Δικτυωμένοι για την υγεία...

Ημερομηνία δημοσίευσης: 5 Οκτωβρίου 2018
Μια πληροφορία είναι πάντα χρήσιμη και κατά τους επιστήμονες αφετηριακή... Μετά από μία τελευταία απογραφή των Ηνωμένων Εθνών διαπιστώθηκε ότι 7,632 δισεκατομμύρια άνθρωποι στον πλανήτη είναι ψηφιακά δικτυωμένοι.

Από αυτούς: οι 4,119 δισ. χρησιμοποιούν το ίντερνετ, 3,356 δισ. είναι ενεργοί χρήστες των social media, 5,089 δισ. είναι χρήστες αποκλειστικά των κινητών τηλεφώνων, και 3,096 δισ. είναι ενεργοί χρήστες των social media μέσω του κινητού τους.

Αυτός είναι ο ψηφιακός μας κόσμος σήμερα. Ένα είναι βέβαιο: του χρόνου, και κάθε χρόνο, θα είναι ακόμα πιο διαφορετικός. Ενα εύλογο ερώτημα που αναζητάται, είναι τι υπηρεσίες ψάχνουν οι δικτυωμένοι; Ακούγεται ότι τα θέματα υγείας είναι στην πρώτη τριάδα.

Μισή αλήθεια...

Ημερομηνία δημοσίευσης: 5 Οκτωβρίου 2018
Στην Εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας αναφέρεται ότι υπάρχει η Έκθεση COM (2016) 269 final / 20-05-2016 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο, στην οποία γίνεται αναφορά για "τους κινδύνους που επιφέρει η χρήση μη δοκιμασμένων συνδυασμών υγρών και συσκευών ή υλικού προσαρμοσμένου στις ανάγκες του χρήστη, καθώς και αναφορές για πιθανές αρνητικές επιδράσεις των βασικών συστατικών".

Οπότε και επιβάλλουν να μην πωλούνται πρώτες ύλες. Τι δεν είπαν; Ότι στην ίδια Έκθεση αναφέρεται ρητά ότι, ναι μεν υπάρχει επικινδυνότητα αλλά: "Ακριβώς για να ελαχιστοποιηθεί η επικινδυνότητα από την ανάμιξη στο σπίτι, τα Κράτη - Μέλη εξασφαλίζουν ότι οι παραγωγοί και εισαγωγείς των υγρών αναπλήρωσης θα σέβονται το μέγιστο όριο συγκέντρωσης νικοτίνης και όγκου φιαλιδίου που έχει θεσπιστεί (20mg/ml - φιαλίδια 10ml)."

Η τεχνολογία μας φέρνει πιο κοντά;

Ημερομηνία δημοσίευσης: 4 Οκτωβρίου 2018
Τελικά οι φαρμακευτικοί σύλλογοι έμαθαν τι γίνεται με τα άυλα barcodes;.

Πάντως μόλις χθες έφυγε από Σύλλογο της Πελοποννήσου ακόμη μία επιστολή προς τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ με τα εξής ερωτήματα:

1. Τι γίνεται με τα αποθέματα υλικών διαβήτη με τα παλαιά barcodes.
2. Τι γίνεται με τις παραγγελίες προς εταιρείες που βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη και τιμολόγηση.
3. Ανάρτηση ΦΕΚ για παράταση έναρξης λειτουργίας του νέου ΕΚΠΥ από 01.11.2018.
Στο πλαίσιο αυτό, αναφέρει η επιστολή, να μας ενημερώσετε με σαφήνεια για την ημερομηνία από την οποία θα ισχύουν μόνο τα άυλα barcodes και δεν θα αποζημιώνονται τα παλιά και τι συνεννοήσεις έχουν γίνει από τον ΠΦΣ με τις εταιρείες για αντικατάσταση πιθανού λιμνάζοντος στοκ που δεν θα αποζημιώνεται.

Επίσης, να μας ενημερώσετε εάν είναι σίγουρο πως αυτό το μήνα αποζημιώνονται τα παλαιά barcodes.

Τελικά η ηλεκτρονική τεχνολογία μας φέρνει πιο κοντά; ναι ή όχι;

Πλησιάζει ο χρόνος εφαρμογής του Ευρωπαϊκού Κανονισμού

Ημερομηνία δημοσίευσης: 3 Οκτωβρίου 2018
Κινητικότητα εντοπίζεται στις εταιρείες που παρασκευάζουν ιατροτεχνολογικό υλικό, καθώς πλησιάζει ο χρόνος εφαρμογής του Ευρωπαϊκού Κανονισμού που είναι στις αρχές του 2019. Και ο οποίος αναφέρει ότι οι συσκευασίες των συγκεκριμένων υλικών θα πρέπει να είναι έτσι φτιαγμένες που να μην μπαίνει σε κίνδυνο η ασφάλεια της υγείας του ασθενή. Κοινώς, να μην είναι σκισμένες...να είναι ειδικά προστατευμένες με ανθεκτικό υλικό κ.λπ. κ.λπ.

