Οι τελευταίες τάσεις διαχείρισης κινδύνων στην Ευρώπη

Ημερομηνία δημοσίευσης: 12 Οκτωβρίου 2018
Σε ένα πλαίσιο μετάβασης πολλαπλών παραγόντων που αντιμετωπίζουν τα ευρωπαϊκά συστήματα υγειονομικής περίθαλψης, δημιουργείται μια νέα σειρά πολυπλοκότητας: όπως η εφαρμογή νέων τεχνολογιών, οι σχέσεις με τους ασθενείς, τα κοινωνικά δίκτυα και η ραγδαία αύξηση της επιρροής τους στους πολίτες, οι εξελίξεις στις εθνικές νομοθεσίες αλλά και οι καινούργιες ευρωπαϊκές οδηγίες. Αυτή η πολυπλοκότητα θα αποτελέσει το αντικείμενο συζήτησης μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ιδιωτικών Κλινικών (UEHP) και της SHAM που θεωρείται Ευρωπαίος ηγέτης στη διαχείριση νοσοκομειακών κινδύνων. Η συνάντηση αυτή θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες στις 20 Νοεμβρίου.

Στόχος της συνάντησης είναι να παρουσιαστούν οι τελευταίες τάσεις διαχείρισης κινδύνων στην Ευρώπη, ενώ μεταξύ των ομιλητών θα είναι και κορυφαίοι Ευρωπαίοι διαχειριστές νοσοκομείων.

Τη Δευτέρα η εντολή οριστικοποίησης για την πληρωμή των φυσικοθεραπευτών για τον Ιούλιο

Ημερομηνία δημοσίευσης: 12 Οκτωβρίου 2018
Tη Δευτέρα ακούγεται ότι θα δοθεί η εντολή οριστικοποίησης για την πληρωμή των φυσικοθεραπευτών για το μήνα Ιούλιο…Στο μεταξύ, ύστερα από δύο αναβολές, απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία, στη συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΟΠΥΥ (10-10-18), το αίτημα μελών της Διοίκησης της ΠΕΕΦ (Πανελλήνια Ένωση Ελευθεροπαγγελματιών Φυσικοθεραπευτών) για τη σύναψη ατομικής σύμβασης με τον Οργανισμό.

Ολοκληρώθηκε, επίσης, η συζήτηση για το σύνολο των άρθρων του ΕΚΠΥ, ο οποίος θα ψηφιστεί την επόμενη εβδομάδα και στη συνέχεια θα σταλεί για την έκδοση νέας ΚΥΑ. Σχετικά δε με το παραπεμπτικό Φυσικοθεραπείας, μετά από πρόταση, θα συνεχίσει να ισχύει για δύο μήνες, από την ημερομηνία έκδοσής του.

Συνάντηση για τον έρπητα ζωστήρα

Ημερομηνία δημοσίευσης: 11 Οκτωβρίου 2018
Συνάντηση προγραμματίζει για την επόμενη εβδομάδα η φαρμακοβιομηχανία MSD. O λόγος για την καμπάνια των εμβολίων που θα τρέξει οσονούπω σχετικά με τον Έρπητα Ζωστήρα.

Στη χώρα ΅ας ο ε΅βολιασ΅ός έναντι του έρπητα ζωστήρα έχει ενταχθεί στο Εθνικό Πρόγρα΅΅α Ε΅βολιασ΅ών του Υπουργείου Υγείας. Σύμφωνα με αυτό το πρόγραμμα, το ε΅βόλιο χορηγείται δωρεάν στα άτο΅α 60 ετών και άνω, ανεξάρτητα από το αν είχαν προηγούμενο επεισόδιο έρπητα ζωστήρα.

Ο υπεύθυνος ιός εντοπίζεται στο 95% των ενηλίκων (σε όλους όσους έχουν περάσει ανεμευλογιά), και εκτιμάται ότι 1 στα 4 άτομα θα αναπτύξουν έρπητα ζωστήρα στη ζωή τους.

Ενημερωτική Ημερίδα για το Εθνικό Πιλοτικό Πρόγραμμα Πρόληψης και Προαγωγής της Υγείας των Ηλικιωμένων Ατόμων ΗΠΙΟΝΗ

Ημερομηνία δημοσίευσης: 10 Οκτωβρίου 2018
Σημαντική προσέλευση αναμένεται σήμερα στην Ενημερωτική Ημερίδα για το Εθνικό Πιλοτικό Πρόγραμμα Πρόληψης και Προαγωγής της Υγείας των Ηλικιωμένων Ατόμων ΗΠΙΟΝΗ, το οποίο εκπονεί για 4η συνεχή χρονιά η Ελληνική Γεροντολογική και Γηριατρική Εταιρεία σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας.

Στην ημερίδα θα γίνει απολογισμός των Προγραμμάτων ΗΠΙΟΝΗ 1 (Σακχαρώδης Διαβήτης), ΗΠΙΟΝΗ 2 (Οστεοπόρωση-Κατάγματα-Πτώσεις) και ΗΠΙΟΝΗ 3 (’νοια), ενώ θα γίνει και παρουσίαση του Προγράμματος ΗΠΙΟΝΗ 4 που φέτος είναι αφιερωμένο στον Καρκίνο του Πεπτικού Συστήματος.

