Περιορίζει ακόμη περισσότερο την παρουσία της στην ελληνική αγορά

Ημερομηνία δημοσίευσης: 30 Ιανουαρίου 2018
Άσχημα τα νέα από εταιρεία φαρμάκου, που ηγείται στον κλάδο, καθώς η φετινή στρατηγική της είναι να περιορίσει ακόμη περισσότερο την παρουσία της στην ελληνική αγορά. Μόλις πέρυσι, κατάργησε το τμήμα του φαρμακείου, αποχωρώντας από αυτήν περί τα 26 άτομα. Τελευταίες πληροφορίες είναι ότι αποφασίστηκε να καταργήσει και το τμήμα primary care (πρωτοβάθμια περίθαλψη) μέχρι τα τέλη του έτους. Δηλαδή, άλλες 35-40 απολύσεις.

Ε! και κάπως έτσι, οι ιατρικοί επισκέπτες είναι πια κάτω από τα 2.500 άτομα, όταν το 2009 ήταν περίπου 4.000 άτομα.

Ο στόχος του 1ου Greek Tourism Workshop 2018

Ημερομηνία δημοσίευσης: 29 Ιανουαρίου 2018
Ολοκληρώθηκε, λένε, με επιτυχία το 1ο Greek Tourism Workshop 2018 στην Ινδία με στόχο την ενίσχυση της ροής επισκεπτών υψηλού εισοδήματος. Το ενδιαφέρον της ινδικής αγοράς ήταν μεγάλο για όλες τις ειδικότητες της ιατρικής και ειδικά για τους τομείς της εξωσωματικής γονιμοποίησης, που έχουμε όπως δείχνουν τα στοιχεία ένα προβάδισμα έναντι άλλων χωρών που μας ανταγωνίζονται, και για την ρομποτική χειρουργική.

Επόμενος στόχος τα αραβικά κράτη, αλλά και η αγορά της Ασίας.

Φύλλο και φτερό τα πεπραγμένα

Ημερομηνία δημοσίευσης: 29 Ιανουαρίου 2018
Αλήθεια, τι γίνεται με τον έλεγχο του Σώματος Επιθεωρητών -Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης σε φαρμακευτικό σύλλογο μεγάλης πόλης; Από πέρυσι έχει ξεκινήσει ο έλεγχος και το ΣΕΕΔΔ έχει κάνει φύλλο και φτερό τα πεπραγμένα.

Η έρευνα αφορά μεταξύ άλλων τον -κατά παράβαση- εσωτερικό δανεισμό ορισμένων μελών του Συλλόγου από χρήματα που προέρχονται από τα ασφαλιστικά ταμεία, παραβιάσεις της εργατικής νομοθεσίας, ενώ υπάρχει σωρεία καταγγελιών για αυθαιρεσίες του Συλλόγου απέναντι σε μέλη που δεν «συμμορφώνονται» με τις επιταγές του προεδρείου.

Άραγε, οι κατηγορούμενοι θα πέσουν στα πούπουλα; Πάντως, κάποιοι ισχυρίζονται ότι το πόρισμα δεν είναι υπέρ τους. Αναμένουμε!

Έγκριση για επιδοτούμενα εκπαιδευτικά προγράμματα

Ημερομηνία δημοσίευσης: 26 Ιανουαρίου 2018
Ο Φ.Σ Πέλλας σε συνεργασία με το ΚΕΚ edisiNet έλαβε έγκριση για 2 επιδοτούμενα εκπαιδευτικά προγράμματα
με στόχο:
• Tην ανάπτυξη νέων δεξιοτήτων των εργαζομένων στα φαρμακεία.
• Tην κατοχύρωση της επαγγελματικής τους ιδιότητας.

• Tην ποιοτική αναβάθμιση και τον εμπλουτισμό της κατάρτισης με τα δεδομένα των σύγχρονων αναγκών στην οικονομία και στην κοινωνία.
Αν δεν κάνω λάθος, ο συγκεκριμένος Σύλλογος δεν είναι και αυτός που πρωτοστατεί στην ενημέρωση για την διακοπή του καπνίσματος; Τελικά όταν δεν μπλέκεις με ίντριγκες έχεις να παρουσιάσεις έργο. Εύγε!

Πόσα μητρώα άραγε...

