Ανησυχίες για ελλείψεις σκευασμάτων στην Ευρώπη

Ημερομηνία δημοσίευσης: 22 Μαΐου 2018
Eντείνονται οι φόβοι για ελλείψεις σκευασμάτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 2019 και οι λόγοι -επί του παρόντος - είναι δύο: Η οδηγία για τα ψευδεπίγραφα φάρμακα (FMD), η οποία απαιτεί από τις βιομηχανίες φαρμακευτικών προϊόντων να εφαρμόζουν γραμμικό κώδικα 2D πάνω στη συσκευασία εξασφαλίζοντας έτσι την αυθεντικότητα του σκευάσματος, η οποία πρόκειται να τεθεί σε ισχύ στις 9 Φεβρουαρίου 2019.

Περίοδο που, όμως, η Βρετανία πρόκειται να εγκαταλείψει την ΕΕ και συγκεκριμένα στις 29 Μαρτίου 2019.

Αν και η μετάβαση της βιομηχανίας στη νέα κατάσταση έχει δρομολογηθεί από τις διοικήσεις των εταιρειών εδώ και καιρό, αυτό δεν αποτελεί και εγγύηση ότι δεν θα υπάρξουν τριγμοί στην εφοδιαστική αλυσίδα.

Θα φτάσουν οι μέρες;

Ημερομηνία δημοσίευσης: 21 Μαΐου 2018
Παράταση έως τις 15 Ιουνίου έδωσε η τρόικα στο Υπουργείο Υγείας για την ψήφιση του Νομοσχεδίου για το πλαίσιο λειτουργίας των Ιδιωτικών Κλινικών.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι θα πρέπει να κατατεθεί στη Βουλή την Παρασκευή 1η Ιουνίου, έτσι ώστε την εβδομάδα 4-8/6 να συζητηθεί στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.

Όμως, από όσο μπορώ να ξέρω, το νομοσχέδιο δεν έχει ολοκληρωθεί, καθώς η Επιτροπή που ήταν επιφορτισμένη με το "γράψιμο" του Νομοσχεδίου έχει σταματήσει τις εργασίες της από τα μέσα Φεβρουαρίου και απομένουν προς συζήτηση και συγγραφή το ήμισυ των άρθρων.
Μετά τις χρονικές προσθαφαιρέσεις, απομένουν περίπου 10 ημέρες. Φτάνουν;

Ψάχνονται για ασφάλεια

Ημερομηνία δημοσίευσης: 18 Μαΐου 2018
Η αστυνόμευση αποτελεί κοινό μυστικό ότι δεν είναι η καλύτερη και ως εκ τούτου τον τελευταίο καιρό ψάχνονται πολλοί, είτε επιχειρηματίες είτε Οργανισμοί, να συνάψουν συμβάσεις με εταιρείες security. Όπως φαίνεται, τα συστήματα συναγερμών, και μάλιστα τελευταίας τεχνολογίας, που είναι τοποθετημένα δεν αρκούν.

Κάπως έτσι λοιπόν μαθαίνουμε ότι ψάχνεται και ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, καθώς η περιοχή που εδρεύει κάθε άλλο παρά ήρεμη είναι!

Μακάρι και να χρησιμοποιηθεί και να μη χαθεί!

Ημερομηνία δημοσίευσης: 17 Μαΐου 2018
Τι εννοώ; Το Κέντρο Υγείας Μυκόνου αποδέχτηκε τη δωρεά Τηλεχειριζό΅ενου Ακτινοδιαγνωστικού Ψηφιακού Συγκροτήματος τύπου SWING, του οίκου GENERAL MEDICAL MERATE S.p.A, Συστήματος Ψηφιακής Μαστογραφίας του κατασκευαστικού οίκου IMS INTERNATIONAL MEDICO SCIENTIFICA SRL Ιταλίας τύπου GIOTTO CLASS, Αξονικό το΅ογράφο του Α΅ερικανικού οίκου GE, τύπου LIGHTSPEED 16 το΅ών και Συσκευή ΅έτρησης οστικής πυκνότητας του Γαλλικού κατασκευαστικού οίκου DMS τύπου STRATOS C.

Αυτά είναι ωραία νέα και γίνονται ωραιότερα, γιατί από πίσω δεν υπάρχει κάποια εταιρεία, αλλά οικογένεια που έχει την οικονομική επιφάνεια να τα πράξει, δείχνοντας έμπρακτά την αγάπη της για το διάσημο νησί των Κυκλάδων.

