Η πρόταση του ΕΟΦ για τις τιμές των νέων γενοσήμων φαρμάκων

Ημερομηνία δημοσίευσης: 11 Αυγούστου 2014
Στο υπουργείο Υγείας βρίσκεται από την Παρασκευή η πρόταση του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ) για τις τιμές στα νέα γενόσημα φάρμακα.

Αποτελεί προϊόν διαβούλευσης και αναμένεται η αξιολόγησή της, προκειμένου οι τιμές να ενταχτούν στο υπό έκδοση νέο δελτίο.

Στα τέλη Ιουλίου, οι υπηρεσίες του ΕΟΦ είχαν στείλει και την πρόταση για τις τιμές του συνόλου των φαρμακευτικών προϊόντων, στο πλαίσιο της επικείμενης ανατιμολόγησης.

Η αγορά αναμένει το αποτέλεσμα των διαδικασιών, ενώ το υπουργείο Υγείας αναζητεί τρόπους να διαμορφώσει τις τιμές, ώστε να μειώσει κατά 50 εκατομμύρια ευρώ την ετήσια δαπάνη.

Αποδοκιμασίες Γρηγοράκου στην Κρήτη

Ημερομηνία δημοσίευσης: 7 Αυγούστου 2014
Τραυματική ήταν η εμπειρία του αναπληρωτή υπουργού Υγείας από την επίσκεψή του στην Κρήτη.

Ο κ. Γρηγοράκος έγινε την Τετάρτη δεκτός με αποδοκιμασίες και συνθήματα από τους εργαζόμενους του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου.

Όπως αναφέρει το “Cretalive.gr”, οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσηλευτικό Ίδρυμα.

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους του σωματείου τους, ο αναπληρωτής υπουργός αρνήθηκε να παραλάβει την επιστολή που τού απηύθυναν, καθώς και τη σχετική ανακοίνωση με τα προβλήματα του νοσοκομείου.

Ακολούθησε ένταση και ο κ. Γρηγοράκος απέφυγε να μεταβεί στο “Βενιζέλειο” νοσοκομείο, όπου επρόκειτο να πραγματοποιήσει προγραμματισμένη επίσκεψη...

Ο Σταύρος Πεντέας νέος διοικητής της 1ης ΥΠΕ

Ημερομηνία δημοσίευσης: 7 Αυγούστου 2014
Ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του πρώην υπουργού Υγείας κ. Ανδρέα Λυκουρέντζου, αναλαμβάνει διοικητής της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ).

Ο κ. Σταύρος Πεντέας είναι κομματικό στέλεχος της ΝΔ, ενώ επί υπουργίας Αβραμόπουλου είχε διατελέσει ξανά διοικητής της ίδιας ΥΠΕ.

Ο διορισμός του στη θέση του κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη εγκρίθηκε την Τετάρτη από την Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.

Επιστολή Ανεμοδουρά σε Σαμαρά για τα χρέη του ΕΟΠΥΥ

Ημερομηνία δημοσίευσης: 6 Αυγούστου 2014
Για εμπαιγμό του ιατρικού κόσμου από τον ΕΟΠΥΥ, κάνει λόγο η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά.

Με επιστολή της στον πρωθυπουργό, η κ Ανεμοδουρά σημειώνει ότι οι υπηρεσίες του Οίκου Ναύτου ενημέρωσαν τον Σύλλογο ότι θα προχωρήσουν σε εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τους γιατρούς, έπειτα από πρόχειρη εκκαθάριση των λογαριασμών τους.

Για δεύτερη φορά – τονίζει η πρόεδρος του Συλλόγου – οι γατροί ετοίμασαν και προσκόμισαν τα απαιτούμενα παραστατικά στοιχεία (ασφαλιστική ενημερότητα, φορολογική ενημερότητα, τιμολόγια).

Και ενώ αναμενόταν η κατάθεση του ποσού σε λίγες μέρες, οι ενέργειες σταμάτησαν, διότι ήρθε νέα οδηγία από τον ΕΟΠΥΥ στον Οίκο Ναύτου για οριστική εκκαθάριση (κάτι που δεν υπάρχει δυνατότητα να γίνει άμεσα).

“Φαίνεται ότι ο ΕΟΠΥΥ δεν θέλει να πληρώσει τα ληξιπρόθεσμα του 2011 και εμπαίζει με τον χειρότερο τρόπο τον ιατρικό κόσμο, βρίσκοντας συνεχώς προφάσεις και στέλνοντας ανασταλτικά έγγραφα”, αναφέρει η κ. Ανεμοδουρά...

