Περί μεταφοράς φαρμακείου

Ημερομηνία δημοσίευσης: 15 Οκτωβρίου 2018
Μεταφορά φαρμακείου από Δημοτική ενότητα σε ;άλλη Δημοτική ενότητα δεν μπορεί να γίνει, εκτός και αν υπάρχει κενή θέση. Ακόμα και σε αυτή όμως την περίπτωση υπάρχει προτεραιότητα δήλωσης ενδιαφέροντος... Παρόλα ταύτα, ο πρόεδρος του μεγαλύτερου φαρμακευτικού συλλόγου της Ελλάδος... υποστηρίζει ότι εκδόθηκε φωτογραφική διάταξη που ωφελεί συγκεκριμένο φαρμακείο, και που μεταφέρεται σε δήμο που δεν υπάρχει κενή θέση!

Αυτό όμως αποτελεί ταυτόχρονα παρέμβαση στο πληθυσμιακό .... ανοίγοντας παραθυράκια κατά το πως βολεύει τον καθένα...
Το σίγουρο είναι ότι όλοι ή σχεδόν όλοι του κλάδου θα ήθελαν καλύτερο πόστο, ειδικά μετά την κρίση, καθώς δεν μπορούν να υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά.

Εξαιτίας αυτού του θέματος, κάποιοι ζητούν την παρέμβαση του Εισαγγελέα, και όλοι τα δέοντα από τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο.

Δυσαρέσκεια ΣΕΝΕΝ για φήμες

Ημερομηνία δημοσίευσης: 12 Οκτωβρίου 2018
Το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν (ΣΕΝΕΝ) εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά του απέναντι στις φήμες που ολοένα και πληθαίνουν περί κηρύξεως άγονου του διαγωνισμού πώλησης του Νοσοκομείου, λίγα μάλιστα μόλις εικοσιτετράωρα πριν εκπνεύσει η προθεσμία κατάθεσης δεσμευτικών προσφορών.

‘’Οι παραπάνω φήμες σε συνδυασμό με τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού, το επιδειχθέν ενδιαφέρον φορέων που θα μπορούσαν να εξασφαλίσουν τη λειτουργία και να ενισχύσουν τη δυναμική του νοσοκομείου, αλλά και τις αναδειχθείσες θετικές ή αρνητικές διαθέσεις κάποιων απέναντι σε συγκεκριμένους επενδυτές, μας δημιουργούν πολλές επιφυλάξεις, ενώ σε περίπτωση κηρύξεως άγονου του διαγωνισμού θα πρέπει να διερευνηθεί η συνενοχή, αυτών που τυχόν θα την συναποφασίσουν, στην αποδυνάμωση και απαξίωση του Νοσοκομείου ενόψει της επικείμενης πωλήσεώς του.

Δεδομένου δε ότι η τύχη των εργαζομένων είναι άμεσα εξαρτημένη από την έκβαση αυτής της μεταβίβασης, προς όλες τις κατευθύνσεις διαμηνύουμε ότι παρακολουθούμε τις εξελίξεις, έτοιμοι να αναδείξουμε κάθε ενέργεια που αντιτάσσεται στη διαφάνεια, μη επιτρέποντας για άλλη μία φορά να κυριαρχήσουν μικρά ή μεγάλα συμφέροντα εις βάρος του Νοσοκομείου, που μπορεί να προσφέρει υψηλές υπηρεσίες υγείας, τις οποίες η Χώρα μας έχει ανάγκη.’’

