Μια Ημιθεά εξαγόρασε τον ''Ερρίκο Ντυνάν''...

Ημερομηνία δημοσίευσης: 24 Σεπτεμβρίου 2014
Μπορεί να μοιάζει με ταξίδι στο χρόνο ή ένα ταξίδι μεταξύ μυθολογίας και ιστορίας, πάντως το γεγονός είναι ένα. Το νοσοκομείο ''Ερρίκος Ντυνάν'' εξαγοράστηκε από μια Νύμφη.

Και όλη η αγορά υγείας, ψάχνει σήμερα να δει ποιά είναι αυτή η εταιρία που εξαγόρασε το νοσοκομείο.

Αρχικά οι εκτιμήσεις έφερναν μια εταιρία ιατρικού τουρισμού με την επωνυμία «Ημιθέα» να είναι αυτή που εξαγόρασε το νοσοκομείο, όμως τελικά, όχι...

Η εταιρία που κατέβαλε το τίμημα, λέγεται Ημιθεά. Και όπως επιβεβαιώνουν όλοι οι «ψίθυροι», πρόκειται για εταιρία της Τράπεζας Πειραιώς, η οποία θέλησε να δώσει μια παράταση χρόνου και να διευκολύνει την περαιτέρω εξαγορά του νοσοκομείου.

Με τον τρόπο αυτόν, κερδίζεται λίγος χρόνος, για τη διάσωσή του...

Επιτροπή Τιμών: Aναβάλλεται μέχρι νεωτέρας!

Ημερομηνία δημοσίευσης: 23 Σεπτεμβρίου 2014
Η ... Έρις φαίνεται πως έχει «χτυπήσει» υπουργείο Υγείας και ΕΟΦ, με αντικείμενο τις διορθώσεις στις τιμές 275 φαρμάκων.
Η αρχική συζήτηση, ήταν να συνεδριάσει η Επιτροπή Τιμών στις 17-18 Σεπτεμβρίου. Μετατέθηκε για τις 18-19 Σεπτεμβρίου, μετά για τις 19 και 22 Σεπτεμβρίου, οι προσκλήσεις τελικά αφορούσαν μόνο τη Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου και τελικά, πριν το Σαββατοκύριακο, ήρθε η ματαίωση της συνεδρίασης!

Στην επιστολή αναφέρεται ότι η συνεδρίαση, «λόγω υπερβολικού όγκου αιτημάτων, αναβάλλεται μέχρι νεωτέρας»!

Το πρόβλημα όμως, όπως φαίνεται, αφορά αυτές τις ενστάσεις που πιεστικά η φαρμακοβιομηχανία ζητούσε να συζητηθούν και να διορθωθούν οι λάθος τιμές. Μόνο που οι διορθώσεις αυτές, θα φέρουν αυξήσεις, κάτι το οποίο ο υπουργός δεν φέρεται διατεθειμένος να επιτρέψει, έστω κι αν η εφαρμογή της νομοθεσίας από τον ΕΟΦ, δεν μπορεί να δείξει κάτι διαφορετικό.

Οι φήμες τώρα θέλουν να διαχωρίζονται τα δύο θέματα και να συζητιούνται τον Οκτώβριο οι τιμές για τα νέα φάρμακα, αφήνοντας στην «νεωτέρα» ειδοποίηση, τη συζήτηση των διορθώσεων...

Υπερχρεώσεις κλινικών χωρίς τιμωρία;

Ημερομηνία δημοσίευσης: 22 Σεπτεμβρίου 2014
Εκτός από τις ελεγκτικές εταιρίες, ελέγχους μπορεί να κάνει και ο ΕΟΠΥΥ, μέσω της ΥΠΕΔΥΦΚΑ.

Και από κάποιον τέτοιο έλεγχο, διαπιστώθηκε υπερχρέωση σε ασθενείς, ιδίως για χρήση μονάδων εντατικής θεραπείας.
Εκπρόσωπος του συνδέσμου των κλινικών, ρώτησε στον ΕΟΠΥΥ για το θέμα: «Τι κάνατε για αυτό»;

Η απάντηση ήταν αποστομωτική: «Στείλαμε πιστωτικό, να επιστρέψει τα χρήματα»...

Και οι «κακές γλώσσες» σκέφτονται φωναχτά: «Μα καλά! Πρόστιμο δεν επιβλήθηκε. Και με επιβεβαιωμένη την υπερχρέωση, συνεχίζει η κλινική αυτή να έχει σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ; Ούτε κάν τα προβλεπόμενα δεν εφαρμόζονται;».

Βέβαια, οι κλινικές είναι οι πρώτες που επιδιώκουν τους ελέγχους αυτούς, αφού όσο λιγότερες είναι οι υπερχρεώσεις, τόσο λιγότερα είναι τα clawback και rebate. Γιατί καθώς είναι δεδομένα τα ποσά του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ, τις υπερβάσεις κάποιων, τις πληρώνουν οι υπόλοιπες κλινικές...

Φτάνουν στον Οκτώβριο τα...απόνερα της ΕΣΑΝ

Ημερομηνία δημοσίευσης: 19 Σεπτεμβρίου 2014
Συνεχίζονται και τον Οκτώβριο οι αντιδράσεις γιατρών και εργαζομένων για τη λειτουργία του Συστήματος Αμοιβών Νοσοκομείων (ΕΣΑΝ Α.Ε.).

Οι Ομοσπονδίες τους (ΟΕΝΓΕ, ΠΟΕΔΗΝ) αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν την 1η Οκτωβρίου συλλαλητήρια σε όλους τους νομούς, πλην της Αττικής.

