Θέσεις για άτομα με αναπηρία στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων

Ημερομηνία δημοσίευσης: 17 Οκτωβρίου 2019
Να και κάτι καλό. Στην προκήρυξη που δημοσιεύτηκε για την πλήρωση θέσεων στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων προβλέπονται 7 θέσεις για άτομα με αναπηρία 50% και 3 θέσεις για άτομα που έχουν αδερφό, τέκνο ή σύζυγο, καθώς και τέκνα ατόμων με αναπηρία με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω.

Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στη διαδικασία αρχίζει στις 21 Οκτωβρίου 2019 και λήγει στις 5 Νοεμβρίου 2019.

Οι θέσεις αφορούν τακτικό προσωπικό Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Σπεύδουν για το εμβόλιο

Ημερομηνία δημοσίευσης: 16 Οκτωβρίου 2019
Πολύ μεγάλη, μαθαίνουμε ότι είναι η προσέλευση του κόσμου για τον εμβολιασμό του κατά της γρίπης και με βάση τις ενδείξεις ίσως και να μην φθάσουν τα εμβόλια με τα οποία έχει εφοδιαστεί η αγορά...

Φέτος στην Ελλάδα προϋπολογίστηκε να έρθουν 20-25% περισσότερα εμβόλια γρίπης σε σχέση με πέρσι, γύρω στα 2,5 εκατομύρια μονάδες σύνολο από όλες τις εταιρείες αθροιστικά.

Πληροφορίες θέλουν μέλος του θεσμικού οργάνου των φαρμακοποιών να έχει επικοινωνήσει με την εταιρεία που τροφοδοτεί κατά βάση την αγορά με εμβόλια, από όπου και έλαβε ενημέρωση ότι επίκεινται τρεις ακόμη εφοδιασμοί της αγοράς στις:

· 29-10-2019
· 5-11-2019
· 30-11-2019

Απογοήτευση από την καθυστέρηση

Ημερομηνία δημοσίευσης: 15 Οκτωβρίου 2019
Νέα σκευάσματα ακούγεται ότι έρχονται για σπάνιες ασθένειες εντός του προσεχούς διαστήματος και πριν από τα τέλη του έτους.

Το θέμα είναι τι γίνεται με την αποζημίωσή τους, καθώς η Επιτροπή Διαπραγμάτευσης δεν υφίσταται. Το σίγουρο είναι ότι υπάρχει μεγάλη γκρίνια από τις φαρμακοβιομηχανίες, καθώς τίποτα δεν προχωρά και για αυτό υπάρχει και μεγάλη απογοήτευση...

Φορείς κοινωνικής φροντίδας: προβλήματα στις πληρωμές

Ημερομηνία δημοσίευσης: 14 Οκτωβρίου 2019
Προβλήματα ακούγονται στις πληρωμές των πιστοποιημένων Φορέων, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που παρέχουν υπηρεσίες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας Κοινωνικής Φροντίδας σε ωφελούμενους-άτομα με αναπηρία.

Mολονότι έχουν κατανεμηθεί τα ποσά επιχορήγησης για τους εν λόγω Φορείς -τα οποία λαμβάνουν μέσω των Περιφερειών- υπάρχει πρόβλημα με την ολοκλήρωση της σχετικής διαδικασίας για την τελική έκδοση των ενταλμάτων πληρωμής, προκειμένου να εκταμιευθούν τα χρήματα της επιχορήγησης και να πιστωθούν στους δικαιούχους Φορείς.

Σχετικά έχει ενημερωθεί η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και αναμένεται η απάντησή της.

Στέλνουν επιστολές σε βαρύ κλίμα

Ημερομηνία δημοσίευσης: 11 Οκτωβρίου 2019
Τον κώδωνα του κινδύνου, να φύγουν σκευάσματα από την αγορά -και μάλιστα ογκολογικά -έχουν χτυπήσει, όπως λέγεται, με επιστολές τους προς την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας... φαρμακοβιομηχανίες. Πληροφορίες λένε ότι ήδη ετοιμάζονται και άλλες ανάλογες επιστολές για άλλες θεραπευτικές κατηγορίες την ερχόμενη εβδομάδα.

'Ολα δείχνουν ότι το κλίμα δεν είναι καθόλου καλό και απαιτούνται λύσεις άμεσα και προς όφελος όλων.

Έπιασαν τόπο τα σχόλια;

Ημερομηνία δημοσίευσης: 10 Οκτωβρίου 2019
Την επόμενη εβδομάδα, λέει, ψηφίζεται το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Υγείας. Κάτι ακούγεται για την Τρίτη, αλλά δεν είναι και σίγουρο. Το θέμα είναι τι τελικώς νέο έχει συμπεριληφθεί από τα κατεβατά των σχολιασμών που έκαναν την περίοδο της διαπραγμάτευσης οι πάροχοι και όχι μόνο, καθώς αιχμές επί του σχεδίου κατέθεσαν και οι Σύλλογοι Ασθενών...

Θέλει ψάξιμο και αντιπαραβολή λέξη προς λέξη και επανερχόμαστε...

Έλεγχος μόνο για τα πτυχία αγγλικής γλώσσας;

Ημερομηνία δημοσίευσης: 9 Οκτωβρίου 2019
Ο ΕΟΠΥΥ υπέγραψε συμφωνία με το Βρετανικό Συμβούλιο με αντικείμενο τον έλεγχο της γνησιότητας ή μη, διακοσίων εξήντα (260) πτυχίων αγγλικής γλώσσας υπαλλήλων του Οργανισμού.

Η δαπάνη ανέρχεται σε 2.603,64 ευρώ δηλαδή 10 ευρώ για κάθε πτυχίο....! Εκτός από Αγγλικά... πτυχία άλλων γλωσσών δεν υπάρχουν στον ΕΟΠΥΥ που να χρειάζονται έλεγχο γνησιότητας ;

Απλώς ρωτάω...

Και πάλι τα πράγματα δεν είναι ρόδινα...

Ημερομηνία δημοσίευσης: 8 Οκτωβρίου 2019
To γεγονός ότι οι ιδιωτικές κλινικές μπορούν να παραλαμβάνουν πια ογκολογικά φάρμακα για λογαριασμό των ασθενών είναι αναμφίβολα πολύ σημαντικό, καθώς όλοι μας θυμόμαστε τις ουρές ντροπής στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ...

Ομως, όπως μαθαίνουμε, και πάλι τα πράγματα δεν είναι ρόδινα... Ακούγεται ότι αρκετές συνταγές που έχουν ογκολογικά φάρμακα (1Α) έχουν και φάρμακα 1Β, καθώς ιδίως οι καρκινοπαθείς πέρα από τη βασική τους θεραπεία έχουν και πολλές υποστηρικτικές θεραπείες.

Αρα, γλιτώνουν από την μία την παραλαβή των 1Α, αλλά όχι των 1Β, τα οποία ακόμη διανέμονται αποκλειστικά από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ. Στο πλαίσιο αυτό, απαιτείται άμεσα εγκύκλιος, να μην αναγράφονται όλα σε μία συνταγή...
Σελίδες: Προηγούμενη Επόμενη