Ημερομηνία δημοσίευσης: 26 Ιανουαρίου 2018
Tελικά είμαστε η χώρα των μητρώων, το αποφάσισα. Ανατέθηκε, λέει, προ ημερών η πραγματοποίηση μελέτης για την ανάπτυξη κεντρικού πληροφοριακού συστήματος του Υπουργείου Υγείας, για την υποστήριξη της διαχείρισης του εθνικού καταλόγου φαρμακευτικών ουσιών και την απόδοση ενός κεντρικού καταλόγου πληροφορίας φαρμακευτικών σκευασμάτων. Ποσό ανάθεσης 24.800 Ευρώ.

Το μητρώο μπορεί να βασιστεί στο ήδη υπάρχον μητρώο του ΕΟΦ ....! Πόσα Μητρώα άραγε έχουμε;

Ενημέρωση για το νέο Ευρωπαϊκό Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων

Ημερομηνία δημοσίευσης: 25 Ιανουαρίου 2018
'Αραγε ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ θα πάει στην αυριανή ενημερωτική συνάντηση που θα διοργανώσει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων στην οποία έχει κληθεί; Η ενημέρωση αφορά τα μέλη του ΠΑΣΙΔΙΚ και έχει να κάνει με το νέο Ευρωπαϊκό Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων (GDPR).

Νομίζω πως ναι! ένα πέρασμα θα το κάνει... και αν τελικά δεν τα καταφέρει ο ίδιος, όλο και κάποιο άλλο υψηλόβαθμο στέλεχος του Οργανισμού θα παρευρεθεί.

Καλό είναι να γίνει αυτό, καθώς ο χρόνος εφαρμογής του νέου κανονισμού κοντοζυγώνει. Θα εφαρμοσθεί άμεσα, στις 25 Μαΐου του 2018, σε όλα τα Κράτη Μέλη της ΕΕ (χωρίς να απαιτείται εσωτερική νομοθετική εναρμόνιση), αντικαθιστώντας τους υφιστάμενους νόμους για την προστασία των δεδομένων.


Tα μάτια μας δεκατέσσερα

Ημερομηνία δημοσίευσης: 24 Ιανουαρίου 2018
Ήταν ένα...έγιναν δύο τα σκευάσματα που διακινούνται μέσω του διαδικτύου, παραβιάζοντας  την υπ’ αριθμ. πρωτ. 16427/24.2.2017 εγκύκλιο του ΕΟΦ περί διαφήμισης στο κοινό των φαρμάκων που χορηγούνται χωρίς ιατρική συνταγή (ΜΗ.ΣΥ.ΦΑ), καθώς και διατάξεις του κοινού ποινικού δικαίου.

Λέγεται ότι  η ιστοσελίδα δια της οποίας διαφημίζονται, φέρει πλαστογραφημένο λογότυπο του υπουργείου Υγείας, δημιουργώντας την απατηλή εντύπωση στο χρήστη ότι βρίσκεται στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου και ότι το ίδιο το Υπουργείο τα εγκρίνει και τα προωθεί.

Για τα προαναφερθέντα ήδη έχει γίνει καταγγελία στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, στην Αστυνομική διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στον ΕΟΦ, στο Facebook κ.λπ. Μήπως να έχουμε τα μάτια μας δεκατέσσερα καθώς ως γνωστόν η αγορά προϊόντων από μη εγκεκριμένες πηγές, μπορεί να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία μας;

 

Φούντωσαν οι ζυμώσεις

Ημερομηνία δημοσίευσης: 23 Ιανουαρίου 2018
Πλησιάζουν οι εκλογές στον Πανελλήνιο Σύλλογο Φυσικοθεραπευτών και οι ζυμώσεις έχουν φουντώσει για τα καλά. Όπως μάθαμε είναι το Μάιο και για αυτό οι συζητήσεις περί συσπείρωσης, καθώς η αυτοδυναμία, είναι κομματάκι δύσκολο, δίνουν και παίρνουν. Το θέμα για κάποιους είναι τα συμφωνημένα να αφορούν συνολικά τον κλάδο, και το βασικότερο να τηρούνται. Όχι δηλαδή μόνο λόγια.

Πάντως, το Σάββατο που μας έρχεται, 27 Ιανουαρίου 2018, θα πραγματοποιηθεί Έκτακτη Γενική Συνέλευση για Εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής.
Σελίδες: Προηγούμενη Επόμενη