Σιωπή από Κουρουμπλή για τον διορισμό του ανιψιού στο “Ελπίς”

Ημερομηνία δημοσίευσης: 3 Ιουλίου 2015
Είπαμε να μην το γράψουμε, πριν υπάρξει επίσημη τοποθέτηση του υπουργού.

Πέρασαν, όμως, 24 ώρες και κάτι τέτοιο δεν προέκυψε...

Αναφερόμαστε στην υπόθεση με τον διορισμό του ανιψιού του Παναγιώτη Κουρουμπλή ως επικουρικού οδοντίατρου στο νοσοκομείο “Ελπίς”.

Δεν μπορούμε να εκφέρουμε άποψη για τον οδοντίατρο Λευτέρη Κουρουμπλή.

Μπορούμε, όμως, να πούμε με βεβαιότητα ότι οι μεγαλύτερες ανάγκες του “Ελπίς” δεν αφορούν οδοντιάτρους.

Εάν κάνουμε λάθος, διορθώστε μας...

"Ανάσα" στις συναλλαγές οι αναμενόμενοι συμψηφισμοί...

Ημερομηνία δημοσίευσης: 2 Ιουλίου 2015
Με "κομμένη την ανάσα", υπό το καθεστώς του ελέγχου κεφαλαίων, επιχειρήσεις που προμηθεύουν το σύστημα υγείας προσβλέπουν σε συμψηφισμούς, για να μπορέσουν να εξυπηρετήσουν τις νέες παραγγελίες τους.

Αν και ο υπουργός Υγείας Π. Κουρουμπλής έχει υποσχεθεί τους συμψηφισμούς εδώ και καιρό, η σχετική τροπολογία δεν έχει περάσει από τη Βουλή, με αποτέλεσμα οι επιχειρήσεις να "έχουν λαμβάνειν" από ΕΟΠΥΥ και νοσοκομεία, τη στιγμή που έχουν ήδη χρεωθεί με clawback, rebate και ΦΠΑ.

Και μέσα στη δίνη της κρίσης, για να εξασφαλίσουν νέες προμήθειες συζητούν για την αναγκαιότητα των συμψηφισμών ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα στα πιστωτικά όρια της κάθε εταιρίας...

Τώρα βέβαια, η διαδικασία έγκρισης για τις νέες παραγγελίες θα πρέπει πριν από όλα να περάσει από την Επιτροπή Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους...

Αίτημα εξαίρεσης των φαρμάκων από το capital control

Ημερομηνία δημοσίευσης: 1 Ιουλίου 2015
Εξαίρεση ολόκληρης της αλυσίδας φαρμάκου από τον έλεγχο κεφαλαίων ζητούν οι φαρμακοβιομηχανίες από τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη και τον πρόεδρο της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα.

Στη σχετική επιστολή του ο πρόεδρος του ΣΦΕΕ Πασχ. Αποστολίδης επισημαίνει τις δύσκολες στιγμές που ζει η χώρα και τονίζει πως είναι επιτακτική ανάγκη η εξαίρεση, ιδίως για την εισαγωγή έτοιμων φαρμάκων και πρώτων υλών από το εξωτερικό, για να μην υπάρξουν προβλήματα πρόσβασης των ασθενών στις θεραπείες τους.

Και καταλήγει λέγοντας πως η απρόσκοπτη συνέχιση των διαδικασιών διαχείρισης της διάθεσης φαρμάκων είναι άμεσης και κατεπείγουσας προτεραιότητας.

Λείπουν ήδη φάρμακα από την αγορά και για αυτό κανείς δεν θα ήθελε να δει το απευκταίο…

"Έμφραγμα" στη μισθοδοσία των ιδιωτικών δομών

Ημερομηνία δημοσίευσης: 30 Ιουνίου 2015
Τον κίνδυνο να μην πληρωθούν αύριο, αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στο Ωνάσειο, το νοσοκομείο Παπαγεωργίου, το ΚΕΘΕΑ, το ΚΕΕΛΠΝΟ, τον ΟΚΑΝΑ, oι ψυχιατρικές δομές αποασυλοποίησης, ως νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου που υπάγονται στο υπουργείο Υγείας.

Τα εντάλματα του υπουργείου "κόλλησαν" στον επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ύστερα από "αμφισβητήσεις" της υπηρεσίας εντελλομένων, για το γεγονός ότι δεν έχει ποτέ διενεργηθεί έλεγχος στους οργανισμούς αυτούς...

Και η υπηρεσία αυτή θυμήθηκε τους ελέγχους στη δεδομένη χρονική στιγμή του capital control...

Για τη μισθοδοσία των παραπάνω φορέων που φθάνει τα 13 εκ. ευρώ, οι υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας έκαναν αγώνα δρόμου για να πετύχουν την πληρωμή, με τον επίτροπο να δέχεται ότι ο έλεγχος βρίσκεται σε εξέλιξη από ΣΕΥΥΠ, άρα και να εγκρίνει τελικά τις πληρωμές.

Επάρκεια φαρμάκων και έλεγχοι, επί τάπητος

Ημερομηνία δημοσίευσης: 29 Ιουνίου 2015
Μέτρα για την κάλυψη των αναγκών σε φάρμακα συζητιούνται από το πρωί στα υπουργικά γραφεία, τα γραφεία φορέων, συλλόγων κλπ.

Ο στόχος είναι να υπάρξει επάρκεια στην αγορά, για να μη θρηνήσουμε θύματα.

