Αυξήθηκαν οι τιμές ΜΗΣΥΦΑ και η γκρίνια

Ημερομηνία δημοσίευσης: 7 Ιανουαρίου 2019
Αυξήθηκαν οι τιμές κάποιων πρωτοκλασάτων μη συνταγογραφούμενων σκευασμάτων μέσα στο Σάββατο και έχει προκληθεί- όπως ήταν και το αναμενόμενο- αλαλούμ στους κόλπους των φαρμακοποιών, συμβάλλοντας σε αυτό και η γκρίνια που δέχονται από τους πελάτες. Το θέμα το δικό μου είναι άλλο. Μπορεί ως χώρα να είμαστε ανάμεσα στις φθηνότερες αγορές της Ευρώπης όσον αφορά τα συνταγογραφούμενα φάρμακα. Το ερώτημα είναι, τι γίνεται με τα ΜΗΣΥΦΑ, καθώς κάποιοι λένε ότι πλέον φιγουράρουμε στις ακριβές της Ευρώπης! Πάντως, οι αυξήσεις που έγιναν το Σάββατο είναι από 30 λεπτά το σκεύασμα και ξεπερνούν και το 1,10 ευρώ το σκεύασμα.

Με το βλέμμα στη μετάβαση

Ημερομηνία δημοσίευσης: 4 Ιανουαρίου 2019
Το βλέμμα στραμμένο στην Αγγλία έχουν όλες οι φαρμακοβιομηχανίες εν όψει Brexit. To θέμα δεν είναι μόνο να γίνει όσο περισσότερο πιο ομαλά η μετάβαση στην Ολλανδία, αλλά και το πώς αυτή θα αποτυπωθεί στα οικονομικά τους μεγέθη. Πάντως, εδώ οι επαφές με τον ΕΟΠΥΥ έχουν ανάψει για τα καλά... εν όψει της μετάβασης είτε θυγατρικών είτε οίκων που αντιπροσωπεύουν. Τα νεότερα από την επόμενη εβδομάδα...

Xορεύουν τα ποντίκια

Ημερομηνία δημοσίευσης: 3 Ιανουαρίου 2019
Σοβαρό θέμα έχει προκύψει με τις διανυκτερεύσεις των φαρμακοποιών. Εκπρόσωποι του κλάδου ισχυρίζονται ότι κάτι πρέπει να γίνει με τον έλεγχο αυτών που δηλώνουν απαλλαγές από τις διανυκτερεύσεις, ενώ παραμένουν ανοικτοί πολλές ώρες της ημέρας καθημερινά.

Όπως υποστηρίζουν, κάποιοι φθάνουν να δηλώσουν μέχρι και αδυναμία προμήθειας φαρμάκων ώστε να απαλλαγούν από τις διανυκτερεύσεις, ενώ λειτουργούν μια χαρά όλες τις υπόλοιπες ώρες.
Τελικά όταν λείπει η γάτα, εν προκειμένω ο έλεγχος και η πειθαρχική δίωξη, χορεύουν τα ποντίκια.

Πάντως, φαρμακεία που έχουν κάνει αίτημα για διευρυμένο ωράριο, και έχουν ενταχθεί σε πίνακα, δεν μπορούν να κάνουν αίτημα για απαλλαγή από εφημερίες. Οι απαλλαγές από τις εφημερίες που έχουν γίνει αποδεκτές αίρονται σε περιπτώσεις ένταξης των μελών
στο διευρυμένο ωράριο. Επίσης το ελεύθερο διευρυμένο ωράριο,έχει καταργηθεί....

Στις 17 Ιανουαρίου η παρουσίαση

Ημερομηνία δημοσίευσης: 2 Ιανουαρίου 2019
Στις 17 Ιανουαρίου, μάθαμε ότι θα παρουσιάσει ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Κλινικών Ελλάδος στα μέλη του το νέο ασφαλιστικό πρόγραμμα, που δημιουργήθηκε από την Expert Opinion προκειμένου να εξασφαλιστεί μεγαλύτερη διείσδυση στο πελατολόγιο των ασφαλιστικών εταιρειών.

Αυτό θα είναι το 1ο Πανελλαδικά σύστημα ιδιωτικών ΚΕΝ, το οποία θα έχει κοστολογημένη την κάθε νοσηλεία στο πρότυπο των υπαρχόντων ΚΕΝ αλλά με τιμές προσαρμοσμένες στις ανάγκες των ιδιωτικών κλινικών, ενώ θα υποστηρίζεται και από ηλεκτρονική πλατφόρμα, προκειμένου να υπάρχει πλήρης παρακολούθηση της κάθε νοσηλείας.

