Αρχαιρεσίες για ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου στην ΠΑΣΙΔΙΚ

Ημερομηνία δημοσίευσης: 8 Φεβρουαρίου 2018
Σε εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση και αρχαιρεσίες για ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου, προχωρά το προσεχές διάστημα ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων (ΠΑΣΙΔΙΚ). Σύμφωνα με την ενημέρωση των μελών του θα γίνει στις 3 Μαρτίου και σε περίπτωση μη απαρτίας θα επαναληφθεί στις 10 Μαρτίου.  Που σύμφωνα με το άρθρο 12 παρ.5 του καταστατικού του Συνδέσμου, η δεύτερη αυτή συνέλευση συνεδριάζει έγκυρα, με οποιοδήποτε αριθμό  παρόντων μελών.

Δικαίωμα συμμετοχής στον εκλέγειν και εκλέγεσθαι, έχουν μόνο τα μέλη που είναι ταμειακώς τακτοποιημένα, έχουν δηλαδή εξοφλήσει και την τελευταία συνδρομή τους, που είναι αυτή του β’ εξαμήνου του προηγούμενου έτους (2017). 

Πολλά τα έξοδα για τη συντήρηση

Ημερομηνία δημοσίευσης: 8 Φεβρουαρίου 2018
Πολλές οι αντιδράσεις και ακόμη περισσότερα τα ερωτηματικά για τα έξοδα που κάνει ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας για τη συντήρηση των χειρουργικών αιθουσών. Κάθε μήνα λοιπόν, λέγεται ότι το συγκεκριμένο νοσοκομείο πληρώνει 34.489,98 Ευρώ, δηλαδή 413.879,76 ευρώ τον χρόνο, για τη συντήρηση των χειρουργικών αιθουσών (!). Και μάλιστα, όχι τώρα…αλλά από το 2012 και με απευθείας ανάθεση (όχι δηλαδή μέσω διαγωνισμού).

Και αναρωτιέμαι εγώ: Άραγε με τόσα χρήματα πόσα χειρουργεία θα είχαμε χτίσει από την αρχή; τα οποία μάλιστα δεν θα χρειάζονταν και συντήρηση.

Εξελίξεις στις συνεταιριστικές φαρμακαποθήκες

Ημερομηνία δημοσίευσης: 7 Φεβρουαρίου 2018
Εξελίξεις ακούω...στις φαρμακαποθήκες. Όχι στις ιδιωτικές αλλά στις συνεταιριστικές. Αποχωρήσεις στελεχών που έχουν αφήσει ιστορία, αντικαταστάσεις διοικητικών στελεχών με άλλους παράγοντες που μπορεί να έχουν την διάθεση...αλλά δεν διαθέτουν την καλή γνώση της αγοράς, και πάει λέγοντας. Τελικά, η κρίση πιο πολλά άσχημα έχει προκαλέσει παρά καλά. Και το ασχημότερο κακό όλων, την γκρίνια, που προκαλεί διάσπαση.

Το θέμα είναι ότι οι εξελίξεις θα συμπαρασύρουν και άλλους κρίκους της αγοράς, όπως για παράδειγμα τα φαρμακεία. Οι ανάγκες των οποίων σε φάρμακα, καλύπτονται κατά 48% από τους συνεταιρισμούς.

Προς παραίτηση στο δς του ΠΦΣ

Ημερομηνία δημοσίευσης: 6 Φεβρουαρίου 2018
Παραιτήσεις θα έχουμε στο διοικητικό συμβούλιο του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου και το νέο θα σκάσει το πολύ μέχρι τα τέλη της εβδομάδας. Θα μπορούσε να σκεφτεί κάποιος ότι η εξέλιξη αυτή είναι φυσική απόρροια του κλίματος που επικρατεί μέσα στον ΠΦΣ, που όπως ακούγεται δεν είναι και το καλύτερο. Ωστόσο, η δική μας πληροφόρηση είναι ότι το μέλος που θα παραιτηθεί θα το πράξει για καθαρά λόγους υγείας, που από όσο ξέρουμε είναι και πραγματικοί...

Να ετοιμάζεται ο αντικαταστάτης από τη Ροδόπη να αναλάβει το πόστο, εν όψει και της Γενικής Συνέλευσης που θα γίνει εντός του μήνα.

