Ο Δημήτρης Λιντζέρης και στο ΚΕΣΥ

Ημερομηνία δημοσίευσης: 5 Αυγούστου 2014
Θέση μέλους του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ) κατέλαβε ex officio ο Δημήτρης Λιντζέρης.

Με απόφαση του υπουργού Υγείας, ο πρόεδρος του ΕΟΦ ορίστηκε μέλος του ΚΕΣΥ, με αναπληρωτή τον Γιάννη Καραφύλλη, β ́ αντιπρόεδρο του ΕΟΦ.

Οι δύο άνδρες αντικαθιστούν τον Γιάννη Τούντα και την Μαρία Σκουρολιάκου, οι οποίοι δεν διατηρούν πλέον την ιδιότητα του προέδρου και της αντιπροέδρου του ΕΟΦ αντίστοιχα, με την οποία είχαν οριστεί ως μέλη του ΚΕΣΥ.

Σύμφωνα με την απόφαση του κ. Βορίδη, η θητεία τους, όπως και των υπόλοιπων μελών του Συμβουλίου, λήγει στις 3 Φεβρουαρίου 2016.

Παπακώστα: Υπήρξαν αδικίες με τον φόρο ακινήτων

Ημερομηνία δημοσίευσης: 4 Αυγούστου 2014
Την ύπαρξη αδικιών στον φόρο ακινήτων, παραδέχτηκε τη Δευτέρα η υφυπουργός Υγείας.

Μιλώντας στο ΒΗΜΑ FM, η κ. Κατερίνα Παπακώστα χαρακτήρισε τις φοροελαφρύνσεις “αναγκαία και ικανή συνθήκη, προκειμένου να επανέλθει η ισορροπία στα ελληνικά νοικοκυριά, αλλά και να αποκατασταθούν οι αδικίες”.

Σύμφωνα με την υφυπουργό, μία τέτοια ενέργεια του υπουργείου Οικονομικών επιβεβαιώνει ότι η ελληνική οικονομία σιγά - σιγά αρχίζει να σταθεροποιείται.

Με τη φαρμακευτική δαπάνη να δούμε τι θα γίνει...

Με τα κιάλια βλέπουν οι ασθενείς τις «εντατικές»

Ημερομηνία δημοσίευσης: 1 Αυγούστου 2014
Αυστηρά τις τιμές των κρατικών νοσηλίων για ΜΕΘ και ΜΑΦ ετοιμάζεται να πληρώνει ο ΕΟΠΥΥ, βάσει της νομοθεσίας, χωρίς να καταβάλλει εξαιρούμενες δαπάνες.

Και καθώς οι εξαιρέσεις μπορεί να φτάσουν να είναι διπλάσιες, ίσως και παραπάνω, από το θεσμοθετημένο νοσήλιο, ανάλογα με τα υλικά που χρησιμοποιούνται, νέα ελλείμματα θα αρχίσουν να δημιουργούνται στα νοσοκομεία...

Γιατί αυτά θα επιβαρυνθούν περισσότερο.

Γιατί οι ιδιωτικές κλινικές, θα αρχίσουν να στέλνουν τους ασθενείς στα νοσοκομεία, προκειμένου να ασχολούνται με μια δραστηριότητα που τους «βάζει μέσα»...

Όσο για τους ασθενείς, ε, αυτοί μάλλον δεν θα βρίσκουν εντατική ούτε με κυάλια...

'Ερχονται νέοι διαγωνισμοί για στεντ και μπαλονάκια

Ημερομηνία δημοσίευσης: 31 Ιουλίου 2014
Κεντρικές προμήθειες για στεντ και μπαλονάκια ετοιμάζεται να κάνει η ΕΠΥ.

Εξ΄ ου και η συγκρότηση πενταμελούς επιτροπής που θα αξιολογήσει τις προσφορές.

Στη νέα επιτροπή προεδρεύει ο Συντονιστής της καρδιολογικής του ''Γ. Γεννηματάς'' Βλάσης Πυργάκης, ενώ τακτικά μέλη της ορίστηκαν ο καθ. Καρδιολογίας του Δημοκριτείου Στ. Κωνσταντινίδης, ο Διευθυντής καρδιολογικής του Τζαννείου Στ. Φούσσας και ο καρδιολόγος του ''Αττικόν'' Αίαντας Αντωνιάδης, με γραμματέα τη γραμματέα του Δ.Σ. του ''Γεννηματάς'' κα Αθηνά Μερκούρη.

Ο διαγωνισμός θα γίνει στις 30 Σεπτεμβρίου και ο προϋπολογισμός για 2 χρόνια είναι περίπου 20 εκ. ευρώ κατ΄ έτος.

Και δεύτερη αλλαγή στην Επιτροπή Τιμών Φαρμάκων

Ημερομηνία δημοσίευσης: 30 Ιουλίου 2014
Με νέα σύνθεση θα συνεδριάσει αύριο η Επιτροπή Τιμών Φαρμάκων.

Μετά την τοποθέτηση της προέδρου των νοσοκομειακών φαρμακοποιών κ.Δέσποινας Μακριδάκη, ήρθε και η αλλαγή του αναπληρωτή της.

