Χάος στον τομέα Υγειονομικών του ΕΤΑΑ

Ημερομηνία δημοσίευσης: 5 Δεκεμβρίου 2017
Σε πλήρη αποδιοργάνωση έχει περιέλθει ο τομέας Υγειονομικών του ΕΤΑΑ.

Το Ταμείο δεν γνωρίζει πόσα τού οφείλονται από μεγάλες ιδιωτικές κλινικές, ενώ η οργάνωσή του δεν θυμίζει σε τίποτε ασφαλιστικό φορέα.

Σε σχετική της έκθεση, η γενική επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης επισημαίνει πως η κατάσταση “...επιτάσσει άμεση και εκ βάθρων ανασυγκρότηση του τομέα Υγειονομικών” στο πλαίσιο του ΕΦΚΑ.

Περασμένα μεγαλεία...

Μετά τη γραφειοκρατία αναλαμβάνουν δουλειά

Ημερομηνία δημοσίευσης: 4 Δεκεμβρίου 2017
Οι νέοι ιδιοκτήτες του Ιaso General, μαθαίνουμε ότι αναλαμβάνουν δουλειά μέσα στον Ιανουάριο... Όλα έχουν κλείσει, απλώς η γραφειοκρατία είναι πολλή και προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και πρέπει να γίνει, έτσι ώστε η μετάβαση να είναι και τυπικά σωστή!

Ξεκινά η διαδικασία του συμψηφισμού

Ημερομηνία δημοσίευσης: 4 Δεκεμβρίου 2017
Εντός των επόμενων ημερών ξεκινά η διαδικασία του συμψηφισμού των οφειλών 2012-2015 όχι για όλους τους παρόχους αλλά για αυτούς που έχουν συμφωνήσει...Το θετικό είναι ότι συμφωνήθηκε ο αριθμός των δόσεων για οφειλές clawback-rebate, ανάλογα με το ύψος τους, θα φθάνουν μέχρι και τις 120. Το αρνητικό είναι ότι η ελάχιστη καταβολή "'έκατσε" στα 250 ευρώ. Ένα ακόμη αρνητικό, καθώς δεν έχει αποσαφηνιστεί, είναι, σε περίπτωση που η διαφορά που θα προκύψει μετά το συμψηφισμό είναι υπέρ του παρόχου θα του αποδοθεί ή μπα;

Προχωρούν οι εκκαθαρίσεις για τα διαγνωστικά κέντρα

Ημερομηνία δημοσίευσης: 4 Δεκεμβρίου 2017
Προχωρούν οι εκκαθαρίσεις για τα διαγνωστικά κέντρα για τον μήνα Αύγουστο, γεγονός που χαροποιεί ιδιαιτέρως τα τελευταία...λόγω και του "δώρου" που πλησιάζει και πρέπει να καταβάλουν στο προσωπικό τους. 

Οι περισσότερες ΠΕ.ΔΙ. έχουν ήδη εκκαθαρίσει τις απαιτήσεις του Αυγούστου και προχωρούν στις οριστικοποιήσεις του συγκεκριμένου μήνα, η εξόφληση του οποίου θα είναι πριν τις εορτές των Χριστουγέννων.

Επίσης, σύμφωνα με τον σχεδιασμό, εντός του τρέχοντος μηνός θα έχουν ξεκινήσει οι εκκαθαρίσεις και οι οριστικοποιήσεις για το μήνα Σεπτέμβριο, έτσι ώστε το πρώτο δεκαήμερο του νέου έτους, να έχει πληρωθεί και ο μήνας αυτός.

Μυρίζει μπαρούτι...

Ημερομηνία δημοσίευσης: 1 Δεκεμβρίου 2017
Μπαρούτι μυρίζει στα ενδότερα των ιδιωτικών κλινικών, με την Ομοσπονδία Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδος να αναρωτιέται αν θα βρεθεί χρόνος για την υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας για το 2018. Οι πληροφορίες μου είναι ότι ζητήθηκε συνάντηση με τους υπεύθυνους των ιδιωτικών κλινικών αλλά δεν έγινε, λόγω επιβαρυμένου προγράμματος, όπως ισχυρίστηκαν οι αρμόδιοι. Έτσι αποφασίστηκε στις 14-12 να προχωρήσουν σε απεργία, μήπως έτσι καταφέρουν να πιέσουν τις καταστάσεις και πάρουν τις πολυπόθητες υπογραφές!.

