Αναβρασμός στους ιατρικούς επισκέπτες

Ημερομηνία δημοσίευσης: 4 Ιουνίου 2019
Υπάρχει αναβρασμός στους κόλπους των ιατρικών επισκεπτών, καθώς τα νέα που ακούγονται δεν είναι καλά, με τις εταιρείες να μην λαμβάνουν σαφείς δεσμεύσεις λόγω της ρευστότητας που επικρατεί. Κοινώς, κανείς δεν ξέρει τι μέλλει γενέσθαι. Σήμερα, η απασχόληση έχει γυρίσει στα επίπεδα του 2012. Αυτό σημαίνει ότι η απασχόληση στο στενό πυρήνα της παραγωγής φαρμακευτικών προϊόντων έχει φθάσει στα 14.000 άτομα περίπου. Νούμερο που υπολείπεται κατά 28,2% έναντι του 2016, όταν απασχολούνταν στον κλάδο περίπου 17.000 άτομα.

Οι συναντήσεις, όπως μαθαίνουμε, των συνδικαλιστών με τις διοικήσεις αλλά και τα θεσμικά όργανα του κράτους καλά κρατούν και αναμένονται νέα.

'Εντονες διεργασίες στα ενδότερα

Ημερομηνία δημοσίευσης: 3 Ιουνίου 2019
Έντονες διεργασίες, μαθαίνουμε ότι γίνονται στα ενδότερα των φαρμακοβιομηχανιών, μετά και την νέα τάξη πραγμάτων που έδειξε η κάλπη. Η πληροφόρησή μας είναι ότι όλα τα θεσμικά όργανα θα ζητήσουν άμεσα συνάντηση από το κόμμα που ξεχώρισε -και πριν από τις εθνικές εκλογές- προκειμένου να αναζητήσουν μελλοντικές δεσμεύσεις, ενώ βεβαίως και θα γίνει αναφορά στις σημαντικές καθυστερήσεις που υπάρχουν είτε σε γραφειοκρατικό επίπεδο, είτε σε επίπεδο νομοθετικό.

Σε γραφειοκρατικό επίπεδο, οι περισσότερες καθυστερήσεις εντοπίζονται στη λειτουργία της Επιτροπής Αξιολόγησης Φαρμάκων. Σε θεσμικό, από την άλλη, είναι πάρα πολλές και όπως λέγεται, εις βάρος του ασθενή, αν σκεφτεί κανείς ότι όλες οι εταιρείες έχουν σε αναμονή ουκ ολίγα σκευάσματα, καθώς περιμένουν να δουν τι θα γίνει τελικά με το 25% του τέλους εισόδου για τα πρωτότυπα σκευάσματα.

Η εποχή θέλει επικέντρωση

Ημερομηνία δημοσίευσης: 31 Μαΐου 2019
Kινητικότητα παρατηρείται στα συμπληρώματα διατροφής... Γνωστό σκεύασμα από πολυθενική, έμαθα ότι μαζεύτηκε από την αγορά γιατί πολύ απλά δεν γράφει πωλήσεις....

Πληροφορίες λένε ότι ετοιμάζουν και άλλα σχετικά σκευάσματα από άλλες εταιρείες για αποχώρηση.

Μαζεύονται οι εταιρείες επιβεβαιώνοντας τα όσα έχουν λεχθεί, ότι η εποχή θέλει επικέντρωση και στόχευση στο βασικό αντικείμενο δράσης -που αποφέρει και τα περισσότερα- παραμερίζοντας πια πεδία δράσης που είναι λιγότερο κερδοφόρα από το αναμενόμενο.

‘’Hμέρα περισυλλογής για το κάπνισμα’’

Ημερομηνία δημοσίευσης: 30 Μαΐου 2019
Τη συστράτευση Πολιτείας και πολιτών και την ανάληψη αποφασιστικών δράσεων για τη μείωση των καπνιστών στην Ελλάδα ζητά η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρία (ΕΑΕ) με αφορμή την 31η Μαΐου, που έχει καθιερωθεί ως ημέρα αφιερωμένη στην αντιμετώπιση της μεγαλύτερης απειλής για την υγεία των ανθρώπων τις τελευταίες δεκαετίες, το κάπνισμα.

Η ΕΑΕ χαρακτηρίζει την 31η Μαΐου «ημέρα περισυλλογής για το κάπνισμα» και αναφέρει ότι στη χώρα μας, παρά τις προόδους που έχουν σημειωθεί τα τελευταία χρόνια και έχουν οδηγήσει σε σημαντική μείωση των καπνιστών, «εξακολουθούν να υφίστανται σημαντικά προβλήματα που οφείλουμε να επιλύσουμε με ταχύ ρυθμό και αποφασιστικές δράσεις».

Η ΕΑΕ υπογραμμίζει ότι η Ελλάδα είναι πρώτη σε αναλογία σε θανάτους από καρκίνο του πνεύμονα στην Ευρώπη.