Kατάθεση αίτησης ακύρωσης στο Σ.Τ.Ε για την εφαρμογή του voucher στην ειδική αγωγή

Ημερομηνία δημοσίευσης: 9 Οκτωβρίου 2018
Κάλεσμα στα μέλη του, που απασχολούνται στην ειδική αγωγή και θέλουν να καταθέσουν αίτηση προσφυγής στο ΣΤΕ για την εφαρμογή του voucher έκανε ο ΠΣΦ (Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών), καθώς σε λίγες ημέρες εκπνέει η σχετική προθεσμία.

Μέχρι σήμερα έχουν δηλώσει 75 μέλη που έχουν κύριο και βασικό εισόδημα από την αποζημίωση αυτής της κατηγορίας ασφαλισμένων (δικαιούχους του άρθρου 17 του ισχύοντος ΕΚΠΥ).

Για τη θεμελίωση έννομου συμφέροντος από τον Π.Σ.Φ, θα πρέπει ο τελευταίος να γνωρίζει τον ακριβή αριθμό των μελών του, που προσφέρουν υπηρεσίες σε δικαιούχους του άρθρου 17 του ισχύοντος ΕΚΠΥ (ειδική αγωγή), οι οποίοι δεν είναι συμβεβλημένοι με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ, αλλά εκδίδουν Α.Π.Υ, για την αποζημίωση του ασφαλισμένου από τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και έχουν κύριο και βασικό εισόδημα από την αποζημίωση αυτής της κατηγορίας ασφαλισμένων


Συμπληρώματα διατροφής με μη εγκεκριμένο συστατικό

Ημερομηνία δημοσίευσης: 9 Οκτωβρίου 2018
Συνεχίζεται η κινητικότητα με τα συμπληρώματα διατροφής και όπως φαίνεται το φαινόμενο δεν είναι μόνο ελληνικό. Ο ΕΟΦ ενημερώθηκε από τις αρμόδιες αρχές της Ιρλανδίας μέσω του Συστήματος Διοικητικής Συνδρομής και Συνεργασίας (AAC), ότι τα συμπληρώματα διατροφής άγνωστης προέλευσης OXYBURNPRO, SUPERCLEN και SUPERDRIVE της εταιρείας FALCON LABS περιέχουν τη μη εγκεκριμένη ουσία 1,3-dimethylamylanine (DMAA) και το μη εγκεκριμένο συστατικό methasterone.

Η κυκλοφορία του προϊόντος στην Ελλάδα μπορεί να γίνεται και μέσω διαδικτύου.

Στο πλαίσιο αυτό εφιστάται η προσοχή των καταναλωτών, ώστε σε περίπτωση που έρθουν στην κατοχή τους προϊόντα με τα παραπάνω αναφερθέντα χαρακτηριστικά, να μην τα χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ.

Οι δωρεές στα νοσοκομεία

Ημερομηνία δημοσίευσης: 8 Οκτωβρίου 2018
Λόγω του υπερπλεονάσματος και των αποθεματικών στα νοσοκομεία, τα αιτήματα για δωρεές υλικών, μηχανημάτων, τροφίμων, σεντονιών, κουβερτών, στολών, γαζών, επιθεμάτων, φαρμάκων, ηλεκτρονικών υπολογιστών, αναπηρικών αμαξιδίων κλπ (μεγάλη η λίστα των ειδών), έφθασαν στο τέλος Σεπτεμβρίου τον μαγικό αριθμό των 1.000 ! Οι δωρεές στα νοσοκομεία ανήλθαν στο ποσό των 6,5 εκατ. ευρώ (χωρίς το ΦΠΑ) και στις Πανεπιστημιακές κλινικές των Πανεπιστημίων για ενίσχυση των διαφόρων προγραμμάτων, ερευνητικών έργων και κάλυψη μισθοδοσίας ακαδημαϊκών υποτρόφων ξεπέρασαν το 1,0 εκ. ευρώ, σύμφωνα με τις αναρτήσεις των φορέων στην Διαύγεια.....

Πολλά τα λεφτά ...!

Δικτυωμένοι για την υγεία...

Ημερομηνία δημοσίευσης: 5 Οκτωβρίου 2018
Μια πληροφορία είναι πάντα χρήσιμη και κατά τους επιστήμονες αφετηριακή... Μετά από μία τελευταία απογραφή των Ηνωμένων Εθνών διαπιστώθηκε ότι 7,632 δισεκατομμύρια άνθρωποι στον πλανήτη είναι ψηφιακά δικτυωμένοι.

Από αυτούς: οι 4,119 δισ. χρησιμοποιούν το ίντερνετ, 3,356 δισ. είναι ενεργοί χρήστες των social media, 5,089 δισ. είναι χρήστες αποκλειστικά των κινητών τηλεφώνων, και 3,096 δισ. είναι ενεργοί χρήστες των social media μέσω του κινητού τους.

Αυτός είναι ο ψηφιακός μας κόσμος σήμερα. Ένα είναι βέβαιο: του χρόνου, και κάθε χρόνο, θα είναι ακόμα πιο διαφορετικός. Ενα εύλογο ερώτημα που αναζητάται, είναι τι υπηρεσίες ψάχνουν οι δικτυωμένοι; Ακούγεται ότι τα θέματα υγείας είναι στην πρώτη τριάδα.
Σελίδες: Προηγούμενη Επόμενη