Ενημερωτική Ημερίδα για το Εθνικό Πιλοτικό Πρόγραμμα Πρόληψης και Προαγωγής της Υγείας των Ηλικιωμένων Ατόμων ΗΠΙΟΝΗ

Ημερομηνία δημοσίευσης: 10 Οκτωβρίου 2018
Σημαντική προσέλευση αναμένεται σήμερα στην Ενημερωτική Ημερίδα για το Εθνικό Πιλοτικό Πρόγραμμα Πρόληψης και Προαγωγής της Υγείας των Ηλικιωμένων Ατόμων ΗΠΙΟΝΗ, το οποίο εκπονεί για 4η συνεχή χρονιά η Ελληνική Γεροντολογική και Γηριατρική Εταιρεία σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας.

Στην ημερίδα θα γίνει απολογισμός των Προγραμμάτων ΗΠΙΟΝΗ 1 (Σακχαρώδης Διαβήτης), ΗΠΙΟΝΗ 2 (Οστεοπόρωση-Κατάγματα-Πτώσεις) και ΗΠΙΟΝΗ 3 (Άνοια), ενώ θα γίνει και παρουσίαση του Προγράμματος ΗΠΙΟΝΗ 4 που φέτος είναι αφιερωμένο στον Καρκίνο του Πεπτικού Συστήματος.

Kατάθεση αίτησης ακύρωσης στο Σ.Τ.Ε για την εφαρμογή του voucher στην ειδική αγωγή

Ημερομηνία δημοσίευσης: 9 Οκτωβρίου 2018
Κάλεσμα στα μέλη του, που απασχολούνται στην ειδική αγωγή και θέλουν να καταθέσουν αίτηση προσφυγής στο ΣΤΕ για την εφαρμογή του voucher έκανε ο ΠΣΦ (Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών), καθώς σε λίγες ημέρες εκπνέει η σχετική προθεσμία.

Μέχρι σήμερα έχουν δηλώσει 75 μέλη που έχουν κύριο και βασικό εισόδημα από την αποζημίωση αυτής της κατηγορίας ασφαλισμένων (δικαιούχους του άρθρου 17 του ισχύοντος ΕΚΠΥ).

Για τη θεμελίωση έννομου συμφέροντος από τον Π.Σ.Φ, θα πρέπει ο τελευταίος να γνωρίζει τον ακριβή αριθμό των μελών του, που προσφέρουν υπηρεσίες σε δικαιούχους του άρθρου 17 του ισχύοντος ΕΚΠΥ (ειδική αγωγή), οι οποίοι δεν είναι συμβεβλημένοι με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ, αλλά εκδίδουν Α.Π.Υ, για την αποζημίωση του ασφαλισμένου από τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και έχουν κύριο και βασικό εισόδημα από την αποζημίωση αυτής της κατηγορίας ασφαλισμένων


Συμπληρώματα διατροφής με μη εγκεκριμένο συστατικό

Ημερομηνία δημοσίευσης: 9 Οκτωβρίου 2018
Συνεχίζεται η κινητικότητα με τα συμπληρώματα διατροφής και όπως φαίνεται το φαινόμενο δεν είναι μόνο ελληνικό. Ο ΕΟΦ ενημερώθηκε από τις αρμόδιες αρχές της Ιρλανδίας μέσω του Συστήματος Διοικητικής Συνδρομής και Συνεργασίας (AAC), ότι τα συμπληρώματα διατροφής άγνωστης προέλευσης OXYBURNPRO, SUPERCLEN και SUPERDRIVE της εταιρείας FALCON LABS περιέχουν τη μη εγκεκριμένη ουσία 1,3-dimethylamylanine (DMAA) και το μη εγκεκριμένο συστατικό methasterone.

Η κυκλοφορία του προϊόντος στην Ελλάδα μπορεί να γίνεται και μέσω διαδικτύου.

Στο πλαίσιο αυτό εφιστάται η προσοχή των καταναλωτών, ώστε σε περίπτωση που έρθουν στην κατοχή τους προϊόντα με τα παραπάνω αναφερθέντα χαρακτηριστικά, να μην τα χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ.

Οι δωρεές στα νοσοκομεία

Ημερομηνία δημοσίευσης: 8 Οκτωβρίου 2018
Λόγω του υπερπλεονάσματος και των αποθεματικών στα νοσοκομεία, τα αιτήματα για δωρεές υλικών, μηχανημάτων, τροφίμων, σεντονιών, κουβερτών, στολών, γαζών, επιθεμάτων, φαρμάκων, ηλεκτρονικών υπολογιστών, αναπηρικών αμαξιδίων κλπ (μεγάλη η λίστα των ειδών), έφθασαν στο τέλος Σεπτεμβρίου τον μαγικό αριθμό των 1.000 ! Οι δωρεές στα νοσοκομεία ανήλθαν στο ποσό των 6,5 εκατ. ευρώ (χωρίς το ΦΠΑ) και στις Πανεπιστημιακές κλινικές των Πανεπιστημίων για ενίσχυση των διαφόρων προγραμμάτων, ερευνητικών έργων και κάλυψη μισθοδοσίας ακαδημαϊκών υποτρόφων ξεπέρασαν το 1,0 εκ. ευρώ, σύμφωνα με τις αναρτήσεις των φορέων στην Διαύγεια.....

