Κινητικότητα στα κτηνιατρικά φάρμακα

Ημερομηνία δημοσίευσης: 20 Μαρτίου 2018
Mεγάλη κινητικότητα εμφανίζουν τα κτηνιατρικά φάρμακα στην Ευρώπη το τελευταίο διάστημα. Την προηγούμενη εβδομάδα, η Επιτροπή για τα φάρμακα για κτηνιατρική χρήση (CVMP) έδωσε θετική γνωμοδότηση σε μια αρχική αίτηση χορήγησης άδειας κυκλοφορίας για το fluralaner / moxidectin, από την Intervet International B.V., που είναι για την καταπολέμηση παρασίτων και για τους ψύλλους σε γάτες.

Επίσης ενέκρινε την επέκταση της ισχύουσας άδειας για το πόσιμο διάλυμα telmisartan από τη Boehringer Ingelheim Vetmedica Gmb για την θεραπεία συστημικής υπέρτασης σε γάτες.

Οι ίδιες και οι ίδιες εταιρείες στη σίτιση

Ημερομηνία δημοσίευσης: 19 Μαρτίου 2018
Πολλά τα λεφτά, λένε, που πέφτουν για την σίτιση στα νοσοκομεία, και το θέμα δεν είναι μόνο αυτό αλλά και το γεγονός ότι οι ίδιες και οι ίδιες εταιρείες αναλαμβάνουν την προμήθειά τους.

Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται σε μεγάλο νοσοκομείο των Αθηνών, που από το 2011 έχει σταθερά τον ίδιο προμηθευτή, ο οποίος, όπως λέγεται, δεν ρίχνει και καθόλου τις τιμές του παρά την κρίση. Κάθε μήνα το νοσοκομείο πληρώνει σχεδόν 100.000 ευρώ για τη σίτιση των ασθενών του. Ο δε τελευταίος διαγωνισμός πρόσκλησης ενδιαφέροντος έγινε στις αρχές του 2016...

Δημιουργήθηκε θέμα με τα Κολέγια

Ημερομηνία δημοσίευσης: 15 Μαρτίου 2018
Θέμα έχει δημιουργηθεί με τα Κολλέγια, καθώς πληροφορούμαστε ότι ένα πάροχος υγείας που αμφισβητεί τους σπουδαστές σε αυτά αρνείται να τους εγγράψει καταρχήν στον Σύλλογο και αφετέρου ενημέρωσε άλλο πάροχο υγείας ότι δεν είναι νόμιμο να χρησιμοποιεί όσους έχουν πτυχίο από Κολλέγιο, καθώς δεν αναγνωρίζονται οι τίτλοι σπουδών. Για το θέμα αυτό ήδη έχει ενημερωθεί το υπουργείο Υγείας αλλά και η Εισαγγελία Αθηνών.

Εκλογο- απολογιστική Γενική Συνέλευση του ΠΑ.Σ.Ι.ΔΙ.Κ.

Ημερομηνία δημοσίευσης: 14 Μαρτίου 2018
Διεξήχθη το Σάββατο η τελική εκλογο- απολογιστική Γενική Συνέλευση των μελών του Πανελληνίου Συνδέσμου Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων, σε μία κρίσιμη περίοδο που διέρχονται όλες οι μονάδες εργαστηριακής ιατρικής, αφού η επιβολή πολλών περιοριστικών μέτρων που αφορούν την αποζημίωση των διενεργούμενων εργαστηριακών εξετάσεων, επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό τη βιωσιμότητα των Διαγνωστικών Κέντρων.

Η εντολή της Γενικής Συνέλευσης προς το νέο Δ.Σ. είναι να αναδείξει τη δύσκολη κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι εργαστηριακές αυτές μονάδες οι οποίες εξυπηρετούν πάνω από το 95% των ασφαλισμένων του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και να προσπαθήσει, σε συνεννόηση με την Διοίκηση του Οργανισμού να βρεθούν οι λύσεις εκείνες οι οποίες θα ανακόψουν την καταστροφική αυτή πορεία.

