Απορρίφθηκαν οι προτάσεις

Ημερομηνία δημοσίευσης: 1 Μαρτίου 2019
Eνιαία συσκευασία με τα πρωτότυπα και μία περιεκτικότητα. Προτάσεις που αφορούσαν τα γενόσημα και είχαν γίνει από θεσμικούς παράγοντες της κυβέρνησης προκειμένου να μπουν στο πολυνομοσχέδιο για την υγεία. Και ενώ καταρχήν οι προτάσεις είχαν γίνει δεκτές από την ηγεσία του Υπουργείου στην συνέχεια απορρίφθηκαν, καθώς μπήκαν τα μεγάλα μέσα....

Μία που έγιναν, δηλαδή οι προτάσεις, μια που σβήστηκαν!

Προβλήματα στο edapy

Ημερομηνία δημοσίευσης: 28 Φεβρουαρίου 2019
Πάλι προβλήματα στο edapy και οι φαρμακευτικοί σύλλογοι έλαβαν σχετική ενημέρωση από τον ΠΦΣ. Σύμφωνα με αυτήν " λόγω μη λειτουργίας του συστήματος e- dapy, οι φαρμακοποιοί αδυνατούν να εκτελέσουν τις γνωματεύσεις του Φεβρουαρίου που αφορούν στις συμβάσεις των ιατροτεχνολογικών προϊόντων. Οι Φαρμακοποιοί θα τις εκτελέσουν τις πρώτες ημέρες του Μαρτίου και εντός του χρονικού διαστήματος που επιτρέπουν οι γνωματεύσεις, αλλά θα συμπεριληφθούν στις υποβολές Φεβρουαρίου."

Συνάντηση με την ΗΔΙΚΑ

Ημερομηνία δημοσίευσης: 28 Φεβρουαρίου 2019
Συνάντηση με την ΗΔΙΚΑ ακούγεται ότι είχε πρόσφατα αντιπροσωπεία της φαρμακοβιομηχανίας προκειμένου να μπορέσουν οι εταιρείες να παίρνουν τα δεδομένα από τις θεραπευτικές κατηγορίες που τους ενδιαφέρουν. Το θέμα δεν είναι καθόλου απλό, το αντίθετο, καθώς θα υπάρχουν και τα μεγέθη του ανταγωνισμού.

Από την πλευρά της ΗΔΙΚΑ φαίνεται να ειπώθηκε ότι μπορεί να δίνει τα στοιχεία της υπό τον όρο ότι όλες οι φαρμακαβιομηχανίες θα πρέπει να αποδεχτούν εγγράφως ότι το αποδέχονται...Πρέπει και αυτή κάπως να προφυλαχθεί.

Αλήθεια στο εξωτερικό αυτά τα στοιχεία δίνονται δωρεάν;

Νέο προεδρείο απέκτησε ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΦΣΘ)

Ημερομηνία δημοσίευσης: 27 Φεβρουαρίου 2019
Μετά τις παραιτήσεις των κ.κ. Κυριάκου Θεοδοσιάδη και Μιχάλη Ζαννέτου από τις θέσεις τους ως αντιπροέδρου και ταμία αντίστοιχα, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΦΣΘ συνεδρίασε χθες για να συγκροτηθεί εκ νέου προεδρείο.

Μετά την ψηφοφορία το νέο προεδρείο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης και το Διοικητικό Συμβούλιο έχουν την παρακάτω σύνθεση:
Πρόεδρος: Διονύσιος Ευγενίδης
Αντιπρόεδρος: Μιχάλης Ζαννέτος
Γραμματέας: Αργύριος Αργυρόπουλος
Ταμίας: Γεώργιος-Κωνσταντίνος Κιοσές
Μέλη: Κυριάκος Θεοδοσιάδης, Άννα Σιδηροπούλου, Αθανάσιος Αλειφτήρας, Χαράλαμπος Σαρδέλης, Μιχάλης Βολώνης.