Αρχικά θα εφαρμοστεί μόνο στα νοσοκομεία

Ημερομηνία δημοσίευσης: 5 Φεβρουαρίου 2018
Ποια η νόσος και ποια η κοστολόγησή της, για να υπάρχει και ένας μπούσουλας- αν κατάλαβα καλά. Δημοσιεύθηκε λέει - ΦΕΚ 231/Β/31.1.2018- ο Κατάλογος Κωδικών της Διεθνούς Στατιστικής Ταξινόμησης Νόσων και Συναφών Προβλημάτων Υγείας με την ονομασία «Ελληνική Τροποποίηση ICD-10, ICD-10-GrM (Greek Modification). Οι Κωδικοποιήσεις είναι συμβατές με τη δημιουργία του Συστήματος Κοστολόγησης Νοσοκομειακών Υπηρεσιών (Συ.Κ.Ν.Υ.) επί τη βάσει των αρχών των DRG συστημάτων.

Το πλάνο είναι ο Κατάλογος Κωδικών με τα νοσήματα να εφαρμοσθεί αρχικά μόνο στα νοσοκομεία στα οποία παράλληλα θα τεθεί σε δοκιμαστική εφαρμογή και το Σύστημα Κοστολόγησης Νοσοκομειακών Υπηρεσιών.

Το ερώτημα το δικό μου είναι: υπάρχει η κατάλληλη.. ηλεκτρονική υποδομή, έτσι ώστε η καταγραφή να είναι και σωστή, ολοκληρωμένη και αληθινή; Ε;

Αναμενόμενο το εκλογικό αποτέλεσμα

Ημερομηνία δημοσίευσης: 2 Φεβρουαρίου 2018
Αναμενόμενο, χαρακτηρίζουν οι περισσότεροι το εκλογικό αποτέλεσμα της 27ης Ιανουαρίου 2018 για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο στον Σύνδεσμο Ιδιωτικών Κλινικών Ελλάδος για τη διετία 2018-2019. Κατά σειρά ψήφων εξελέγησαν οι ακόλουθοι: Σαραφιανός Γρηγόριος, Κοκκινάκης Αλέξανδρος, Αντωνιάδης Νικόλαος, Μελισσανίδης Παύλος, Παπαβασιλόπουλος Φώτιος, Σιάμος Αλέξιος και Κοντοπόδης Μιχαήλ. Μέσα στην επόμενη εβδομάδα, όπως μάθαμε θα γίνει η πρώτη συνάντηση για να συγκροτηθεί σε σώμα και θα ακολουθήσει το 1ο Διοικητικό συμβούλιο για την οργάνωση πλάνου δράσης.

''Μαγειρεύονται'' νέες συνεργασίες

Ημερομηνία δημοσίευσης: 1 Φεβρουαρίου 2018
Nέες συνεργασίες στο κομμάτι της προώθησης -διάθεσης σκευασμάτων ακούγεται ότι "μαγειρεύονται" στην αγορά. Στελέχη που γνωρίζουν πράγματα και καταστάσεις, υποστηρίζουν ότι φάρμακα με έντονη προώθηση θα είναι τα αναπνευστικά σκευάσματα αλλά και η κατηγορία του διαβήτη, κυρίως στη πρωτοβάθμια περίθαλψη. Αρκετές εταιρείες συζητούν με ανταγωνίστριες δυνάμεις για "διπλή προώθηση" των σκευασμάτων τους, η οποία ναι μεν μοιράζει τα έσοδα -σε δύο- αλλά επιτυγχάνεται μεγαλύτερη διείσδυση στην αγορά και άρα αύξηση των πωλήσεων. Κάτι μου λέει, ότι στις προαναφερθείσες κατηγορίες φαρμάκων θα δούμε και νέα προϊόντα...

Προσωρινός πίνακας κατάταξης για 37 θέσεις φυσικοθεραπείας

Ημερομηνία δημοσίευσης: 1 Φεβρουαρίου 2018
Αναρτήθηκε στη διαδικτυακή πύλη του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού και στην ενότητα «Προγράμματα Κοινωφελούς Χαρακτήρα», ο προσωρινός πίνακας κατάταξης για 37 θέσεις φυσικοθεραπείας, οκτάμηνης διάρκειας πλήρους απασχόλησης σε 19 Δήμους της χώρας.

Οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για την πορεία της ηλεκτρονικής τους αίτησης, όπως και για τη μοριοδότησή τους µε τους ακόλουθους τρόπους:

-Από το Μητρώο Ανέργων µέσω του e-Services IIS στην καρτέλα της αντίστοιχης αίτησής τους.

-Από τους πίνακες κατάταξης µε τον αριθμό πρωτοκόλλου της αίτησής τους. Σε περίπτωση αποκλεισμού τους, πληροφορούνται για το λόγο που αποκλείστηκαν, από τον Πίνακα Αποκλειομένων.
Σελίδες: Προηγούμενη Επόμενη