Στο επίκεντρο τα κοινωνικά φαρμακεία

Ημερομηνία δημοσίευσης: 14 Φεβρουαρίου 2019
Πολύς λόγος γίνεται για τα Κοινωνικά Φαρμακεία τελευταία από τους φαρμακοποιούς και μάλλον, θεωρώ, δικαιολογημένα. Διότι όπως ισχυρίζονται: 1ον)Ο τρόπος λειτουργίας τους είναι παράνομος, δεν ακολουθούν πρακτικές που συνάδουν με τον όρο ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ. 2ον) Είναι επικίνδυνα για την δημόσια Υγεία διότι προσφέρουν ένα μεταχειρισμένο προϊόν με ανεξέλεγκτες συνθήκες συντήρησης. 3ον) Το Φάρμακο ως Κοινωνικό αγαθό που έχει να κάνει με το υπέρτατο ανθρώπινο αγαθό ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ, δεν μπορεί να είναι ένα προϊόν δημοσίων σχέσεων. 4ον) Υπάρχουν Κοινωνικές δομές για δωρεάν φάρμακα σε πολίτες που αδυνατούν να τα προμηθευτούν και οι οποίες πρέπει ενεργοποιηθούν.

Φαρμακοποιοί τονίζουν, ότι τα Κοινωνικά Φαρμακεία θα πρέπει ή να λειτουργήσουν νόμιμα, με σωστές εγκαταστάσεις, καλά προϊόντα που θα προμηθεύονται από εταιρείες ή Φαρμακοαποθήκες ή Φαρμακεία και με κατάλληλο προσωπικό που θα τα διαχειρίζεται ή να κλείσουν. Νομίζω ότι το ‘’μαχαίρι’’ περνά στο Υπουργείο Υγείας.

Nέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ιδιωτικών Νοσοκομείων

Ημερομηνία δημοσίευσης: 13 Φεβρουαρίου 2019
Ολοκληρώθηκαν και οι αρχαιρεσίες για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ιδιωτικών Νοσοκομείων το οποίο τέλος του μήνα πρόκειται να πραγματοποιήσει και την πρώτη του συνεδρίαση στις Βρυξέλλες . Η θητεία του νέου διοικητικού συμβουλίου θα είναι για τη διετία 2019-2021, ενώ στο Δ.Σ θα συμμετέχει για 3η συνεχόμενη θητεία, ο κ. Γρηγόρης Σαραφιανός.

Συγκεκριμένα, στο Δ.Σ. θα συμμετέχουν ο εκπρόσωπος της Γαλλίας Paolo Silvano, του Μονακό Guy Nervo, της Πολωνίας Andrzej Sokolowski, της Γερμανίας Jens Wernick, της Ισπανίας Cristina Contel, της Ιταλίας Dr. Pellesero και της Ελλάδος Γρηγόρης Σαραφιανός. Πρόεδρος στο Δ.Σ. θα είναι ο Γάλλος Dr. Paul Garassus.

 

Απογοητευτικά στοιχεία για τη φτώχεια και τη διατροφή

Ημερομηνία δημοσίευσης: 12 Φεβρουαρίου 2019
Δεδομένα, που αν μη τι άλλο, προκαλούν απίστευτη απογοήτευση ακούστηκαν στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου. 'Ενα εξ αυτών, το ότι 140 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν αυτή τη στιγμή στην Ευρωπαϊκή Ένωση κάτω από, ή στα όρια της φτώχειας. Σκεφθείτε ότι 55 εκατομμύρια από αυτούς δεν έχουν χρήματα για να απολαύσουν ένα απλό, κανονικό γεύμα για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα.

Αυτά, μεταξύ άλλων, ανέφερε ο Λιθουανός επίτροπος Υγείας και Τροφίμων της Ε.Ε., Βιτένις Αντρουκάιτις, θέλοντας μεταξύ άλλων να τονίσει ότι και η φτώχεια είναι παράγοντας που επηρεάζει άμεσα τη νόσο, είτε έχει διαγνωσθεί είτε όχι.

Έλλειμμα εμπιστοσύνης απέναντι στις δημόσιες αρχές για θέματα ακτινοβολίας

Ημερομηνία δημοσίευσης: 11 Φεβρουαρίου 2019
Μεγάλο έλλειμμα εμπιστοσύνης απέναντι στις δημόσιες αρχές για θέματα ακτινοβολίας και ακτινοπροστασίας καταγράφει πρόσφατη έρευνα.

Συγκεκριμένα, το 40% δηλώνει ότι δεν τις εμπιστεύεται "Καθόλου", το 25% δηλώνει ότι τις εμπιστεύεται "Λίγο", το 14% δηλώνει ότι τις εμπιστεύεται "Πολύ" ή "Αρκετά" και το 20% είναι ουδέτεροι.

Οσον αφορά τα αντικείμενα που τους απασχολούν περισσότερο είναι οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας (59%) και τα κινητά τηλέφωνα (57%) που αποτελούν βασικές πηγές ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας. Πιο εκτενής αναφορά στα σημαντικά συμπεράσματα της έρευνας έχει δρομολογηθεί το αμέσως προσεχές διάστημα.

