Νοσεί η Υγεία από τη μείωση του ΑΕΠ

Ημερομηνία δημοσίευσης: 18 Οκτωβρίου 2018
Ακόμη και εάν η χρηματοδότηση της Υγείας φτάσει σε ποσοστά επί του ΑΕΠ που ισχύουν σήμερα σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, δεν θα είναι αρκετή.

Για να φτάσει σε ευρωπαϊκά επίπεδα, απαιτείται αύξηση της χρηματοδότησης στο 6% έως 6,5%, αλλά και αύξηση του ΑΕΠ στα επίπεδα που ήταν πριν την κρίση.

Αυτό ανέφερε σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ ο Παύλος Πολάκης, εκτιμώντας πως – εκτός από τα ποσοστά – σημαντικό ρόλο διαδραματίζουν και τα ποσά σε απόλυτες τιμές...

Παραμένει ίδια η κατάσταση μέχρι νεωτέρας

Ημερομηνία δημοσίευσης: 17 Οκτωβρίου 2018
Δεν αλλάζει τίποτα μέχρι νεωτέρας...Σε τι αναφέρομαι; Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Λογοπεδικών-Λογοθεραπευτών ενημερώθηκε πως η διαδικασία χορήγησης και αποζημίωσης για την ειδική αγωγή, θα εξακολουθήσει να πραγματοποιείται με βάση την ισχύουσα διαδικασία μέχρι νεότερης ανακοίνωσης από τον ΕΟΠΥΥ.

Η υποβολή των δικαιολογητικών δαπάνης για τις έως σήμερα εκδοθείσες χειρόγραφες γνωματεύσεις παρατείνεται έως 31 Δεκεμβρίου 2018 με την υφιστάμενη διαδικασία.

Με το voucher (επιταγή) τι γίνεται τελικά; Αναρωτιέμαι, γιατί ο Σύλλογος προσπαθεί να βρει το δίκιο του, καθώς δηλώνει αντίθετος με το συγκεκριμένο μέτρο, μέσω του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Παρουσίαση του βιβλίου "΄Πολιτικές Διαχείρισης των Γενοσήμων Φαρμάκων στην Ελλάδα"

Ημερομηνία δημοσίευσης: 16 Οκτωβρίου 2018
Mε μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η αυριανή παρουσίαση του βιβλίου "΄Πολιτικές Διαχείρισης των Γενοσήμων Φαρμάκων στην Ελλάδα", στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας από τον Ομότιμο Καθηγητή Οικονομικών της Υγείας κ. Γιάννη Κυριόπουλο. Το θέμα που πραγματεύεται έχει διπλή αξία, καθώς αφενός αποτυπώνει την δυναμική εγχώρια φαρμακοβιομηχανία, αφετέρου ότι τα γενόσημα με τις κατάλληλες πολιτικές διαχείρισης μπορούν να συμβάλλουν στην μείωση και στον εξορθολογισμό των οικονομικών για την υγεία.

Μεταξύ των ομιλητών θα είναι ο Αντιπρόεδρος του ΕΟΦ, κ. Η. Γιαννόγλου, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας κ. Γ. Γιαννόπουλος και ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας κ. Θ. Τρύφων.

’ραγε θα μάθουμε πόση τελικά είναι η πραγματική διείσδυση των γενοσήμων στην Ελλάδα;

Περί μεταφοράς φαρμακείου

Ημερομηνία δημοσίευσης: 15 Οκτωβρίου 2018
Μεταφορά φαρμακείου από Δημοτική ενότητα σε ;άλλη Δημοτική ενότητα δεν μπορεί να γίνει, εκτός και αν υπάρχει κενή θέση. Ακόμα και σε αυτή όμως την περίπτωση υπάρχει προτεραιότητα δήλωσης ενδιαφέροντος... Παρόλα ταύτα, ο πρόεδρος του μεγαλύτερου φαρμακευτικού συλλόγου της Ελλάδος... υποστηρίζει ότι εκδόθηκε φωτογραφική διάταξη που ωφελεί συγκεκριμένο φαρμακείο, και που μεταφέρεται σε δήμο που δεν υπάρχει κενή θέση!

Αυτό όμως αποτελεί ταυτόχρονα παρέμβαση στο πληθυσμιακό .... ανοίγοντας παραθυράκια κατά το πως βολεύει τον καθένα...
Το σίγουρο είναι ότι όλοι ή σχεδόν όλοι του κλάδου θα ήθελαν καλύτερο πόστο, ειδικά μετά την κρίση, καθώς δεν μπορούν να υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά.

Εξαιτίας αυτού του θέματος, κάποιοι ζητούν την παρέμβαση του Εισαγγελέα, και όλοι τα δέοντα από τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο.

Δυσαρέσκεια ΣΕΝΕΝ για φήμες

Ημερομηνία δημοσίευσης: 12 Οκτωβρίου 2018
Το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν (ΣΕΝΕΝ) εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά του απέναντι στις φήμες που ολοένα και πληθαίνουν περί κηρύξεως άγονου του διαγωνισμού πώλησης του Νοσοκομείου, λίγα μάλιστα μόλις εικοσιτετράωρα πριν εκπνεύσει η προθεσμία κατάθεσης δεσμευτικών προσφορών.

