'Εως και σεντόνια περιλαμβάνουν οι δωρεές προς τα νοσοκομεία

Ημερομηνία δημοσίευσης: 22 Ιανουαρίου 2018
Μιλάμε για πολλά λεφτά, όσον αφορά τις δωρεές που πραγματοποιήθηκαν πέρυσι στα νοσοκομεία του ΕΣΥ. Σύμφωνα λοιπόν με το Διαύγεια, οι αποδοχές των δωρεών από τα Διοικητικά Συμβούλια ΔΣ των νοσοκομείων ξεπέρασαν σε αριθμό τις 1.060 και η αξία τους ανήλθε στα 14 εκατ. ευρώ. Μεταξύ άλλων προσφέρθηκαν στα νοσοκομεία 7.000 σεντόνια, 7.000 μαξιλαροθήκες, 6.000 κουβέρτες και 2.000 μαξιλάρια. Και φυσικά δεν αναφερόμαστε στις μεγάλες δωρεές του Ιδρύματος Νιάρχου ή άλλων Ιδρυμάτων, αλλά ούτε και στα τρόφιμα που δόθηκαν, ούτε σε άλλα υλικά, όπως ηλεκτρονικοί υπολογιστές…

Απέκτησε ηλεκτρονική φωνή

Ημερομηνία δημοσίευσης: 19 Ιανουαρίου 2018
Τη δική της ηλεκτρονική φωνή απέκτησε η "Ελληνική Εταιρεία Ενδοσκοπικής Χειρουργικής και Άλλων Επεμβατικών Τεχνικών".

Η παρουσίαση των μελλοντικών επιστημονικών δραστηριοτήτων αυτής, και η συνεχής πληροφόρηση του κοινού (ιατρικού και μη), πάνω στη σύγχρονη ελάχιστα επεμβατική χειρουργική και η πλαισίωση αυτής με τις απόψεις από νέους χειρουργούς είναι ο σκοπός της νέας σελίδας. Καλή συνέχεια λοιπόν!

Φουσκωμένος ο λογαριασμός

Ημερομηνία δημοσίευσης: 19 Ιανουαρίου 2018
Τελικά τι ισχύει με τα κινητά των διοικήσεων των νοσοκομείων; ποιος τα πληρώνει ;Το νοσοκομείο με τον προϋπολογισμό που έχει; Υπάρχει κάποια σχετική υπουργική απόφαση που το ορίζει αυτό; και αν ‘’ναι΄΄, υπάρχει κάποιο όριο στο ποσό;

Πάντως ο λογαριασμός που περιφέρεται από γνωστό νοσοκομείο των Αθηνών είναι ολίγον τι φουσκωμένος!

Αλλαγές και πάλι για τους παρόχους

Ημερομηνία δημοσίευσης: 18 Ιανουαρίου 2018
Και εκεί που πάνε να συνηθίσουν μία κατάσταση οι πάροχοι, και πάλι αλλάζει. Μεταβλήθηκαν, λέει, τα επιτρεπόμενα όρια δαπανών του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., για παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας, από συμβεβλημένους ιδιώτες παρόχους του έτους 2017.

Οι τροποποιήσεις είναι οι εξής:

1) Αύξηση δαπάνης στην κατηγορία Ακτινογραφίες και Μαστογραφίες. Ήταν 7,5 εκατ. σύνολο και για τις δύο κατηγορίες, ενώ τώρα έγινε διαχωρισμός τους και δόθηκαν 3 εκατ. στις ακτινoγραφίες και 7 εκατ. στις Ψηφιακές Μαστογραφίες.
2) Μειώθηκε η δαπάνη των PET/CT κατά 400.000 ευρώ
3) Μειώθηκε η δαπάνη των Ραδιοφαρμάκων κατά 600.000 ευρώ και
4) Μειώθηκε η δαπάνη των λοιπών εξετάσεων και πράξεων κατά 1,5 εκατ. ευρώ.

