Συνάντηση ή κινητοποίηση

Ημερομηνία δημοσίευσης: 18 Απριλίου 2018
Την τελευταία στιγμή ακυρώθηκε η κινητοποίηση που είχε προγραμματίσει για την Παρασκευή η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία μπροστά από το Υπουργείο Οικονομικών, καθώς μόλις χθες ενημερώθηκαν ότι λόγω των πολλών υποχρεώσεων του Υπουργού και απουσίας του στο εξωτερικό, θα υπάρξει τηλεφωνική επικοινωνία την επόμενη εβδομάδα.

Γεγονός που σημαίνει ότι αν δεν γίνει συνάντηση... θα γίνει κινητοποίηση, καθώς τα θέματα είναι πολλά και επί μακρόν άλυτα. Έχει σταλεί και σχετική επιστολή από την Ομοσπονδία στις αρχές του μήνα (4/4/2018).

Ένα εξ αυτών είναι να μην υπολογίζονται τα αναπηρικά επιδόματα στο εισόδημα, καθώς κάτι τέτοιο μηδενίζει πλήθος παροχών για τα παιδιά, όπως την εγγραφή σε κάποιον Παιδικό Σταθμό ή σε Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης.

Μπλόκο σε ιατρικούς επισκέπτες...

Ημερομηνία δημοσίευσης: 17 Απριλίου 2018
Δημόσια Δομή της Βορείου Ελλάδος ανακοίνωσε -δημοσιεύτηκε στο Διαύγεια- ότι από 1/5/2018 θα απαγορεύεται η είσοδος στους ιατρικούς επισκέπτες χωρίς ειδική άδεια.
Όπως αναφέρεται στην απόφαση του Διοικητή, υπήρξαν περιπτώσεις όπου ιατρικοί επισκέπτες εταιρειών -φαρμάκων, υγειονομικού υλικού ή ιατροτεχνολογικών προϊόντων- προσπαθούσαν να εκβιάσουν προσωπικό και ασθενείς προκειμένου να αυξήσουν τις πωλήσεις τους.

Ως εκ τούτου, ο διοικητής της μονάδας δίνει την δυνατότητα μέχρι 25/4 στους ιατρικούς επισκέπτες να εκδώσουν ειδική άδεια εισόδου...καθώς από 1/5/2018 οι πόρτες κλείνουν.

Η άδεια θα περιγράφει αναλυτικά με ποιους γιατρούς έρχεται κάποιος σε επαφή, τις ώρες και τους χώρους που θα γίνεται η συνάντηση...

Μήπως με μία σαφή υπουργική απόφαση; θα μπορούσαν να κατοχυρωθούν και οι μεν και οι δε...και το βασικότερο να εστιάσουν στη δουλειά τους και όχι σε αλληλοσυγκρούσεις; Λέω, μήπως!

Χρηματοδότηση ερευνητικού προγράμματος για τον διαβήτη

Ημερομηνία δημοσίευσης: 16 Απριλίου 2018
Στη χρηματοδότηση ερευνητικού προγράμματος για το 2018 έως 5.000 ευρώ προχωρά η Ελληνική Διαβητολογική Εταιρεία με στόχο την προαγωγή της έρευνας σε θέματα που σχετίζονται με τον Σακχαρώδη Διαβήτη. Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων είναι η 15η Ιουνίου.

Το ερευνητικό πρόγραμμα δεν πρέπει να χρηματοδοτείται από άλλον φορέα, ενώ κάθε ενδιαφερόμενος έχει την δυνατότητα να συμμετάσχει με μία μόνο πρόταση, ατομική ή ως μέλος ερευνητικής ομάδος.

Σε περίπτωση υποβολής πρότασης από μέλος το οποίο έχει χρηματοδοτηθεί στο παρελθόν θα συνεκτιμάται η αποτελεσματικότητα και η απορροφητικότητα της προηγούμενης χρηματοδότησης. Πάντως, κατά τη διαδικασία επιλογής θα προτιμώνται ερευνητές οι οποίοι δεν έχουν χρηματοδοτηθεί από την ΕΔΕ στο παρελθόν.

Στον...αυτόματο πιλότο;

Ημερομηνία δημοσίευσης: 13 Απριλίου 2018
Το γεγονός ότι χαρακτηρίζονται κάποια σκευάσματα ως μη συνταγογραφούμενα δεν σημαίνει ότι αφήνονται και στον αυτόματο πιλότο. Οι διαδικτυακές πλατφόρμες που έχουν εμφανιστεί και αφορούν τα συγκεκριμένα σκευάσματα, λένε κάποιοι, κατευθύνουν τον ασθενή- και ως γνωστόν η κατευθυνόμενη συνταγογράφηση τιμωρείται από το κράτος.

