Προβληματισμός για τις νέες οδηγίες

Ημερομηνία δημοσίευσης: 25 Ιανουαρίου 2019
Ψάχνονται στην Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών, καθώς έλαβαν νέες οδηγίες για τη συμμετοχή του ασφαλισμένου κατά την νοσηλεία του στις μονάδες, οι οποίες όμως ανατρέπουν τα δεδομένα που έθεσε τελευταίως ο νέος ΕΚΠΥ.. Δεν θα εστιαστώ στις αλλαγές, καθώς θα έχουμε σχετική λεπτομερή ενημέρωση το αμέσως προσεχές διάστημα, αλλά στην επιστολή που προωθήθηκε.

Η οποία, εκτός του ότι δεν έχει το λογότυπο του Οργανισμού, δεν έχει και τις απαιτούμενες υπογραφές.... Αυτά!

Σύγκριση/ συνύπαρξη Μαγνητικής Μαστογραφίας και Μαστογραφίας με Σκιαγραφικό

Ημερομηνία δημοσίευσης: 24 Ιανουαρίου 2019
Είπαμε τα καλά- και πρέπει να λέγονται και να προβάλλονται. Για πρώτη φορά θα επιχειρηθεί η σύγκριση/συνύπαρξη της Μαγνητικής Μαστογραφίας και της Μαστογραφίας με Σκιαγραφικό.

Το Ακτινολογικό Εργαστήριο του Νοσοκομείου «Αλεξάνδρα» θα παρουσιάσει στις 26 Ιανουαρίου τη μέθοδο CESM (με 7 ομιλίες συνολικά), ενώ άλλοι ακτινολόγοι από διάφορα Νοσοκομεία ειδικοί στην απεικόνιση του μαστού, θα παρουσιάσουν την MRI. Ακόμη θα γίνουν ομιλίες για τα σκιαγραφικά μέσα (από ιατρούς), στις τεχνικές (από ακτινογράφους) καθώς και ομιλία από ακτινοφυσικό. Θα ακολουθήσει επιστημονική αντιπαράθεση των μεθόδων, με τη συμβολή χειρουργών μαστού και γυναικολόγων εξειδικευμένων στον μαστό. Ευπρόσδεκτοι είναι όλοι οι Ακτινολόγοι, αλλά και οι λοιποί Ιατροί, καθώς και οι Ακτινογράφοι και οι Ακτινοφυσικοί, οι οποίοι ασχολούνται με τον μαστό.

Tα θέματα πολλά και η γκρίνια μεγάλη

Ημερομηνία δημοσίευσης: 23 Ιανουαρίου 2019
Ψάχνονται όλοι στον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο γιατί δεν γίνεται διοικητικό συμβούλιο, καθώς εκκρεμεί ακόμη η αλλαγή στη διοίκηση που έπρεπε να έχει γίνει μέσα στην πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου. Τα θέματα πολλά και η γκρίνια ακόμη μεγαλύτερη από τους εκπροσώπους, καθώς προστίθενται νέα προβλήματα στα παλιά. Το πιο πρόσφατο...η λίστα των δραστικών ουσιών που πρέπει τα φαρμακεία να διαθέτουν σε γενόσημα φάρμακα. Με ποια ρευστότητα; αναρωτιούνται φαρμακοποιοί.

Περιμένουν λύση στα ζητήματα

Ημερομηνία δημοσίευσης: 22 Ιανουαρίου 2019
Ραντεβού γνωριμίας έχει κλείσει σήμερα με όλο το διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού ο νέος πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, κ. Βασίλης Πλαγιαννάκος. Το ραντεβού είναι το μεσημέρι στις 4. Πάντως, η πληροφόρηση είναι ότι οι παρευρισκόμενοι δεν θα περιοριστούν μόνο στην γνωριμία αλλά θα εκφράσουν και τον έντονο προβληματισμό τους για τα διάφορα ζητήματα που τους απασχολούν καιρό και για τα οποία θέλουν λύση.

