Ο χρόνος εκπνέει τέλος του μήνα!

Ημερομηνία δημοσίευσης: 20 Οκτωβρίου 2016
Το είχαμε ξαναπεί, ότι ιδίως σε κάποιες περιοχές της Ελλάδας, όπως για παράδειγμα στη Θεσσαλία, όπου υπάρχει η μεγαλύτερη ζώνη γάλακτος, τα κτηνιατρικά προϊόντα θα μπορούσαν να αποτελέσουν μία σημαντική πηγή εσόδων για τα φαρμακεία...

Όσοι λοιπόν στην ευρύτερη περιοχή εμπορεύονται τα συγκεκριμένα σκευάσματα ή ετοιμάζονται να ξεκινήσουν...θα πρέπει να το δηλώσουν στη Διεύθυνση Κτηνιατρικής Περιφέρειας Θεσσαλίας για να αποφύγουν δυσάρεστες εκπλήξεις. Ως γνωστόν, για την εμπορία των εν λόγω ειδών δεν απαιτείται ειδική άδεια, άλλα όλοι -ανεξαιρέτως- όσοι εμπλέκονται με την εμπορία τους πρέπει να το δηλώσουν στους αρμόδιους! Και ο χρόνος εκπνέει τέλος του μήνα!

Ποιος θα πληρώνει τις σταδιακές μικρές βελτιώσεις στην επιβίωση;

Ημερομηνία δημοσίευσης: 19 Οκτωβρίου 2016
Διάβασα ότι μία πολυεθνική ετοίμασε ένα φάρμακο για τον καρκίνο, που μετά από έρευνα που έγινε σε ασθενείς είχαν διάμεση επιβίωση 13,8 μήνες, δηλαδή 27% καλύτερα από τους 9,6 μήνες που προσέφερε το αντίστοιχο ανταγωνιστικό φάρμακο.

Αναλυτές αναφέρουν ότι το νέο αυτό φάρμακο θα αποφέρει στην εταιρεία το 2021 περί τα 4 δισ. δολάρια.

Και το ερώτημα που καταθέτουν παράγοντες της αγοράς είναι:

Ποιος θα πληρώνει αυτές τις σταδιακές μικρές βελτιώσεις στην επιβίωση; Τα ασφαλιστικά ταμεία; Δύσκολο.

Οι ασθενείς; πολύ πιθανό, είτε άμεσα είτε έμμεσα (με περικοπές άλλων παροχών). Άρα δεν είναι απίθανο να επανέλθουμε στην εποχή του ξεπουλήματος όλης της περιουσίας των ασθενών και των οικογενειών τους, μήπως και ζήσουν οι άνθρωποί τους λίγο πιο πολύ.

Τι θα ισχύσει τελικά;

Ημερομηνία δημοσίευσης: 19 Οκτωβρίου 2016
Μία άποψη λέει ότι οι συμφωνίες είναι για να σπάνε.... ενώ κάποιοι άλλοι ισχυρίζονται ακριβώς το αντίθετο.

Θα δούμε τι τελικά θα ισχύσει στη δέσμευση που πήρε ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ προς τους εκπροσώπους των ιδιωτικών κλινικών -και των μεγάλων και των μικρών- ότι δηλαδή θα εισηγηθεί στο Δ.Σ. του Οργανισμού, ως νέα καταληκτική ημερομηνία ολοκλήρωσης των αποτελεσμάτων των ελέγχων των ΙΕΕ για το 2013 να είναι η 15η Νοεμβρίου.

Τι ζήτησαν οι πάροχοι για τις ληξιπρόθεσμες

Ημερομηνία δημοσίευσης: 18 Οκτωβρίου 2016
Στο άρθρο 53 του σχεδίου νόμου περιλαμβάνεται πρόβλεψη για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων χρεών των ασφαλιστικών ταμείων προς τους παρόχους υγείας έως 31-12-2012 με παροχή έκπτωσης 10% για τις κλινικές και 45% επί του συνολικού ποσού για τα χρέη που έχει δοθεί προκαταβολή.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής της Βουλής, τονίστηκε από τους παρόχους (Ιδιωτικές Κλινικές, Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος και Φυσιοθεραπευτές) ότι δεν είναι δυνατόν μετά από 3 χρόνια από την προηγούμενη ρύθμιση που προέβλεπε έκπτωση 8% να αυξάνεται σε 10%. Ζήτησαν η έκπτωση να μην ξεπερνά το 4% και για τα ποσά που έχει δοθεί προκαταβολή και απομένει το 10% (ΟΠΑΔ και ΕΟΠΥΥ 2012) η έκπτωση να μην ξεπερνά το 2,5%.

Ληξιπρόθεσμα νοούνται τα χρέη που έχουν καταγραφεί έως 30-4-2016, ενώ καταληκτική ημερομηνία αποπληρωμής καθορίζεται η 30η 6-2017. Εάν μέχρι τότε κάποια ταμεία δεν έχουν πληρώσει τα χρέη, αυτόματα αυτά μεταφέρονται στα ταμεία με μεγάλη πιθανότητα παραγραφής, ενώ ταυτόχρονα ο ΕΟΠΥΥ θα εμφανίζεται χωρίς ληξιπρόθεσμα χρέη.

Για την αποπληρωμή με πρόχειρο λογιστικό έλεγχο απαιτείται η ανεύρεση των φυσικών παραστατικών, φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα από ΙΚΑ και ΕΤΑΑ-ΤΣΑΥ, καθώς και Υπεύθυνη δήλωση για την έκπτωση και την παραίτηση από κάθε διεκδίκηση.