Πρωταθλήτριες στις τροποποιήσεις

Ημερομηνία δημοσίευσης: 31 Δεκεμβρίου 2018
Σύμφωνα με τις αποφάσεις του Υπουργείου Υγείας από το πρόγραμμα “Διαύγεια”, οι 12 πρωταθλήτριες διοικήσεις νοσοκομείων στις τροποποιήσεις των προϋπολογισμών τους για το οικονομικό έτος 2018, μέχρι σήμερα (20/12/2018), είναι:
1. Με 11 τροποποιήσεις
ΓΝ Λαϊκό
2. Με 9 τροποποιήσεις
ΑΓΝ Άγιος Σάββας
ΓΝΑ Σισμανόγλειο
3. Με 8 τροποποιήσεις
ΓΝ Καλαμάτας
ΓΝ Ρόδου
4. Με 7 τροποποιήσεις
. ΓΝΝΘ Σωτηρία
. ΓΝΑ Αλεξάνδρα
. ΓΝ Μυτιλήνης
. ΓΝ Ελευσίνας Θριάσιο
. ΓΝ Παμμακάριστος
. ΑΓΝΠ Μεταξά
. ΓΝΘ Ιπποκράτειο
. Παιδιατρικό Νοσοκομείο Αγ. Κυριακού
. ΨΝΑ
Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι μέχρι σήμερα στα 97 νοσοκομεία, έχουν εγκριθεί 387 τροποποιήσεις προϋπολογισμών (3,99 τροποποιήσεις / νοσοκομείο).
Γεγονός που από ειδήμονες αποδίδεται στους ανεπαρκείς προϋπολογισμούς που δίνονται στις δημόσιες δομές, οι οποίοι δεν επαρκούν ούτε για το ήμισυ της κάλυψης των αναγκών τους.

Αναμένονται εξελίξεις στο φάρμακο

Ημερομηνία δημοσίευσης: 28 Δεκεμβρίου 2018
Mε το Καλημέρα  της νέας χρονιάς θα έχουμε εξελίξεις στο φάρμακο, καθώς βγήκε πρόσφατα ένα νομοσχέδιο αλλά με ελλείψεις όπως λέγεται... αν και κάποια είχαν συμφωνηθεί ότι θα υπάρχουν μέσα σε αυτό. Τέλος πάντων, κάλιο αργά παρά ποτέ, γιατί τα καινούργια φάρμακα έχουν πάρει το δρόμο τους για την είσοδό τους στην ελληνική αγορά και όπως είναι σήμερα τα πράγματα αν δεν γίνουν αλλαγές δεν πρόκειται να υλοποιηθεί….

Εργαζόμενοι και υγειονομική περίθαλψη

Ημερομηνία δημοσίευσης: 27 Δεκεμβρίου 2018
Eρευνα σχετικά με τις γνώσεις και τις στάσεις των εργαζομένων στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης σχετικά με τα αντιβιοτικά και την αντοχή στα αντιβιοτικά πρόκειται να ξεκινήσει το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC).

Στην σύνταξη και στην εκπόνηση της έρευνας συμμετέχει και η Ευρωπαϊκή Ενωση Ιδιωτικών Κλινικών, μέλος στην οποία είναι και η Πανελλήνια Ενωση Ιδιωτικών Κλινικών (ΠΕΙΚ).

Ο στόχος είναι να συγκεντρωθούν περισσότερες από 10.000 από όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ με εκπροσώπους εργαζομένων στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης (γιατροί, νοσηλευτές και μαίες, οδοντίατροι, φαρμακοποιοί, άλλοι εργαζόμενοι στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης, όπως διευθυντές νοσοκομείων, επαγγελματίες υγείας και τεχνικοί).

Το ECDC θα αναζητήσει επίσης απαντήσεις και από φοιτητές υγείας.

Από παράταση σε παράταση...

Ημερομηνία δημοσίευσης: 24 Δεκεμβρίου 2018
Παράταση στην παράταση πάει όπως φαίνεται η αποστολή προς τον ΕΟΠΥΥ του Αρχείου Ηλεκτρονικών Δεδομένων από όλους τους συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ Ιδιώτες παρόχους διαγνωστικών υπηρεσιών Αξονικής, Mαγνητικής Τομογραφίας και Ψηφιακής Μαστογραφίας (Διαγνωστικά Κέντρα και Κλινικές) καθώς οι τελευταίοι δηλώνουν αδύναμοι να τηρήσουν το χρονοδιάγραμμα.

Ετσι δόθηκε και νέα παράταση να προσκομίσουν έως την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019 εξωτερικό σκληρό δίσκο με όλες τις υποβληθείσες στον ΕΟΠΥΥ εξετάσεις Αξονικής και Μαγνητικής Τομογραφίας στο διάστημα από 15 έως 30 Μαρτίου 2018. Οι εξετάσεις αυτές θα πρέπει να αποθηκευτούν σε εξωτερικό σκληρό δίσκο (External Hard Disk Drive) ικανής χωρητικότητας ,θα είναι κρυπτογραφημένοι με password και σε διακριτό φάκελο θα αναγράφονται τα στοιχεία του αποστολέα καθώς και ο κωδικός κρυπτογράφησης password.

Καλή είναι βέβαια η παράταση από τη μία, καθώς τέτοιες μέρες υπάρχει μεγάλη πίεση, αλλά υπάρχει και η άλλη πλευρά του νομίσματος που αφήνει χρονικά περιθώρια για πολλά...λέω εγώ.
Σελίδες: Προηγούμενη Επόμενη