Πολλά τα λεφτά ...!

Δικτυωμένοι για την υγεία...

Ημερομηνία δημοσίευσης: 5 Οκτωβρίου 2018
Μια πληροφορία είναι πάντα χρήσιμη και κατά τους επιστήμονες αφετηριακή... Μετά από μία τελευταία απογραφή των Ηνωμένων Εθνών διαπιστώθηκε ότι 7,632 δισεκατομμύρια άνθρωποι στον πλανήτη είναι ψηφιακά δικτυωμένοι.

Από αυτούς: οι 4,119 δισ. χρησιμοποιούν το ίντερνετ, 3,356 δισ. είναι ενεργοί χρήστες των social media, 5,089 δισ. είναι χρήστες αποκλειστικά των κινητών τηλεφώνων, και 3,096 δισ. είναι ενεργοί χρήστες των social media μέσω του κινητού τους.

Αυτός είναι ο ψηφιακός μας κόσμος σήμερα. Ένα είναι βέβαιο: του χρόνου, και κάθε χρόνο, θα είναι ακόμα πιο διαφορετικός. Ενα εύλογο ερώτημα που αναζητάται, είναι τι υπηρεσίες ψάχνουν οι δικτυωμένοι; Ακούγεται ότι τα θέματα υγείας είναι στην πρώτη τριάδα.

Μισή αλήθεια...

Ημερομηνία δημοσίευσης: 5 Οκτωβρίου 2018
Στην Εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας αναφέρεται ότι υπάρχει η Έκθεση COM (2016) 269 final / 20-05-2016 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο, στην οποία γίνεται αναφορά για "τους κινδύνους που επιφέρει η χρήση μη δοκιμασμένων συνδυασμών υγρών και συσκευών ή υλικού προσαρμοσμένου στις ανάγκες του χρήστη, καθώς και αναφορές για πιθανές αρνητικές επιδράσεις των βασικών συστατικών".

Οπότε και επιβάλλουν να μην πωλούνται πρώτες ύλες. Τι δεν είπαν; Ότι στην ίδια Έκθεση αναφέρεται ρητά ότι, ναι μεν υπάρχει επικινδυνότητα αλλά: "Ακριβώς για να ελαχιστοποιηθεί η επικινδυνότητα από την ανάμιξη στο σπίτι, τα Κράτη - Μέλη εξασφαλίζουν ότι οι παραγωγοί και εισαγωγείς των υγρών αναπλήρωσης θα σέβονται το μέγιστο όριο συγκέντρωσης νικοτίνης και όγκου φιαλιδίου που έχει θεσπιστεί (20mg/ml - φιαλίδια 10ml)."

Η τεχνολογία μας φέρνει πιο κοντά;

Ημερομηνία δημοσίευσης: 4 Οκτωβρίου 2018
Τελικά οι φαρμακευτικοί σύλλογοι έμαθαν τι γίνεται με τα άυλα barcodes;.

Πάντως μόλις χθες έφυγε από Σύλλογο της Πελοποννήσου ακόμη μία επιστολή προς τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ με τα εξής ερωτήματα:

1. Τι γίνεται με τα αποθέματα υλικών διαβήτη με τα παλαιά barcodes.
2. Τι γίνεται με τις παραγγελίες προς εταιρείες που βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη και τιμολόγηση.
3. Ανάρτηση ΦΕΚ για παράταση έναρξης λειτουργίας του νέου ΕΚΠΥ από 01.11.2018.
Στο πλαίσιο αυτό, αναφέρει η επιστολή, να μας ενημερώσετε με σαφήνεια για την ημερομηνία από την οποία θα ισχύουν μόνο τα άυλα barcodes και δεν θα αποζημιώνονται τα παλιά και τι συνεννοήσεις έχουν γίνει από τον ΠΦΣ με τις εταιρείες για αντικατάσταση πιθανού λιμνάζοντος στοκ που δεν θα αποζημιώνεται.

Επίσης, να μας ενημερώσετε εάν είναι σίγουρο πως αυτό το μήνα αποζημιώνονται τα παλαιά barcodes.

Τελικά η ηλεκτρονική τεχνολογία μας φέρνει πιο κοντά; ναι ή όχι;

Πλησιάζει ο χρόνος εφαρμογής του Ευρωπαϊκού Κανονισμού

Ημερομηνία δημοσίευσης: 3 Οκτωβρίου 2018
Κινητικότητα εντοπίζεται στις εταιρείες που παρασκευάζουν ιατροτεχνολογικό υλικό, καθώς πλησιάζει ο χρόνος εφαρμογής του Ευρωπαϊκού Κανονισμού που είναι στις αρχές του 2019. Και ο οποίος αναφέρει ότι οι συσκευασίες των συγκεκριμένων υλικών θα πρέπει να είναι έτσι φτιαγμένες που να μην μπαίνει σε κίνδυνο η ασφάλεια της υγείας του ασθενή. Κοινώς, να μην είναι σκισμένες...να είναι ειδικά προστατευμένες με ανθεκτικό υλικό κ.λπ. κ.λπ.

Αυτός ο Κανονισμός ισχύει και για την Ελλάδα. Απλά το λέω!

Σελίδες: Προηγούμενη Επόμενη