Για τις ελλείψεις φαρμάκων

Ημερομηνία δημοσίευσης: 12 Νοεμβρίου 2019
Σίγουρα οι ελλείψεις φαρμάκων δεν είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο, καθώς το φαινόμενο ταλανίζει όλο τον κόσμο...

Μεταξύ των χωρών, και η Αυστρία σχεδιάζει την απαγόρευση των εξαγωγών συνταγογραφούμενων φαρμάκων από τη χώρα και την υποχρέωση των παρασκευαστών να αναφέρουν αμέσως στο Υπουργείο Υγείας την αναμενόμενη έλλειψη φαρμάκων.

Υπήρξαν αναφορές για πολλά φάρμακα που λείπουν από την χώρα, συμπεριλαμβανομένων των παυσίπονων, των β-αναστολέων, των αλοιφών κορτιζόνης και των φαρμάκων που μειώνουν τη χοληστερόλη.

Οι συνθήκες δεν επιτρέπουν περιττά έξοδα

Ημερομηνία δημοσίευσης: 11 Νοεμβρίου 2019
Ακόμη ένα σκεύασμα παλιό και καλό, από ό,τι λένε οι ειδικοί ετοιμάζεται να αποχωρήσει από την ελληνική αγορά . Αφορά το πεπτικό σύστημα.

Άλλοι λένε ότι η μεγάλη πτώση στην τιμή του που κινείται πέριξ των 2 ευρώ είναι ο λόγος της αποχώρησης, ενώ κάποιοι άλλοι ισχυρίζονται ότι ο χώρος δεν έχει πλέον ενδιαφέρον και οι συνθήκες δεν επιτρέπουν περιττά έξοδα. Το ερώτημα είναι αν θα φύγουν όλες οι μορφές του σκευάσματος οριστικά και αμετάκλητα.

Καλό θα ήταν πάντως, κάποια στιγμή να δούμε αν αληθεύουν οι εκτιμήσεις ότι οι αποχωρήσεις σκευασμάτων από την ελληνική αγορά από το 2010 μέχρι και σήμερα, λόγω του "γκρεμίσματος" της τιμής τους έχουν φτάσει σε τριψήφιο νούμερο.

Σκωτσέζικο ντους!

Ημερομηνία δημοσίευσης: 8 Νοεμβρίου 2019
Η επιστολή του ΕΟΠΥΥ προς τις φαρμακοβιομηχανίες για πιθανότητα επιπλέον εκπτώσεων στα ΦΥΚ έχει φέρει τις τελευταίες στα όριά τους...

Με δική τους επιστολή, από την μία τόνισαν ότι δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση, από την άλλη όμως ζήτησαν συνάντηση με το προεδρείο του Οργανισμού για περαιτέρω διευκρινήσεις. Σκωτσέζικο ντους μου θυμίζει αυτό!

Εκτός εάν θέλουν την συνάντηση για να πιέσουν για μείωση των εισπρακτικών μέσων αλλά και για αύξηση του προϋπολογισμού.

Τι γίνεται με την Προστασία Προσωπικών Δεδομένων;

Ημερομηνία δημοσίευσης: 7 Νοεμβρίου 2019
Aλήθεια, με την Προστασία Προσωπικών Δεδομένων τι γίνεται; προχωρά ο ευρωπαϊκό Κανονισμός, δηλαδή ακολουθείται και εφαρμόζεται από όλους;

Το ρωτάω, γιατί κάποιες εταιρείες προκειμένου να δώσουν σκευάσματα ζητούν, όπως φημολογείται, αντίγραφα ιατρικών συνταγών, στις οποίες αναγράφονται τα στοιχεία του ασθενή και του γιατρού.

Πιο πιεστικές λέγεται ότι είναι οι εταιρείες όταν τα σκευάσματα είναι περιορισμένης διάθεσης. Κάποιοι ισχυρίζονται ότι αυτό γίνεται για να αποκλειστεί το ενδεχόμενο των παράλληλων εξαγωγών..

Τι θα γίνει με την διάθεση ορισμένων σκευασμάτων από τα ιδιωτικά φαρμακεία;

Ημερομηνία δημοσίευσης: 6 Νοεμβρίου 2019
Με γεφύρι της 'Αρτας μοιάζει το ραντεβού ανάμεσα στις φαρμακοβιομηχανίες και τον ΕΟΠΥΥ, με θέμα την διάθεση κάποιων σκευασμάτων 1Β από τα ιδιωτικά φαρμακεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ενώ το περιβόητο ραντεβού είχε κλειστεί 2 φορές, άλλες τόσες ακυρώθηκε, ενώ δεν υπάρχει ενημέρωση για τρίτο μελλοντικό ραντεβού. Το θέμα είναι ότι ο χρόνος περνά και οι εταιρείες θέλουν να μάθουν ακριβώς πώς θα γίνεται η διακίνηση και διάθεση των σκευασμάτων.

