Πλησιάζει ο χρόνος εφαρμογής του Ευρωπαϊκού Κανονισμού

Ημερομηνία δημοσίευσης: 3 Οκτωβρίου 2018
Κινητικότητα εντοπίζεται στις εταιρείες που παρασκευάζουν ιατροτεχνολογικό υλικό, καθώς πλησιάζει ο χρόνος εφαρμογής του Ευρωπαϊκού Κανονισμού που είναι στις αρχές του 2019. Και ο οποίος αναφέρει ότι οι συσκευασίες των συγκεκριμένων υλικών θα πρέπει να είναι έτσι φτιαγμένες που να μην μπαίνει σε κίνδυνο η ασφάλεια της υγείας του ασθενή. Κοινώς, να μην είναι σκισμένες...να είναι ειδικά προστατευμένες με ανθεκτικό υλικό κ.λπ. κ.λπ.

Αυτός ο Κανονισμός ισχύει και για την Ελλάδα. Απλά το λέω!

Κάνει τα στραβά μάτια λόγω άδειας τσέπης

Ημερομηνία δημοσίευσης: 2 Οκτωβρίου 2018
Όλα σε ένα...Στη βάση αυτής της λογικής θα δούμε αρκετά φάρμακα να ξεπηδούν το προσεχές διάστημα, καθώς η τσέπη του καταναλωτή πονά. Ακόμη και όταν αυτός ασθενεί προτιμά να κάνει τα στραβά μάτια παρά να λάβει το σκεύασμα που θα τον βοηθήσει στην υγεία του.
Μόλις πριν από μερικές ημέρες... κυκλοφόρησε ένα φάρμακο το οποίο εκτός από αναλγητικό θα είναι και για το κρυολόγημα, αλλά και για το βήχα... με τιμή χονδρική στα 4,35 ευρώ, για να φθάσει στη λιανική περίπου στα 6,5 ευρώ...

Εκπαιδευτικές Ημερίδες για την ακτινοπροστασία

Ημερομηνία δημοσίευσης: 1 Οκτωβρίου 2018
Oταν το παιχνίδι είναι ομαδικό… σίγουρα τα αποτελέσματα είναι καλύτερα.. Στο πλαίσιο αυτό, η Ελληνική Ακτινολογική Εταιρεία σε συνεργασία και με την βοήθεια της Ελληνικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας θα οργανώσει Εκπαιδευτικές Ημερίδες με θέμα την ακτινοπροστασία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Η Ημερίδα στην Αθήνα θα γίνει το Σάββατο 13 Οκτωβρίου και ώρα 09:00 – 14:30 στο Αμφιθέατρο του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Αθηνών, Γ. Γεννηματάς.
Η Ημερίδα αυτή, όπως και η Διημερίδα που θα γίνει κατά τη Διάρκεια του Πανελληνίου Ακτινολογικού Συνεδρίου το Δεκέμβριο, έχουν ως σκοπό την προάσπιση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των Ιατρών Ακτινολόγων, μέσα από διαδικασίες εκπαίδευσης και εν συνεχεία πιστοποίησης…

Έμαθα ότι πολλά από τα θέματα που θα καλυφθούν στις δύο αυτές εκπαιδευτικές δραστηριότητες της ΕΑΕ σε συνεργασία με την ΕΕΑΕ, δεν είναι ευρέως γνωστά. Εξάλλου υπάρχουν και νέες Ευρωπαϊκές Οδηγίες !

Η απόφαση υλοποιήθηκε τον Σεπτέμβριο

Ημερομηνία δημοσίευσης: 28 Σεπτεμβρίου 2018
Είχε αποφασιστεί από καιρό...αλλά υλοποιήθηκε εντός του Σεπτεμβρίου. Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος κατέθεσε αίτηση ακύρωσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά του υπ' αριθμό 64/2018 Προεδρικού Διατάγματος "Ρυθμίσεις Επαγγέλματος Φαρμακοποιού-Ίδρυση Φαρμακείου" (ΦΕΚ Α' 124 11.7.2018).

Πολλά τα θέματα που απασχολούν τον κλάδο. Το θέμα είναι αν υπάρχει το κατάλληλο -εσωτερικό-κλίμα αλλά και συνεργατικό με τους Συλλόγους για την ενίσχυση της διαπραγματευτικής ισχύος απέναντι στην ...άλλη πλευρά!