Μέσα στην εβδομάδα το νέο Δ.Σ. του ΠΑ.Σ.Ι.ΔΙ.Κ. θα συγκροτηθεί σε σώμα.

Συνάντηση ΕΟΦ και μελών ΠΦΣ

Ημερομηνία δημοσίευσης: 13 Μαρτίου 2018
Συνάντηση με την ηγεσία του ΕΟΦ έχουν αύριο, λέει, μέλη από τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο, με θέμα τι άλλο, τις ελλείψεις φαρμάκων που υπάρχουν στην αγορά και οι οποίες αντί να μειώνονται αυξάνονται.

Το μεγάλο ζητούμενο, βεβαίως, επικεντρώνεται στα εμβόλια, κάποια εκ των οποίων είναι άφαντα από την αγορά έως και 5 μήνες. Και επειδή θεωρούν πολλοί ως βασική αιτία των ελλείψεων τις παράλληλες εξαγωγές που γίνονται-καθώς στο εξωτερικό τα σκευάσματα που εξάγονται χρυσοπληρώνονται... -που βρίσκονται σήμερα;

Ημερίδα με θέμα ''Από το εργαστήριο στην κλινική πράξη''

Ημερομηνία δημοσίευσης: 12 Μαρτίου 2018
«Από το εργαστήριο στην κλινική πράξη», είναι το θέμα του 4ου Πανελληνίου Συνεδρίου που διοργανώνεται από την Ελληνική Εταιρία Παιδιατρικής Αιματολογίας Ογκολογίας (ΕΕΠΑΟ) στις 4 – 6 Μαΐου 2018. Στόχος του συνεδρίου είναι η προσφορά φροντίδας υψηλού επιπέδου και η ισότιμη πρόσβαση στη διάγνωση, τη θεραπεία, την τεχνογνωσία και την κλινική έρευνα σε όλα τα παιδιά με καρκίνο, ανεξάρτητα από τον τόπο γέννησης και την οικονομική τους κατάσταση.

Νέες μονάδες Χρόνιας Αιμοκάθαρσης τη διετία 2015-2016

Ημερομηνία δημοσίευσης: 12 Μαρτίου 2018
Τρεις, λέει, νέες μονάδες Χρόνιας Αιμοκάθαρσης δημιουργήθηκαν τη διετία 2015-2016. Μπορεί να αυξάνεται από χρόνο σε χρόνο ο αριθμός των αιμοκαθαρόμενων, όμως οι συγκεκριμένες μονάδες ιδρύθηκαν προκειμένου να εκμεταλλευτούν τις δυνατότητες που αφήνει ο ιατρικός τουρισμός.

Έτσι εξηγείται και το γεγονός, ότι η μία δημιουργήθηκε στη Χαλκιδική, η άλλη στα Χανιά και η τρίτη στα Μετέωρα.

Ο αντιπερισπασμός και τα πυρά από την αντιπολίτευση

Ημερομηνία δημοσίευσης: 9 Μαρτίου 2018
Αποτυχημένο και αδέξιο πολιτικό αντιπερισπασμό χαρακτηρίζει ο υπουργός Υγείας την ερώτηση της αντιπολίτευσης για ευθύνη της σημερινής πολιτικής ηγεσίας στην τιμολόγηση φαρμάκων.

Ο Ανδρέας Ξανθός έκανε λόγο για μία αστήρικτη κατηγορία, η οποία στόχευε στο να αποτελέσει αντίβαρο στην ενδεχόμενη ανάμιξη πολιτικών προσώπων της αντιπολίτευσης στην υπόθεση Novartis.

Οι βουλευτές της αντιπολίτευσης εγκαλούν τη σημερινή και την προηγούμενη πολιτική ηγεσία του υπουργείου πως δεν εκδόθηκε δελτίο τιμών φαρμάκων το 2015.

Επικαλούμενοι το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, σημειώνουν πως η ετήσια εξοικονόμηση από τα νέα δελτία τιμών ήταν της τάξης των 480 εκατομμυρίων ευρώ και πως η μη λήψη απόφασης το 2015 επέφερε αύξηση της φαρμακευτικής δαπάνης.
Σελίδες: Προηγούμενη Επόμενη