ΕΟΠΥΥ: “Κλείδωσε” στα 2 δισ. ο προϋπολογισμός για φάρμακα το '14 και το '15

Ημερομηνία δημοσίευσης: 19 Αυγούστου 2014
Η απόφαση είναι οριστική και βάζει τέλος στις ελπίδες για βελτίωση της κατάστασης...

Ο λόγος γίνεται για τον προϋπολογισμό του ΕΟΠΥΥ το έτος που διανύουμε και το επόμενο.

Με απόφαση του υπουργού Υγείας, που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, η φαρ΅ακευτική δαπάνη του ΕΟΠΥΥ δεν ΅πορεί να υπερβεί το ποσό των 2 δισ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ για το σύνολο του 2014 και το σύνολο του έτους 2015.

Στο ποσό αυτό, συ΅περιλα΅βάνεται και η δαπάνη για την φαρ΅ακευτική περίθαλψη των ανασφάλιστων πολιτών, καθώς και η δαπάνη για τα ε΅βόλια, τους ορούς και τα παράγωγα αί΅ατος.

Το ανωτέρω ποσό κατανέ΅εται σε ΅ηνιαία βάση ανάλογα ΅ε τον στόχο, τις διαχρονικές τάσεις και την ανα΅ενό΅ενη χρονική απόδοση των ΅έτρων και διοικητικών παρε΅βάσεων που έχουν ήδη δρο΅ολογηθεί για τον έλεγχο της φαρ΅ακευτικής δαπάνης.

Λόγια κοφτά και σταράτα...

Αλλαγές στη σύνθεση του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων

Ημερομηνία δημοσίευσης: 18 Αυγούστου 2014
Ο δικηγόρος κ. Γεώργιος Καταλιανός αντικαθιστά την παραιτηθείσα από το διοικητικό συμβούλιο του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ) - επίσης δικηγόρο - κ. Αθηνά Μαντά.

Αναπληρωτής του θα είναι ο κ. Αστέριος Τόσκας, σε αντικατάσταση του δικηγόρου κ. Βασίλειου Καρκατζούνη, όπως προβλέπει απόφαση του υπουργού Υγείας.

Σύμφωνα με την απόφαση, η θητεία των παραπάνω, λήγει στις 10 Απριλίου 2015, μαζί με τη θητεία διοικητικού συμβουλίου.

Σε ισχύ η απόφαση για το νέο καθεστώς προμηθειών

Ημερομηνία δημοσίευσης: 14 Αυγούστου 2014
Εγκύκλιο για την εφαρμογή της πρόσφατης απόφασής του, περί του νέου καθεστώτος προμηθειών φαρμάκων, εξέδωσε την Πέμπτη ο υπουργός Υγείας.

Με τη νέα διαδικασία, την οποία είχε παρουσιάσει το Iatronet.gr στις 6 Αυγούστου, οι προμήθειες θα γίνονται με ευθύνη της Επιτροπής Προμηθειών Υγείας (ΕΠΥ) και με βάση τα Προεδρικά Διατάγματα 60 και 118 του 2007.

Οι εκπρόσωποι της ΕΠΥ κάνουν λόγο για μια πιο λειτουργική διαδικασία, με την οποία αντιμετωπίζεται το πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί με ορισμένες εταιρείες, που δεν ήταν συνεπείς με τις συμβατικές τους υποχρεώσεις.

Η ΕΠΥ δύναται να ορίζει ως φορέα διενέργειας διαγωνισμών φαρμάκου, μια ή περισσότερες Υγειονομικές Περιφέρειες (ΥΠΕ), για το σύνολο ή μέρος δραστικών ουσιών, που συμπεριλαμβάνονται στα εκάστοτε προγράμματα προμηθειών υπηρεσιών και φαρμάκων Υγείας (ΠΠΥΦΥ), έπειτα από έγκριση του υπουργού Υγείας.

Η επιχορήγηση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Ημερομηνία δημοσίευσης: 13 Αυγούστου 2014
Μία μικρή οικονομική ανάσα αποτελεί για τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό (ΕΕΣ) η επιχορήγηση από το υπουργείο Υγείας.

