Γκρίνια λόγω άδειων ταμείων

Ημερομηνία δημοσίευσης: 31 Οκτωβρίου 2017
Τα άδεια ταμεία δεν φέρνουν μόνο λουκέτα, αλλά και γκρίνια- και μάλιστα μεγάλη. Χωρίζουν οικογένειες, τα σπάνε συνέταιροι και πάει λέγοντας. Και κάπως έτσι μία φαρμακοβιομηχανία αποφάσισε ότι δεν πάει άλλο και ετοιμάζεται να απολύσει και τους τελευταίους 25 ιατρικούς επισκέπτες που έχει, ενώ τις καλές εποχές είχε τους διπλούς. Τα σκευάσματά της περνούν σε άλλα χέρια και όπως μάθαμε στο προϊοντικό χαρτοφυλάκιο περιλαμβάνονται αντιβιώσεις, σκευάσματα για την υπέραταση....

Το ψάχνω λοιπόν και επανέρχομαι.

Σε φάση μετακόμισης

Ημερομηνία δημοσίευσης: 30 Οκτωβρίου 2017
Σε φάση μετακόμισης βρίσκονται πάρα πολλές εταιρείες ιατρικών μηχανημάτων, αλλά και φαρμακευτικές που διατηρούν θυγατρικές στην Αγγλία, λόγω του brexit. Όπως μαθαίνουμε, κανονίζουν να εγκατασταθούν στην Ιρλανδία ή σε άλλους προορισμούς της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένης της Μάλτας.

Αναμφίβολα, η Βρετανία διαθέτει μεγάλο φαρμακευτικό τομέα και παράγει πολλά φάρμακα που χρησιμοποιούνται στην Ευρώπη και σε άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένων των μεγάλων ταχέως αναπτυσσόμενων αγορών, όπως η Κίνα, όπου οι αποστολές επί του παρόντος διέπονται επίσης από εμπορικές ρυθμίσεις της ΕΕ.

Το δικό μου ερώτημα είναι ποια στρατηγική σκοπεύουν να ακολουθήσουν οι ελληνικές εταιρείες που διαθέτουν θυγατρικές στην Αγγλία και επίσης τι επίπτωση θα "γράψουν" στους ισολογισμούς τους;

Πλησιάζει η ώρα για το πόρισμα

Ημερομηνία δημοσίευσης: 27 Οκτωβρίου 2017
Από Πάσχα, καλοκαίρι, και τώρα Χριστούγεννα. Και επειδή λίγοι καταλαβαίνουν τι θέλω να πω, σε ερώτημα που τέθηκε στην Επιτροπή Ανταγωνισμού πότε τελικά θα βγει το πόρισμα για τις εταιρείες που εμπορεύονται φίλτρα τεχνητού νεφρού -θυμίζουμε ότι η έρευνα στη σχετική αγορά ξεκίνησε έπειτα από επώνυμη καταγγελία το 2011- η απάντηση ήταν ότι πλησιάζει.

Το δικό μου ερώτημα είναι: η απόφαση θα είναι δώρο για το κράτος, τουτέστιν καμπάνα για τις εμπλεκόμενες εταιρείες ή δώρο για τις τελευταίες, χωρίς δηλαδή οικονομική ποινή;

Υποτροφίες από την Ελληνική ρευματολογική εταιρεία

Ημερομηνία δημοσίευσης: 27 Οκτωβρίου 2017
Υποτροφίες ύψους 50.000 ευρώ έχει δρομολογήσει για το 2018 η Ελληνική ρευματολογική εταιρεία. Οι υποτροφίες αφορούν μετεκπαίδευση σε σημαντικά αναγνωρισμένα Κέντρα ή Κλινικές του εξωτερικού ή του εσωτερικού. Δεν αφορούν σε απλή συμμετοχή του Υποτρόφου στις συμβατικές εργασίες του Κέντρου ή της Κλινικής αλλά στην ενασχόλησή του με εξειδικευμένα κλινικά ή ερευνητικά αντικείμενα.