Ραγδαίες ανακατατάξεις και εξελίξεις

Ημερομηνία δημοσίευσης: 30 Νοεμβρίου 2017
Όχι ένα, όχι δύο...αλλά 75 φακέλους φαρμάκων αγόρασε, λέει, ελληνική εταιρεία από άλλη ελληνική που ανέστειλε τη λειτουργία της...Οι ανακατατάξεις και οι εξελίξεις είναι ραγδαίες, σε σημείο που τις περισσότερες φορές δεν τις προλαβαίνω...Εμένα πάντως, αυτό που μου άρεσε περισσότερο είναι ότι οι υπάλληλοι της πρώην (!) θα πάνε στη νυν (!), η οποία μάλιστα θα προχωρήσει και σε προσλήψεις! Για να δούμε…γιατί μαύρισε η ψυχή μου με τις απολύσεις που ακούω τελευταίως!

Αυξημένα έσοδα από τον τουρισμό υγείας

Ημερομηνία δημοσίευσης: 29 Νοεμβρίου 2017
Ο τουρισμός υγείας, αύξησε κατά 50 δισ. ευρώ τα έσοδα των κρατών μελών στην ΕΕ28 την περσινή περίοδο. Σχετικά στοιχεία θα δημοσιευτούν το προσεχές διάστημα.

Περίπου το 70% αυτών έγιναν πιο πολύ για θέματα ευεξίας και διακοπών σε μονάδες που διαθέτουν spa. Το υπόλοιπο 30% αφορά πιο ιατρικούς λόγους – θεραπεία, νοσηλεία σε κλινικές και σε κέντρα αποτοξίνωσης. Οι Γερμανοί είναι πρώτοι στον εξερχόμενο τουρισμό. Ακολουθούν Αμερικανοί, Νοτιοκορεάτες, Κινέζοι και Ιάπωνες. Η Γερμανία, όμως, είναι και η πρώτη σε εισαγωγή ασθενών από άλλες χώρες.

Σύμφωνα με έρευνα, οι ταξιδιώτες που κάνουν τουρισμό υγείας επιθυμούν να περιορίσουν τα επίπεδα του στρες, σε συνδυασμό με χαλάρωση και αποτοξίνωση από την καθημερινότητα.

Διεπιστημονική προσέγγιση της περιβαλλοντικής επίδρασης στην καρκινογένεση

Ημερομηνία δημοσίευσης: 28 Νοεμβρίου 2017
Το θέμα μπορεί να μην είναι ευχάριστο...όμως αυτό που λείπει -θελημένα ή αθέλητα- είναι από τους περισσότερους η σωστή ενημέρωση. Θεωρώ ότι αξίζει να αφιερωθεί χρόνος για να παρακολουθήσει κάποιος το 4ο Forum που διοργανώνουν οι Γυναίκες στην Ογκολογία (W4O-Hellas), την Παρασκευή 1 και το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου, στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στην Αθήνα.

Στο πλαίσιο του Forum, θα συζητηθούν θέματα σχετικά με τους περιβαλλοντικούς παράγοντες που οδηγούν σε καρκινογένεση, τις επιπτώσεις της τεχνολογίας στην υγεία και τη σημασία της διατροφής και της άσκησης ενάντια στον καρκίνο. Επιπλέον, θα υπάρξει ειδικό στρογγυλό τραπέζι για τον καρκίνο σε παιδιά και εφήβους αλλά και την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση σε παιδιά και εφήβους.

Συμμετέχουν επιστήμονες από διάφορους χώρους και από τα σημαντικότερα κέντρα ερευνών της χώρας μας, σε μια προσπάθεια διεπιστημονικής προσέγγισης της περιβαλλοντικής επίδρασης στην καρκινογένεση.
Σελίδες: Προηγούμενη Επόμενη