Αλαλούμ με ραδιοφάρμακο σε νοσοκομείο της περιφέρειας

Ημερομηνία δημοσίευσης: 11 Δεκεμβρίου 2017
Σε Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο της Περιφέρειας, δεν γνώριζαν λέει ποιες εταιρείες μπορούν να το προμηθεύσουν ραδιοφάρμακο για τις εξετάσεις με το καινούργιο σύστημα PET/CT που εγκαθίσταται στο Νοσοκομείο από δωρεά! Έστειλαν, λοιπόν, έγγραφο στην αρμόδια αρχή με το οποίο ζητούνταν να τους αναφέρουν όλες τις εταιρείες που μπορούν να προμηθεύσουν το νοσοκομείο με το συγκεκριμένο ραδιοφάρμακο...

Σε απάντησή της η "Αρχή" τους ενημέρωσε ότι η παραγωγή του ραδιοφαρμάκου F-18 FDG στην Ελλάδα πραγματοποιείται μόνο από μία και μοναδική ιδιωτική εταιρεία. Η αρχική προσφορά της τελευταίας για την προμήθεια του ραδιοφαρμάκου, ανέρχεται στο ποσό των 700 ευρώ / δόση πλέον ΦΠΑ (6%). Κατά συνέπεια ο προϋπολογισμός δαπάνης ανέρχεται στο ποσό των 840.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ ετησίως. Προκειμένου να είναι δυνατή η προμήθεια του ραδιοφαρμάκου με την παραπάνω διαγωνιστική διαδικασία θα πρέπει να ενταχθεί στο Πρόγραμμα Προμηθειών Υπηρεσιών Φαρμάκων Υγείας, να εγκριθεί και θα πρέπει με την κατάθεση του επόμενου προϋπολογισμού στον αντίστοιχο ΚΑΕ να προβλεφθεί η παραπάνω δαπάνη. Αυτά! τι άλλα;

Ζητείται συνδρομή για την αντιμετώπιση του προβλήματος

Ημερομηνία δημοσίευσης: 8 Δεκεμβρίου 2017
Σε καταγγελία προχώρησε ο φαρμακευτικός σύλλογος Λάρισας για τον τρόπο διανομής βασικών φαρμάκων από τις πολυεθνικές εταιρείες στο συγκεκριμένο νομό, καθώς επίσης και σε όλη την ελληνική επικράτεια.

Στέλεχος της διοίκησης του Συλλόγου, τόνισε ότι όλα είναι αποτέλεσμα της πολιτικής των εταιρειών φαρμάκου που διαθέτουν τα φάρμακα στις φαρμακαποθήκες με πλαφόν και όχι με τις πραγματικές ανάγκες της χώρας. Το πρόβλημα εντοπίζεται στην αύξηση των εξαγωγών λόγω συνεχούς μείωσης των τιμών φαρμάκων στη χώρα μας. Μόνο το 2017 είχαμε 3 μειώσεις τιμών, που στο σύνολο τους ανέρχονται στο ποσοστό των 18%, ενώ από το 2011 έως σήμερα οι μειώσεις επέφεραν ποσοστιαία αλλαγή των τιμών της τάξης του 200%.

Οι εξαγωγές από την άλλη έφτασαν στα ύψη, αφού το φάρμακο είναι το δεύτερο εξαγωγικό προϊόν μετά το πετρέλαιο.

Στο πλαίσιο αυτό, ζητά την συνδρομή του υπουργού υγείας και του ΕΟΦ για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του προβλήματος.

2η Γενική Συνέλευση του ΠΦΣ το Σάββατο

Ημερομηνία δημοσίευσης: 7 Δεκεμβρίου 2017
Θα ήθελα, πάντως, να είμαι από μία πλευρά στη 2η Γενική Συνέλευση που προετοιμάζεται να κάνει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος το Σάββατο…Κάτι μου λέει ότι κάποιοι ετοιμάζονται να πάνε με πολύ άγριες διαθέσεις και όχι επειδή δεν κατέχουν "καρέκλα" αλλά επειδή όταν έχουν έρθει τα πάνω- κάτω στον κλάδο, κάποιοι μιλούν για θέματα που είναι τελευταία στη λίστα των προτεραιοτήτων, όπως τα ηλεκτρονικά καταστήματα. Τη στιγμή που άλλα ζητήματα, όπως το ωράριο, το ιδιοκτησιακό, η σταθερή πτώση των εσόδων κ.λπ. τους καίνε!

