'Eκτακτη γενική συνέλευση ΣΦΕΕ

Ημερομηνία δημοσίευσης: 11 Δεκεμβρίου 2019
'Eκτακτη γενική συνέλευση έχει οριστεί για τις 16/12/2019 από τον ΣΦΕΕ με θέμα τους νέους χειρισμούς -βλέπε clawback- του Υπουργείου Υγείας, προκειμένου να αποφασίσουν και να οριστικοποιήσουν τις αντιπροτάσεις τους. Η λέξη κλειδί είναι το ''έκτακτη'', κοινώς, πήραμε φωτιά για να δούμε τι θα γίνει.

Λογικά σε αυτή τη συνέλευση θα πρέπει να συζητηθεί και το θέμα των κενών θέσεων στο Δ.Σ του θεσμικού οργάνου.

Θα δούμε.

Ασαφές το τοπίο για τα φάρμακα 1Α

Ημερομηνία δημοσίευσης: 10 Δεκεμβρίου 2019
Παρά την αναταραχή που υπάρχει στις φαρμακοβιομηχανίες για το τι τελικά θα γίνει με τον προϋπολογισμό στα φάρμακα 1Α, ακόμη το τοπίο δεν έχει ξεκαθαρίσει από την πλευρά της Πολιτείας. Με φετινό προϋπολογισμό στα 55 εκατ. ευρώ, η υπέρβαση για το 2019 θα είναι στα 110 εκατ. ευρώ.

Αν και τα επιπλέον χρήματα που ακούγεται ότι θα δώσει το δημόσιο είναι κόκκος άμμου, φήμες μιλούν για πάνω από 25 εκατ. ευρώ- κάπως θα ισορροπήσει την κατάσταση... στο ένα πόδι!

Μουσική παράσταση ''Χρώματα και Αρώματα. Τα παιδιά μας ταξιδεύουν στις μέρες που έρχονται''

Ημερομηνία δημοσίευσης: 9 Δεκεμβρίου 2019
Το απαιτούν οι μέρες, όλοι να γίνουμε παιδιά, για χάρη των παιδιών και όχι μόνο.... Αυτό θα πράξει η μουσική παράσταση «Χρώματα και Αρώματα. Τα παιδιά μας ταξιδεύουν στις μέρες που έρχονται», το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2019, ώρα 18:00 έως 21:00, στο Θέατρο του Κολλεγίου Αθηνών, που για μια ακόμη χρονιά διοργανώνει η ΑμΚΕ ΚΑΡΚΙΝΑΚΙ με την ευγενική υποστήριξη της Ελληνικής Φαρμακευτικής Εταιρείας «Μινέρβα» και σε συνεργασία με την Έδρα Unesco Εφηβικής Υγείας και Ιατρικής Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Ελληνικό Κολλέγιο Παιδιάτρων, την Ελληνική Μαιευτική και Γυναικολογική Εταιρεία και την Hellenic Society of Perinatal Medicine.

Πρόταση για ομάδα τεχνοκρατών στον ΦΣΑ

Ημερομηνία δημοσίευσης: 6 Δεκεμβρίου 2019
Άτυπη πρόταση να δημιουργηθεί εντός του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής μια ομάδα τεχνοκρατών, η οποία θα παρακολουθεί στενά την πορεία των λιανικών τιμών των φαρμάκων, μαθαίνουμε ότι έχει γίνει από κάποια μέλη. Ο λόγος προφανής. Εδώ και μία δεκαετία ο κλάδος βιώνει συνεχείς μειώσεις τιμών με τεράστιες εισοδηματικές απώλειες.

Αν δεχτούμε ότι το καθαρό κέρδος των επιχειρήσεων του κλάδου μετά τους φόρους και τα πάγια λειτουργικά έξοδα είναι γύρω στο 10% , τότε έχουμε 25-30% μείωση με βάση την τελευταία υποτίμηση που πραγματοποιήθηκε, ισχυρίζονται παράγοντες της αγοράς.

UEHP: Οι Ενώσεις θα καταγράψουν τα προβλήματα των ιδιωτικών κλινικών

Ημερομηνία δημοσίευσης: 5 Δεκεμβρίου 2019
Σημαντικές και εφ΄ όλης της ύλης ήταν οι αποφάσεις που πάρθηκαν πριν από δύο ημέρες στην Ρώμη, όπου πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ιδιωτικών Κλινικών (UEHP) στα γραφεία της Ιταλικής Ένωσης.