Άρα, το θέμα είναι τι θα κάνουν οι αρμόδιοι φορείς για αυτές τις πλατφόρμες -μπορεί τα σκευάσματα που αφορούν να μην αποζημιώνονται, αλλά ...είναι φάρμακα- και ποιοι μπορεί να βρίσκονται πίσω από αυτές.

Τακτική Γενική Συνέλευση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου

Ημερομηνία δημοσίευσης: 13 Απριλίου 2018
Στις 20 Απριλίου έχει προγραμματιστεί η συνεδρίαση της τακτικής Γενικής Συνέλευσης του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου και σε περίπτωση μη απαρτίας πάμε για 22 Απριλίου. Στο πλαίσιο αυτής, εκτός από την έγκριση του απολογισμού για την προηγούμενη χρονιά θα "πέσουν" στο τραπέζι και όλα τα συνδικαλιστικά θέματα που αφορούν τον κλάδο. Το τι θα αποφασιστεί...και αν θα αποφασιστεί κάτι...αυτό είναι άλλο θέμα. Με την αντικατάσταση του μέλους στο ΔΣ, παρεμπιπτόντως που ήταν να γίνει…έγινε;

H διοίκηση του Ερρίκος Ντυνάν ζήτησε τη συνδρομή του Υπουργείου Εργασίας

Ημερομηνία δημοσίευσης: 12 Απριλίου 2018
Άλλαξαν οι ρόλοι μαθαίνουμε, και τώρα η διοίκηση του Ερρίκος Ντυνάν ζήτησε τη συνδρομή του Υπουργείου Εργασίας ώστε να προκληθεί συνάντηση με το Σωματείο Εργαζομένων στην κλινική και να δεχτεί το τελευταίο το πλάνο αποπληρωμής των οφειλόμενων.

Πάντως, όπως μαθαίνουμε, λίγο πριν το Πάσχα καμιά 30αριά υπέγραψαν το πλάνο, αν και δεν υπάρχει κάποια δέσμευση για την ακριβή τήρηση του χρονοδιαγράμματος.

Συγκεκριμένα, η διοίκηση τους τόνισε- όπως οι υπογράφοντες διέρρευσαν- ότι πληρωμές θα γίνονται ανάλογα με τις ταμειακές ροές που θα έχει η μονάδα, καθώς η κλινική δεν χρηματοδοτείται πια!

Θέμα χρόνου οι πρώτες εξαγορές

Ημερομηνία δημοσίευσης: 11 Απριλίου 2018
Μεγάλο το πρεσάρισμα που επικρατεί στον κλάδο των φαρμακαποθηκών (λόγω της μείωσης των τιμών, αλλά και των κακοπληρωτών πελατών) και οι πρώτες εξαγορές, όπως λέγεται, είναι θέμα χρόνου να σκάσουν. Πληροφορίες υποστηρίζουν ότι η πρώτη επιθετική κίνηση, αν δεν έγινε θα γίνει!

Το καλό είναι ότι τα γραφεία των δύο εταιρειών είναι κοντά και έτσι…δεν θα τους φάνε και οι δρόμοι τους ιδιοκτήτες τους για να ολοκληρώσουν και όλα τα διαδικαστικά! Και στο μεσοδιάστημα, να πιούν και ένα καφέ στην παραλία!

Το ετοίμασαν μόνοι τους

Ημερομηνία δημοσίευσης: 10 Απριλίου 2018
Πώς είναι δυνατόν να είναι έτοιμο το νομοσχέδιο για την δευτεροβάθμια περίθαλψη στον ιδιωτικό τομέα και να μην το ξέρουν όλοι όσοι είναι στην Επιτροπή για την σύνταξή του; Και όμως είναι (!), λένε κάποιοι που συμμετέχουν στην Επιτροπή, παρά το ότι δεν έχουν κληθεί σε συνεδρίαση -για το σχετικό θέμα- από τον Ιανουάριο. Και καταλήγουν οι ίδιοι, ότι προκειμένου να μην υπάρχει πρόβλημα με τους Θεσμούς, οι οποίοι θέλουν έτοιμο το νομοσχέδιο μέχρι τις 30 Απριλίου, οι υπάλληλοι του Υπουργείου το ετοίμασαν μεταξύ τους, μην λαμβάνοντας υπόψη τον εκπρόσωπο των ιδιωτικών κλινικών, του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου αλλά και του εμπλεκόμενου από το ΚΕΣΥ.
Σελίδες: Προηγούμενη Επόμενη