Μπέρδεμα με τις βελόνες

Ημερομηνία δημοσίευσης: 21 Ιανουαρίου 2019
Άλλαξε το πρόγραμμα, αλλά ακόμη οι περισσότεροι δεν το γνωρίζουν. Και γιατί πράγμα μιλάω; για τις βελόνες που θέλουν οι διαβητικοί. Μέχρι πρότινος το σύστημα αποδεχόταν την αγωγή του ενός μήνα (δηλαδή 60 βελόνες) αλλά στην αγορά οι συσκευασίες είναι με 100 βελόνες. Εξαιτίας αυτού είχε προκληθεί μία απίστευτη κατάσταση, με τους παρόχους να γκρινιάζουν και τους διαβητικούς να μην μπορούν να ακολουθήσουν την αγωγή τους.

Σημερινές πληροφορίες λένε ότι το σύστημα άλλαξε και ο γιατρός μπορεί να γράψει πεντάμηνη συνταγή με 300 βελόνες. Η αποζημίωση από τον ΕΟΠΥΥ είναι 9,18 ευρώ οι 100 βελόνες....

Περνούν μόνο τα άυλα κουπόνια στο σύστημα

Ημερομηνία δημοσίευσης: 18 Ιανουαρίου 2019
O κακός χαμός με τα άυλα κουπόνια στο αναλώσιμο υγειονομικό υλικό. Κάτι ακουγόταν ότι θα δοθεί παράταση, καθώς στην αγορά υπάρχουν ακόμη πολλά συμβατικά κουπόνια, αλλά τελικά δεν... Από 1/1/2019 περνούν μόνο τα άυλα κουπόνια στο σύστημα. Το θέμα είναι ότι μάλλον οι εταιρείες δεν έχουν εφοδιάσει πλήρως τις φαρμακαποθήκες και έτσι ο κάθε φαρμακοποιός επικοινωνεί πια με τις εταιρείες, και τους ζητά απευθείας άυλα κουπόνια για τα παλιά που έχει στο φαρμακείο του!

Δεν πήραν παράταση για τα άυλα κουπόνια...τουλάχιστον πήραν παράταση για τις υποβολές Δεκεμβρίου (eΔΑΠΥ και αποστολή φυσικού αρχείου) έως και την 31/1/2019.

Έρχονται και άλλες μηνύσεις...

Ημερομηνία δημοσίευσης: 17 Ιανουαρίου 2019
Κάτι μου λέει ότι ανεβάζουν στροφές και άλλοι φαρμακευτικοί σύλλογοι ανά την Ελλάδα, να μηνύσουν και άλλες φαρμακοβιομηχανίες, που τα σκευάσματά τους λείπουν από την αγορά επί μακρόν... σε σημείο ακόμη κάποιοι να νομίζουν ότι τα έχουν αποσύρει.

Το θέμα είναι ότι ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λέσβου που έκανε την πρώτη μήνυση κατά εταιρείας αναλαμβάνει όπως φαίνεται -με λίγη καθυστέρηση να τα λέμε και αυτά- πρόεδρος στον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο.

Αλήθεια, οι ιδιωτικές φαρμακαποθήκες τι ετοιμάζουν επί του θέματος.

Ξεκίνησαν οι μηνύσεις

Ημερομηνία δημοσίευσης: 16 Ιανουαρίου 2019
Ξεκίνησαν οι μηνύσεις κατά των φαρμακοβιομηχανιών από φαρμακευτικούς Συλλόγους εξαιτίας των ελλείψεων που υπάρχουν στην αγορά, οι οποίες εκτός από πολλές είναι και μεγάλης διάρκειας, φθάνοντας έως και χρόνο. Το ερώτημα είναι, οι φαρμακοβιομηχανίες θα απαντήσουν μόνο με ανακοινώσεις του τύπου ‘’εφοδιάζουμε κανονικά την αγορά με ακριβείς ποσότητες’’ τις οποίες και δημοσιεύουν ή θα επεκταθούν και σε άλλα... στο ποιοι δηλαδή κάνουν εξαγωγές δίνοντας ονόματα;

Λέω εγώ τώρα, μπας και ανάψουν τα αίματα.
Σελίδες: Προηγούμενη Επόμενη