Αρκετές είναι οι τροποποιήσεις

Ημερομηνία δημοσίευσης: 27 Σεπτεμβρίου 2018
Παράταση ακούγεται ότι πήρε για ένα μήνα ο νέος ΕΚΠΥ (Ενιαίος Κανονισμός Παροχών Υγείας)..καθώς οι παρατηρήσεις είναι πολλές και οι τροποποιήσεις εξίσου αρκετές... Άρα μηχανογραφικά δεν βγαίνει και η εφαρμογή του νέου ΕΚΠΥ που ήταν να ξεκινήσει 1/10/2018 πάει για την 1/11/2018...

Ήδη το τελικό κείμενο του νέου ΕΚΠΥ μετά και από τις παρατηρήσεις τους το έχουν πάρει και οι σύλλογοι ασθενών. Σήμερα -αύριο δίνει το πράσινο φως και ο Σύλλογος Νεφροπαθών...

Μεγαλύτερες παραλαβές εμβολίων για τη γρίπη φέτος

Ημερομηνία δημοσίευσης: 27 Σεπτεμβρίου 2018
Στα 1,6 εκατομμύρια υπολογίζονται οι φετινές παραλαβές σε εμβόλια για την γρίπη, από 1,2 εκατομμύρια που ήταν πέρυσι.... Μία πληροφορία που μπορεί να εκτιμηθεί ποικιλοτρόπως....καθώς οι αναγνώσεις της αρκετές, οι οποίες πολλαπλασιάζονται, αν συνδυαστούν με τη γενικότερη οικονομικο-κοινωνική κατάσταση της χώρας!...

Αυτά.

Λύση από τη δικαστική οδό

Ημερομηνία δημοσίευσης: 26 Σεπτεμβρίου 2018
Σας είχαμε προετοιμάσει και έγινε...εντός του Σεπτεμβρίου.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Λογοπεδικών – Λογοθεραπευτών, προσέφυγε ενώπιον του ΣτΕ ζητώντας την ακύρωση της υπ’ αριθμ. ΕΑΛΕ/Γ.Π.46633/15.6.2018 (ΦΕΚ Β’ 2284/15.6.2018) αποφάσεως του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, που αφορά την πληρωμή των λογοθεραπειών μέσω ειδικής βεβαίωσης τύπου voucher, ως παράνομης και αντισυνταγματικής, θίγουσας θεμελιώδη δικαιώματα των μελών του.

Άραγε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Οπτικών και Οπτομετρών ακολούθησε τελικά την ίδια δικαστική οδό που σκεφτόταν; Αν και σε αυτή την περίπτωση προέκυψε και άλλο θέμα. Στο τμήμα Οπτικής και Οπτομετρίας που ήταν αυτόνομο ως τμήμα του ΤΕΙ Αθηνών καταργήθηκε η αυτοτέλεια και συγχωνεύτηκε με άλλα υπό τον βαρύγδουπο τίτλο " Βιοιατρικών επιστημών". Είπατε τίποτα;

Διαλέξεις στην Κύπρο από τον νομικό σύμβουλο του ΠΦΣ

Ημερομηνία δημοσίευσης: 25 Σεπτεμβρίου 2018
Συμφωνία συνεργασίας συνήψαν το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και ο δικηγόρος Ηλίας Δημητρέλλος, νομικός σύμβουλος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ).

Σκοπός είναι η παροχή διαλέξεων σε ειδικά θέματα φαρμακευτικής νομοθεσίας και δεοντολογίας.

Ο κ. Δημητρέλλος διαθέτει σημαντική εμπειρία στα θέματα φαρμακευτικής νομοθεσίας και νομοθεσίας φαρμακείων και η συμβολή του θα συμβάλει στην εκπαίδευση των φοιτητών.

Αντικείμενο των μαθημάτων θα είναι η νομοθεσία που ισχύει στην Ελλάδα και το ενωσιακό κεκτημένο σε ζητήματα που αφορούν στα φαρμακεία και τους φαρμακοποιούς.
Σελίδες: Προηγούμενη Επόμενη