Παραίτηση μέλους στον ΠΦΣ

Ημερομηνία δημοσίευσης: 16 Μαΐου 2018
Για αύριο έχει προγραμματιστεί το διοικητικό συμβούλιο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου και τα θέματα που υπερτερούν είναι όχι τα συνδικαλιστικά αλλά τα διοικητικά. Βασικότερο όλων, από πολλές πλευρές και απόψεις, η αποδοχή παραίτησης που υπέβαλε το μέλος του Δ.Σ. κ. Γιάννης Μακρυγιάννης.

Το ερώτημα είναι ποιος θα καλύψει τη θέση και αν αυτός ο κάποιος θα έχει την εμπειρία που πρέπει...καθώς το παραιτηθέν μέλος ήξερε καλά και τα τεκταινόμενα στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη.

Επαρκή και για όλους έλεγχο, ζητά η ΠΑΣΙΔΙΚ

Ημερομηνία δημοσίευσης: 15 Μαΐου 2018
Επιστολή προς τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, έστειλε  ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιδιωτικών Διαγνωστικών Κέντρων, αναφορικά με το εγχειρίδιο οδηγιών ελέγχου και εκκαθάρισης των δαπανών που αφορούν την Π.Φ.Υ. Ενημερώνει ότι το μόνο που θέλει να επισημάνει είναι να υπάρχει επαρκής έλεγχος έτσι ώστε όλοι οι πάροχοι να ακολουθούν αυτούς τους κανόνες, ώστε να μην υπάρχει αθέμιτος ανταγωνισμός μεταξύ των παρόχων.

Στην ίδια επιστολή, γίνεται αναφορά στο πιο κρίσιμο ζήτημα που σήμερα αφορά τον κλάδο και το οποίο είναι η αποτροπή της κατάρρευσης  των ιδιωτικών μονάδων εργαστηριακής ιατρικής, οι οποίες εξυπηρετούν πάνω από το 90%, ίσως και το 95% των ασφαλισμένων του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. στην οποία οδηγούνται εξαιτίας των πολλών περιοριστικών μέτρων που έχουν επιβληθεί.

Πήραν φωτιά τα τηλέφωνα την Κυριακή

Ημερομηνία δημοσίευσης: 15 Μαΐου 2018
’σχημα τα μαντάτα από το μέτωπο των κλινικών. Την τελευταία πενταετία έκλεισαν 35 μονάδες δευτεροβάθμιας περίθαλψης και οι πληροφορίες είναι ότι αν ισχύσουν οι συμψηφισμοί που έχουν βγει από τον ΕΟΠΥΥ για την περίοδο 2012-2015 θα κλείσουν άλλες τόσες την επόμενη ημέρα. Για αυτό και δεν υπογράφουν οι πάροχοι τη συμφωνία και το θερμόμετρο των εξελίξεων στον Οργανισμό έχει ανέβει κατακόρυφα. Έτσι εξηγούνται και τα τηλέφωνα την Κυριακή το βράδυ...που έκαναν παράγοντες του Οργανισμού σε παρόχους προσπαθώντας να τους πείσουν να υπογράψουν τη συμφωνία...

Είναι βλέπετε και προαπαιτούμενο!

Νομικά μέσα κατά παντός υπευθύνου

Ημερομηνία δημοσίευσης: 14 Μαΐου 2018
Νομικά μέσα κατά παντός υπευθύνου συμπεριλαμβανομένου και του ίδιου του συνδικαλιστικού οργάνου, εν προκειμένω του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, ακούγεται ότι σκοπεύει να χρησιμοποιήσει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αχαΐας, αν δεν βρεθεί λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Ο τελευταίος, όπως λέγεται, έστειλε σήμερα σχετικό έγγραφο στον ΠΦΣ, στο οποίο μεταξύ άλλων αναφέρει 'ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αχαΐας, με ευθύνη του ΕΟΠΥΥ και μόνο, έχει στο Διανεμητικό του χρήματα για τις μισές ακριβώς συμβάσεις του μηνός Νοεμβρίου του 2017 και περίπου για τις μισές του μηνός Δεκεμβρίου του 2017.

Η συντριπτική πλειοψηφία των υπόλοιπων συλλόγων της χώρας έχει προ καιρού ολοκληρώσει πληρωμές και για τους δύο προαναφερόμενους μήνες, ενώ ενημερωθήκαμε από τον αρμόδιο αντιπρόεδρό σας πως σύντομα θα ξεκινήσει η αποπληρωμή ενταλμάτων Ιανουαρίου 2018 (π.χ. στην Αργολίδα). Με δεδομένο πως το τοπικό ΠΕΔΙ διαβεβαιώνει πως δεν υπάρχουν εκκρεμότητες για το Νοέμβριο του 2017, ενώ ελάχιστες παραμένουν για το Δεκέμβριο του 2017, είναι προφανές πως τα εντάλματά μας λιμνάζουν στα κεντρικά του ΕΟΠΥΥ. "
Σελίδες: Προηγούμενη Επόμενη