Xρηματοδότηση έως 5.000 ευρώ

Ημερομηνία δημοσίευσης: 29 Νοεμβρίου 2018
Μέχρι 16 Δεκεμβρίου που είναι η καταληκτική ημερομηνία, θα δέχεται η Εταιρεία Μελέτης Παραγόντων Κινδύνου για Αγγειακά Νοσήματα προτάσεις ερευνητικών προγραμμάτων που θα πραγματοποιηθούν στην Ελλάδα, έτσι ώστε να γίνει η επιλογή της μίας πιο ενδιαφέρουσας την οποία και θα χρηματοδοτήσει. Η έρευνα που θα επιλεγεί θα πρέπει να σχετίζεται με θέματα που αφορούν τα Καρδιομεταβολικά Νοσήματα. Η χρηματοδότηση θα φθάνει έως 5.000 ευρώ και θα αφορά το 2019.

Ο υπότροφος υποχρεούται να ενημερώνει σε τακτά χρονικά διαστήματα την Επιτροπή Έρευνας και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Μ.Πα.Κ.Α.Ν. για την πρόοδο και εξέλιξη της μελέτης. Βάσει της προόδου της εξέλιξης της μελέτης και του προσεχούς προγραμματισμού της θα γίνεται η τμηματική εκταμίευση του ποσού της χρηματοδότησης.

Σχέδιο νόμου για στρατιωτικούς με διαβήτη τύπου 1

Ημερομηνία δημοσίευσης: 26 Νοεμβρίου 2018
Ξεμπλοκάρει το σύστημα για τους στρατιωτικούς που έχουν παιδιά με διαβήτη τύπου 1, καθώς οδεύει προς τη Βουλή σχέδιο νόμου, στο οποίο τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που είναι γονείς παιδιών με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1 μέχρι 15 ετών, με ποσοστό αναπηρίας 50%, θα δικαιούνται μειωμένο ωράριο κατά μία ώρα χωρίς ανάλογη περικοπή των αποδοχών τους.

Στο ίδιο σχέδιο νόμου, θα αντιμετωπιστεί και ένα φλέγον ζήτημα που αντιμετώπιζαν οι στρατιωτικοί, οι οποίοι, αν κατά τη διάρκεια της θητείας τους εμφάνιζαν σακχαρώδη διαβήτη, μέχρι πρότινος οδηγούνταν σε απόλυση. Σύμφωνα με το σχέδιο νόμου, προβλέπεται οι άνθρωποι αυτοί να περνούν από Υγειονομική Επιτροπή, η οποία θα κρίνει αν είναι ικανοί είτε για υπηρεσία εδάφους, είτε για υπηρεσία γραφείου ή για ελαφριά υπηρεσία.

Αλλαγές έρχονται και ως προς τις μεταθέσεις των στρατιωτικών που είτε πάσχουν οι ίδιοι από Σακχαρώδη Διαβήτη, είτε είναι γονείς παιδιών με Σακχαρώδη Διαβήτη. Οι μεταθέσεις τους θα γίνονται σε περιοχές που υπάρχει Διαβητολογικό Κέντρο ή Ιατρείο.

Ένας χειρουργός στο τιμόνι του ΕΚΑΒ

Ημερομηνία δημοσίευσης: 23 Νοεμβρίου 2018
Ο διευθυντής χειρουργός στο νοσοκομείο “Αττικόν” Παναγιώτης Τζανετής, διορίστηκε νέος πρόεδρος του ΕΚΑΒ.

Ο κ. Τζανετής έχει διατελέσει αντιπρόεδρος του Κέντρου την περίοδο Φεβρουάριος 2010 – Οκτώβριος 2011.

Καταλαμβάνει τη θέση του Κωνσταντίνου Καρακατσιανόπουλου, ο οποίος είχε παρατηθεί τον περασμένο Αύγουστο και η απομάκρυνσή του είχε συνδεθεί με την καταστροφική πυρκαγιά στο Μάτι.

Ο ίδιος, πάντως, είχε αποδώσει την παραίτησή του σε καθαρά προσωπικούς λόγους, χαρακτηρίζοντας ψέματα τα όσα είχαν αναφερθεί σχετικά με την πυρκαγιά και τον ρόλο του ΕΚΑΒ.

Στα δικαστήρια για τον ''παράλογο φόρο''

Ημερομηνία δημοσίευσης: 23 Νοεμβρίου 2018
Στα δικαστήρια κατά του ΕΟΠΥΥ σκοπεύει να προσφύγει πριν από τα τέλη του έτους ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Μαγνησίας, με θέμα το φόρο 0,8% αν δεν δίνουν στον ασθενή γενόσημα. Λένε πηγές από το σύλλογο, ότι πρόκειται για ένα φόρο παράλογο, καθώς από τη μία αφήνει την επιλογή του φαρμάκου στον ασθενή και από την άλλη επιτρέπει στο γιατρό να συνταγογραφεί μέχρι ενός ποσοστού πρωτότυπο...