Συμβολικός αποχαιρετισμός

Ημερομηνία δημοσίευσης: 8 Φεβρουαρίου 2019
Την περασμένη Παρασκευή, λέει, το προσωπικό του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων υπέστειλε τις 28 σημαίες των κρατών μελών της ΕΕ από τα γραφεία του στο Λονδίνο.

Παρόλο που ο οργανισμός θα μεταφερθεί στο Άμστερνταμ μέχρι τις αρχές Μαρτίου, η τελετή επέτρεψε στο προσωπικό να αποχαιρετήσει συμβολικά τα γραφεία του στο Canary Wharf, που ήταν η έδρα του οργανισμού από την ίδρυσή του το 1995. Ο Γενικός διευθυντής, Guido Rasi, ευχαρίστησε την Αγγλία που ήταν ένας "ευγενικός οικοδεσπότης" όλα αυτά τα χρόνια.
Η μεταφορά του Οργανισμού στο Άμστερνταμ, ήταν το αποτέλεσμα του Brexit. Αναμένεται επίσης ότι το προσωπικό του Οργανισμού θα μειωθεί κατά 25%.

Οι φαρμακευτικές εταιρείες είναι πιθανό να αντιμετωπίσουν μια ξεχωριστή κανονιστική διαδικασία για την εισαγωγή φαρμακευτικών προϊόντων στο Ηνωμένο Βασίλειο, με αποτέλεσμα οι ομάδες ασθενών να φοβούνται ότι δεν θα έχουν άμεση πρόσβαση στα νέα φάρμακα...

Στόχος η βελτίωση της καθημερινότητας των Ατόμων με Πολλαπλή Σκλήρυνση στην Ευρώπη

Ημερομηνία δημοσίευσης: 6 Φεβρουαρίου 2019
Με κοινό στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας των Ατόμων με Πολλαπλή Σκλήρυνση στην Ευρώπη, Πάσχοντες, Εκπρόσωποι Οργανώσεων Ασθενών, Εκπρόσωποι Φορέων Υγείας και Υπεύθυνοι Πολιτικής Υγείας, Ερευνητές και Επαγγελματίες Υγείας πρόκειται να συναντηθούν στο Συνέδριο της ΕMSP για να ανταλλάξουν γνώσεις, εμπειρίες και απόψεις για τη νόσο. Το Πανευρωπαϊκό Συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στη Λιθουανία το Μάιο θα έχει ως θέμα τo MS Management, δηλαδή την Ψηφιακή Υγεία στην διαχείριση της Πολλαπλής Σκλήρυνσης.

Περίπου 2,5 εκατ. άνθρωποι νοσούν με σκλήρυνση κατά πλάκας σε όλο τον κόσμο, στην πλειονότητά τους άνθρωποι παραγωγικής ηλικίας. Στη χώρα μας εκτιμάται ότι υπάρχουν περίπου 10.000 ασθενείς, με τις γυναίκες να αποδεικνύονται ο "αδύναμος κρίκος" μεταξύ των δυο φύλων στην εμφάνιση της νόσου.

''Nα επιβληθεί φόρος για την περιβαλλοντική διαχείριση των αποτσίγαρων''

Ημερομηνία δημοσίευσης: 5 Φεβρουαρίου 2019
Κάθε αποτσίγαρο, είναι ικανό να μολύνει 500 λίτρα πόσιμου νερού και εκατομμύρια αποτσίγαρα μολύνουν τις παραλίες. Οποιοσδήποτε μπορεί να καταλάβει τι σημαίνει αυτό ειδικά σε μία χώρα που στηρίζεται στον τουρισμό όπως η Ελλάδα. Παράλληλα, τα αποτσίγαρα μολύνουν και την ίδια τη θάλασσα από τη ρίψη σε αυτήν κατά τη διάρκεια των πολυάριθμων δρομολογίων το καλοκαίρι.

Αυτά δεν τα λέω εγώ, αλλά ειπώθηκαν από τον Ευρωπαίο Επίτροπο κ.Andriukaitis κατά την χθεσινή του ομιλία στο πλαίσιο διοργάνωσης για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου, αποκαλύπτοντας ότι έχει συστήσει σε όλα τα κράτη μέλη να επιβάλουν φόρο στις καπνοβιομηχανίες/τσιγάρα αναφορικά με την περιβαλλοντική μόλυνση που επιφέρουν οι "γόπες".

Η πρότασή του προς τους Έλληνες φορείς απλή: να επιβληθεί φόρος για την περιβαλλοντική διαχείριση των αποτσίγαρων.

Σε τεντωμένο σκοινί

Ημερομηνία δημοσίευσης: 4 Φεβρουαρίου 2019
Σε τεντωμένο σχοινί ακούγεται ότι είναι το μέλλον βασικού θεσμικού οργάνου από τον χώρο της υγείας, καθώς οι αντιπαραθέσεις που έχουν ενταθεί το τελευταίο διάστημα μεταξύ των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου το έχει καταστήσει ανενεργό και με επικίνδυνα μειωμένη ισχύ έναντι του Υπουργείου Υγείας. Κλίμα που όπως λέγεται επιβαρύνεται και από το πόρισμα των επιθεωρητών δημόσιας υγείας που έκαναν έλεγχο στα ενδότερά του και το οποίο δεν φανερώνεται (!) ούτε σε προέδρους συλλόγων που είναι μέλη του οργάνου.

Σελίδες: Προηγούμενη Επόμενη