Δωρεά μασκών στον ΠΦΣ και στην ΟΣΦΕ

Ημερομηνία δημοσίευσης: 7 Μαΐου 2020
Η KARABINIS MEDICAL προέβη σε μια σημαντική δωρεά 100.000 προστατευτικών μασκών προσώπου προς τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο (Π.Φ.Σ.) και την Ομοσπονδία Συνεταιρισμών Φαρμακοποιών Ελλάδας "Ο.Σ.Φ.Ε.".

Μία ακόμη δωρεά, που όμως αποκτά άλλη βαρύτητα στην ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο που διανύει η χώρα μας λόγω του Covid-19. Και μακάρι αυτές οι προσφορές να συνεχιστούν και μετά το τέλος αυτής της πανδημίας.

Ελλείψεις φαρμάκων

Ημερομηνία δημοσίευσης: 6 Μαΐου 2020
Πολλές είναι οι ελλείψεις σκευασμάτων στην αγορά. Κάποιοι λένε ότι άνετα ξεπερνούν τα 200 φάρμακα και το θέμα είναι ότι οι συνταγές εκτελούνται κατά το ήμισυ, με ό,τι αυτό σημαίνει για τον ασθενή, ιδίως τώρα που όλοι πρέπει να αποδεικνύουν καθημερινά ατομική ευθύνη και κοινωνική υπευθυνότητα.

Μήπως όλοι οι αρμόδιοι έχουν πέσει πάνω στον κορωνοϊό και έχουν αφήσει τα υπόλοιπα ή μεγάλο μέρος αυτών στον αυτόματο πιλότο;

Και αυτό λέγεται, διότι στις ελλείψεις συμπεριλαμβάνονται και σκευάσματα που ανήκουν στην λίστα απαγόρευσης παράλληλων εξαγωγών και ενδοκοινοτικής διακίνησης του ΕΟΦ που ισχύει από 13/3/20!

Σχετικά νέα επί του θέματος, θα έχουμε άμεσα...

Πρόταση να αναβληθούν οι εκλογές

Ημερομηνία δημοσίευσης: 5 Μαΐου 2020
Πρόταση να μην γίνουν τώρα οι εκλογές στον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο- που είναι στις 28/6/2020- άρχισε να ακούγεται στα ενδότερα του κλάδου.

Ο λόγος είναι οι συνθήκες και οι οικονομικές συνέπειες της κρίσης που βιώνει η πλειονότητα των φαρμακείων.

Τεράστιες ελλείψεις προϊόντων αντιμετώπισης του κορωνοϊού, υπερκοστολογήσεις, μεγάλες ελλείψεις σε φάρμακα συνθέτουν το παρόν του κλάδου, ενώ ερωτηματικό -αν θα ισχύσει τελικά- παραμένει και η πληρωμή από τον ΕΟΠΥΥ στο 80%, όπως πέρασε με ΠΝΠ η κυβέρνηση. Και μέσα σε όλα αυτά, υποστηρίζουν κάποιοι, ο κλάδος δεν εντάχθηκε σε καμία πρόβλεψη οικονομικής ενίσχυσης. Μυρίζει καπνός;

Δύσκολη η επιστροφή στην κανονικότητα για τους γονείς παιδιών με αναπηρία

Ημερομηνία δημοσίευσης: 4 Μαΐου 2020
H επιστροφή στην κανονικότητα θα είναι δύσκολη, όπως φαίνεται, και ακόμη πιο δύσκολη για τους γονείς παιδιών με αναπηρία.

Στο πλαίσιο αυτό, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με αναπηρία, έχει ζητήσει έως και σήμερα από όλους τους ενδιαφερόμενους παρατηρήσεις, επισημάνσεις και προτάσεις αναφορικά με τα μέτρα προστασίας και τις παραμέτρους που πρέπει να εξεταστούν, για να διασφαλιστεί η ομαλή μετάβαση των παιδιών και των ατόμων με αναπηρία στις δομές τυπικής και μη εκπαίδευσης, ανοικτής φροντίδας και τις εν γένει δομές υποστήριξής τους.

Τελικός παραλήπτης των σχετικών επισημάνσεων, εκτός από το Υπουργείο Παιδείας θα είναι και το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

H Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία ζητά την στήριξη όλων για αγορά και δωρεάν χορήγηση μασκών

Ημερομηνία δημοσίευσης: 30 Απριλίου 2020
Επειδή ο κίνδυνος θα υπάρχει για μεγάλο διάστημα και οι ογκολογικοί ασθενείς είναι ομάδα υψηλού κινδύνου στις λοιμώξεις: η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία ζητά την στήριξη όλων για αγορά και δωρεάν χορήγηση μασκών σε όσους περνούν αυτή τη δοκιμασία. Μπορεί κανείς να ενημερωθεί σχετικά από το site της εταιρείας και η δωρεά είναι 2 ευρώ.

Τα φαρμακεία την Πρωτομαγιά

Ημερομηνία δημοσίευσης: 29 Απριλίου 2020
Προς αποφυγή δυσάρεστων εξελίξεων -πειθαρχικά κ.λπ.- έχουν ήδη ενημερωθεί τα φαρμακεία της χώρας από τους κατά τόπους Συλλόγους, ότι η Πρωτομαγιά είναι επίσημη αργία για τα φαρμακεία. Ως εκ τούτου, την Παρασκευή όλα τα φαρμακεία και τα διευρυμένα είναι υποχρεωτικά κλειστά και ανοιχτά θα είναι μόνο τα διημερεύοντα -διανυκτερεύοντα.Καλό νέο και αναμένεται και άλλο

Ημερομηνία δημοσίευσης: 28 Απριλίου 2020
Χθες μάθαμε ένα πολύ καλό νέο από τον ΕΟΦ- ότι συμφώνησε με την εταιρεία Vertex για την πρώιμη πρόσβαση των ασθενών με κυστική ίνωση στο καινοτόμο σκεύασμα της πολυεθνικής, Trikafta. Kάτι ακούγεται ότι και τον επόμενο μήνα θα έχουμε ένα καινούριο νέο εξίσου μεγάλης βαρύτητας και σπουδαιότητας που θα αφορά και πάλι επαναστατικό προϊόν. Μπορεί τα νέα αυτά να έρχονται κάπως καθυστερημένα, όμως μην ξεχνάμε ότι ενώ βρισκόμαστε στο μέσον της πανδημίας, "ο τροχός γυρίζει".

Mελέτη σε 8 κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Ημερομηνία δημοσίευσης: 27 Απριλίου 2020
Μάθαμε ότι μετά από πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρρμάκων (ΕΜΑ) αποφασίστηκε να διεξαχθεί μελέτη σε 8 κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με την εφαρμογή των μέτρων πρόληψης κύησης που εφαρμόστηκαν για τις γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας που λαμβάνουν σκευάσματα βαλπροϊκού ή από του στόματος λαμβανόμενα ρετινοειδή. Εκ μέρους της Ελλάδας, συμμετέχει το Εργαστήριο Υγιεινής και Προστασίας Περιβάλλοντος του Τμήματος Ιατρικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Για την έρευνα αυτή χρειάζεται και η συμμετοχή φαρμακοποιών, μέσω της συμπλήρωσης δύο ερωτηματολογίων. Κάτι φαίνεται να έχει αλλάξει στην εικόνα που έχει η Ελλάδα στο εξωτερικό ή μου φαίνεται;
Σελίδες: Προηγούμενη Επόμενη