Tα θέματα που αφορούν το μέλλον του κλάδου θα συζητηθούν στις συνεδριάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης Φαρμακοποιών

Ημερομηνία δημοσίευσης: 29 Μαρτίου 2019
Με αφορμή την ανάληψη της Αντιπροεδρίας της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση Φαρμακοποιών, πραγματοποιούνται στη χώρα οι επίσημες Συνεδριάσεις του Οργάνου, στις οποίες συμμετέχουν 38 εκπρόσωποι από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες.

Κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων θα τεθούν για συζήτηση όλα τα θέματα που αφορούν το μέλλον του κλάδου των φαρμακοποιών και θα γίνει εκτενής αναφορά στον κρίσιμο ρόλο του στη Δημόσια Υγεία. Επιπλέον, μεταξύ άλλων, θα συζητηθούν και οι επιπτώσεις του Brexit στην τιμολόγηση και στην αποζημίωση των Φαρμάκων στην Ε.Ε. και στη Βρετανία.

Εκπαιδευτικό σεμινάριο από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Χημικών Βιομηχανίας και Επιχειρήσεων

Ημερομηνία δημοσίευσης: 28 Μαρτίου 2019
Εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα: «ISO 15189:2012 Λειτουργία και Διαπίστευση Κλινικών Εργαστηρίων» διοργανώνει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Χημικών Βιομηχανίας και Επιχειρήσεων (ΠΣΧΒΕ) στις 19 και 20 Απριλίου 2019.

Εισηγητές των θεμάτων είναι ο Δρ Μιχαήλ Κουππάρης, ομότιμος καθηγητής Αναλυτικής Χημείας – Φαρμακευτικής Ανάλυσης ΕΚΠΑ, και η Δρ Ειρήνη Λεϊμονή, υπεύθυνη ποιότητος και διασφάλισης προσωπικών δεδομένων του ομίλου AFFIDEA.

Το σεμινάριο απευθύνεται α) σε όλους τους επιστήμονες που εργάζονται στον εργαστηριακό τομέα του χώρου της υγείας και β) σε εκείνους που θα επιθυμούσαν να ενημερωθούν πάνω στον τρόπο οργάνωσης των κλινικών εργαστηρίων. Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν στο Αμφιθέατρο του Ελληνικού Ινστιτούτου Παστέρ.

Δεν αρκεί η καλή πρόθεση

Ημερομηνία δημοσίευσης: 27 Μαρτίου 2019
Συνάντηση εργασίας, μαθαίνω ότι έγινε στον ΕΛΟΤ (Ελληνικός Οργανισμός Τυποποίησης) με τη συμμετοχή του προέδρου της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών Κλινικών, κ. Γ. Σαραφιανό, εκπροσώπων του Υπουργείου Τουρισμού και του ΣΕΤΕ.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η αποστολή σχολίων και παρατηρήσεων στη Διεθνή Επιτροπή Τυποποίησης για τη δημιουργία προτύπου ISO για τις απαιτήσεις παροχής υπηρεσιών Ιατρικού Τουρισμού και γενικότερα τη συμμετοχή μας ως χώρα στη Διεθνή Επιτροπή.

Πάντως, η καλή πρόθεση και διάθεση για την αξιοποίηση του ιατρικού τουρισμού, αν και σημαντική, δεν είναι αρκετή. Απαιτείται και η συνδρομή της Πολιτείας...νομίζω!

Aντίθετοι στην απόφαση του ΕΟΦ

Ημερομηνία δημοσίευσης: 26 Μαρτίου 2019
Aντίθετοι στην απόφαση του ΕΟΦ δηλώνουν φαρμακοποιοί στο να άρει έστω και μερικώς τις παράλληλες εξαγωγές, θεωρώντας πως ό,τι είναι νόμιμο δεν σημαίνει ότι είναι και ηθικό, όταν ασθενείς εδώ και καιρό αναζητούν τα φάρμακά τους στην αγορά και δεν μπορούν να τα βρουν.

Προφανώς, όπως λένε, ο ΕΟΦ ή ... τρομοκρατήθηκε από την προσφυγή των φαρμακαποθηκαρίων στο ΣτΕ, ή .... έκρινε πως εξέλειπαν οι λόγοι, για τους οποίους είχαν απαγορευτεί οι εξαγωγές για αυτά τα φάρμακα!