Και μπορεί κατά καιρούς να έχουν κυκλοφορήσει σχετικές πληροφορίες για το θέμα, αλλά έχει άλλη βαρύτητα να τις ακούς από τον ΕΟΠΥΥ, όπου και μπορείς να υποβάλλεις τις προτάσεις σου και να ζητήσεις διευκρινίσεις...

Αντιδράσεις για τα κοινωνικά φαρμακεία

Ημερομηνία δημοσίευσης: 4 Νοεμβρίου 2019
Μεγαλώνουν οι αντιδράσεις για τα Κοινωνικά Φαρμακεία από τους Φαρμακοποιούς, οι οποίοι θεωρούν ότι ο βασικός λόγος που δημιουργήθηκαν, για την υποστήριξη δηαλδή των ανασφάλιστων, δεν υφίσταται από το 2015, καθώς από τότε όλοι οι πολίτες ανεξαιρέτως: έχουν πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική κάλυψη.

Πληροφορίες λένε ότι οι εν λόγω δομές δεν έχουν ελεγχθεί επαρκώς από τις κρατικές υπηρεσίες, δεν έχουν άδεια, δεν έχουν το κατάλληλο προσωπικό και έτσι την ικανότητα να διανέμουν φάρμακα στον πληθυσμό.

Αν ισχύουν τα παραπάνω, αυτό σημαίνει ότι μπορεί να αποτελούν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία.

Μήπως τελικά έφτασε η ώρα να γίνει κάτι με τα Κοινωνικά Φαρμακεία;

Aκάλυπτη θεραπευτική ανάγκη για πολλούς ασθενείς με ημικρανία

Ημερομηνία δημοσίευσης: 1 Νοεμβρίου 2019
Συνάντηση, μαθαίνουμε, πραγματοποίησε στο Υπουργείο Υγείας και συγκεκριμένα με την Επιτροπή Αξιολόγησης, ο Σύλλογος Ασθενών με Ημικρανία και Κεφαλαλγία Ελλάδος, στην οποία παρουσιάστηκαν στοιχεία πάνω στην ακάλυπτη θεραπευτική ανάγκη που υπάρχει για πολλούς ασθενείς με ημικρανία.

Στο πλαίσιο αυτό, αναλύθηκαν τα επιστημονικά στοιχεία που υποστηρίζουν τη χρήση μονοκλωνικών αντισωμάτων. Παρότι δεν υπήρξε κάποια συγκεκριμένη απάντηση, ο Σύλλογος ευελπιστεί σε μια θετική γνωμοδότηση από την επιτροπή.

Προχωρά καλά ο εμβολιασμός

Ημερομηνία δημοσίευσης: 31 Οκτωβρίου 2019
Οι περσινές απώλειες ζωών, η στοχευμένη καμπάνια του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, το απαγορευτικό που τέθηκε στα blogs να αναρτούν οι αντιεμβολιαστικές ομάδες, η θεσμοθετημένη δυνατότητα των ιδιωτικών φαρμακείων να προχωρούν σε εμβολιασμό φαίνεται ότι τα κατάφερα και φέτος ο κόσμος έτρεξε να εμβολιαστεί πριν από το ξέσπασμα της γρίπης.

'Οπως λέγεται, και σύμφωνα με την εκτέλεση των έως τώρα συνταγών, ο κόσμος που έχει προσέλθει είναι περισσότερος από ό,τι πέρσι την ίδια περίοδο.

Στο μεταξύ, τα ιδιωτικά φαρμακεία είναι έτοιμα να παραλάβουν τη δεύτερη παρτίδα του βασικού εμβολίου που ελέγχει την αγορά και απομένουν άλλες δύο.

Ηδη χθες με τη δεύτερη παρτίδα εφοδιάστηκαν τα φαρμακεία της επαρχίας και σήμερα έχει ξεκινήσει η διάθεση στην Αθήνα. Πάντως, πληροφορίες λένε ότι μία εκ των τριών εταιρειών που δίνουν εμβόλια για την γρίπη στην αγορά, ενημέρωσε ότι δεν θα παραδώσει άλλα, ενώ έχει κρατήσει κάποια για τα νοσοκομεία ως κρατικό είδος. 'Οσον αφορά την τρίτη εταιρεία, φημολογείται ότι ούτε αυτή θα φέρει εμβόλια...
Σελίδες: Προηγούμενη Επόμενη