Πρόταση για τις κατασκηνώσεις ατόμων με αναπηρία

Ημερομηνία δημοσίευσης: 18 Απριλίου 2019
Η παραχώρηση των μη ενεργών στρατιωτικών εγκαταστάσεων και η αξιοποίησή τους εν είδει χώρων κατασκηνώσεων για άτομα με αναπηρία στο πλαίσιο του κρατικού κατασκηνωτικού, ήταν μία από τις προτάσεις που έκανε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Ατόμων με αναπηρία στον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ Παναγιώτη Ρήγα.

Όπως μάθαμε, η πρόταση δεν απορρίφθηκε- το αντίθετο. Ο κ. Ρήγας ανέφερε πως απαιτείται συνέργεια της ΠΟΣΓΚΑμεΑ με τους Δήμους, άντληση αξιόπιστης πληροφόρησης για τον προσδιορισμό συγκεκριμένων μη ενεργών στρατιωτικών εγκαταστάσεων που μπορούν να αξιοποιηθούν προς τον σκοπό αυτό και υπόδειξη εκ μέρους των φορέων – μελών της ΠΟΣΓΚΑμεΑ των εγκαταστάσεων εκείνων που κατά την κρίση τους πληρούν τις σχετικές προϋποθέσεις εντός της διοικητικής ενότητας στην οποία εδρεύουν, έτσι ώστε το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, στη βάση συγκεκριμένων προτάσεων, να δύναται να έλθει σε μετέπειτα συνεννόηση με τους οικείους Δήμους.

Μπορεί να θέλει χρόνο όλο αυτό, αλλά αξίζει όμως!

Κάλεσμα για συμμετοχή στη σημερινή κινητοποίηση

Ημερομηνία δημοσίευσης: 17 Απριλίου 2019
Κάλεσμα να συμμετάσχουν ενεργά στην σημερινή κινητοποίηση και στη συγκέντρωση που θα γίνει στο Καλλιμάρμαρο με πορεία και κατάθεση ψηφίσματος στο Μαξίμου και καθιστική διαμαρτυρία έξω από την Βουλή έχει απευθύνει σε όλα τα μέλη του ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών. Οι απαιτήσεις του είναι η ένταξη των τμημάτων φυσικής αγωγής και αθλητισμού στις σχολές επιστημών υγείας και η εξίσωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων κολλεγίων με των ΑΕΙ. Για σήμερα τα εργαστήρια φυσικοθεραπείας θα παραμείνουν κλειστά.

Μια παλιά διαμάχη και πάλι στο προσκήνιο...

Ημερομηνία δημοσίευσης: 16 Απριλίου 2019
Μετά από 20 χρόνια, περίπου, ξανανοίγει δικαστικά μια υπόθεση από τα παλιά που είχε ανακύψει ανάμεσα σε φαρμακαποθήκες και φαρμακοβιομηχανία.

Οι πρώτες είχαν μεταξύ άλλων κατηγορήσει τη δεύτερη για παραβίαση διατάξεων περί ελεύθερου ανταγωνισμού... Στο συγκεκριμένο θέμα είχε εμπλοκή και η Επιτροπή Ανταγωνισμού, η οποία είχε αναγνωρίσει ότι πράγματι υπάρχει παραβίαση για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και μάλιστα είχε επιβάλει και ένα ποσό καθόλου ευκαταφρόνητο στην φαρμακοβιομηχανία αναγνωρίζοντας ότι οι φαρμακαποθήκες... έχουν διαφυγόντα κέρδη.

Ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι η απόφαση της Επιτροπής καθαρογραφόταν επί περίπου 3 χρόνια!

Το θέμα είναι σε εξέλιξη.... και η δικάσιμος έχει οριστεί άμεσα. Αυτά και πολλά είπαμε....τα νεότερα έρχονται.......

Ηθική και τεχνητή νοημοσύνη

Ημερομηνία δημοσίευσης: 15 Απριλίου 2019
Είναι ερώτημα από πολλούς παρόχους αλλά ακόμη αναπάντητο. Η αξιοποίηση της τεχνητής νοημοσύνης σε πολλούς τομείς της βιομηχανίας αλλά και στην Ιατρική έχει προβληματίσει το Υπουργείο Υγείας; καθώς πολλά ιατρικά μηχανήματα ενσωματώνουν, ήδη, δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης.

Στο πλαίσιο αυτό, αναρωτιούνται οι πάροχοι μήπως απαιτείται κάποια μακροπρόθεσμη στρατηγική στο Υπουργείο αναφορικά με τα δεοντολογικά θέματα που δημιουργούνται από την τεχνητή νοημοσύνη. Μήπως πρέπει να δημιουργηθεί ένας φορέας (όχι κομματική επιτροπή) που θα διασφαλίζει την ασφάλεια, την δεοντολογία και την καινοτόμο χρήση της ΤΝ – και η οποία θα συμβουλεύει την Κυβέρνηση σχετικά με τη ρύθμιση της ΤΝ.

