Είναι σοβαρή υπόθεση

Ημερομηνία δημοσίευσης: 22 Μαρτίου 2019
Η ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών στα νοσοκομεία δεν αρχίζει και τελειώνει μόνο με τις ιατρικές πράξεις. Η διατροφική- θρεπτική αξία των νοσοκομειακών γευμάτων αποτελεί για τις διοικήσεις των νοσοκομείων (φυσικά ΥΠΕ και Υπουργείο) μια σοβαρή υπόθεση και διοικητική υπευθυνότητα.

Υπάρχει κάποια μελέτη αξιολόγησης από τις διοικήσεις των Νοσοκομείων, των ΥΠΕ ακόμη και του Υπουργείου Υγείας σχετικά με την θρεπτική αξία των νοσοκομειακών γευμάτων;

Aπλώς ρωτάω....

Παράταση στις υποβολές

Ημερομηνία δημοσίευσης: 22 Μαρτίου 2019
Παράταση δόθηκε στις υποβολές (e dapy και φυσικό αρχείο) όλων των συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ παρόχων υπηρεσιών υγείας για το μήνα Φεβρουάριο.

Η καταληκτική ημερομηνία είναι έως και 29 Μαρτίου.

Διαγωνισμοί εκκρεμούν μια δεκαετία

Ημερομηνία δημοσίευσης: 21 Μαρτίου 2019
Υπάρχουν, δηλαδή διαγωνισμοί σε εκκρεμότητα από το 2008 και δεν έχουν ακόμη υπογραφεί συμβάσεις ... ;!
Και όμως είναι πραγματικότητα.... Το επιβεβαιώνει η υπ'αριθμ. 12903/2019 (ΦΕΚ 795/Β/7.3.2019) κοινή υπουργική απόφαση, στην οποία παρατείνεται μέχρι 31-12-2019 η προθεσμία υπογραφής των σχετικών συμβάσεων των διαγωνισμών, που αφορούν σε προμήθειες ειδών που έχουν ενταχθεί στο Ενιαίο Πρόγραμμα Προμηθειών 2008-2014 ..!


Ο Π.Σ.Φ. ζητά εξηγήσεις

Ημερομηνία δημοσίευσης: 20 Μαρτίου 2019
Πολλές περικοπές μαζεύτηκαν και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών (Π.Σ.Φ.) ζητά εξηγήσεις από τον ΕΟΠΥΥ.

Πιο συγκεκριμένα:

Γίνονται περικοπές σε γνωματεύσεις φυσικοθεραπείας, οι οποίες έχουν θεωρηθεί από τους ελεγκτές Ιατρούς σε προθεσμία που υπερβαίνει τις 10 ημέρες που ναι μεν έθετε ως περιθώριο θεώρησης ο παλιός ΕΚΠΥ, δε θέτει όμως ο νέος ΕΚΠΥ.
Γίνονται περικοπές σε γνωματεύσεις φυσικοθεραπείας, οι οποίες εκτελέστηκαν από τους συμβεβλημένους φυσικοθεραπευτές και αφορούσαν περιστατικά ειδικών περιπτώσεων ή κατ΄ οίκον, επειδή συνταγογραφήθηκαν από ιδιώτες γιατρούς.
Γίνονται περικοπές σε γνωματεύσεις φυσικοθεραπείας, οι οποίες αφορούν παθήσεις, για τις οποίες σύμφωνα με την ερμηνεία των υπαλλήλων του Οργανισμού, δεν προβλέπεται παροχή φυσικοθεραπείας.

Αναμένει την απάντηση.

Αναμένεται η υπουργική απόφαση για την τιμολόγηση

Ημερομηνία δημοσίευσης: 19 Μαρτίου 2019
Εντός της εβδομάδας αναμένεται η υπουργική απόφαση για την τιμολόγηση- όλοι ψάχνονται για το πότε... Τώρα κανείς δεν αποκλείει η δημοσίευση να γίνει και στις αρχές της άλλης εβδομάδας.

Η γραφειοκρατία είναι εδώ!

Ημερομηνία δημοσίευσης: 19 Μαρτίου 2019
Η γραφειοκρατία είναι εδώ! Πώς αλλιώς μπορεί κανείς να εξηγήσει ότι το 2019, θεσμικό όργανο του κράτους σκοπεύει να δαπανήσει πάνω από 20.000 ευρώ, και συγκεκριμένα 25.000 ευρώ και κάτι, για την αγορά φωτοτυπικού χαρτιού... Και όχι τίποτε άλλο, αλλά τα χαρτιά χάνονται κιόλας!

