Αγορά ηλεκτρονικών υπολογιστών από τον ΕΟΦ

Ημερομηνία δημοσίευσης: 19 Αυγούστου 2019
Σε αγορά ηλεκτρονικών υπολογιστών προχωρά ο ΕΟΦ για την διευκόλυνση του έργου του, που όπως λέγεται, από Σεπτέμβρη θα είναι εκτός από επιβαρυμένο και χρονοβόρο! Στο πλαίσιο αυτό, ο Οργανισμός αναμένει μέχρι 9/9/2019 τις προσφορές των ενδιαφερομένων που θέλουν να αναλάβουν την προμήθεια του ΕΟΦ με 85 επιτραπέζιους υπολογιστές (81.000 ευρώ) και 30 προσωπικούς υπολογιστές (39.000 ευρώ). Το κόστος που έχει προϋπολογιστεί συνολικά μαζί με το ΦΠΑ θα είναι 120.000 ευρώ.

Ετοιμοπόλεμοι είναι οι φαρμακοποιοί

Ημερομηνία δημοσίευσης: 9 Αυγούστου 2019
Ο Διαγωνισμός για την μεταφορά των ΦΥΚ ακυρώθηκε; αυτό ακούστηκε αλλά τίποτα ακόμη δεν είναι επίσημο... Πάντως οι φαρμακοποιοί είναι ετοιμοπόλεμοι για το θέμα των ΦΥΚ και όχι μόνο, καθώς όπως λέγεται βρέθηκε και eshop το οποίο είχε στην πραμάτεια του συνταγογραφούμενα φάρμακα (με κουπόνι)... Εγινε σχετική καταγγελία και αναμένονται εξελίξεις, καθώς κάποιοι πάνε να συνδέσουν τα eshop με την μεταφορά των Φαρμάκων Υψηλού Κόστους!

Τα αιτήματα των ιδιωτικών κλινικών

Ημερομηνία δημοσίευσης: 8 Αυγούστου 2019
Η κατάργηση του Claw Back και του Rebate, η μείωση του ΦΠΑ στο 6%, τροποποιήσεις στον Νόμο 4600/2019, η διενέργεια του ιατρικού και διοικητικού ελέγχου από τον ΕΟΠΥΥ, η αλλαγή του ΕΚΠΥ του Οργανισμού, η νοσηλεία σε κλίνες ΜΕΘ και η χορήγηση αδειών και η κυκλοφορία ιδιωτικών ασθενοφόρων είναι κάποια από τα αιτήματα των ιδιωτικών κλινικών, που διατυπώθηκαν στη συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

Δεν απαντήθηκε τίποτα αλλά η ηγεσία επιφυλάχθηκε να απαντήσει μετά τη μελέτη όλων των αιτημάτων των παρόχων....

Εγκαίνια της Νέας Μονάδας Ενέσιμων Βραδείας Αποδέσμευσης

Ημερομηνία δημοσίευσης: 7 Αυγούστου 2019
Την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου, λέει, θα γίνουν τα εγκαίνια της Νέας Μονάδας Ενέσιμων Βραδείας Αποδέσμευσης στις Σάπες Ροδόπης από τον όμιλο Pharmathen, στο πλαίσιο των οποίων θα παρουσιάσει η διοίκηση και το επενδυτικό πλάνο. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιήσει ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης.

Φαντάζομαι ότι η διοίκηση θα εστιάσει στα πλάνα του εξωτερικού και ιδίως της Αμερικής!

Aυξάνονται τα συμβόλαια ανάθεσης για την ανάπτυξη φαρμάκων

Ημερομηνία δημοσίευσης: 6 Αυγούστου 2019
Η αυξανόμενη ζήτηση γενόσημων σκευασμάτων, οι ενισχυμένες επενδύσεις σε Ερευνα και Ανάπτυξη, καθώς και οι μεγαλύτερες επενδύσεις σε προηγμένες τεχνολογίες παραγωγής από τα CDMOs (Εμπορικές Υπηρεσίες Παραγωγής Φαρμάκων) δημιουργούν νέες προοπτικές στην αγορά των συμβολαίων ανάθεσης παρασκευής φαρμάκων.