‘’Οι παραπάνω φήμες σε συνδυασμό με τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού, το επιδειχθέν ενδιαφέρον φορέων που θα μπορούσαν να εξασφαλίσουν τη λειτουργία και να ενισχύσουν τη δυναμική του νοσοκομείου, αλλά και τις αναδειχθείσες θετικές ή αρνητικές διαθέσεις κάποιων απέναντι σε συγκεκριμένους επενδυτές, μας δημιουργούν πολλές επιφυλάξεις, ενώ σε περίπτωση κηρύξεως άγονου του διαγωνισμού θα πρέπει να διερευνηθεί η συνενοχή, αυτών που τυχόν θα την συναποφασίσουν, στην αποδυνάμωση και απαξίωση του Νοσοκομείου ενόψει της επικείμενης πωλήσεώς του.

Δεδομένου δε ότι η τύχη των εργαζομένων είναι άμεσα εξαρτημένη από την έκβαση αυτής της μεταβίβασης, προς όλες τις κατευθύνσεις διαμηνύουμε ότι παρακολουθούμε τις εξελίξεις, έτοιμοι να αναδείξουμε κάθε ενέργεια που αντιτάσσεται στη διαφάνεια, μη επιτρέποντας για άλλη μία φορά να κυριαρχήσουν μικρά ή μεγάλα συμφέροντα εις βάρος του Νοσοκομείου, που μπορεί να προσφέρει υψηλές υπηρεσίες υγείας, τις οποίες η Χώρα μας έχει ανάγκη.’’

Οι τελευταίες τάσεις διαχείρισης κινδύνων στην Ευρώπη

Ημερομηνία δημοσίευσης: 12 Οκτωβρίου 2018
Σε ένα πλαίσιο μετάβασης πολλαπλών παραγόντων που αντιμετωπίζουν τα ευρωπαϊκά συστήματα υγειονομικής περίθαλψης, δημιουργείται μια νέα σειρά πολυπλοκότητας: όπως η εφαρμογή νέων τεχνολογιών, οι σχέσεις με τους ασθενείς, τα κοινωνικά δίκτυα και η ραγδαία αύξηση της επιρροής τους στους πολίτες, οι εξελίξεις στις εθνικές νομοθεσίες αλλά και οι καινούργιες ευρωπαϊκές οδηγίες. Αυτή η πολυπλοκότητα θα αποτελέσει το αντικείμενο συζήτησης μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ιδιωτικών Κλινικών (UEHP) και της SHAM που θεωρείται Ευρωπαίος ηγέτης στη διαχείριση νοσοκομειακών κινδύνων. Η συνάντηση αυτή θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες στις 20 Νοεμβρίου.

Στόχος της συνάντησης είναι να παρουσιαστούν οι τελευταίες τάσεις διαχείρισης κινδύνων στην Ευρώπη, ενώ μεταξύ των ομιλητών θα είναι και κορυφαίοι Ευρωπαίοι διαχειριστές νοσοκομείων.

Τη Δευτέρα η εντολή οριστικοποίησης για την πληρωμή των φυσικοθεραπευτών για τον Ιούλιο

Ημερομηνία δημοσίευσης: 12 Οκτωβρίου 2018
Tη Δευτέρα ακούγεται ότι θα δοθεί η εντολή οριστικοποίησης για την πληρωμή των φυσικοθεραπευτών για το μήνα Ιούλιο…Στο μεταξύ, ύστερα από δύο αναβολές, απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία, στη συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΟΠΥΥ (10-10-18), το αίτημα μελών της Διοίκησης της ΠΕΕΦ (Πανελλήνια Ένωση Ελευθεροπαγγελματιών Φυσικοθεραπευτών) για τη σύναψη ατομικής σύμβασης με τον Οργανισμό.

Ολοκληρώθηκε, επίσης, η συζήτηση για το σύνολο των άρθρων του ΕΚΠΥ, ο οποίος θα ψηφιστεί την επόμενη εβδομάδα και στη συνέχεια θα σταλεί για την έκδοση νέας ΚΥΑ. Σχετικά δε με το παραπεμπτικό Φυσικοθεραπείας, μετά από πρόταση, θα συνεχίσει να ισχύει για δύο μήνες, από την ημερομηνία έκδοσής του.

Συνάντηση για τον έρπητα ζωστήρα

Ημερομηνία δημοσίευσης: 11 Οκτωβρίου 2018
Συνάντηση προγραμματίζει για την επόμενη εβδομάδα η φαρμακοβιομηχανία MSD. O λόγος για την καμπάνια των εμβολίων που θα τρέξει οσονούπω σχετικά με τον Έρπητα Ζωστήρα.

Στη χώρα ΅ας ο ε΅βολιασ΅ός έναντι του έρπητα ζωστήρα έχει ενταχθεί στο Εθνικό Πρόγρα΅΅α Ε΅βολιασ΅ών του Υπουργείου Υγείας. Σύμφωνα με αυτό το πρόγραμμα, το ε΅βόλιο χορηγείται δωρεάν στα άτο΅α 60 ετών και άνω, ανεξάρτητα από το αν είχαν προηγούμενο επεισόδιο έρπητα ζωστήρα.

Ο υπεύθυνος ιός εντοπίζεται στο 95% των ενηλίκων (σε όλους όσους έχουν περάσει ανεμευλογιά), και εκτιμάται ότι 1 στα 4 άτομα θα αναπτύξουν έρπητα ζωστήρα στη ζωή τους.
Σελίδες: Προηγούμενη Επόμενη