Διευκρινίσεις Καλλίρη για τις μικτές εφημερίες

Ημερομηνία δημοσίευσης: 18 Απριλίου 2013
Έχει λυθεί το θέμα πραγματοποίησης των μικτών εφημεριών από τους γιατρούς του ΕΣΥ.

Αυτό αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε σχετική του εγκύκλιο ο γενικός γραμματέας Υγείας .

Ο κ. Πελοπίδας Καλλίρης διευκρινίζει ότι γνώμονας είναι η εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου και η εξοικονόμηση οικονομικών και ανθρώπινων πόρων.

Σύμφωνα με τον κ. Καλλίρη, ο νόμος 4093/12 προβλέπει τις ώρες απασχόλησης της μικτής εφημερίας, καθώς και την αποζημίωση.

Λυκουρέντζος: Ζήτησε 600 γιατρούς και πήρε 159...

Ημερομηνία δημοσίευσης: 17 Απριλίου 2013
Δεν καλύφθηκε το αίτημα του κ. Ανδρέα Λυκουρέντζου για πρόσληψη 600 γιατρών στο ΕΣΥ.

Με απόφαση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, το υπουργείο Υγείας έχει δικαίωμα να προσλάβει 150 ειδικευμένους γιατρούς όλων των βαθμών και ειδικοτήτων και εννέα γιατρών σε προσωρινές και προσωποπαγείς θέσεις.

Όλα αυτά, την ώρα που τα δημόσια νοσοκομεία δοκιμάζονται από σοβαρές ελλείψεις και παραμένουν κλειστά πάνω από 130 κρεβάτια εντατικής θεραπείας.

Κοινωνικό έγκλημα χαρακτηρίζουν το 'φακελάκι' οι γιατροί

Ημερομηνία δημοσίευσης: 16 Απριλίου 2013
Άστοχη χαρακτηρίζουν οι νοσοκομειακοί γιατροί την πρόθεση του υπουργού Δικαιοσύνης να νομιμοποιήσει τη δωροληψία των γιατρών με υλικά και μη υλικά δώρα.

Το 8ο συνέδριο της Ομοσπονδίας τους (ΟΕΝΓΕ) αποφάσισε ότι η διαφθορά στην υγεία συνιστά κοινωνικό έγκλημα:

'Μας αρκεί ένα χαμόγελο, μια χειραψία ευχαριστίας για την εκπλήρωση του όρκου του Ιπποκράτη', αναφέρουν οι γιατροί.

Καλούν, δε, τον υπουργό Δικαιοσύνης και το Κοινοβούλιο να απαλείψουν το ταχύτερο τη συγκεκριμένη ρύθμιση, η οποία προκαλεί τους έντιμους γιατρούς και την ελληνική κοινωνία.Επιστολή ΟΕΝΓΕ στο Ελεγκτικό Συνέδριο για τις εφημερίες

Ημερομηνία δημοσίευσης: 15 Απριλίου 2013
Τη μεγάλη καθυστέρηση που παρατηρείται στην εξόφληση των εφημεριών στους νοσοκομειακούς γιατρούς, επισημαίνει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας του κλάδου (ΟΕΝΓΕ).

Σε επιστολή που έστειλε τη Δευτέρα στον πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ο κ. Δημήτρης Βαρνάβας τονίζει ότι οι νοσοκομειακοί γιατροί της χώρας παραμένουν απλήρωτοι για δεδουλευμένες εφημερίες από τον Οκτώβριο του 2012, ενώ υπάρχουν νοσοκομεία τα οποία δεν έχουν αποπληρώσει εφημερίες εδώ και 16 μήνες, δηλαδή από τον Ιανουάριο του 2012:

'Δεδομένης της δραματικής περικοπής στις τακτικές αποδοχές η εν λόγω κωλυσιεργία στην αποπληρωμή των εφημεριών έχει θέσει οξύ βιοποριστικό πρόβλημα για τους 22.000 γιατρούς που εργάζονται στο Εθνικό Σύστημα Υγείας', αναφέρει, μεταξύ άλλων.

Ευχαριστήρια από την Πάρο...

Ημερομηνία δημοσίευσης: 12 Απριλίου 2013
Τις ευχαριστίες του για την πρόσληψη δύο επικουρικών γιατρών στο Κέντρο Υγείας Πάρου, εκφράζει προς τον υπουργό Υγείας ο δήμαρχος του νησιού κ. Χρήστος Βλαχογιάννης.

Ο δήμαρχος αναφέρει στον κ. Λυκουρέντζο ότι περιμένει σύντομα να καλυφθούν τα κενά και των νοσηλευτριών και διασωστών, ώστε το Κέντρο Υγείας να μπορέσει να λειτουργήσει το καλοκαίρι με επάρκεια σε όλους τους τομείς.

Ανοικτό παραμένει, πάντως, το θέμα πρόσληψης μόνιμων γιατρών...

Αυτοψία της ΟΕΝΓΕ στην Αμυγδαλέζα

Ημερομηνία δημοσίευσης: 11 Απριλίου 2013
Τις συνθήκες κράτησης των μεταναστών που βρίσκονται στο στρατόπεδο της Αμυγδαλέζας, θα εξετάσουν οι νοσοκομειακοί γιατροί.

Το μεσημέρι της Πέμπτης, κλιμάκιο της Ομοσπονδίας του κλάδου (ΟΕΝΓΕ) επισκέπτεται το εν λόγω στρατόπεδο.

Για το σκοπό αυτό, έχει ζητηθεί άδεια εισόδου των γιατρών από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης.

Στην Αθήνα η κ. Chan

Ημερομηνία δημοσίευσης: 10 Απριλίου 2013
Στη χώρα μας βρίσκεται η γενική διευθύντρια του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).

Το πρωί της Τετάρτης, η κ. Margaret Chan θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο στο κτίριο της λεωφόρου Μεσογείων.

Η ατζέντα περιλαμβάνει θέματα Δημόσιας Υγείας, όπως το θέμα με τη γρίπη των πτηνών στην Κίνα.

Αμφισβητήσεις για τα σχολικά κυλικεία

Ημερομηνία δημοσίευσης: 9 Απριλίου 2013
Προβληματισμός εκφράζεται για το πόσο εφικτά είναι όσα προβλέπονται σε σχέδιο απόφασης του υπουργού Υγείας για τα σχολικά κυλικεία.

Στη διαβούλευση της απόφασης, οι περισσότεροι - αν όχι όλοι - οι ιδιοκτήτες κυλικείων, εκτιμούν ότι δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα να πωλούν φρουτοσαλάτες ή άλλα προϊόντα αυτού του τύπου.

Άλλοι, σημειώνουν ότι η παιδική παχυσαρκία δεν οφείλεται στο τι τρώνε τα παιδιά στο σχολείο.

Υπάρχουν, πάντως, και φωνές που λένε ότι τα κυλικεία πρέπει να βελτιώσουν την ποιότητα των προϊόντων τους.
Σελίδες: Προηγούμενη Επόμενη