Μάλλον έφθασε ο καιρός να αναπτυχθεί συνεργασία με διεθνείς εταίρους για να διασφαλιστεί η χρήση ηθικής στην τεχνητή νοημοσύνη.

Aναγνωρίζεται και για τους δυο γονείς παιδιών με αναπηρία το δικαίωμα της ειδικής άδειας

Ημερομηνία δημοσίευσης: 12 Απριλίου 2019
Να και κάτι καλό! Εκδόθηκε από το Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης η διευκρινιστική εγκύκλιος, με αριθμ. πρ. ΔΙΔΑΔ/Φ.69/100/10431/3-4-2019 και θέμα: «Διευκρινίσεις σχετικά με τη χορήγηση αδειών και την εφαρμογή μειωμένου ωραρίου», όπου αναγνωρίζεται εφεξής και για τους δυο γονείς παιδιών με αναπηρία το δικαίωμα της ειδικής άδειας των 22 ημερών ανά έτος και το μειωμένο ωράριο κατά μία ώρα την ημέρα.

Τον Μάιο αναμένεται η απόφαση

Ημερομηνία δημοσίευσης: 11 Απριλίου 2019
Έως ότου γίνει η μετάβαση του αντικειμένου των επιστημονικών εκδηλώσεων στο ΚΕΣΥ (ν. 4600/2019) οι φαρμακοβιομηχανίες έχουν ενημερωθεί ότι θα συνεχίσουν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τα αιτήματά τους στον ΕΟΦ μέχρι νεωτέρας.

Αυτό δεν σημαίνει ότι η μετάβαση θα αργήσει, το αντίθετο, από ό,τι μαθαίνουμε και μάλιστα το ΚΕΣΥ έχει ήδη ζητήσει από όλους τους Συλλόγους Ασθενών να ορίσουν έναν εκπρόσωπό τους στην Επιτροπή που θα συστήσει...

Λογικά, η σχετική υπουργική απόφαση θα πρέπει να αναμένεται εντός του Μαΐου.

Θέλουμε τα χρωστούμενα!

Ημερομηνία δημοσίευσης: 10 Απριλίου 2019
Σύμφωνα με το νόμο 4472/2017 ο ΕΟΠΥΥ έχει υποχρέωση παροχής Bonus για τα φαρμακεία που έχουν επιτύχει τον στόχο τους ως προς τα ποσοστά διείσδυσης των γενοσήμων.

Τι σημαίνει αυτό; ότι ο Οργανισμός οφείλει στους φαρμακοποιούς για τα έτη 2017, 2018 και το α΄ τρίμηνο του 2019, ποσό που ανέρχεται σε περίπου 7.700.000 ευρώ.

Από το ποσό αυτό έχουν αποδοθεί μόνο 1.680.000 ευρώ.

Οι φαρμακοποιοί λοιπόν ζητούν την απόδοση αυτού του ποσού στους δικαιούχους φαρμακοποιούς, διότι θεωρούν παράλογο ενώ εισπράττει ο ΕΟΠΥΥ το rebate και το 0,8%, να μην αποδίδει το bonus στα φαρμακεία που έχουν επιτύχει τους στόχους διείσδυσης γενοσήμων.

Τα σωστά να λέγονται!

Ενέργειες που προκαλούν αίσθηση και πιάνουν τόπο!

Ημερομηνία δημοσίευσης: 9 Απριλίου 2019
Η θετική συνεργασία που έχει ξεκινήσει η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία με την Avène συνεχίζεται και στηρίζει όλο και περισσότερες γυναίκες που πάσχουν από καρκίνο.

Με το σύνθημα «Είμαι δυνατή–Δείχνω καλά–Είμαι καλά», απευθύνεται σε όλες τις γυναίκες με καρκίνο και τις προτρέπει να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής τους και να ενισχύσουν την αυτοπεποίθησή τους φροντίζοντας την εμφάνισή τους.

Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο παρέχονται υπηρεσίες φροντίδας του δέρματoς που ταλαιπωρείται από τις θεραπείες – και, κυρίως, υπηρεσίες ιατρικού μακιγιάζ Couvrance, με την εγγύηση των Δερματολογικών Εργαστηρίων Avène. Η επόμενη συνάντηση με τους ειδικούς της Avène έχει ορισθεί την Πέμπτη 11 Απριλίου 2019 στα κεντρικά γραφεία της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας.
Σελίδες: Προηγούμενη Επόμενη