Οι τελευταίες τάσεις διαχείρισης κινδύνων στην Ευρώπη

Ημερομηνία δημοσίευσης: 12 Οκτωβρίου 2018
Σε ένα πλαίσιο μετάβασης πολλαπλών παραγόντων που αντιμετωπίζουν τα ευρωπαϊκά συστήματα υγειονομικής περίθαλψης, δημιουργείται μια νέα σειρά πολυπλοκότητας: όπως η εφαρμογή νέων τεχνολογιών, οι σχέσεις με τους ασθενείς, τα κοινωνικά δίκτυα και η ραγδαία αύξηση της επιρροής τους στους πολίτες, οι εξελίξεις στις εθνικές νομοθεσίες αλλά και οι καινούργιες ευρωπαϊκές οδηγίες. Αυτή η πολυπλοκότητα θα αποτελέσει το αντικείμενο συζήτησης μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ιδιωτικών Κλινικών (UEHP) και της SHAM που θεωρείται Ευρωπαίος ηγέτης στη διαχείριση νοσοκομειακών κινδύνων. Η συνάντηση αυτή θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες στις 20 Νοεμβρίου.

Στόχος της συνάντησης είναι να παρουσιαστούν οι τελευταίες τάσεις διαχείρισης κινδύνων στην Ευρώπη, ενώ μεταξύ των ομιλητών θα είναι και κορυφαίοι Ευρωπαίοι διαχειριστές νοσοκομείων.

Τη Δευτέρα η εντολή οριστικοποίησης για την πληρωμή των φυσικοθεραπευτών για τον Ιούλιο

Ημερομηνία δημοσίευσης: 12 Οκτωβρίου 2018
Tη Δευτέρα ακούγεται ότι θα δοθεί η εντολή οριστικοποίησης για την πληρωμή των φυσικοθεραπευτών για το μήνα Ιούλιο…Στο μεταξύ, ύστερα από δύο αναβολές, απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία, στη συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΟΠΥΥ (10-10-18), το αίτημα μελών της Διοίκησης της ΠΕΕΦ (Πανελλήνια Ένωση Ελευθεροπαγγελματιών Φυσικοθεραπευτών) για τη σύναψη ατομικής σύμβασης με τον Οργανισμό.

Ολοκληρώθηκε, επίσης, η συζήτηση για το σύνολο των άρθρων του ΕΚΠΥ, ο οποίος θα ψηφιστεί την επόμενη εβδομάδα και στη συνέχεια θα σταλεί για την έκδοση νέας ΚΥΑ. Σχετικά δε με το παραπεμπτικό Φυσικοθεραπείας, μετά από πρόταση, θα συνεχίσει να ισχύει για δύο μήνες, από την ημερομηνία έκδοσής του.

Συνάντηση για τον έρπητα ζωστήρα

Ημερομηνία δημοσίευσης: 11 Οκτωβρίου 2018
Συνάντηση προγραμματίζει για την επόμενη εβδομάδα η φαρμακοβιομηχανία MSD. O λόγος για την καμπάνια των εμβολίων που θα τρέξει οσονούπω σχετικά με τον Έρπητα Ζωστήρα.

Στη χώρα ΅ας ο ε΅βολιασ΅ός έναντι του έρπητα ζωστήρα έχει ενταχθεί στο Εθνικό Πρόγρα΅΅α Ε΅βολιασ΅ών του Υπουργείου Υγείας. Σύμφωνα με αυτό το πρόγραμμα, το ε΅βόλιο χορηγείται δωρεάν στα άτο΅α 60 ετών και άνω, ανεξάρτητα από το αν είχαν προηγούμενο επεισόδιο έρπητα ζωστήρα.

Ο υπεύθυνος ιός εντοπίζεται στο 95% των ενηλίκων (σε όλους όσους έχουν περάσει ανεμευλογιά), και εκτιμάται ότι 1 στα 4 άτομα θα αναπτύξουν έρπητα ζωστήρα στη ζωή τους.