Εκδήλωση για τα προσωπικά δεδομένα από την ΠΑΣΙΔΙΚ

Ημερομηνία δημοσίευσης: 18 Ιανουαρίου 2018
Ενημερωτική συνάντηση για τον νέο κανονισμό προστασίας προσωπικών δεδομένων, οργανώνει την Παρασκευή ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων (ΠΑΣΙΔΙΚ).

Η εκδήλωση πραγματοποιείται από τις 6 το απόγευμα έως τις 9.30 το βράδυ, στο ξενοδοχείο “Τιτάνια”, με σκοπό την ενημέρωση των παρόχων στις απαιτήσεις του νέου κανονισμού.

Ο κανονισμός (General Data Protection Regulation) θα εφαρμοσθεί από τις 25 Μαΐου σε όλα τα κράτη - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, χωρίς να απαιτείται εθνική νομοθετική πρωτοβουλία.

Όπως έχει γίνει γνωστό, δεν πρόκειται να δοθούν παρατάσεις και προθεσμίες. Τα πρόστιμα φτάνουν έως και 20 εκατομμύρια ευρώ...

Χρειάζεται...χαρτί από γιατρό

Ημερομηνία δημοσίευσης: 18 Ιανουαρίου 2018
To άκουσα και το ψάχνω.... Αν, λέει, ένας φαρμακοποιός κάποια μέρα δεν ανοίξει το κατάστημά του για λόγους υγείας...θα πρέπει να έχει χαρτί γιατρού, που να πιστοποιεί την ασθένειά του. Διαφορετικά θα έχει θέμα, με πρωταρχικό να παραβιάζει τη νέα ρύθμιση του κατ’ ελάχιστον 40 ώρες εργασίας. Αυτά είναι τα ωραία...

''Το δημόσιο συμφέρον πάνω από το ιδιωτικό''

Ημερομηνία δημοσίευσης: 17 Ιανουαρίου 2018
Προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων μάθαμε ότι έχουν κάνει κάποιοι πάροχοι υγείας διεκδικώντας μία ευνοϊκή απόφαση για αυτούς. ΄Οπως μάθαμε από έγκυρες πηγές, στην προσφυγή αναφέρεται ότι η κυβέρνηση με τα φοροεισπρακτικά μέτρα που λαμβάνει -clawback και rebate- βάζει το δημόσιο συμφέρον πάνω από το ιδιωτικό και επίσης καταστέλλει την επιχειρηματικότητα, όπως επιβεβαιώνεται (σχετικά στοιχεία έχουν κατατεθεί) από τα λουκέτα στις επιχειρήσεις και κατ' επέκταση την αύξηση της ανεργίας.

Αναμένεται η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου...

Εξελίξεις στο χώρο των καλλυντικών

Ημερομηνία δημοσίευσης: 16 Ιανουαρίου 2018
Τελικά οι περισσότερες εξελίξεις έρχονται από τον χώρο των καλλυντικών. Και η αλήθεια είναι ότι αυτό έπρεπε να είναι το αναμενόμενο, καθώς τα καλλυντικά είτε λόγω των προσφορών, είτε λόγω της οικονομικής στενότητας των καταναλωτών, έχουν χάσει πολλά έσοδα την τελευταία επταετία.
Δεν πρόλαβε να ξεκινήσει η νέα χρονιά και εργαζόμενοι εταιρείας άκουσαν στους διαδρόμους αυτής...ότι στις βασικές προτεραιότητες του φετινού της business plan είναι να μειώσει το προσωπικό κατά 35%, καθώς ο λογαριασμός δεν βγαίνει.

Νομίζω ότι ήδη σχετική ενημέρωση έχει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιατρικών Επισκεπτών, οπότε όλο και κάποια συνάντηση με τους διοικούντες θα έπεται...
Σελίδες: Προηγούμενη Επόμενη