Στο εξής δεν θα είναι ο κ. Αθ. Βλαχοπιώτης, ο οποίος παραιτήθηκε, αλλά ο ειδικός συνεργάτης του υπουργού, κ. Γιάννης Ψυχογιός, με απόφαση του γενικού γραμματέα Υγείας κ. Πελοπίδα Καλλίρη.

Όχι άλλους ηθμούς στους ασθενείς συνιστά το ΣτΕ

Ημερομηνία δημοσίευσης: 29 Ιουλίου 2014
Μεταξύ «σφύρας και άκμωνος» βρίσκεται ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης, μετά την απόφαση του ΣτΕ να δικαιώσει τους γιατρούς και να εκδώσει προσωρινή διαταγή άρσης της απόφασης για το πλαφόν στη συνταγογράφηση.

Τα ασφαλιστικά μέτρα του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου θα εκδικαστούν κατά πάσα πιθανότητα τον Σεπτέμβριο ή Οκτώβριο (δεν έχει οριστεί ακόμη δικάσιμος), όμως στο μεταξύ η φαρμακευτική δαπάνη θα βαίνει αυξανόμενη, με τα «φίλτρα» που έχουν μέχρι σήμερα τοποθετηθεί, όπως οι πληρωμές από τους ασθενείς της διαφοράς από το γενόσημο ως την ασφαλιστική τιμή.
Όμως ενώ ο υπουργός περίμενε να δει το σκεπτικό της απόφασης του ανώτατου δικαστηρίου για να αποφασίσει τι άλλο μέτρο του δίνεται περιθώριο να εφαρμόσει, το ΣτΕ δεν τον βοηθά αρκετά.

Ο ΠΙΣ είχε ζητήσει την άρση του μέτρου για προστασία της δημόσιας υγείας.

Το ΣτΕ, το πήγε ένα βήμα παραπάνω – προφανώς αποτιμώντας τα προβλήματα που καθημερινά διαπιστώνονται στο σύστημα υγείας – και στο σκεπτικό αναφέρει ότι ζητά την άρση της απόφασης «για αποτροπή πιθανής βλάβης της υγείας του πληθυσμού».

Που σημαίνει, ότι το σύστημα δεν αντέχει άλλους ηθμούς (φίλτρα)...

Μετά τη Χίο, ''μύριοι έπονται''...

Ημερομηνία δημοσίευσης: 28 Ιουλίου 2014
Μετά τη Χίο, ενώσεις γιατρών και εργαστηρίων σε άλλους 9 νομούς της χώρας, αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο να αρχίσουν να ζητούν από τους ασθενείς να κάνουν τις εξετάσεις τους σε αυτά, να τις πληρώνουν και να παίρνουν αποδείξεις για να πάρουν τα οφειλόμενα οι ίδιοι από τον ΕΟΠΥΥ.

Το θέμα το σκέφτονται οι γιατροί στη Λάρισα, στην Αχαϊα, στην Ξάνθη, στη Λακωνία, στον Βόλο και στην Κρήτη, κάνοντας μια απλή μαθηματική πράξη: ο προϋπολογισμός του ΕΟΠΥΥ έχει θέσει πλαφόν τόσο, εμείς έχουμε ήδη εξυπηρετήσει τόσους ασθενείς με κόστος τόσο, άρα δεν μένει υπόλοιπο...

Και στη λογική αυτή, ετοιμάζονται να προχωρήσουν εκτός οργανισμού, το υπόλοιπο της χρονιάς, αφού είναι στο «κόκκινο» οι οφειλές τους και ακόμη περιμένουν να πληρωθούν από τον ΕΟΠΥΥ...

Όσο για τη διακοπή των συμβάσεων που αποφάσισε το υπουργείο Υγείας στη Χίο, οι «κακές γλώσσες» μιλούν για «πολύ κακό για το τίποτα»...

Νέος γενικός διευθυντής στον ΣΦΕΕ

Ημερομηνία δημοσίευσης: 25 Ιουλίου 2014
Νέος γενικός διευθυντής στο Σύνδεσμο Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας (ΣΦΕΕ) αναλαμβάνει ο κ. Μιχάλης Χειμώνας, μέχρι σήμερα Γενικός Διευθυντής στον ΟΠΑΠ Κύπρου.

Ο κ. Χειμώνας έχει διατελέσει Διευθύνων Σύμβουλος στη NUMIL ΕΛΛΑΣ ΑΕ – Nutricia/Milupa, Γενικός Διευθυντής στη WALT DISNEY COMPANY GREECE, Διευθυντής Μάρκετινγκ στην PEPSICO INTERNATIONAL και στην COLGATE PALMOLIVE S.A. ως Group Product Manager.

Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού στην Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ) από το Πανεπιστήμιο της Βαλτιμόρης στο Μερυλαντ των Ηνωμένων Πολιτειών και πτυχίου στο Μάρκετινγκ (ΒS) από το πανεπιστήμιο του Μερυλαντ στο College Park των ΗΠΑ.
Σελίδες: Προηγούμενη Επόμενη