‘’Κομμένα’’ τα προγράμματα υγείας των υπαλλήλων ασφαλιστικής

Ημερομηνία δημοσίευσης: 9 Οκτωβρίου 2015
"Σας ενημερώνουμε ότι κόβονται όλα τα προγράμματα υγείας, είτε είναι ατομικά είτε είναι οικογενειακά, προκειμένου να περιορίσουμε τα έξοδα και εάν βεβαίως θέλετε να έχετε δουλειά και αύριο", άκουσαν εμβρόντητοι οι υπάλληλοι γνωστής ασφαλιστικής εταιρείας που εδρεύει σε κεντρικό δρόμο των Αθηνών που βλέπει προς Νότο.

Και για να μην προτρέξετε, η εν λόγω κυρία δεν είναι Ελληνίδα, αλλά Ευρωπαία πολυεθνική και μάλιστα πολύ γνωστή, όχι μόνο στον κύκλο της αλλά στο Πανελλήνιο.

Τώρα βέβαια, για να λέμε και του στραβού το δίκιο, όταν άκουσα ετήσιο πρόγραμμα υγείας αξίας 7.000 ευρώ και μάλιστα για μεσαίο στέλεχος -όχι δηλαδή υψηλόβαθμο- κάπως μου ήρθε. Για να λέμε τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη!

Θα γυρίσει μπούμερανγκ η τιμολογιακή πολιτική κλινικής;

Ημερομηνία δημοσίευσης: 8 Οκτωβρίου 2015
Τα χτυπήματα κάτω από την ζώνη τις περισσότερες φορές γίνονται μπούμερανγκ.

Και γιατί το λέω αυτό; Δεν μπορείς να ανταγωνιστείς κάποιον για πολύ καιρό με αθέμιτα μέσα, γιατί όλοι έχουμε τα όρια και τις αντοχές μας (κοινώς… και στις επιχειρήσεις κάποτε εξαντλείται το λίπος των αποθεματικών). 'Εμαθα λοιπόν ότι γυναικολογική κλινική σχετικά πρόσφατα ιδρυθείσα, προκειμένου να προσελκύσει κόσμο, έριξε τις τιμές της σχεδόν 80%.

'Ετσι, για έναν τοκετό που σε μια ιδιωτική κλινική κοστίζει μεσοσταθμικά 4.000 ευρώ, η εν λόγω μονάδα έριξε τον τιμοκατάλογο στα 800 ευρώ!

Τιμολογιακή πολιτική που αναμφίβολα έπληξε τον ανταγωνισμό, όμως τώρα τα προβλήματα ρευστότητας που αντιμετωπίζει η κλινική είναι πολύ μεγάλα και άρα δύσκολα να τα διαχειριστεί.

"Νέο κανόνι" κοντοζυγώνει στις ιδιωτικές κλινικές...

Ημερομηνία δημοσίευσης: 7 Οκτωβρίου 2015
Kαι νέες αναταράξεις έρχονται στον κλάδο των ιδιωτικών κλινικών, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, ετοιμάζεται ακόμη ένα ηχηρό λουκέτο μονάδας που λειτουργεί στη Δυτική Αττική.

Κάποιοι λένε ότι ήταν θέμα χρόνου να συμβεί αυτό, καθώς η εν λόγω μονάδα άνοιγε και έκλεινε κάθε τόσο, λόγω των σοβαρών προβλημάτων ρευστότητας που την επιβαρύνουν. Όλα δείχνουν ότι ετοιμάζεται να πέσει οριστικά "αυλαία" και ήδη οι 35 εργαζόμενοι της μονάδας προχώρησαν σε επίσχεση εργασίας.

Το θέμα είναι ότι, αν κλείσει και αυτή η μονάδα, ο αριθμός των λουκέτων στις ιδιωτικές κλινικές για την περίοδο 2010-2015 θα έχει φτάσει τα 36! Ανακοινώσεις έπονται...

Γιατί τρέχει η 'Ενωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου;

Ημερομηνία δημοσίευσης: 7 Οκτωβρίου 2015
Τρέχει και δεν φτάνει η 'Ενωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου (ΕΜΧ), καθώς μετά τη φαρμακευτική κάψουλα μαστίχας (για τη δυσπεψία) και το στοματικό διάλυμα ετοιμάζει τρία ακόμα σκευάσματα (παραφάρμακα) και συγκεκριμένα κρέμα επούλωσης πληγών, ένα συμπλήρωμα διατροφής και ένα ισοτονικό-ενεργειακό ποτό. Σκευάσματα που θα διανέμονται εντός και εκτός των ελληνικών συνόρων.

Παράγοντας του Συνεταιρισμού τόνισε στο iatronet ότι κοντοζυγώνει το λανσάρισμά τους -μέσα στο 2016- και σίγουρα θα γίνει μία πρώτη αναφορά σε αυτά την επόμενη εβδομάδα στη Μαδρίτη. Εκεί πρόκειται να βρεθούν στο πλαίσιο ενός Διεθνούς Συνεδρίου, άνθρωποι του Συνεταιρισμού μαζί με την IASIS Pharmaceuticals που διανέμει τα προϊόντα της ΕΜΧ, προκειμένου να ενημερώσουν ευρέως τους επισκέπτες της διοργάνωσης για τις θεραπευτικές ιδιότητες του προϊόντος της μαστίχας.