Αυτός ο Κανονισμός ισχύει και για την Ελλάδα. Απλά το λέω!

Κάνει τα στραβά μάτια λόγω άδειας τσέπης

Ημερομηνία δημοσίευσης: 2 Οκτωβρίου 2018
Όλα σε ένα...Στη βάση αυτής της λογικής θα δούμε αρκετά φάρμακα να ξεπηδούν το προσεχές διάστημα, καθώς η τσέπη του καταναλωτή πονά. Ακόμη και όταν αυτός ασθενεί προτιμά να κάνει τα στραβά μάτια παρά να λάβει το σκεύασμα που θα τον βοηθήσει στην υγεία του.
Μόλις πριν από μερικές ημέρες... κυκλοφόρησε ένα φάρμακο το οποίο εκτός από αναλγητικό θα είναι και για το κρυολόγημα, αλλά και για το βήχα... με τιμή χονδρική στα 4,35 ευρώ, για να φθάσει στη λιανική περίπου στα 6,5 ευρώ...

Εκπαιδευτικές Ημερίδες για την ακτινοπροστασία

Ημερομηνία δημοσίευσης: 1 Οκτωβρίου 2018
Oταν το παιχνίδι είναι ομαδικό… σίγουρα τα αποτελέσματα είναι καλύτερα.. Στο πλαίσιο αυτό, η Ελληνική Ακτινολογική Εταιρεία σε συνεργασία και με την βοήθεια της Ελληνικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας θα οργανώσει Εκπαιδευτικές Ημερίδες με θέμα την ακτινοπροστασία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Η Ημερίδα στην Αθήνα θα γίνει το Σάββατο 13 Οκτωβρίου και ώρα 09:00 – 14:30 στο Αμφιθέατρο του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Αθηνών, Γ. Γεννηματάς.
Η Ημερίδα αυτή, όπως και η Διημερίδα που θα γίνει κατά τη Διάρκεια του Πανελληνίου Ακτινολογικού Συνεδρίου το Δεκέμβριο, έχουν ως σκοπό την προάσπιση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των Ιατρών Ακτινολόγων, μέσα από διαδικασίες εκπαίδευσης και εν συνεχεία πιστοποίησης…

Έμαθα ότι πολλά από τα θέματα που θα καλυφθούν στις δύο αυτές εκπαιδευτικές δραστηριότητες της ΕΑΕ σε συνεργασία με την ΕΕΑΕ, δεν είναι ευρέως γνωστά. Εξάλλου υπάρχουν και νέες Ευρωπαϊκές Οδηγίες !

Η απόφαση υλοποιήθηκε τον Σεπτέμβριο

Ημερομηνία δημοσίευσης: 28 Σεπτεμβρίου 2018
Είχε αποφασιστεί από καιρό...αλλά υλοποιήθηκε εντός του Σεπτεμβρίου. Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος κατέθεσε αίτηση ακύρωσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά του υπ' αριθμό 64/2018 Προεδρικού Διατάγματος "Ρυθμίσεις Επαγγέλματος Φαρμακοποιού-Ίδρυση Φαρμακείου" (ΦΕΚ Α' 124 11.7.2018).

Πολλά τα θέματα που απασχολούν τον κλάδο. Το θέμα είναι αν υπάρχει το κατάλληλο -εσωτερικό-κλίμα αλλά και συνεργατικό με τους Συλλόγους για την ενίσχυση της διαπραγματευτικής ισχύος απέναντι στην ...άλλη πλευρά!

Αρκετές είναι οι τροποποιήσεις

Ημερομηνία δημοσίευσης: 27 Σεπτεμβρίου 2018
Παράταση ακούγεται ότι πήρε για ένα μήνα ο νέος ΕΚΠΥ (Ενιαίος Κανονισμός Παροχών Υγείας)..καθώς οι παρατηρήσεις είναι πολλές και οι τροποποιήσεις εξίσου αρκετές... Άρα μηχανογραφικά δεν βγαίνει και η εφαρμογή του νέου ΕΚΠΥ που ήταν να ξεκινήσει 1/10/2018 πάει για την 1/11/2018...

Ήδη το τελικό κείμενο του νέου ΕΚΠΥ μετά και από τις παρατηρήσεις τους το έχουν πάρει και οι σύλλογοι ασθενών. Σήμερα -αύριο δίνει το πράσινο φως και ο Σύλλογος Νεφροπαθών...
Σελίδες: Προηγούμενη Επόμενη