Καθυστέρηση πληρωμής

Ημερομηνία δημοσίευσης: 26 Αυγούστου 2019
Tην άμεση παρέμβαση από τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ για την επιτάχυνση της διαδικασίας εκκαθάρισης, καθώς υπάρχουν ζητήματα με παρόχους που έχουν ρυθμίσεις στην εφορία και βγαίνουν εκτός προθεσμιών λόγω της καθυστέρησης, ζήτησε σήμερα ο Πρόεδρος του Π.Σ.Φ., Πέτρος Λυμπερίδης . Ο ίδιος μάλιστα, επισκέφτηκε την Οικονομική Υπηρεσία του ΕΟΠΥΥ, προκειμένου να διαπιστωθούν τα αίτια καθυστέρησης της πληρωμής του μηνός Μαΐου 2019.

Οπως πληροφορήθηκε, λόγω των αλλαγών στη Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, υπήρξε καθυστέρηση, η οποία πλέον έχει επιλυθεί και έχει ξεκινήσει η διαδικασία της πίστωσης στους λογαριασμούς των παρόχων.

Aνάμεικτα τα συναισθήματα από την ανακοίνωση των ονομάτων

Ημερομηνία δημοσίευσης: 23 Αυγούστου 2019
Aνάμεικτα τα συναισθήματα της αγοράς και πολλά ερωτηματικά προέκυψαν από την ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας περί των ονομάτων των νέων διοικητών στις ΥΠΕ. Από τους 8 που επιλέχθηκαν, μόλις ένας έχει πτυχίο στα οικονομικά της υγείας, ενώ ακόμη ένας είναι ιατρός.

Πάντως, ένα δίκιο η αγορά το έχει, όταν διαβάζουν τα βιογραφικά των ανθρώπων που θα ηγηθούν στις ΥΠΕ και βλέπουν σπουδές περί Γεωλογίας, Μαθηματικών, Αστυνομίας κ.λπ.

Πολλά τα ραντεβού για την επόμενη εβδομάδα

Ημερομηνία δημοσίευσης: 22 Αυγούστου 2019
Πολλά τα ραντεβού που μαζεύτηκαν στο Υπουργείο Υγείας για την επόμενη εβδομάδα.

Στην κορυφή όπως μαθαίνουμε είναι τα Φάρμακα Υψηλού Κόστους, καθώς τα "χαρτιά" άνοιξαν και άρα οι προθέσεις εμφανίστηκαν, όμως οι λύσεις που έχουν δοθεί όσον αφορά τους παρόχους, είναι είτε ελλιπείς, είτε έχουν δυσαρεστηθεί πολλοί θεωρώντας ότι το όφελος είναι πολύ μικρό εν αντιθέσει με το ρίσκο που είναι μεγάλο.

Πάντως, μαθαίνουμε ότι πολλοί είναι οι φαρμακευτικοί σύλλογοι που ζητούν από τα Δ.Σ να φέρουν το θέμα των ΦΥΚ σε γενική συνέλευση, πριν υπάρξει η όποια υπογραφή.

Τελικά δόθηκε παράταση

Ημερομηνία δημοσίευσης: 21 Αυγούστου 2019
Αναμενόιταν και τελικά δόθηκε.. Ο λόγος για την παράταση που έλαβαν οι πάροχοι από τον ΕΟΠΥΥ ως προς τις υποβολές τους.

Σύμφωνα λοιπόν με ενημέρωση που έλαβαν παρατάθηκε η καταληκτική ημερομηνία για τις υποβολές Ιουλίου μέχρι τις 6/9/2019.

Υπερσύγχρονος ψηφιακός μαστογράφος στο Κέντρο Ημερήσιας Νοσηλείας «Νίκος Κούρκουλος»

Ημερομηνία δημοσίευσης: 20 Αυγούστου 2019
Έναν υπερσύγχρονο ψηφιακό μαστογράφο ετοιμάζεται να υποδεχθεί σε λίγες εβδομάδες το Κέντρο Ημερήσιας Νοσηλείας «Νίκος Κούρκουλος» του Γενικού Αντικαρκινικού Ογκολογικού Νοσοκομείου Αθηνών «Ο Άγιος Σάββας».