Eντολή σε μεσιτικά γραφεία από πολυεθνικές

Ημερομηνία δημοσίευσης: 6 Οκτωβρίου 2015
Πολυεθνικές από Τσεχία, Ουγγαρία αλλά και Γερμανία, που δραστηριοποιούνται στον χώρο της Υγείας, έχουν δώσει εντολή σε μεσιτικά γραφεία που εδρεύουν στην Ελλάδα να τους βρουν είτε κλινικές είτε διαγνωστικά κέντρα που είναι προς πώληση.

Όπως μαθαίνουμε, οι εντολές που έχουν λάβει οι μεσίτες από τις "έξωθεν δυνάμεις" είναι να κοιτάξουν σε πρώτη προτεραιότητα επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στα μεγάλα εμπορικά κέντρα και συγκεκριμένα στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, στην Πάτρα, στη Λάρισα, καθώς και στα νησιά Κρήτη και Ρόδο (που δέχονται πολλούς τουρίστες).

Όσον αφορά δε την εντολή που έχουν οι μεσίτες για την οικονομική πρόταση που μπορούν να κάνουν στους επιχειρηματίες που ελέγχουν τις "προβληματικές εταιρείες" είναι "θα σας πληρώσουμε τις υποχρεώσεις σας προς προμηθευτές και τράπεζες και θα αναλάβετε διευθυντική θέση στο νέο εταιρικό σχήμα".

Άφαντα τα φιλμ για τις ακτινολογικές εργασίες

Ημερομηνία δημοσίευσης: 5 Οκτωβρίου 2015
Με το σταγονόμετρο δίνονται πια στην αγορά τα φιλμ για τις ακτινολογικές εργασίες.

Παράγοντες από το χώρο των διαγνωστικών μας είπαν ότι η αμερικανική πολυεθνική που προμηθεύει την αγορά τα δίνει μόνο εφόσον προπληρωθεί την παραγγελία.

Πράγμα αδύνατο λόγω έλλειψης ρευστού, που προκαλείται εξαιτίας της πολύμηνης καθυστέρησης πληρωμών από τον ΕΟΠΥΥ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ένα διαγνωστικό κέντρο και μάλιστα μεσαίας δυναμικής πραγματοποιεί μηνιαίως περί τις 500 ακτινογραφίες (παντός είδους).

Το κόστος για τα φιλμ που απαιτούνται για την προαναφερόμενη ποσότητα ακτινολογικών εργασιών ανέρχεται αισίως στα 1.000 ευρώ.

Στην αγορά δεν είναι μυστικό ότι τα περισσότερα διαγνωστικά βρίσκουν δύσκολο να καταβάλουν ακόμα και αυτού του ύψους τη δαπάνη.

Στενό μαρκάρισμα από γερμανική πολυεθνική για τις οφειλές

Ημερομηνία δημοσίευσης: 5 Οκτωβρίου 2015
"'Η με πληρώνεις μετρητοίς ή παίρνω μετοχές ή προχωρώ σε κατάσχεση μηχανημάτων".

Κάπως έτσι κύλησε η συζήτηση (;) μεταξύ της διοίκησης γνωστού ιατρικού ομίλου και της διάσημης πάσης Ελλάδος γερμανικής πολυεθνικής, που εδώ και καιρό κάνει σκληρό μαρκάρισμα στο ελληνικό team του πρώτου διεκδικώντας τα χρήματά της από τα μηχανήματα που του έχει πουλήσει (και τα οποία βεβαίως συντηρεί έναντι υψηλής... θα έλεγα δυσθεώρητης τιμής).

Οι πληροφορίες, λοιπόν είναι ότι τελικά έδωσαν τα χέρια οι δύο φίλοι από παλιά και βρέθηκε η χρυσή τομή, που όμως δεν έχει να κάνει με ρευστό, αλλά με μετοχές.

Και πού να βρεθεί ρευστό τέτοιες εποχές, σκέφτομαι εγώ, ιδίως όταν τα χρωστούμενα του ομίλου ακούγεται - κοινώς τιτιβίζεται - ότι είναι πολύ πάνω από 10 εκατομμυριάκια "ευρουλάκια". 'Aραγε σε πόσες μετοχές αντιστοιχούν αυτά τα λεφτά;

Τώρα! δεν ξέρω να σας πω τι σημαίνει αυτή η πολυεθνική διείσδυση στα τεκταινόμενα του ιατρικού ομίλου, κυρίως όσον αφορά το μανατζάρισμά του, αλλά και το αλισβερίσι του με τις τράπεζες. Το ψάχνουμε πάντως και επανερχόμαστε δριμύτεροι!

Από τα μέσα Οκτωβρίου πληρώνονται οι εφημερίες των νοσοκομειακών γιατρών

Ημερομηνία δημοσίευσης: 2 Οκτωβρίου 2015
Θετικά νέα για την εξόφληση των εφημεριών του τρίτου τριμήνου, έχει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ).

Έπειτα από επικοινωνία που είχε ο Δημήτρης Βαρνάβας (φωτό) με τη Διεύθυνση Οικονομικών του υπουργείου Υγείας, ενημερώθηκε ότι τα κονδύλια έχουν ήδη κατατεθεί στους λογαριασμούς των νοσοκομείων.

Συνεπώς, μπορεί να γίνει άμεσα εκκαθάριση ενταλμάτων, ώστε οι εφημερίες να πιστωθούν στους λογαριασμούς των γιατρών στις 13 Οκτωβρίου ή το αργότερο στις 27 του ίδιου μήνα.
Σελίδες: Προηγούμενη Επόμενη