Καλά νέα για τους φυσικοθεραπευτές

Ημερομηνία δημοσίευσης: 26 Φεβρουαρίου 2019
Σε αναμμένα κάρβουνα βρίσκονται όλοι οι πάροχοι, καθώς κάτι ο νέος ΕΚΠΥ, κάτι η καινούργια ηγεσία στον Οργανισμό, έχουν προκαλέσει, όπως λέγεται, καθυστέρηση στις πληρωμές τους. Τα πρώτα καλά νέα έφθασαν για τους φυσικοθεραπευτές, καθώς αναμένεται ότι εντός των επόμωνων ημερών θα δοθεί οριστικοποίηση για το Νοέμβριο. Η πληροφόρηση που έχει η διοίκηση του ΠΣΦ είναι ότι όσον αφορά τον Δεκέμβριο, θα προχωρήσει η εκκαθάρισή του αμέσως μετά τη διευθέτηση του Νοεμβρίου προκειμένου να μην υπάρξει κενό στις πληρωμές.

Πάντως, να θυμίσω ότι σε λίγο μπαίνει ο Μάρτιος!

Παρελθόν το Κοινωνικό Φαρμακείο στη Νέα Ιωνία

Ημερομηνία δημοσίευσης: 26 Φεβρουαρίου 2019
Μαθαίνουμε ότι έκλεισε το Κοινωνικό Φαρμακείο στη Ν. Ιωνία, το οποίο είχε συστήσει και λειτουργούσε ο Δήμος.

Ο λόγος απλός: Δεν υπήρχε πια λόγος ύπαρξής του, καθώς δεν υπήρχε αντικείμενο, με δεδομένο ότι πλέον όλοι οι ανασφάλιστοι καλύπτονται από τον ΕΟΠΥΥ.

Το δημοσιονομικό κόστος του καπνίσματος

Ημερομηνία δημοσίευσης: 25 Φεβρουαρίου 2019
Το κάπνισμα έχει δημοσιονομικό κόστος ετησίως ίσο με 8% επί του ΑΕΠ, πεθαίνουν 19.000 άνθρωποι, νοσούν από ασθένειες συνδεδεμένες με το κάπνισμα πολλαπλάσιοι, είμαστε η πρώτη σε κάπνισμα χώρα στην ΕΕ, το 87% των Ελλήνων διαπιστώνει στους δημόσιους χώρους κάπνισμα....Tο άτμισμα μπήκε δυνατά στη χώρα μετά το 2011 και έχει καταφέρνει να κερδίσει την εμπιστοσύνη των καπνιστών,εμφανίζοντας αποτελεσματικότητα 62% διακοπής καπνίσματος (11πλασιασμό στο ποσοστό διακοπής).

Χωρίς να θέλω να υπερασπιστώ τη μία ή την άλλη πλευρά, αυτά τα στοιχεία μήπως θα έπρεπε να ληφθούν υπόψη πριν από τον οποιοδήποτε κυβερνητικό σχεδιασμό;

Στόχος ο διπλασιασμός του τζίρου εντός πενταετίας

Ημερομηνία δημοσίευσης: 22 Φεβρουαρίου 2019
Διοικητικές ανακατατάξεις, και μάλιστα στη κορυφή, σημειώνονται τις τελευταίες ημέρες σε ελληνική φαρμακοβιομηχανία. Οι συγκεκριμένες αλλαγές ανακοινώθηκαν πρόσφατα και στο προσωπικό της επιχείρησης στο πλαίσιο ενός event που πραγματοποιήθηκε. Μεταξύ άλλων, έγινε και κάποια αναφορά στα γενικότερα πλάνα της επιχείρησης, με βασικότερο στόχο τον διπλασιασμό του τζίρου εντός της προσεχούς πενταετίας. Στόχος που θα υλοποιηθεί από τα νέα σκευάσματα που ετοιμάζονται να εξαχθούν στην Αμερική. Μακάρι..γιατί όχι;
Σελίδες: Προηγούμενη Επόμενη