Με απόφαση του κ. Βορίδη, ο ΕΕΣ εισπράττει 636.044 ευρώ για το οικονομικό έτος 2014.

Η επιχορήγηση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της σύμβασης που είχε υπογραφεί το 2007 μεταξύ των δύο πλευρών, για την εκπλήρωση του σκοπού και της αποστολής του Οργανισμού.

Διορθώσεις λαθών στις επιτροπές φαρμάκων υψηλού κόστους του ΕΟΠΥΥ

Ημερομηνία δημοσίευσης: 12 Αυγούστου 2014
Πλήθος λαθών περιελάμβανε προηγούμενη απόφαση του υπουργού Υγείας για τη συγκρότηση των επιτροπών του ΕΟΠΥΥ για φάρμακα που δεν κυκλοφορούν στην Ελλάδα, τα φάρμακα υψηλού κόστους και τις επιτροπές εξωσωματικής γονιμοποίησης.

Με νέα απόφαση, ο κ. Βορίδης προχώρησε τη Δευτέρα σε διόρθωση σειράς λαθών, αλλαγές και συμπληρώσεις...

Η πρόταση του ΕΟΦ για τις τιμές των νέων γενοσήμων φαρμάκων

Ημερομηνία δημοσίευσης: 11 Αυγούστου 2014
Στο υπουργείο Υγείας βρίσκεται από την Παρασκευή η πρόταση του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ) για τις τιμές στα νέα γενόσημα φάρμακα.

Αποτελεί προϊόν διαβούλευσης και αναμένεται η αξιολόγησή της, προκειμένου οι τιμές να ενταχτούν στο υπό έκδοση νέο δελτίο.

Στα τέλη Ιουλίου, οι υπηρεσίες του ΕΟΦ είχαν στείλει και την πρόταση για τις τιμές του συνόλου των φαρμακευτικών προϊόντων, στο πλαίσιο της επικείμενης ανατιμολόγησης.

Η αγορά αναμένει το αποτέλεσμα των διαδικασιών, ενώ το υπουργείο Υγείας αναζητεί τρόπους να διαμορφώσει τις τιμές, ώστε να μειώσει κατά 50 εκατομμύρια ευρώ την ετήσια δαπάνη.

Αποδοκιμασίες Γρηγοράκου στην Κρήτη

Ημερομηνία δημοσίευσης: 7 Αυγούστου 2014
Τραυματική ήταν η εμπειρία του αναπληρωτή υπουργού Υγείας από την επίσκεψή του στην Κρήτη.

Ο κ. Γρηγοράκος έγινε την Τετάρτη δεκτός με αποδοκιμασίες και συνθήματα από τους εργαζόμενους του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου.

Όπως αναφέρει το “Cretalive.gr”, οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσηλευτικό Ίδρυμα.

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους του σωματείου τους, ο αναπληρωτής υπουργός αρνήθηκε να παραλάβει την επιστολή που τού απηύθυναν, καθώς και τη σχετική ανακοίνωση με τα προβλήματα του νοσοκομείου.

Ακολούθησε ένταση και ο κ. Γρηγοράκος απέφυγε να μεταβεί στο “Βενιζέλειο” νοσοκομείο, όπου επρόκειτο να πραγματοποιήσει προγραμματισμένη επίσκεψη...

Ο Σταύρος Πεντέας νέος διοικητής της 1ης ΥΠΕ

Ημερομηνία δημοσίευσης: 7 Αυγούστου 2014
Ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του πρώην υπουργού Υγείας κ. Ανδρέα Λυκουρέντζου, αναλαμβάνει διοικητής της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ).

Ο κ. Σταύρος Πεντέας είναι κομματικό στέλεχος της ΝΔ, ενώ επί υπουργίας Αβραμόπουλου είχε διατελέσει ξανά διοικητής της ίδιας ΥΠΕ.

Ο διορισμός του στη θέση του κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη εγκρίθηκε την Τετάρτη από την Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.
Σελίδες: Προηγούμενη Επόμενη