Ήδη έχει υπογραφεί η σύμβαση με την προμηθεύτρια εταιρεία και τον προσεχή Σεπτέμβριο ένας ακόμα ψηφιακός μαστογράφος με τομοσύνθεση, ίδιος με αυτόν που τοποθετήθηκε πριν από έναν χρόνο στο κεντρικό νοσοκομείο του «Αγίου Σάββα» αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία. H  πίστωση προέρχεται από το «πακέτο» του πρώην υπουργού και καθηγητή Γιώργου Χουλιαράκη.

Η περαιτέρω αναβάθμιση των δυνατοτήτων του νοσοκομείου έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά και άλλων θετικών ειδήσεων για τον «Άγιο Σάββα». Βάσιμα λοιπόν ελπίζουμε ότι σύντομα θα έχουμε και άλλα καλά νέα από το νοσοκομείο. Εξάλλου ο διοικητής του «Αγίου Σάββα» κ. Γεώργιος Δενδραμής χαρακτηριστικά δηλώνει πως «η προσπάθεια συνεχίζεται».

Αγορά ηλεκτρονικών υπολογιστών από τον ΕΟΦ

Ημερομηνία δημοσίευσης: 19 Αυγούστου 2019
Σε αγορά ηλεκτρονικών υπολογιστών προχωρά ο ΕΟΦ για την διευκόλυνση του έργου του, που όπως λέγεται, από Σεπτέμβρη θα είναι εκτός από επιβαρυμένο και χρονοβόρο! Στο πλαίσιο αυτό, ο Οργανισμός αναμένει μέχρι 9/9/2019 τις προσφορές των ενδιαφερομένων που θέλουν να αναλάβουν την προμήθεια του ΕΟΦ με 85 επιτραπέζιους υπολογιστές (81.000 ευρώ) και 30 προσωπικούς υπολογιστές (39.000 ευρώ). Το κόστος που έχει προϋπολογιστεί συνολικά μαζί με το ΦΠΑ θα είναι 120.000 ευρώ.

Ετοιμοπόλεμοι είναι οι φαρμακοποιοί

Ημερομηνία δημοσίευσης: 9 Αυγούστου 2019
Ο Διαγωνισμός για την μεταφορά των ΦΥΚ ακυρώθηκε; αυτό ακούστηκε αλλά τίποτα ακόμη δεν είναι επίσημο... Πάντως οι φαρμακοποιοί είναι ετοιμοπόλεμοι για το θέμα των ΦΥΚ και όχι μόνο, καθώς όπως λέγεται βρέθηκε και eshop το οποίο είχε στην πραμάτεια του συνταγογραφούμενα φάρμακα (με κουπόνι)... Εγινε σχετική καταγγελία και αναμένονται εξελίξεις, καθώς κάποιοι πάνε να συνδέσουν τα eshop με την μεταφορά των Φαρμάκων Υψηλού Κόστους!

Τα αιτήματα των ιδιωτικών κλινικών

Ημερομηνία δημοσίευσης: 8 Αυγούστου 2019
Η κατάργηση του Claw Back και του Rebate, η μείωση του ΦΠΑ στο 6%, τροποποιήσεις στον Νόμο 4600/2019, η διενέργεια του ιατρικού και διοικητικού ελέγχου από τον ΕΟΠΥΥ, η αλλαγή του ΕΚΠΥ του Οργανισμού, η νοσηλεία σε κλίνες ΜΕΘ και η χορήγηση αδειών και η κυκλοφορία ιδιωτικών ασθενοφόρων είναι κάποια από τα αιτήματα των ιδιωτικών κλινικών, που διατυπώθηκαν στη συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

Δεν απαντήθηκε τίποτα αλλά η ηγεσία επιφυλάχθηκε να απαντήσει μετά τη μελέτη όλων των αιτημάτων των παρόχων....
Σελίδες: Προηγούμενη Επόμενη