Αποφασίστηκε όλες οι Ενώσεις -και η δική μας ΠΕΙΚ- να προχωρήσουν στην καταγραφή όλων των προβλημάτων που απασχολούν τις ιδιωτικές κλινικές σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ. Το έγγραφο πρόκειται να δημοσιοποιηθεί το προσεχές διάστημα. Το ετήσιο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ιδιωτικών Κλινικών το 2020 θα διεξαχθεί στη Γερμανία, ενώ στις 22-1-2020 θα πραγματοποιηθεί το workshop Master Class with SHAM στις Βρυξέλλες και λίγες μέρες μετά η Γενική Συνέλευση. Όλοι οι εκπρόσωποι του κλάδου πάντως, έχουν ανασκουμπωθεί ενόψει της επικείμενης συνάντησης με τη νέα Επίτροπο Υγείας, όπου και θα της θέσουν τα αιτήματά τους.

Ανακατατάξεις στην κορυφή

Ημερομηνία δημοσίευσης: 5 Δεκεμβρίου 2019
Ανακατατάξεις- και μάλιστα στην κορυφ-ή σημειώνονται σε φαρμακοβιομηχανία το τελευταίο διάστημα.

Μαθαίνουμε ότι έμεινε ακέφαλη και προς το παρόν υπάρχει μία έκτακτη αντικατάσταση του στελέχους που εκτελούσε χρέη CEO, μέχρι να βρεθεί στέλεχος για τη σχετική θέση.

'Ενας αναβρασμός υπάρχει συνολικά στον κλάδο και η αιτία, όπως λέγεται, είναι ότι οι ελληνικές θυγατρικές στους ισολογισμούς των πολυεθνικών είναι από πλευράς απόδοσης οι τελευταίες των τελευταίων...

Ο Γιώργος Παπαθεοδωρίδης νέος πρόεδρος του ΕΟΜ

Ημερομηνία δημοσίευσης: 5 Δεκεμβρίου 2019
Ο καθηγητής Χειρουργικής Γεώργιος Παπαθεοδωρίδης, ορίστηκε από τον υπουργό Υγείας νέος πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ), στη θέση του παραιτηθέντος Ανδρέα Καραμπίνη.

Ο κ. Παπαθεοδωρίδης είναι διευθυντής της Πανεπιστημιακής Γαστρεντερολογικής Κλινικής και διευθυντής της Μονάδας Μεταμόσχευσης
Ήπατος στο νοσοκομείο "Λαϊκό".

Έχει διατελέσει μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου (ΔΣ) της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Μελέτης Ήπατος, ενώ είναι μέλος της Αμερικανικής Εταιρείας Μελέτης του Ήπατος και της Αμερικανικής Γαστρεντερολογικής Εταιρείας (AGA - fellow).

Είναι μέλος ΔΣ του Ελληνικού Ιδρύματος Γαστρεντερολογίας-Διατροφής και της Επιτροπής Ιογενούς Ηπατίτιδας του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ., ενώ έχει διατελέσει μέλος ΔΣ και γενικός γραμματέας της Ελληνικής Γαστρεντερολογικής και της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης Ήπατος.

Ήταν ο συντονιστής των πρόσφατων Ευρωπαϊκών κατευθυντήριων οδηγιών για την Ηπατίτιδα Β.

Ανθρωπιστική κίνηση ιδιωτικών νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης

Ημερομηνία δημοσίευσης: 4 Δεκεμβρίου 2019
Τα καλά πρέπει πάντα να λέγονται γιατί δίνουν έναn τόνο αισιοδοξίας αλλά και ελπίδας. Μαθαίνουμε ότι Ιδιωτικά νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο (ΙΣΘ), έχουν αποφασίσει να περιθάλψουν αφιλοκερδώς τραυματίες από τον πρόσφατο ισχυρό σεισμό που έπληξε την Αλβανία.

Τη μεταφορά των ασθενών θα συντονίσουν οι διπλωματικές αρχές της Αλβανίας στην Ελλάδα, σε συνεννόηση με τiς κλινικές και τους γιατρούς, για το είδος και τον αριθμό των περιστατικών κai ανάλογα και με την πληρότητα της κάθε κλινικής.

Οι ιδιωτικές κλινικές που συμμετέχουν στη σημαντική αυτή ανθρωπιστική κίνηση είναι οι: "Άγιος Λουκάς", "Βιοκλινική", "Γενική Κλινική Θεσσαλονίκης", "Ιατρικό Διαβαλκανικό", "Κυανούς Σταυρός Euromedica" και "Λ. Σαραφιανός".
Σελίδες: Προηγούμενη Επόμενη