδος" φέρνει τα πάνω κάτω στο χώρο της υγείας

Ημερομηνία δημοσίευσης: 1 Ιουλίου 2016
Ανακατατάξεις ακούγονται σε πολυεθνικές φαρμακοβιομηχανίες- και μάλιστα στα υψηλότερα διοικητικά κλιμάκια των μητρικών τους- μετά τις ραγδαίες εξελίξεις στη Βρετανία.

Πληροφορίες λένε ότι οι ανακατατάξεις αυτές δεν θα περιοριστούν μόνο στις φαρμακοβιομηχανίες που εδρεύουν στην Αγγλία αλλά στο σύνολο των ευρωπαϊκών κρατών, καθώς η "βρετανική έξοδος" φέρνει τα πάνω κάτω στο χώρο της υγείας και πολύ σύντομα θα δούμε και παίκτες να βγαίνουν εκτός τερέν, αλλά και σπάσιμο συμβολαίων. Πάντως η πρώτη διοικητική αλλαγή έσκασε στην χώρα των εξελίξεων.

Αίτημα συνεργασίας δέχτηκε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών

Ημερομηνία δημοσίευσης: 1 Ιουλίου 2016
Αίτημα συνεργασίας δέχτηκε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με καρκίνο Μαστού "Αλμα Ζωής". Το αίτημα αφορά τη δημιουργία κατάστασης φυσικοθεραπευτών που έχουν σχετική κατάρτιση και εμπειρία ενασχόλησης με το λεμφοίδημα άνω άκρων, μετά από χειρουργείο καρκίνου μαστού.

Ήδη, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών έχουν ενημερώσει τα μέλη του καλώντας όσους πληρούν τη σχετική προϋπόθεση και επιθυμούν να συμμετάσχουν στην κατάρτιση της σχετικής κατάστασης, να αποστείλουν τα προσωπικά στοιχεία τους, καθώς και τη συναίνεσή τους για δημοσιοποίησή τους.

Ο κατάλογος θα διατεθεί προς δημοσίευση στην ιστοσελίδα του «Άλμα Ζωής», www.almazois.gr.

Έρχεται νέο εξελιγμένο σκεύασμα για τον καρκίνο του ήπατος

Ημερομηνία δημοσίευσης: 30 Ιουνίου 2016
Το έχουμε ήδη αναδείξει ως θέμα, ότι οι δαπάνες για τα σκευάσματα καταπολέμησης του καρκίνου θα εκτοξευτούν τα επόμενα χρόνια, καθώς τα νέα φάρμακα που θα κυκλοφορήσουν θα είναι εξελιγμένης μορφής βοηθώντας το ανοσοποιητικό σύστημα των ασθενών για την καλύτερη αντιμετώπιση των όγκων.

Στο πλαίσιο αυτό, μία εταιρεία και συγκεκριμένα πολυεθνική, ετοιμάζεται να κάνει τη διαφορά με σκεύασμα για την καταπολέμηση του καρκίνου του ήπατος. Πρόκειται για την έκτη πιο κοινή μορφή καρκίνου στον κόσμο και δεύτερη κύρια αιτία θανάτου από καρκίνο σε παγκόσμιο επίπεδο.

Περισσότερες από 780.000 περιπτώσεις καρκίνου του ήπατος διαγιγνώσκονται κάθε χρόνο σε όλο τον κόσμο (πάνω από 395.000 στην Κίνα, 52.000 στην Ευρωπαϊκή Ένωση, και 30.000 στις Ηνωμένες Πολιτείες) και η συχνότητα αυξάνεται. Το 2012, περίπου 746.000 άνθρωποι πέθαναν από καρκίνο του ήπατος, συμπεριλαμβανομένων περίπου 383.000 στην Κίνα, 48.000 στην Ευρωπαϊκή Ένωση, και 24.000 στις Ηνωμένες Πολιτείες.

''Tρεχάτε ποδαράκια μου''

Ημερομηνία δημοσίευσης: 29 Ιουνίου 2016
Ξέφυγε ο προϋπολογισμός και για τις αιμοκαθάρσεις και τώρα ‘’τρεχάτε ποδαράκια μου’’ από τους παρόχους.

Πηγές, μας "σφύριξαν" ότι το πρώτο πεντάμηνο η υπέρβαση του προϋπολογισμού επί των τιμολογίων άγγιξε το 17%. Και για να μην μπλέκουμε με ποσοστά, αυτό σημαίνει ότι 600 περίπου ασθενείς υποβλήθηκαν σε δωρεάν αιμοκαθάρσεις τη συγκεκριμένη περίοδο.

Τώρα, η έντονη φημολογία των τελευταίων ημερών ότι έρχεται ‘’μαχαίρι’’ στα κονδύλια για τις αιμοκαθάρσεις, μάλλον όπως φαίνεται -αν και κάποιοι ισχυρίζονται ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει - δεν είναι μόνο καπνός!

Σημαντική στιγμή για την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία

Ημερομηνία δημοσίευσης: 29 Ιουνίου 2016
Μία σημαντική στιγμή για την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία ήρθε. Και αυτή είναι η πιστοποίηση κατά ISO 9001 από την TUV Austria.

Με προδιαγραφές υψηλής λειτουργικής απόδοσης και ποιότητας, με σύγχρονες επικοινωνιακές πλατφόρμες και με διαφάνεια σε όλα τα επίπεδα, η διοίκηση της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας πέτυχε να εκσυγχρονίσει τον τρόπο δράσης της, ελπίζοντας να αποτελέσει καλό παράδειγμα και για άλλα ιδιωτικά όργανα από τον χώρο της υγείας.
Σελίδες: Προηγούμενη Επόμενη