Ζητούν τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας

Ημερομηνία δημοσίευσης: 20 Δεκεμβρίου 2018
Mε απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου των εργαζομένων στο Ερρίκος Ντυνάν κηρύχθηκε 5ωρη στάση εργασίας για σήμερα (20 Δεκεμβρίου 2018), από 07:00 έως 12:00, με αιτήματα:

Τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και τη διατήρηση των όρων και συνθηκών απασχόλησης των εργαζομένων σε οποιοδήποτε επιχειρηματικό σχέδιο τελικώς υιοθετηθεί για το Νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν.
Την πιστή εφαρμογή από την εργοδότρια εταιρεία του ΠΔ 240/2006 περί ενημέρωσης και διαβούλευσης.
Την άμεση επανένταξη του Ερρίκος Ντυνάν στο πλαίσιο της Δημόσιας Περίθαλψης.

Aναμένοντας νέες συμφωνίες

Ημερομηνία δημοσίευσης: 19 Δεκεμβρίου 2018
Παραδοσιακά... η χρονιά κλείνει με κάποια deal. Άρα, γιατί να γίνει κάτι διαφορετικό φέτος...
Πληροφορίες λένε ότι εταιρεία πούλησε ένα βασικό της παρακλάδι σε ανταγωνιστή. Δεν μιλάμε για φάρμακο, αλλά για μία εταιρεία που "ακουμπά" το ευαίσθητο αυτό προϊόν έμμεσα.

Πηγές υποστηρίζουν ότι ανάλογες κινήσεις θα δούμε και από άλλες εταιρείες το προσεχές διάστημα, καθώς όλες βρίσκονται σε διαδικασία συμμαζέματος των οικονομικών τους, βγάζοντας από πάνω τους κομμάτια που είτε δεν εντάσσονται στο βασικό τους αντικείμενο είτε είναι ζημιογόνα!

Νέοτερες εξελίξεις και ανακοινώσεις έπονται...

Στις επάλξεις λόγω των επικείμενων ανακοινώσεων

Ημερομηνία δημοσίευσης: 18 Δεκεμβρίου 2018
Κλείνουν αυτή την Παρασκευή οι φαρμακοβιομηχανίες εν όψει των εορτών και οι περισσότερες θα ανοίξουν στις 3 Ιανουαρίου. Το θέμα είναι ότι μόνο κάποιοι από το προσωπικό θα γευτούν πραγματικά τις εορτές, καθώς τα στελέχη σε θέσεις "κλειδιά", αν και Χριστούγεννα, θα είναι στις επάλξεις λόγω των επικείμενων ανακοινώσεων του Υπουργείου Υγείας για τον νέο τρόπο τιμολόγησης. Δίνουν και παίρνουν οι λίστες με τις αντιπροτάσεις που θα κατατεθούν στο Υπουργείο. Να δούμε τελικά τι θα περάσει...

Θα το δούμε και στην Ελλάδα;

Ημερομηνία δημοσίευσης: 17 Δεκεμβρίου 2018
Σήμερα, λέει, το δημόσιο σύστημα υγείας της Αγγλίας εξετάζει το ενδεχόμενο να αποζημιώνει μια εφαρμογή στο κινητό, η οποία ουσιαστικά θα υποβοηθά τους διαβητικούς να ακολουθούν κατά γράμμα την αγωγή τους. Δεν ξέρουμε αν μία τέτοια σημαντική εξέλιξη θα έρθει και στην Ελλάδα, όμως οι καλά γνωρίζοντες υποστηρίζουν ότι η χρόνια νοσηρότητα μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο με μέτρα που θα επιφέρουν σοβαρές και ουσιαστικές τομές στα συστήματα υγείας.

Η γήρανση του πληθυσμού είναι ίσως ο σημαντικότερος παράγοντας που επιζητά επιτακτικά την λήψη τέτοιων αποφάσεων. Και για του λόγου το αληθές, ενώ το 2015 οι ασθενείς άνω των 65 ετών αντιπροσώπευαν στην Ευρώπη το 13% των ασθενών, το 2060 εκτιμάται ότι το συγκεκριμένο ποσοστό θα έχει εκτοξευτεί στο 40%.

Ο χαμένος φάκελος

Ημερομηνία δημοσίευσης: 14 Δεκεμβρίου 2018
Ποιας φαρμακοβιομηχανίας ο φάκελος που είχε καταθέσει για νέο σκεύασμα χάθηκε και τον ψάχνουν; Κάτι η μεταφορά των αρχείων από τον ΕΟΦ στον ΗΤΑ, κάτι το γεγονός ότι παραιτήθηκαν στελέχη που ήταν υπεύθυνα για την παραλαβή φακέλων και το συμβάν έγινε.

