Πότε θα γίνει η....πρόσκληση;

Ημερομηνία δημοσίευσης: 29 Μαρτίου 2018
Το πότε ο ΕΟΦ θα καλέσει την επόμενη εταιρεία της οποίας σκευάσματά της λείπουν από την αγορά είναι δικό του θέμα. Ωστόσο, ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες λένε ότι κοντοζυγώνει ο χρόνος να γίνει η δεύτερη κρούση...σε (άλλη) πολυεθνική. Όπως μάθαμε, τα φάρμακα της τελευταίας, που είναι πολλά και διάφορα..αλλά είναι πολύ δυνατή στα καρδιολογικά και στα αντιαιμοπεταλιακά, απουσιάζουν σταθερά από την αγορά έως και 1 χρόνο.

Άρα, το ερώτημα είναι πότε θα γίνει το κάλεσμα ; Επίσης, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος θα πάει σε αυτή τη συνάντηση; Στην πρώτη συνάντηση που έγινε απουσίαζε…προκαλώντας όπως ακούσαμε την αντίδραση κάποιων μελών...

Ερχονται προϊοντικές εξελίξεις

Ημερομηνία δημοσίευσης: 28 Μαρτίου 2018
Προϊοντικές εξελίξεις φημολογείται ότι θα έχουμε το προσεχές διάστημα...Οι φήμες δεν αναφέρονται σε κάποιο καινούργιο σκεύασμα αλλά σε φάρμακα...τα οποία "θα τα μιλούν άλλοι" από τους νυν ιατρικούς επισκέπτες που τα προωθούν στον ιατρικό κόσμο.

Και εγώ αναρωτιέμαι: οι νυν τι θα κάνουν; εκτός αν μιλάμε για "διπλή προώθηση", που ως τακτική για καλύτερη διείσδυση στην αγορά κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος!

Επιθυμούν τις δεσμεύσεις και γραπτώς

Ημερομηνία δημοσίευσης: 27 Μαρτίου 2018
Tελικά, δόθηκε προφορική δέσμευση από τον δικηγόρο της εταιρείας που ελέγχει την κλινική Ερρίκος Ντυνάν προς τον δικηγόρο του σωματείου των εργαζομένων της μονάδας, ότι από τα τέλη Απριλίου ξεκινά η καταβολή των οφειλόμενων. Ο στόχος είναι να έχουν πληρωθεί και οι 700 που διεκδικούν οικονομικά ποσά, μέχρι τα τέλη Αυγούστου.

Σήμερα το μεσημέρι, όπως μάθαμε, συνεδριάζει το Σωματείο, καθώς θέλει τις προφορικές δεσμεύσεις και γραπτώς για ευνόητους λόγους.

'Ερχονται αλλαγές σε φαρμακαποθήκες

Ημερομηνία δημοσίευσης: 26 Μαρτίου 2018
Ακούω μεγάλες αλλαγές στον κλάδο των φαρμακαποθηκών... Τα περιθώρια έχουν στενέψει πολύ και η ρευστότητα είναι μικρή... Φημολογείται λοιπόν ότι φαρμακαποθήκη με παράδοση στον χώρο προσέγγισε ανταγωνίστρια δύναμη και την ρώτησε αν ενδιαφέρεται να την αγοράσει.

Το όνομα της εταιρείας που θέλει να πουληθεί είναι μεν δυνατό αλλά με σημαντικά προβλήματα, καθώς το άνοιγμά της στην αγορά είναι μερικά …μύρια (πάνω από 10 εκατ. ευρώ). Άρα σε αυτή την περίπτωση, όποιος αγοράσει θα αποκτήσει υπέρ του δέοντος βάρη...

Εκτός βεβαίως, αν αυτή που είναι να αποφασίσει να αγοράσει...το φυσάει! και δεν την ενδιαφέρει η απόσβεση να είναι άμεση!

Σήμερα η συνάντηση ΕΟΦ - πολυεθνικής

Ημερομηνία δημοσίευσης: 23 Μαρτίου 2018
Η...κλήση έγινε από τον ΕΟΦ στην πολυεθνική! -που είχαμε αναφέρει σε πρόσφατο ρεπορτάζ μας- και σήμερα το μεσημέρι είναι η συνάντηση. Όπως μάθαμε, στη συνάντηση αυτή θα είναι εκτός από τα στελέχη της εταιρείας και παράγοντες από την πλευρά των φαρμακοποιών αλλά και τις φαρμακαποθήκες.