Οι υποτροφίες καλύπτουν τα έξοδα μετάβασης/ επιστροφής και παραμονής του υποψηφίου αλλά όχι ερευνητικές δαπάνες (υλικά κλπ) για τις οποίες προορίζεται η προκήρυξη χρηματοδότησης ερευνητικών πρωτοκόλλων της ΕΡΕ-ΕΠΕΡΕ. Οι υποψήφιοι Υπότροφοι πρέπει να είναι τακτικά ή επικουρικά μέλη της ΕΡΕ- ΕΠΕΡΕ (ειδικοί ή ειδικευόμενοι) και η ηλικία τους να μην υπερβαίνει τα 45 έτη.

Αιτήσεις μπορούν να υποβάλουν οι υποψήφιοι υπότροφοι στην ΕΡΕ μέχρι την 27η Νοεμβρίου 2017.

Ανησυχία για όσα ακούν στους διαδρόμους

Ημερομηνία δημοσίευσης: 26 Οκτωβρίου 2017
Λένε ότι όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά και μάλλον θα συμφωνήσω και εγώ. Η αναστάτωση στις φαρμακοβιομηχανίες είναι μεγάλη, καθώς αυτά που ακούγονται στους διαδρόμους δεν είναι και τα καλύτερα και όλοι ψάχνονται. Όταν ακούς, για παράδειγμα, ότι ετοιμάζεται περικοπή σε κάποιο τμήμα, αρχίζεις να ψάχνεσαι, καθώς η φήμη-πληροφορία είναι ανολοκλήρωτη. Ποιο τμήμα; και που θα πάνε οι εργαζόμενοι;
Δεν λένε ...νέα χρονιά, νέο ξεκίνημα; Ε! κοντοζυγώνουν οι σχετικές ανακοινώσεις αλλαγών.

Θλιβερή διαπίστωση

Ημερομηνία δημοσίευσης: 25 Οκτωβρίου 2017
Πόση θλίψη προκαλούν οι ειδήσεις που διαβάζεις και αναφέρονται στην αξιοποίηση της ιατρικής τεχνολογίας στη διερεύνηση των ασθενειών και την προοπτική θεραπείας των ασθενών, στα ξένα νοσοκομεία.

Πόσο θλιβερό για την Ελλάδα είναι να διαβάζεις ότι το πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Cardiff στην Ουαλία, εγκατέστησε 4 συστήματα μαγνητικής τομογραφίας και εμείς ασχολούμαστε ακόμη με τα υγρά εμφάνισης και στερέωσης στα νοσοκομεία.

Και αναρωτιέμαι τι μας λείπει πιο πολύ...τα κονδύλια, ο προγραμματισμός, η διάθεση; Τι;

Σηκώνει τα χέρια ψηλά...

Ημερομηνία δημοσίευσης: 25 Οκτωβρίου 2017
'Αναψαν τα αίματα στα ενδότερα του Υπουργείου Υγείας από στελέχη πολυεθνικής φαρμακοβιομηχανίας εξαιτίας των αυξημένου νοσοκομειακού clawback. Τ α στελέχη τόνισαν ότι αν ισχύσουν οι νέες περικοπές, και αυτή η βιομηχανία θα δει την έξοδο.... Στη συγκεκριμένη εταιρεία, όπως μάθαμε, σχεδόν το 80% του τζίρου που πραγματοποιεί στην εσωτερική αγορά προέρχεται από τα νοσοκομεία.

Και χωρίς βεβαίως να θέλω να παίξω τον συνήγορο του διαβόλου, σε μία κινούμενη άμμο, ακόμη και μια πολυεθνική σηκώνει τα χέρια ψηλά.

Από όλα έχει ο μπαξές!

Ημερομηνία δημοσίευσης: 24 Οκτωβρίου 2017
Στα 13 εκατ. ευρώ έχει φθάσει, λέει, η συνολική αξία των δωρεών που έχουν γίνει από αρχές του έτους μέχρι τώρα στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας, στα Κέντρα υγείας, στα ΠΕΔΥ κ.λπ.. Και στις δωρεές, από όλα έχει ο μπαξές, όπως αναπηρικά αμαξίδια, γλωσσοπίεστρα, 6.500 σεντόνια, 5.600 κουβέρτες και συστήματα υπερηχοτομογραφίας, τρόφιμα μέχρι καναπέδες και παγκάκια.
Σελίδες: Προηγούμενη Επόμενη