Και οι προτάσεις κινούνται από την αναστολή των συνταγών πέραν του μηνός, μέχρι τους "κόφτες" σε ποσότητες φαρμάκων, τους ελέγχους για δυνατότητα υποκατάστασης ενός φαρμάκου από άλλο διαθέσιμο, και το κυριότερο, έλεγχοι του ΕΟΦ για τη διασφάλιση των τρίμηνων αποθεμάτων.

Μένει να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για να δούμε πώς θα εφαρμοστεί ο έλεγχος της αγοράς και ταυτόχρονα να αποτυπωθούν όλα τα ζητήματα της επάρκειας...

Απόδοση τιμής στον καθ. Ι. Παλλήκαρη από την Ινδία

Ημερομηνία δημοσίευσης: 26 Ιουνίου 2015
Εκδήλωση προς τιμήν του καθηγητή Οφθαλμολογίας Ιωάννη Παλλήκαρη πραγματοποιήθηκε στο Οφθαλμολογικό Νοσοκομείο Asian Eye Hospital, που βρίσκεται στην πόλη Pune της Ινδίας, την περασμένη Κυριακή 21 Ιουνίου, παρουσία της τ. προέδρου της Δημοκρατίας της Ινδίας Pratibha Patil.

Το τμήμα Laser του νοσοκομείου, στο οποίο δόθηκε το όνομα «κέντρο LASIK & SMILE – Ιωάννης Παλλήκαρης», ανήκει στην οικογένεια Kankariya. Τη διεύθυνση του οφθαλμολογικού νοσοκομείου έχει ο δρ. Vardhaman Kankariya, που μαθήτευσε δίπλα στον καθηγητή κ. Ι. Παλλήκαρη, στο ΒΕΜΜΟ, στο Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Μετά την εξειδίκευσή του στην Κρήτη, ο δρ. Vardhaman Kankariya, έχει θέσει διεθνές ρεκόρ 171 επεμβάσεων lasik, σε λιγότερο από 12 ώρες.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο καθηγητής κ. Ι. Παλλήκαρης με τη σύζυγό του κ. Βαρβάρα Τερζάκη-Παλλήκαρη και πλήθος εκλεκτών προσκεκλημένων από την Ινδία και τη διεθνή επιστημονική κοινότητα.

Σύρε - έλα της τροπολογίας για τα ληξιπρόθεσμα

Ημερομηνία δημοσίευσης: 25 Ιουνίου 2015
"Κόκκαλα" φαίνεται πως έχει αυτή η τροπολογία για την καταβολή των ληξιπρόθεσμων οφειλών με την οποία θα νομιμοποιηθούν και οι εξωσυμβατικές προμήθειες των νοσοκομείων.

Και ενώ η τροπολογία είχε κατατεθεί στη Βουλή και εξαιρέθηκε ως άσχετη προς τα συζητούμενα νομοσχέδια, τώρα φαίνεται πως υπάρχουν "εμπλοκές συναρμοδιοτήτων" μεταξύ των διαφόρων υπουργείων, που καθυστερούν την εκ νέου κατάθεσή της στη Βουλή.

Το θέμα είναι ότι η πρόβλεψη είναι για περίπου 200 εκ. ευρώ διαθέσιμα, που το υπουργείο Υγείας εκτιμά ότι θα δώσουν μια "ανάσα" στην αγορά, τη στιγμή όμως που οι οφειλές προς τους προμηθευτές υπολογίζεται ότι ξεπερνά το 1 δισ. ευρώ, και υπάρχει και άλλο 1 δισ. ευρώ που πλησιάζουν οι οφειλές προς τη φαρμακοβιομηχανία...

H κατάργηση του διαγωνισμού για τους διοικητές νοσοκομείων...

Ημερομηνία δημοσίευσης: 24 Ιουνίου 2015
Πολλούς μήνες το λέγαμε, και τελικά χρειάστηκε μια μόνο στιγμή για να έρθει.

Ο λόγος για την παύση των διοικητών των νοσοκομείων, που η Κυβέρνηση ήθελε να έρθει "μαλακά", για να μην χρειαστούν αποζημιώσεις, αφού "το ταμείον είναι μείον"...

Για αυτό και καθυστερούσε η όποια απόφαση, για αυτό και οι πιέσεις στους διοικητές ήταν "περιφερειακές"...

Τελικά όμως, οι αλλαγές, δεν φαίνεται να καταφέρνουν να γίνουν "μαλακά", αφού χρειάστηκε η κατάθεση τροπολογίας - δηλαδή νέα νομοθετική ρύθμιση-, ούτε είναι ακόμη γνωστό αν αυτό το "αζημίως για το Δημόσιο" θα επιτευχθεί, τουλάχιστον για όσους έχουν ήδη παραιτηθεί και απλώς περιμένουν την αντικατάστασή τους.

Μένει να φανεί, εάν οι διοικητές διεκδικήσουν δικαστικά τις αποζημιώσεις τους, αφού αναδρομικά, τέτοιες διατάξεις δεν εφαρμόζονται...

Εκείνο όμως που εντυπωσιάζει, είναι ότι καταργείται η πρόβλεψη διαγωνισμού επιλογής, ως μη πρόσφορη.
Και αντ΄ αυτής, θα γίνουν άμεσες τοποθετήσεις, (από τι στελέχη άραγε;) παραπέμποντας την αντικειμενική επιλογή μετά από διετία...

Και εμείς, που νομίζαμε ότι η χώρα βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού...
Σελίδες: Προηγούμενη Επόμενη