Διαβήτης της κύησης και όχι μόνο

Ημερομηνία δημοσίευσης: 17 Οκτωβρίου 2016
Aμέσως μετά το ετήσιο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο για το Διαβήτη στο Μόναχο (EASD), τo ΙΑΣΩ διοργανώνει διημερίδα (21-22 Οκτωβρίου) για τον Σακχαρώδη Διαβήτη, ο οποίος συνεχίζει όχι μόνο να αυξάνει τα ποσοστά εμφάνισής του μαζί με την πληθυσμιακή αύξηση του πλανήτη, αλλά δυστυχώς, και τα ποσοστά της επίπτωσής του επί του πληθυσμού.

Ειδικότερα δε, ο Διαβήτης της κύησης αφορά το 7% των κυήσεων ανά έτος. Η γονιμότητα και η κύηση στα άτομα με Διαβήτη εμφανίζουν ιδιαιτερότητες και εξατομικευμένους θεραπευτικούς χειρισμούς, απαιτώντας στενή συνεργασία του γυναικολόγου με το διαβητολόγο. Oι ομιλητές θα αναφερθούν τόσο στις νεότερες θεραπείες όσο και στον τομέα της πρόληψης των επιπλοκών.

Συν-νοσηρότητες όπως τα καρδιαγγειακά νοσήματα, το διαβητικό πόδι, παθήσεις του οφθαλμού, οι κακοήθειες και η ΧΑΠ, έχουν αυξημένη επίπτωση στο Σακχαρώδη Διαβήτη. Για το λόγο αυτό, έχουν προγραμματισθεί, ομιλίες από διαφορετικές σκοπιές και ειδικότητες για μία σφαιρική γνώση.

Αλλαγές στην παραγωγική διαδικασία

Ημερομηνία δημοσίευσης: 14 Οκτωβρίου 2016
Αλλαγές στην παραγωγική τους διαδικασία, ακούγεται ότι ετοιμάζουν φαρμακοβιομηχανίες, προκειμένου να προσαρμοστούν στα οικονομικά δεδομένα της ελληνικής αγοράς, που προβλέπεται ότι θα χειροτερέψουν του χρόνου.

'Ηδη, κάποια βιομηχανία ενημέρωσε τον ΕΟΠΥΥ, και εν συνεχεία το Υπουργείο Υγείας, ότι σταματά την παραγωγή ενός πολύ ιδιαίτερου σκευάσματος. Τώρα βέβαια, το ερώτημα είναι πόσο ''ίδρωσαν τα αυτιά'' των αρμοδίων από αυτή την εξέλιξη. Η απάντηση είναι καθόλου!

Τι σημαίνει παραφάρμακο!

Ημερομηνία δημοσίευσης: 14 Οκτωβρίου 2016
Κάτι μου λέει, ότι ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος προετοιμάζει -και πολύ σύντομα θα έχουμε και σχετικά νέα- και άλλο κτύπημα στις παραβατικές συμπεριφορές. Άκουσα λοιπόν, ότι έχει βάλει στο στόχαστρο λέξεις όπως ‘’παραφάρμακα’’ κ.λπ. Και η αλήθεια είναι, και μιλώ από την πλευρά του καταναλωτή, ότι τέτοιου είδους ταμπέλες μεγαλύτερη σύγχυση προκαλούν παρά ενημέρωση.

Παιδικές χαρές, χώροι άθλησης και πλατείες στο στόχαστρο της Ελληνικής Αντικαρκινικής Eταιρείας

Ημερομηνία δημοσίευσης: 13 Οκτωβρίου 2016
Όταν η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία σχεδίασε τη νέα αντικαπνιστική πολιτική της, ανέδειξε ως νέους στόχους την αντιμετώπιση της μόλυνσης από τα αποτσίγαρα και την απαγόρευση καπνίσματος σε συγκεκριμένους δημόσιους ανοικτούς χώρους.

Για το δεύτερο στόχο, προτεραιότητα έχουν οι παιδικές χαρές, οι χώροι άθλησης, οι πλατείες ή τα αλσύλλια και οι παραλίες.
Κατά την αναζήτηση των μέσων και των δυνατοτήτων που υπάρχουν για την προώθηση αυτών των στόχων, η Ελληνική Aντικαρκινική Eταιρεία ανακάλυψε πως ήδη υπάρχει μία ομάδα που δραστηριοποιείτai για το θέμα των άκαπνων παιδικών χαρών με μέσο έκφρασης το fb με την οποία και συναντήθηκε.

Αποφασίστηκε η Αντικαρκινική να παραχωρήσει την αιγίδα της στην πρωτοβουλία " Δράση για άκαπνες παιδικές χαρές" και θα προσπαθήσει με τις δυνάμεις που διαθέτει να την στηρίξει. Δεν δημιουργεί η ίδια ανάλογη πρωτοβουλία, δίνοντας το παράδειγμα πως όπου οι πολίτες αναλαμβάνουν σωστές πρωτοβουλίες, πρέπει να τους βοηθάμε. Εξάλλου, όπως τα περισσότερα θέματα υγείας, έτσι και ο καρκίνος, είναι ένα ιατρο-κοινωνικό πρόβλημα που χρειάζεται την ενεργή δράση όλων μας.

Παράλληλα, η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία ετοιμάζει τις πινακίδες που θα προτείνει στους Δήμους να αναρτήσουν στις παιδικές χαρές και στις πλατείες, καθώς και το ενημερωτικό υλικό για να κατανοήσουν οι πολίτες "τα γιατί" αυτής της προσπάθειας.
Σελίδες: Προηγούμενη Επόμενη