Πρόσφατη έρευνα αναφέρει ότι η σχετική αγορά αναμένεται να φθάσει τα 126,6 δισ. δολ έως το 2024 από 90,0 δισ. δολ που εκτιμάται ότι θα κλείσει τη φετινή περίοδο, πετυχαίνοντας μέση ετήσια αύξηση κατά 7,1%.

Το θέμα άναψε φωτιές

Ημερομηνία δημοσίευσης: 5 Αυγούστου 2019
Διοικητικό Συμβούλιο και μάλιστα έκτακτο γίνεται σήμερα στον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο με θέμα τι άλλο των Φαρμάκων Υψηλού Κόστους. Πάντως όπως μαθαίνουμε θα υπάρχουν απουσίες. Το σίγουρο είναι ότι το συγκεκριμένο θέμα έχει ανάψει φωτιές, καθώς οι φωνές που ζητούν γενική συνέλευση -και όχι απλώς ΔΣ- προκειμένου να παρθεί τελική απόφαση πληθαίνουν.

Από την άλλη πολυτέλεια του χρόνου δεν υπάρχει, καθώς το θέμα περιλαμβάνεται στο Πολυνομοσχέδιο που κατατίθεται σήμερα, ενώ η σχετική υπουργική απόφαση με τις λεπτομέρειες και τις προϋποθέσεις για την διάθεση των ΦΥΚ μέσω των Ιδιωτικών Φαρμακείων θα έχει γίνει πράξη μέχρι τα τέλη του μήνα.....

5η Ημερίδα διατροφής

Ημερομηνία δημοσίευσης: 2 Αυγούστου 2019
Τα περισσότερα νοσήματα που σχετίζονται με τον καρδιομεταβολικό κίνδυνο όπως είναι η υπερλιπιδαιμία, η υπέρταση, ο σακχαρώδης διαβήτης και η παχυσαρκία επηρεάζονται άμεσα και απαιτούν μία σωστή και απόλυτα υγιεινή διατροφή αλλά και μία ταυτόχρονη παρέμβαση σε παράγοντες όπως είναι η σωματική δραστηριότητα, η άσκηση αλλά και η ψυχολογία.

Η διαμόρφωση ενός υγιεινού διαιτολογίου και μιας σωστής διατροφικής συμπεριφοράς αποτελούν σημαντικούς παράγοντες για την πρόληψη αλλά και την αντιμετώπιση των καρδιομεταβολικών παραγόντων κινδύνου.

Το σωστό πρότυπο διατροφής, η επιλογή των κατάλληλων τροφίμων, η αναλογία των θρεπτικών συστατικών και ο σωστός συνδυασμός της με την προτεινόμενη φαρμακευτική αγωγή, αποτελούν τη βασική θεματολογία της 5ης Ημερίδας Διατροφής.

Αυτή διοργανώνεται από την Εταιρεία Μελέτης Παραγόντων Κινδύνου για Αγγειακά Νοσήματα (Ε.Μ.Πα.Κ.Α.Ν.) σε συνεργασία με την Ένωση Διαιτολόγων – Διατροφολόγων Ελλάδος (ΕΔ-ΔΕ). Θα πραγματοποιηθεί στις 5 Οκτωβρίου 2019, στο Λαϊκό Νοσοκομείο στην Αθήνα.

Αποψίλωση στον χώρο του φαρμάκου

Ημερομηνία δημοσίευσης: 1 Αυγούστου 2019
Aποχωρήσεις ακούγονται από τον χώρο του φαρμάκου, γεγονός που επιβεβαιώνει ότι η ελληνική αγορά με τα τόσα προβλήματα που αντιμετωπίζει δεν θεωρείται ελκυστικός επενδυτικός προορισμός για πολυεθνικές.

Πάντως, γνώστες της αγοράς αναφέρουν, ότι η αποχώρηση που φημολογείται το τελευταίο διάστημα έχει ξεκινήσει την αποψίλωση των δραστηριοτήτων της την τελευταία διετία.... Κάτι μου λέει ότι το καλοκαίρι όσο περνάει γίνεται και πιο θερμό
Σελίδες: Προηγούμενη Επόμενη