Πάντως από ό,τι μαθαίνουμε δεν θα είναι και ο μόνος σύλλογος που θα κάνει αγωγή στον Οργανισμό. Άραγε ο ΠΦΣ θα κάνει κάτι;

Αντιδράσεις για το συντριβάνι...

Ημερομηνία δημοσίευσης: 22 Νοεμβρίου 2018
Αντιδράσεις και μάλιστα δικαιολογημένες, έχει ξεσηκώσει η είδηση ότι δημόσιο νοσοκομείο σε νησί έχει προκηρύξει διαγωνισμό για την επισκευή του σιντριβανιού που βρίσκεται στον προαύλιο χώρο. Το κόστος της επισκευής ανέρχεται σε 3.750 ευρώ. Την στιγμή που μπορεί νοσοκομεία να στερούνται χρημάτων για βηματοδότες.

Πάντως η προαναφερθείσα δαπάνη μπορεί να καλύψει την αγορά 7 βηματοδοτών DDDR αξίας 548 Ευρώ ο ένας = 3.836 ευρώ....

Τα βιο-ομοειδή στην ελληνική αγορά

Ημερομηνία δημοσίευσης: 21 Νοεμβρίου 2018
Τελικά, όπως φαίνεται, τα βιο-ομοειδή έχουν μπει για τα καλά και στην ελληνική αγορά... Βεβαίως, για να αποφευχθούν παρανοήσεις αλλά και αστοχίες από τους εμπλεκόμενους, μέσα στο Δεκέμβριο ο ΕΟΦ ετοιμάζει ημερίδα (11 Δεκεμβρίου) με θέμα «Κανονιστικό πλαίσιο Βιο-ομοειδών στην Ευρώπη», η οποία οργανώνεται από το Τμήμα Αξιολόγησης Βιολογικών Φαρμάκων.

Η ενημέρωση απευθύνεται σε επαγγελματίες της υγείας και εκπροσώπους ασθενών και εστιάζει στις βασικές αρχές που διέπουν την ανάπτυξη των βιο-ομoειδών, τις απαιτήσεις για την έγκρισή τους στην ΕΕ και τον ρόλο του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA), καθώς και τις πηγές πληροφόρησης για τα βιο-ομοειδή ως βασικό εργαλείο για τον επαγγελματία της υγείας και τον ασθενή.

Σε περίπτωση υπερκάλυψης των θέσεων, λόγω μεγάλου ενδιαφέροντος, ο Οργανισμός έχει προνοήσει να πραγματοποιήσει και νέα ημερίδα μία μέρα μετά!

Τηρώντας τις ισορροπίες

Ημερομηνία δημοσίευσης: 20 Νοεμβρίου 2018
Υπάρχει κάποια καθυστέρηση στη νομοθέτηση του νέου τρόπου τιμολόγησης των φαρμάκων από την πλευρά του Υπουργείου. Πληροφορίες λένε ότι το τελευταίο, που γνωρίζει καλά τις εκρηκτικές σχέσεις μεταξύ ΠΕΦ και ΣΦΕΕ, προσπαθεί να κρατήσει κάποια ισορροπία, αν και δείχνει να γέρνει προς την εγχώρια φαρμακοβιομηχανία.

Και ο λόγος βεβαίως δεν είναι μόνο ότι είναι εγχώρια, με ό,τι αυτό σημαίνει για την απασχόληση, αλλά και επειδή οι ξένοι, ως γνωστόν, δεν ελέγχονται και επίσης είναι σκληρότεροι διαπραγματευτές. Πάντως, υπόγειες διαδρομές συναντήσεων γίνονται --όλοι με όλους.... και με τον τρίτο πόλο που εκπροσωπεί πολυεθνικές.

Άμεσες λύσεις ζητούν οι φαρμακοποιοί

Ημερομηνία δημοσίευσης: 19 Νοεμβρίου 2018
Άμεσες λύσεις ζητούν οι φαρμακοποιοί από τον ΠΦΣ στα θέματα που τους απασχολούν και τα οποία αντί να μειώνονται αυξάνονται ραγδαία. Ένα από αυτά, η σύμβαση για τα ιατροτεχνολογικά, όπου οι τιμές αποζημίωσης έχουν καταβαραθρωθεί τουλάχιστον κατά 40% από το Μάιο του ‘17 ώστε πια και αυτή η σύμβαση να είναι πρακτικά ανενεργή.

Ζητάται από τη διοίκηση του Π.Φ.Σ να σεβαστεί το θεσμικό της ρόλο και να συγκαλέσει άμεσα θεματική γενική συνέλευση με θέμα την καταγγελία της σύμβασης αυτής και την υπογραφή νέας, μόνο όμως για τα υλικά διαβήτη και με νέους συμφέροντες όρους.

Όσον αφορά "στην καραμέλα" κάποιων ότι ο χρόνος πληρωμής βελτιώθηκε, οι γνωρίζοντες ισχυρίζονται ότι ο λόγος που συνέβη αυτό είναι διότι η δαπάνη έπεσε 40-45% σε σχέση με το Μάιο του 2017, όπως πολύ εύκολα το βλέπουν τα φαρμακεία στα αιτούμενά τους.
Σελίδες: Προηγούμενη Επόμενη