Ο ΕΟΠΥΥ ζητά από τα φαρμακεία πιστωτικά σημειώματα για φαρμακευτικό σκεύασμα

Ημερομηνία δημοσίευσης: 20 Δεκεμβρίου 2019
O νόμος είναι ρητός και ορίζει ότι "συνταγή υπογεγραμμένη από ελεγκτή γιατρό δεν περικόπτεται". Παρόλα ταύτα μαθαίνουμε ότι ο ΕΟΠΥΥ έχει ζητήσει από 300 και πλέον φαρμακεία πιστωτικά σημειώματα για ένα συγκεκριμένο σκεύασμα που εντάσσεται στην κατηγορία Συμπληρώματα Ειδικής Διατροφής (ΣΕΔ),

Την πράξη του αυτή την δικαιολογεί ως απόφαση του ΔΣ του οργανισμού, η οποία όμως δεν στέκει ούτε νομικά ούτε ηθικά ούτε λογικά. Οι φαρμακοποιοί από την άλλη ισχυρίζονται ότι όλες οι γνωματεύσεις που εκδόθηκαν από τους ιατρούς εκτελέστηκαν στα φαρμακεία κανονικά (όπως οι συνταγές φαρμάκων), περάστηκαν από το ηλεκτρονικό σύστημα του ΕΟΠΥΥ, τα κουπόνια τους έγιναν αποδεκτά, υπεγράφησαν κανονικά, ήταν ελεγμένες από ελεγκτές και άρα τίποτα δεν είναι μεμπτό...

Το θέμα πλέον όπως φαίνεται πέρασε στους δικηγόρους...

Στους δικηγόρους περνά το θέμα

Ημερομηνία δημοσίευσης: 19 Δεκεμβρίου 2019
O νόμος είναι ρητός και ορίζει ότι " συνταγή υπογεγραμμένη από ελεγκτή γιατρό δεν περικόπτεται". Παρόλα αυτά, μαθαίνουμε ότι ο ΕΟΠΥΥ έχει ζητήσει από 300 και πλέον φαρμακεία πιστωτικά σημειώματα για ένα συγκεκριμένο σκεύασμα που εντάσσεται στην κατηγορία ‘’Συμπληρώματα Ειδικής Διατροφής (ΣΕΔ)’’, Την πράξη του αυτή την δικαιολογεί ως απόφαση του ΔΣ του οργανισμού, η οποία όμως δεν στέκει ούτε νομικά ούτε ηθικά ούτε λογικά.

Οι φαρμακοποιοί από την άλλη, ισχυρίζονται ότι όλες οι γνωματεύσεις που εκδόθηκαν από τους ιατρούς εκτελέστηκαν στα φαρμακεία κανονικά (όπως οι συνταγές φαρμάκων), περάστηκαν από το ηλεκτρονικό σύστημα του ΕΟΠΥΥ, τα κουπόνια τους έγιναν αποδεκτά, υπεγράφησαν κανονικά, ήταν ελεγμένες από ελεγκτές και άρα τίποτα δεν είναι μεμπτό...

Το θέμα πλέον, όπως φαίνεται, πέρασε στους δικηγόρους.

Περιμένουν άμεσα απαντήσεις

Ημερομηνία δημοσίευσης: 18 Δεκεμβρίου 2019
Ήρθαν, είδαν και έφυγαν οι Αμερικανοί- μαθαίνουμε- από τα ενδότερα ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας. Βεβαίως, όπως ακούγεται, παρατηρήσεις έγιναν από τους έξωθεν και περιμένουν απαντήσεις άμεσα από τη διοίκηση.

Το τι παρατηρήσεις έγιναν δεν ξέρω, αλλά φαντάζομαι ότι μπορεί να αφορούν την παραγωγική διαδικασία, την ανάπτυξη των προϊόντων κ.λπ.

Σίγουρα η φαρμακευτική νομοθεσία δεν είναι παίξε γέλασε.

Αγώνας δρόμου...

Ημερομηνία δημοσίευσης: 17 Δεκεμβρίου 2019
Τρέχουν και δεν φτάνουν στις φαρμακοβιομηχανίες με το τελευταίο δελτίο τιμών φαρμάκων ανθρώπινης χρήσης. Ο λόγος απλός- να περάσουν οι νέες τιμές όπου υπάρχουν

Το παρόν Δελτίο ισχύει:
Για τα φαρμακεία από 27-01-2020
Για τις φαρμακαποθήκες και συνεταιρισμούς από 10-01-2020
Για τους ΚΑΚ, τα Νοσοκομεία και τις Ιδιωτικές Κλινικές από 18-12-2019.