Ενημερωτική Ημερίδα για το Εθνικό Πιλοτικό Πρόγραμμα Πρόληψης και Προαγωγής της Υγείας των Ηλικιωμένων Ατόμων ΗΠΙΟΝΗ

Ημερομηνία δημοσίευσης: 10 Οκτωβρίου 2018
Σημαντική προσέλευση αναμένεται σήμερα στην Ενημερωτική Ημερίδα για το Εθνικό Πιλοτικό Πρόγραμμα Πρόληψης και Προαγωγής της Υγείας των Ηλικιωμένων Ατόμων ΗΠΙΟΝΗ, το οποίο εκπονεί για 4η συνεχή χρονιά η Ελληνική Γεροντολογική και Γηριατρική Εταιρεία σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας.

Στην ημερίδα θα γίνει απολογισμός των Προγραμμάτων ΗΠΙΟΝΗ 1 (Σακχαρώδης Διαβήτης), ΗΠΙΟΝΗ 2 (Οστεοπόρωση-Κατάγματα-Πτώσεις) και ΗΠΙΟΝΗ 3 (’νοια), ενώ θα γίνει και παρουσίαση του Προγράμματος ΗΠΙΟΝΗ 4 που φέτος είναι αφιερωμένο στον Καρκίνο του Πεπτικού Συστήματος.

Kατάθεση αίτησης ακύρωσης στο Σ.Τ.Ε για την εφαρμογή του voucher στην ειδική αγωγή

Ημερομηνία δημοσίευσης: 9 Οκτωβρίου 2018
Κάλεσμα στα μέλη του, που απασχολούνται στην ειδική αγωγή και θέλουν να καταθέσουν αίτηση προσφυγής στο ΣΤΕ για την εφαρμογή του voucher έκανε ο ΠΣΦ (Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών), καθώς σε λίγες ημέρες εκπνέει η σχετική προθεσμία.

Μέχρι σήμερα έχουν δηλώσει 75 μέλη που έχουν κύριο και βασικό εισόδημα από την αποζημίωση αυτής της κατηγορίας ασφαλισμένων (δικαιούχους του άρθρου 17 του ισχύοντος ΕΚΠΥ).

Για τη θεμελίωση έννομου συμφέροντος από τον Π.Σ.Φ, θα πρέπει ο τελευταίος να γνωρίζει τον ακριβή αριθμό των μελών του, που προσφέρουν υπηρεσίες σε δικαιούχους του άρθρου 17 του ισχύοντος ΕΚΠΥ (ειδική αγωγή), οι οποίοι δεν είναι συμβεβλημένοι με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ, αλλά εκδίδουν Α.Π.Υ, για την αποζημίωση του ασφαλισμένου από τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και έχουν κύριο και βασικό εισόδημα από την αποζημίωση αυτής της κατηγορίας ασφαλισμένων


Συμπληρώματα διατροφής με μη εγκεκριμένο συστατικό

Ημερομηνία δημοσίευσης: 9 Οκτωβρίου 2018
Συνεχίζεται η κινητικότητα με τα συμπληρώματα διατροφής και όπως φαίνεται το φαινόμενο δεν είναι μόνο ελληνικό. Ο ΕΟΦ ενημερώθηκε από τις αρμόδιες αρχές της Ιρλανδίας μέσω του Συστήματος Διοικητικής Συνδρομής και Συνεργασίας (AAC), ότι τα συμπληρώματα διατροφής άγνωστης προέλευσης OXYBURNPRO, SUPERCLEN και SUPERDRIVE της εταιρείας FALCON LABS περιέχουν τη μη εγκεκριμένη ουσία 1,3-dimethylamylanine (DMAA) και το μη εγκεκριμένο συστατικό methasterone.

Η κυκλοφορία του προϊόντος στην Ελλάδα μπορεί να γίνεται και μέσω διαδικτύου.

Στο πλαίσιο αυτό εφιστάται η προσοχή των καταναλωτών, ώστε σε περίπτωση που έρθουν στην κατοχή τους προϊόντα με τα παραπάνω αναφερθέντα χαρακτηριστικά, να μην τα χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ.
Σελίδες: Προηγούμενη Επόμενη