Στήριξη για την επέκταση ολλανδικού νοσοκομειακού συγκροτήματος

Ημερομηνία δημοσίευσης: 29 Μαΐου 2019
Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων αποφάσισε να δανείσει το ολλανδικό νοσοκομειακό συγκρότημα Noordwest Ziekenhuisgroep με το ποσό των 120 εκατ. Ευρώ για τη στήριξη των σχεδίων επέκτασης και ανακαίνισης που έχει προγραμματίσει. Το δάνειο είναι εγγυημένο από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων (EFSI), που αποτελεί τον κεντρικό πυλώνα του σχεδίου Juncker. Παράλληλα, ο τραπεζικός όμιλος BNG Bank παρέχει επιπλέον δάνειο ύψους 110 εκατ. ευρώ.

Με την υποστήριξη της ΕΕ, οι κάτοικοι της επαρχίας Noord-Holland θα επωφεληθούν σύντομα από βελτιωμένες εγκαταστάσεις και καλύτερη υγειονομική περίθαλψη. Το επενδυτικό σχέδιο για την Ευρώπη συνέβαλε στη χρηματοδότηση πολλών ιατρικών εγκαταστάσεων σε ολόκληρη την ΕΕ, καθώς και σε πρωτοποριακές ιατρικές έρευνες. Από τον Μάιο του 2019, το σχέδιο Juncker κινητοποίησε πρόσθετες επενδύσεις στην υγεία ύψους περίπου 400 δισ. Ευρώ, εκ των οποίων τα 11,7 δισ. Ευρώ αφορούν την Ολλανδία. Το Σχέδιο υποστηρίζει επί του παρόντος 949.000 μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Προσφυγή κατά του νόμου;

Ημερομηνία δημοσίευσης: 28 Μαΐου 2019
Εντείνονται οι αντιδράσεις στους κόλπους των φαρμακοποιών για το νέο νόμο που ψηφίστηκε και οριοθετεί το ωράριο. Μιλάμε για αντιδράσεις από τους διευρυμένους, οι οποίοι λίγο πριν την ψήφιση του νόμου είχαν ενημερώσει σχετικά με το ωράριό τους την επιθεώρηση εργασίας.

Κανείς δεν γνωρίζει πραγματικά πόσοι τελικά είναι αυτοί οι διευρυμένοι στο σύνολο των επιχειρήσεων του κλάδου. Πάντως, ο πυρήνας των ισχυρών αντιδράσεων απαρτίζεται όπως λέγεται από 50 φαρμακοποιούς. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες λένε ότι ίσως να δούμε από μέρους του και προσφυγή κατά του Νόμου.

Tο νέο ωράριο των φαρμακείων

Ημερομηνία δημοσίευσης: 27 Μαΐου 2019
Mε το νέο ωράριο των φαρμακείων που δημοσιεύτηκε και tο σχετικό νόμο λένε ότι μπαίνει ένα πλαίσιο για τον τερματισμό της αναρχίας που επικρατούσε στη σχετική αγορά. Σύμφωνα με τον εν λόγω νόμο, το ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων θα πρέπει να είναι εντός του χρονικού πλαισίου λειτουργίας των καταστημάτων λιανικής πώλησης.

Αυτό σημαίνει, ότι τις καθημερινές ημέρες θα μπορούν να λειτουργούν μέχρι τις 21:00, το Σάββατο μέχρι τις 20:00 και την Κυριακή από τις 11:00 έως τις 20:00. Αυτό ισχύει και για τα φαρμακεία που λειτουργούσαν το προηγούμενο διάστημα με διευρυμένο ωράριο. Πέραν αυτών των ορίων, όπως και τις Κυριακές, λειτουργούν αυστηρά και μόνο τα φαρμακεία που έχουν οριστεί να διανυκτερεύουν και να εφημερεύουν.

Το ερώτημα το δικό μου είναι: οι διευρυμένοι που λειτουργούσαν μέχρι τις 11.00 το βράδυ και είχαν ενημερώσει σχετικά τους Συλλόγους, τους πελάτες, ενώ είχαν προσλάβει και κόσμο δεν πρέπει να έχουν κάποια περίοδο προσαρμογής;

Ημερίδα Άτομα με Αναπηρίες και Αθλητισμός στο EGNATIA RUN 2019

Ημερομηνία δημοσίευσης: 24 Μαΐου 2019
Ακολουθώντας τη μπλε γραμμή, περισσότεροι από 1.600 δρομείς κάθε ηλικίας συμμετείχαν και τερμάτισαν επιτυχώς στον 4ο Διεθνή Αγώνα Δρόμου VIA EGNATIA RUN που διοργάνωσε για τέταρτη χρονιά φέτος η Περιφερειακή Ενότητα Έβρου στην Αλεξανδρούπολη.

Το ρεκόρ συμμετοχών των δρομέων που έτρεξαν στα «χνάρια» της ιστορίας και της αρχαίας Εγνατίας Οδού, επιλέγοντας μία από τις τέσσερις διαδρομές του VIA EGNATIA RUN, Ημιμαραθώνιος 21.097,5 μ., Λαϊκός Αγώνας Δυναμικού Βαδίσματος 5.000 μ., 800 μ. για παιδιά και άτομα με αναπηρία, αποδεικνύει ότι το VIA EGNATIA RUN έχει καθιερωθεί.

Στο μεταξύ, στο πλαίσιο των παράλληλων δράσεων του VIA EGNATIA RUN πραγματοποιήθηκε και ημερίδα με θέμα «Άτομα με Αναπηρίες και Αθλητισμός», υπό την αιγίδα της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.), της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες και της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής.
Σελίδες: Προηγούμενη Επόμενη