Μάλιστα, όπως μάθαμε, ο συγκεκριμένος φάκελος είχε κατατεθεί τον Ιούνιο και πριν λίγο καιρό ανακάλυψαν ότι έλειπε. Για τον φάκελο αυτό, η βιομηχανία είχε καταθέσει παράβολο 20.000 ευρώ, καθώς το σκεύασμα θα διατίθεται σε τέσσερις συσκευασίες.

Όλο αυτό θυμίζει ένα αγαπημένο παιχνίδι- το πού ‘ναι πού 'ναι το δαχτυλίδι!

Δικηγορικά γραφεία για τα αναδρομικά των γιατρών

Ημερομηνία δημοσίευσης: 13 Δεκεμβρίου 2018
Άμεση ήταν η αντίδραση δικηγορικών γραφείων στο θέμα της καταβολής αναδρομικών στους νοσοκομειακούς γιατρούς.

Αμέσως μετά τη δημοσίευση της νομοθετικής διάταξης σε ΦΕΚ, έσπευσαν να διεκδικήσουν τα ποσοστά τους.

Όπως μαρτυρούν νοσοκομειακοί γιατροί, οι δικηγόροι δεν απευθύνθηκαν στους γιατρούς οι οποίοι τούς είχαν αναθέσει τη διεκδίκηση των αναδρομικών.

Απέστειλαν εξώδικα στις διοικήσεις νοσοκομείων, απαιτώντας να καταβληθεί το ποσοστό τους από τα νοσηλευτικά ιδρύματα, ταυτόχρονα με την καταβολή στους δικαιούχους...

Οι καλές κινήσεις πρέπει να λέγονται!

Ημερομηνία δημοσίευσης: 11 Δεκεμβρίου 2018
Μια τάξη στα αχαρτογράφητα νερά, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, θα επιδιώξει να βάλει το Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Τουρισμού: «Θεματικός τουρισμός – Ειδικές μορφές τουρισμού – Ρυθμίσεις για τον εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου στον τομέα του τουρισμού και της τουριστικής εκπαίδευσης – Στήριξη τουριστικής επιχειρηματικότητας και άλλες διατάξεις», που ψηφίστηκε με ευρεία πλειοψηφία στη Βουλή.

Με το Σχέδιο Νόμου εισάγονται νέες αναγκαίες ρυθμίσεις για το πλαίσιο ανάπτυξης του τουρισμού υγείας. Συστήνεται μητρώο παρόχων υπηρεσιών τουρισμού υγείας, για την αξιόπιστη και ασφαλή πληροφόρηση σε σχέση με τις νομίμως λειτουργούσες εγκαταστάσεις, όπου παρέχεται πρωτοβάθμια ή και δευτεροβάθμια φροντίδα υγείας. Προβλέπεται ως υποχρεωτική η σύσταση είτε ιατρείου για παροχή υπηρεσιών συμβουλευτικού χαρακτήρα και πρώτων βοηθειών ή «ιατρείων ιαματικού τουρισμού» ως διακριτή δομή, εντός των Μονάδων Ιαματικής Θεραπείας, των Κέντρων Ιαματικού Τουρισμού – Θερμαλισμού και των Κέντρων Θαλασσοθεραπείας που θα αδειοδοτούνται από τους κατά τόπους αρμόδιους Ιατρικούς Συλλόγους.

Οι καλές κινήσεις πρέπει να λέγονται!

Είχε αποτέλεσμα ο αγώνας

Ημερομηνία δημοσίευσης: 10 Δεκεμβρίου 2018
Oι αγώνες των φυσικοθεραπευτών ευοδώθηκαν και τελικά ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Γιώργος Βασιλειάδης δέχτηκε την απόσυρση της παραγράφου του άρθρου 74 που προέβλεπε την παροχή φυσικοθεραπείας σε Γυμναστήρια αναγνωρίζοντας τις αιτιάσεις του Π.Σ.Φ και την άποψη ότι οι υπηρεσίες φυσικοθεραπείας δύναται να παρέχονται μόνο σε οργανωμένους χώρους Υγείας και όχι αποσπασματικά.

Με δική του πρωτοβουλία, ζήτησε τις προτάσεις του Π.Σ.Φ και την συνεργασία του Π.Σ.Φ με το Υπουργείο, για τον περιορισμό των φαινομένων αντιποίησης, πρόταση με την οποία συμφωνεί ο Π.Σ.Φ και θα συνεργαστεί με το Υπουργείο.

Ο Π.Σ Φ ζήτησε να προβλεφθεί διάταξη στο σχέδιο Νόμου που να προβλέπει την παρουσία φυσικοθεραπευτή εγγεγραμμένου στον Π.Σ.Φ, όταν τα αθλητικά σωματεία απασχολούν φυσικοθεραπευτή που παραβρίσκεται κατά τους αγώνες στα γήπεδα.
Σελίδες: Προηγούμενη Επόμενη