Από την άλλη, αποτελεί κοινό μυστικό ότι αυτά που αφήνουν παράλληλες εξαγωγές σκευασμάτων, εκτός από πολλά, είναι και ζεστά (άμεσα δηλαδή). Ενώ η μέση λιανική αξία πωλούμενου τεμαχίου εγχωρίως είναι στα 8+ ευρώ με ελάχιστο κέρδος στις εξαγωγές 52 φορές μεγαλύτερο.

Είναι σοβαρή υπόθεση

Ημερομηνία δημοσίευσης: 22 Μαρτίου 2019
Η ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών στα νοσοκομεία δεν αρχίζει και τελειώνει μόνο με τις ιατρικές πράξεις. Η διατροφική- θρεπτική αξία των νοσοκομειακών γευμάτων αποτελεί για τις διοικήσεις των νοσοκομείων (φυσικά ΥΠΕ και Υπουργείο) μια σοβαρή υπόθεση και διοικητική υπευθυνότητα.

Υπάρχει κάποια μελέτη αξιολόγησης από τις διοικήσεις των Νοσοκομείων, των ΥΠΕ ακόμη και του Υπουργείου Υγείας σχετικά με την θρεπτική αξία των νοσοκομειακών γευμάτων;

Aπλώς ρωτάω....

Παράταση στις υποβολές

Ημερομηνία δημοσίευσης: 22 Μαρτίου 2019
Παράταση δόθηκε στις υποβολές (e dapy και φυσικό αρχείο) όλων των συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ παρόχων υπηρεσιών υγείας για το μήνα Φεβρουάριο.

Η καταληκτική ημερομηνία είναι έως και 29 Μαρτίου.

Διαγωνισμοί εκκρεμούν μια δεκαετία

Ημερομηνία δημοσίευσης: 21 Μαρτίου 2019
Υπάρχουν, δηλαδή διαγωνισμοί σε εκκρεμότητα από το 2008 και δεν έχουν ακόμη υπογραφεί συμβάσεις ... ;!
Και όμως είναι πραγματικότητα.... Το επιβεβαιώνει η υπ'αριθμ. 12903/2019 (ΦΕΚ 795/Β/7.3.2019) κοινή υπουργική απόφαση, στην οποία παρατείνεται μέχρι 31-12-2019 η προθεσμία υπογραφής των σχετικών συμβάσεων των διαγωνισμών, που αφορούν σε προμήθειες ειδών που έχουν ενταχθεί στο Ενιαίο Πρόγραμμα Προμηθειών 2008-2014 ..!


Ο Π.Σ.Φ. ζητά εξηγήσεις

Ημερομηνία δημοσίευσης: 20 Μαρτίου 2019
Πολλές περικοπές μαζεύτηκαν και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών (Π.Σ.Φ.) ζητά εξηγήσεις από τον ΕΟΠΥΥ.

Πιο συγκεκριμένα:

Γίνονται περικοπές σε γνωματεύσεις φυσικοθεραπείας, οι οποίες έχουν θεωρηθεί από τους ελεγκτές Ιατρούς σε προθεσμία που υπερβαίνει τις 10 ημέρες που ναι μεν έθετε ως περιθώριο θεώρησης ο παλιός ΕΚΠΥ, δε θέτει όμως ο νέος ΕΚΠΥ.
Γίνονται περικοπές σε γνωματεύσεις φυσικοθεραπείας, οι οποίες εκτελέστηκαν από τους συμβεβλημένους φυσικοθεραπευτές και αφορούσαν περιστατικά ειδικών περιπτώσεων ή κατ΄ οίκον, επειδή συνταγογραφήθηκαν από ιδιώτες γιατρούς.
Γίνονται περικοπές σε γνωματεύσεις φυσικοθεραπείας, οι οποίες αφορούν παθήσεις, για τις οποίες σύμφωνα με την ερμηνεία των υπαλλήλων του Οργανισμού, δεν προβλέπεται παροχή φυσικοθεραπείας.

Αναμένει την απάντηση.
Σελίδες: Προηγούμενη Επόμενη