Tο θέμα συζήτησης γνωστό...οι ελλείψεις που εμφανίζουν δύο σκευάσματα της εταιρείας το τελευταίο τρίμηνο... που είναι άφαντα από την αγορά. Ελλείψεις που έχουν φθάσει πια όπως λένε κάποιοι τον κόμπο στο χτένι...ενώ μιλάμε για φάρμακα τα οποία είναι πρώτης γραμμής για την καταπολέμηση της χοληστερίνης.

Λείπει η υπουργική απόφαση για να μπει και η..."βούλα"

Ημερομηνία δημοσίευσης: 22 Μαρτίου 2018
Επιβεβαιώθηκαν τελικά οι φήμες των τελευταίων ημερών ότι ο ΕΟΠΥΥ για να "χρυσώσει" το χάπι των  μηνιαίων περικοπών του clawback σε ιδιωτικές κλινικές θα μείωνε το ποσοστό περίπου κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες. Στο πλαίσιο αυτό, τα σημειώματα που έλαβαν οι κλινικάρχες για το ClawBack Α' εξαμήνου 2017 είναι 35,73% για την νοσηλεία, 15,36% για την αιμοκάθαρση και 48,38% για τους Υπερήχους. 

Ως εδώ μια χαρά. Όμως, αν προστεθεί  το 5% του rebate επί του τιμολογίου και μεσοσταθμικά ένα 35%  από τις περικοπές που γίνονται από τους ιατρικούς ελέγχους, τότε οι υποχρεωτικές περικοπές ανέρχονται σε  75% για την νοσηλεία, 30% για την αιμοκάθαρση και 55% για τους Υπερήχους.

Για τα ποσά αυτά έχει συμφωνηθεί  με τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ να κρατηθούν  6 ισόποσες μηνιαίες δόσεις, 16,66% για κάθε επόμενη πληρωμή. Λείπει η υπουργική απόφαση για να μπει και η..."βούλα" στη δέσμευση. 

 

'Ερχονται εκλογές στον ΠΣΦ

Ημερομηνία δημοσίευσης: 21 Μαρτίου 2018
Σε προεκλογική περίοδο έχει μπει για τα καλά και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών.

Οι εκλογικοί κατάλογοι θα κλείσουν στις 11 Μαΐου 2018, σύμφωνα με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης Αντιπροσώπων
Στους καταλόγους θα συμπεριληφθούν όσα μέλη είναι ταμειακά τακτοποιημένα τουλάχιστον μέχρι και το οικονομικό έτος 2017 ή έχουν μπει σε καθεστώς ρύθμισης χρεών για το έτος 2017 ή/ και για το έτος 2018 ή έχουν εξοφλήσει το τρέχον έτος.

Εάν η ρύθμιση χρεών είναι ημιτελής, δεν μπορεί να συμμετέχει στην εκλογική διαδικασία. Όποιο μέλος δεν έχει μπει στη ρύθμιση χρεών του Π.Σ.Φ. μέχρι τώρα και χρωστάει παλιές συνδρομές, θα πληρώσει ένα παλιό έτος και την τρέχουσα συνδρομή. Μετά τη σύνταξη των εκλογικών καταλόγων, θα πρέπει να σταλούν στο Κ.Δ.Σ. για ενημέρωση.

Αλλαγές στη διακίνηση διαγνωστικών δειγμάτων

Ημερομηνία δημοσίευσης: 20 Μαρτίου 2018
Αλλαγές έχουμε ως προς τη διακίνηση διαγνωστικών δειγμάτων. Καταργήθηκε, λέει, η παράγραφος 6 του άρθρου 19 του Ν.3534/2007 που προέβλεπε την έκδοση αδειών κυκλοφορίας οχημάτων με σκοπό τη μεταφορά αίματος, πλάσματος και βιολογικού υλικού. Σύμφωνα με έγγραφο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, μεταφορές αίματος, πλάσματος ή βιολογικού υλικού μπορούν να διενεργούνται από επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στις μεταφορές για λογαριασμό τρίτων (μεταφορικές επιχειρήσεις ή επιχειρήσεις ταχυμεταφορών).
Σελίδες: Προηγούμενη Επόμενη