Στα σκαριά νέο deal

Ημερομηνία δημοσίευσης: 7 Δεκεμβρίου 2017
Νέο deal ψήνεται στην αγορά από φαρμακοβιομηχανία…Άκουσα ότι ελληνική εταιρεία συζητά με πολυεθνική τη συγχώνευσή της, χωρίς αυτό να σημαίνει και την αποχώρηση από το σχήμα του Έλληνα επιχειρηματία, ο οποίος θα διατηρήσει ποσοστό συμμετοχής (!) αλλά μειοψηφικό. Θα δείξει....

Ες αύριον τα σπουδαία

Ημερομηνία δημοσίευσης: 6 Δεκεμβρίου 2017
Aύριο, αντί για σήμερα, ορίστηκε τελικώς η συνάντηση της Επιτροπής που συζητά το νέο νομοσχέδιο για την λειτουργία των ιδιωτικών μονάδων δευτεροβάθμιας περίθαλψης. Και αυτή η συζήτηση, όπως μάθαμε, θα κινηθεί γύρω από τα καταστήματα που λειτουργούν εντός των μονάδων ή στον προαύλιο χώρο αυτών. Πάντως, για το θέμα έχει ζητηθεί και η άποψη της τρόικας, καθώς ο λόγος της τελευταίας έχει βαρύτητα στα τεκταινόμενα και οι εποχές δεν είναι για ράβε-ξήλωνε!.

Χάος στον τομέα Υγειονομικών του ΕΤΑΑ

Ημερομηνία δημοσίευσης: 5 Δεκεμβρίου 2017
Σε πλήρη αποδιοργάνωση έχει περιέλθει ο τομέας Υγειονομικών του ΕΤΑΑ.

Το Ταμείο δεν γνωρίζει πόσα τού οφείλονται από μεγάλες ιδιωτικές κλινικές, ενώ η οργάνωσή του δεν θυμίζει σε τίποτε ασφαλιστικό φορέα.

Σε σχετική της έκθεση, η γενική επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης επισημαίνει πως η κατάσταση “...επιτάσσει άμεση και εκ βάθρων ανασυγκρότηση του τομέα Υγειονομικών” στο πλαίσιο του ΕΦΚΑ.

Περασμένα μεγαλεία...

Μετά τη γραφειοκρατία αναλαμβάνουν δουλειά

Ημερομηνία δημοσίευσης: 4 Δεκεμβρίου 2017
Οι νέοι ιδιοκτήτες του Ιaso General, μαθαίνουμε ότι αναλαμβάνουν δουλειά μέσα στον Ιανουάριο... Όλα έχουν κλείσει, απλώς η γραφειοκρατία είναι πολλή και προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και πρέπει να γίνει, έτσι ώστε η μετάβαση να είναι και τυπικά σωστή!

Ξεκινά η διαδικασία του συμψηφισμού

Ημερομηνία δημοσίευσης: 4 Δεκεμβρίου 2017
Εντός των επόμενων ημερών ξεκινά η διαδικασία του συμψηφισμού των οφειλών 2012-2015 όχι για όλους τους παρόχους αλλά για αυτούς που έχουν συμφωνήσει...Το θετικό είναι ότι συμφωνήθηκε ο αριθμός των δόσεων για οφειλές clawback-rebate, ανάλογα με το ύψος τους, θα φθάνουν μέχρι και τις 120. Το αρνητικό είναι ότι η ελάχιστη καταβολή "'έκατσε" στα 250 ευρώ. Ένα ακόμη αρνητικό, καθώς δεν έχει αποσαφηνιστεί, είναι, σε περίπτωση που η διαφορά που θα προκύψει μετά το συμψηφισμό είναι υπέρ του παρόχου θα του αποδοθεί ή μπα;
Σελίδες: Προηγούμενη Επόμενη