Ο Δημήτρης Λιντζέρης και στο ΚΕΣΥ

Ημερομηνία δημοσίευσης: 5 Αυγούστου 2014
Θέση μέλους του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ) κατέλαβε ex officio ο Δημήτρης Λιντζέρης.

Με απόφαση του υπουργού Υγείας, ο πρόεδρος του ΕΟΦ ορίστηκε μέλος του ΚΕΣΥ, με αναπληρωτή τον Γιάννη Καραφύλλη, β ́ αντιπρόεδρο του ΕΟΦ.

Οι δύο άνδρες αντικαθιστούν τον Γιάννη Τούντα και την Μαρία Σκουρολιάκου, οι οποίοι δεν διατηρούν πλέον την ιδιότητα του προέδρου και της αντιπροέδρου του ΕΟΦ αντίστοιχα, με την οποία είχαν οριστεί ως μέλη του ΚΕΣΥ.

Σύμφωνα με την απόφαση του κ. Βορίδη, η θητεία τους, όπως και των υπόλοιπων μελών του Συμβουλίου, λήγει στις 3 Φεβρουαρίου 2016.

Παπακώστα: Υπήρξαν αδικίες με τον φόρο ακινήτων

Ημερομηνία δημοσίευσης: 4 Αυγούστου 2014
Την ύπαρξη αδικιών στον φόρο ακινήτων, παραδέχτηκε τη Δευτέρα η υφυπουργός Υγείας.

Μιλώντας στο ΒΗΜΑ FM, η κ. Κατερίνα Παπακώστα χαρακτήρισε τις φοροελαφρύνσεις “αναγκαία και ικανή συνθήκη, προκειμένου να επανέλθει η ισορροπία στα ελληνικά νοικοκυριά, αλλά και να αποκατασταθούν οι αδικίες”.

Σύμφωνα με την υφυπουργό, μία τέτοια ενέργεια του υπουργείου Οικονομικών επιβεβαιώνει ότι η ελληνική οικονομία σιγά - σιγά αρχίζει να σταθεροποιείται.

Με τη φαρμακευτική δαπάνη να δούμε τι θα γίνει...

Με τα κιάλια βλέπουν οι ασθενείς τις «εντατικές»

Ημερομηνία δημοσίευσης: 1 Αυγούστου 2014
Αυστηρά τις τιμές των κρατικών νοσηλίων για ΜΕΘ και ΜΑΦ ετοιμάζεται να πληρώνει ο ΕΟΠΥΥ, βάσει της νομοθεσίας, χωρίς να καταβάλλει εξαιρούμενες δαπάνες.

Και καθώς οι εξαιρέσεις μπορεί να φτάσουν να είναι διπλάσιες, ίσως και παραπάνω, από το θεσμοθετημένο νοσήλιο, ανάλογα με τα υλικά που χρησιμοποιούνται, νέα ελλείμματα θα αρχίσουν να δημιουργούνται στα νοσοκομεία...

Γιατί αυτά θα επιβαρυνθούν περισσότερο.

Γιατί οι ιδιωτικές κλινικές, θα αρχίσουν να στέλνουν τους ασθενείς στα νοσοκομεία, προκειμένου να ασχολούνται με μια δραστηριότητα που τους «βάζει μέσα»...

Όσο για τους ασθενείς, ε, αυτοί μάλλον δεν θα βρίσκουν εντατική ούτε με κυάλια...

'Ερχονται νέοι διαγωνισμοί για στεντ και μπαλονάκια

Ημερομηνία δημοσίευσης: 31 Ιουλίου 2014
Κεντρικές προμήθειες για στεντ και μπαλονάκια ετοιμάζεται να κάνει η ΕΠΥ.

Εξ΄ ου και η συγκρότηση πενταμελούς επιτροπής που θα αξιολογήσει τις προσφορές.

Στη νέα επιτροπή προεδρεύει ο Συντονιστής της καρδιολογικής του ''Γ. Γεννηματάς'' Βλάσης Πυργάκης, ενώ τακτικά μέλη της ορίστηκαν ο καθ. Καρδιολογίας του Δημοκριτείου Στ. Κωνσταντινίδης, ο Διευθυντής καρδιολογικής του Τζαννείου Στ. Φούσσας και ο καρδιολόγος του ''Αττικόν'' Αίαντας Αντωνιάδης, με γραμματέα τη γραμματέα του Δ.Σ. του ''Γεννηματάς'' κα Αθηνά Μερκούρη.

Ο διαγωνισμός θα γίνει στις 30 Σεπτεμβρίου και ο προϋπολογισμός για 2 χρόνια είναι περίπου 20 εκ. ευρώ κατ΄ έτος.
Σελίδες: Προηγούμενη Επόμενη