Κάνω λάθος; δεν νομίζω!


Το έργο ακούγεται καλό

Ημερομηνία δημοσίευσης: 18 Μαρτίου 2019
Νέα Διαδικτυακή πλατφόρμα για την παρακολούθηση των ελλείψεων τίθεται σε εφαρμογή και η παρουσίασή της πραγματοποιείται σήμερα στα γραφεία του ΕΟΦ. Ο Οργανισμός έχει προσκαλέσει στην παρουσίαση όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και συγκεκριμένα Ενώσεις Ασθενών, Ιατρικούς Συλλόγους, τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο, την Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοποιών Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων, τον Πανελλήνιο Σύλλογο Φαρμακαποθηκαρίων, τον ΟΣΦΕ, Φαρμακευτικές εταιρείες (Κ.Α.Κ., Τοπικοί Αντιπρόσωποι).

Ως έργο ακούγεται ότι είναι καλό... το θέμα είναι να λειτουργήσει, και το βασικότερο με αληθινά στοιχεία....

Προσκλήσεις σε διαπραγμάτευση

Ημερομηνία δημοσίευσης: 15 Μαρτίου 2019
Προσκλήσεις προς τους παρόχους έκανε ο ΕΟΠΥΥ με θέμα τη διαπραγμάτευση των τιμών κάποιων εξετάσεων που έχουν ήδη κοστολογηθεί και άλλων που δεν έχουν τιμή αποζημίωσης που να έχει καθοριστεί με Φ.Ε.Κ. Με αφορμή... αυτές τις προσκλήσεις η ΠΟΣΙΠΥ ανταπάντησε με επιστολή στην ηγεσία του Υπουργείου καταθέτοντας τα εξής: "Επί της ουσίας, επειδή δεν υπήρχε σαφής αναφορά του σκοπού και των στόχων της διαπραγμάτευσης, μπορεί κάποιος να εξαγάγει αβίαστα τα συμπεράσματα ότι πρόκειται για μία συγκεκαλυμμένη πρόσκληση σε φωτογραφικό μειοδοτικό διαγωνισμό προκειμένου να ευνοηθούν ορισμένες εταιρίες και ότι ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. έχει προδιαγράψει εκ των προτέρων πού θέλει να οδηγήσει τη διαπραγμάτευση. Άρα δεν μιλάμε για διαπραγμάτευση...

Επιπλέον, το τελευταίο διάστημα διαπιστώνεται η πρόθεση του Υπουργείου Υγείας να εντάξει καινούργιες, πανάκριβες και καινοτόμες εξετάσεις προς αποζημίωση από τον ΚΑΕ που αποζημιώνονται οι ιατρικές διαγνωστικές εξετάσεις (ΚΑΕ 0671.01).

Η αποζημίωση όλων αυτών των νέων εξετάσεων ( διαπραγματευομένων και μη…) από τον ήδη υπάρχοντα κωδικό του κλειστού προϋπολογισμού που αφορά τις διαγνωστικές εργαστηριακές εξετάσεις με παράλληλη εφαρμογή του μέτρου του claw back, μεταφέρει ολόκληρο το κόστος της κάθε νέας εξέτασης αποκλειστικά σε όλα τα ιδιωτικά εργαστήρια.

Επειδή η Κυβέρνηση με αυτές τις διαδικασίες που προωθεί, διακυβεύει όχι μόνο την κοινωνική δομή και το μέλλον των χιλιάδων διαγνωστικών εργαστηρίων αλλά και αυτή την Δημόσια Υγεία, καλούμε τον Υπουργό Υγείας να ανακαλέσει αυτές τις «προσκλήσεις σε διαπραγμάτευση» και να συγκαλέσει σε διαβούλευση τους Ιατρικούς Φορείς και τις Εργαστηριακές Ενώσεις, προκειμένου να καθοριστούν οι όποιες σχέσεις και διαδικασίες (οικονομικές, τεχνικές κλπ) με γνώμονα το γενικότερο κοινωνικό συμφέρον". Αυτά....
Σελίδες: Προηγούμενη Επόμενη