Στις 2 Οκτωβρίου, θα προκηρυχτεί απεργία σε όλο το χώρο της δημόσιας Υγείας, συλλαλητήριο στο υπουργείο Υγείας και πορεία στη Βουλή.

Ζητούν να καταργηθεί η ΕΣΑΝ, να αποκατασταθεί το ιατρικό μισθολόγιο και να γίνουν προσλήψεις στο ΕΣΥ.

Μέχρι στιγμής, έχουμε δει μόνο τις αντιδράσεις για την ΕΣΑΝ.

Περιμένουμε εναγωνίως να δούμε και τα οφέλη από τη νομοθετική πρωτοβουλία του υπουργού Υγείας...

Σε ποια γλώσσα θα μιλήσουν Βορίδης – Κοντός;

Ημερομηνία δημοσίευσης: 18 Σεπτεμβρίου 2014
Έχει ακουστεί ουκ ολίγες φορές και έχει γραφεί άλλες τόσες.

Ο υπουργός Υγείας δεν μιλιέται με τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ.

Το απόγευμα της Πέμπτης, ωστόσο, οι κ.κ. Βορίδης και Κοντός συναντώνται, προκειμένου να ενημερωθεί ο πρώτος για τα θέματα του Οργανισμού.

Δεν είναι και λίγοι οι κακεντρεχείς που αναρωτιούνται: “Μα, πώς θα επικοινωνήσουν, αφού δεν μιλιούνται”;

Σιγή...

Όταν τρώμε δεν μιλάμε...

Ημερομηνία δημοσίευσης: 17 Σεπτεμβρίου 2014
Χρειάζεται και μία στοιχειώδης λεπτότητα...

Αναφερόμαστε στα συγχαρητήρια που έδωσε στο ελληνικό υπουργείο Υγείας η διευθύντρια του περιφερειακού γραφείου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).

Ούτε λίγο, ούτε πολύ, η κ. Γιάκαμπ αναγνωρίζει το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα στην Υγεία, όπως αυτό εξελίσσεται μέχρι σήμερα.

Δεν αμφισβητούμε το δικαίωμά της να επιβραβεύει όποιον κρίνει πως κάνει καλά τη δουλειά του.

Μόνο που το ελληνικό υπουργείο Υγείας πληρώνει τον ΠΟΥ αδρά για τις υπηρεσίες που παρέχει στην ελληνική πλευρά στον σχεδιασμό των μεταρρυθμίσεων.

Και με αυτή την έννοια, είναι σαν να συγχαίρει ο Οργανισμός τον “εργοδότη του”, για τους πολύ καλούς “υπαλλήλους” που έχει και την πολύ καλή δουλειά που κάνουν.

Εάν δεν ισχύει αυτό (που το ευχόμαστε ολόψυχα), αναμένουμε την επόμενη δημόσια επίκριση της κ. Γιάκαμπ προς το ελληνικό υπουργείο Υγείας για παραβλέψεις, καθυστερήσεις ή λάθη...

Η οργή των Ελλήνων στο Συμβούλιο της Ευρώπης

Ημερομηνία δημοσίευσης: 16 Σεπτεμβρίου 2014
Τους εκπροσώπους του Συμβουλίου της Ευρώπης ενημερώνει – με κάθε ευκαιρία – η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας για τα κοινωνικά ελλείμματα της χώρας.

Η ανεργία και η αδυναμία κάλυψης των κενών σε γιατρούς, δημιουργεί εμπόδια στην προσπάθεια να διατηρεί το σύστημα σε ένα ικανό επίπεδο, ανέφερε την Τρίτη αναπληρωτής υπουργός Υγείας στο μέλος της Επιτροπής Ισότητας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Ο κ. Γρηγοράκος ανέφερε στον κ. Nikolaj Villumsen ότι η κρίση έχει επηρεάσει όλα τα στρώματα της ελληνικής κοινωνίας όχι μόνο κάθετα, αλλά και οριζόντια.

Έχει αντίκτυπο – είπε – στην ποιότητα ζωής, στην καθημερινότητα και στην ψυχολογία των πολιτών, οι οποίοι είναι θυμωμένοι και οργισμένοι.

Ο κ. Villumsen άκουσε με ενδιαφέρον, αλλά δεν άκουσε (όπως εμείς) τις λύσεις.

Αυτό προκαλεί μεγαλύτερο θυμό...

Νέος γενικός διευθυντής IMS ο κ. Ν. Κωστάρας

Ημερομηνία δημοσίευσης: 15 Σεπτεμβρίου 2014
Καθήκοντα Γενικού Διευθυντή στο IMS Health, αναλαμβάνει από 1ης Οκτωβρίου ο κ. Νίκος Κωστάρας, στη θέση του απερχόμενου κ. Κωνσταντίνου Κοφινά.

Η προαγωγή του κ. Κωστάρα στη θέση του γενικού διευθυντή, από τη σημερινή θέση του Εμπορικού Διευθυντή του IMS, ήρθε μετά από πενταετή παραμονή του στην εταιρία.

Ο πρόεδρος Νότιας Ευρώπης και Μέσης Ανατολής του IMS κ. Gabriel Morelli, ευχήθηκε συγχαρητήρια στον κ. Κωστάρα, αλλά και καλή επιτυχία στον κ. Κοφινά, για τις νέες προκλήσεις που θα αντιμετωπίσει.
Σελίδες: Προηγούμενη Επόμενη