Αλλαγή πλεύσης από μεγάλη φαρμακοβιομηχανία

Ημερομηνία δημοσίευσης: 16 Δεκεμβρίου 2019
Αλλαγή πλεύσης από μεγάλη φαρμακοβιομηχανία που προωθεί focus σε τρεις βασικούς τομείς... Συγκεκριμένα στα εμβόλια, στα ογκολογικά σκευάσματα και στη νοσοκομειακή περίθαλψη. Οι εποχές δεν είναι ούτε για ανοίγματα, αλλά ούτε και για περιττά βάρη, γεγονός που σημαίνει ‘’καιρός για ένα καλό συμμάζεμα’’. Την ίδια στιγμή, ακολουθώντας την παγκόσμια τάση, σκοπεύει να "ζεστάνει", με την παρουσία της στα ψηφιακά μέσα δικτύωσης.

Για το νέο Data Center του ΕΟΠΥΥ

Ημερομηνία δημοσίευσης: 12 Δεκεμβρίου 2019
Ετοιμάζεται, λέει, να μπει σε λειτουργία το νέο Data Center του ΕΟΠΥΥ, όπου σύμφωνα και με την ενημέρωση που υπάρχει, θα αυξηθεί κατά έξι (6) φορές η υπολογιστική ισχύς και κατά τέσσερις (4) φορές η ταχύτητα πρόσβασης στο λογισμικό εφαρμογών σε σχέση με τις υφιστάμενες υποδομές.

Σε ημερήσια βάση, συνδέονται 60.000 απομακρυσμένοι χρήστες (πάροχοι του ΕΟΠΥΥ), 100.000 ασφαλισμένοι που αναζητούν ηλεκτρονικά πληροφορίες σχετικά με τον Οργανισμό και 1.300 υπάλληλοι του ΕΟΠΥΥ.

Στο πλαίσιο της εν λόγω δράσης, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι απαιτούμενες τεχνικές εργασίες, για το χρονικό διάστημα από 13-12-2019 ημέρα Παρασκευή έως και 15-12-2019 ημέρα Κυριακή, δεν θα λειτουργούν ηλεκτρονικές εφαρμογές του ΕΟΠΥΥ.

Στις 16-12-2019, ημέρα Δευτέρα, όλες οι ηλεκτρονικές εφαρμογές του ΕΟΠΥΥ, θα επαναλειτουργούν πλήρως και αδιαλείπτως.

Και για τα έκτακτα περιστατικά που θα "σκάσουν" μέσα στο ΣΚ τι θα γίνει;

'Eκτακτη γενική συνέλευση ΣΦΕΕ

Ημερομηνία δημοσίευσης: 11 Δεκεμβρίου 2019
'Eκτακτη γενική συνέλευση έχει οριστεί για τις 16/12/2019 από τον ΣΦΕΕ με θέμα τους νέους χειρισμούς -βλέπε clawback- του Υπουργείου Υγείας, προκειμένου να αποφασίσουν και να οριστικοποιήσουν τις αντιπροτάσεις τους. Η λέξη κλειδί είναι το ''έκτακτη'', κοινώς, πήραμε φωτιά για να δούμε τι θα γίνει.

Λογικά σε αυτή τη συνέλευση θα πρέπει να συζητηθεί και το θέμα των κενών θέσεων στο Δ.Σ του θεσμικού οργάνου.

Θα δούμε.

Ασαφές το τοπίο για τα φάρμακα 1Α

Ημερομηνία δημοσίευσης: 10 Δεκεμβρίου 2019
Παρά την αναταραχή που υπάρχει στις φαρμακοβιομηχανίες για το τι τελικά θα γίνει με τον προϋπολογισμό στα φάρμακα 1Α, ακόμη το τοπίο δεν έχει ξεκαθαρίσει από την πλευρά της Πολιτείας. Με φετινό προϋπολογισμό στα 55 εκατ. ευρώ, η υπέρβαση για το 2019 θα είναι στα 110 εκατ. ευρώ.

Αν και τα επιπλέον χρήματα που ακούγεται ότι θα δώσει το δημόσιο είναι κόκκος άμμου, φήμες μιλούν για πάνω από 25 εκατ. ευρώ- κάπως θα ισορροπήσει την κατάσταση... στο ένα πόδι!
Σελίδες: Προηγούμενη Επόμενη