Πόσο κουτσουρεμένη θα είναι η εξόφληση;

Ημερομηνία δημοσίευσης: 14 Φεβρουαρίου 2018
Σε εξέλιξη, μαθαίνω, βρίσκεται η διαδικασία εξόφλησης των διαγνωστικών κέντρων για τον μήνα Οκτώβριο του 2017 από τον ΕΟΠΥΥ. Από αυτήν την πληρωμή θα γίνει παρακράτηση του υπολειπόμενου οφειλόμενου ποσού που τυχόν υπάρχει από τους παρόχους προς τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ., αναφορικά με το rebate και το claw back του 2016.

Τι σημαίνει αυτό;

Αν το ποσό που έχει ήδη παρακρατηθεί δεν επαρκεί για να καλυφθεί το συνολικό rebate και claw back του 2016, η διαφορά θα παρακρατηθεί από την πληρωμή του Οκτωβρίου.

Περιμένεις, μεν λεφτά, αλλά δεν ξέρεις το ποσό!

Δεν υποχρεούνται να συμπληρώσουν την ειδική φόρμα

Ημερομηνία δημοσίευσης: 13 Φεβρουαρίου 2018
Τα διαγνωστικά κέντρα και τα εργαστήρια δεν είναι, λέει, υποχρεωμένα να συμπληρώσουν την ειδική φόρμα της ετήσιας έκθεσης αποβλήτων για το έτος 2017 που έστειλε το αρμόδιο τμήμα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Το οποίο μήνυμα, όπως μάθαμε, προωθήθηκε προς όλους τους εγγεγραμμένους χρήστες της συγκεκριμένης εφαρμογής, παρόλο που ο εν λόγω χρήστης μπορεί να έχει κάνει αίτημα διαγραφής από το μητρώο.

Μάλιστα...κατάλαβα. Δεν θα έπρεπε όμως, αναρωτιέμαι εγώ, όλοι οι πάροχοι υγείας που διαχειρίζονται αναλώσιμα- και μάλιστα αρκετές φορές τοξικά -να ενημερώνουν τους αρμοδίους για τα απόβλητά τους και -το βασικότερο- τον τρόπο διαχείρισής τους;


Νέο διοικητικό συμβούλιο του Συνδέσμου Ιδιωτικών Κλινικών Ελλάδος

Ημερομηνία δημοσίευσης: 13 Φεβρουαρίου 2018
Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο διοικητικό συμβούλιο του Συνδέσμου Ιδιωτικών Κλινικών Ελλάδος με θητεία διετή (λήγει στις 31-12-2018). Πρόεδρος ανέλαβε ο κ. Σαραφιανός Γρηγόρης, αντιπρόεδρος ο κ. Κοκκινάκης Αλέξανδρος, ταμίας ο κ. Αντωνιάδης Νίκος και μέλη οι κ.κ. Σιάμος Αλέξης, Κοντοπόδης Μιχαήλ και Μελισσανίδης Παύλος. Να ευχηθώ…σιδεροκέφαλοι!

Φωτοτυπικό χαρτί στον ΕΟΠΥΥ

Ημερομηνία δημοσίευσης: 12 Φεβρουαρίου 2018
Μόνο για φωτοτυπικό χαρτί ο ΕΟΠΥΥ θα ξοδέψει 200.000 ευρώ (!) αλλά δεν ξεκαθαρίζει αν αυτό θα είναι για όλο το έτος ή για κάποιους μήνες…
Απίστευτο...αλλά το επιβεβαιώνει η προκήρυξη του Διεθνούς Ανοικτού Ηλεκτρονικού Διαγωνισμού για την υλοποίηση του έργου, με καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών την 27-2-2018.

Κριτήριο κατακύρωσης θα είναι η πιο συμφέρουσα τιμή και οι προσφορές θα αποσφραγιστούν στις 2-3-2018.

Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας του ΕΔΗΣΗΣ.

Η Ελληνική Οδοντιατρική Εταιρεία ετοιμάζεται να εκδώσει 4 εγχειρίδια

Ημερομηνία δημοσίευσης: 9 Φεβρουαρίου 2018
Λένε ότι η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση... ιδίως όταν βλέπεις τα έσοδά σου να πέφτουν ραγδαία. Στο πλαίσιο αυτό, η Ελληνική Οδοντιατρική Εταιρεία ετοιμάζεται να εκδώσει 4 εγχειρίδια σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή που σχετίζονται με επίκαιρα θέματα οδοντιατρικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος. Όσοι έχετε προτάσεις μπορείτε να τις υποβάλλετε μέχρι και 14 Φεβρουαρίου.

Τελικά, ακόμα και στα θέματα υγείας υπάρχουν διαβαθμίσεις σπουδαιότητας ανάλογα με το βαλάντιο.

Αρχαιρεσίες για ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου στην ΠΑΣΙΔΙΚ

Ημερομηνία δημοσίευσης: 8 Φεβρουαρίου 2018
Σε εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση και αρχαιρεσίες για ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου, προχωρά το προσεχές διάστημα ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων (ΠΑΣΙΔΙΚ). Σύμφωνα με την ενημέρωση των μελών του θα γίνει στις 3 Μαρτίου και σε περίπτωση μη απαρτίας θα επαναληφθεί στις 10 Μαρτίου.  Που σύμφωνα με το άρθρο 12 παρ.5 του καταστατικού του Συνδέσμου, η δεύτερη αυτή συνέλευση συνεδριάζει έγκυρα, με οποιοδήποτε αριθμό  παρόντων μελών.

Δικαίωμα συμμετοχής στον εκλέγειν και εκλέγεσθαι, έχουν μόνο τα μέλη που είναι ταμειακώς τακτοποιημένα, έχουν δηλαδή εξοφλήσει και την τελευταία συνδρομή τους, που είναι αυτή του β’ εξαμήνου του προηγούμενου έτους (2017). 

Πολλά τα έξοδα για τη συντήρηση

Ημερομηνία δημοσίευσης: 8 Φεβρουαρίου 2018
Πολλές οι αντιδράσεις και ακόμη περισσότερα τα ερωτηματικά για τα έξοδα που κάνει ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας για τη συντήρηση των χειρουργικών αιθουσών. Κάθε μήνα λοιπόν, λέγεται ότι το συγκεκριμένο νοσοκομείο πληρώνει 34.489,98 Ευρώ, δηλαδή 413.879,76 ευρώ τον χρόνο, για τη συντήρηση των χειρουργικών αιθουσών (!). Και μάλιστα, όχι τώρα…αλλά από το 2012 και με απευθείας ανάθεση (όχι δηλαδή μέσω διαγωνισμού).

Και αναρωτιέμαι εγώ: Άραγε με τόσα χρήματα πόσα χειρουργεία θα είχαμε χτίσει από την αρχή; τα οποία μάλιστα δεν θα χρειάζονταν και συντήρηση.

Εξελίξεις στις συνεταιριστικές φαρμακαποθήκες

Ημερομηνία δημοσίευσης: 7 Φεβρουαρίου 2018
Εξελίξεις ακούω...στις φαρμακαποθήκες. Όχι στις ιδιωτικές αλλά στις συνεταιριστικές. Αποχωρήσεις στελεχών που έχουν αφήσει ιστορία, αντικαταστάσεις διοικητικών στελεχών με άλλους παράγοντες που μπορεί να έχουν την διάθεση...αλλά δεν διαθέτουν την καλή γνώση της αγοράς, και πάει λέγοντας. Τελικά, η κρίση πιο πολλά άσχημα έχει προκαλέσει παρά καλά. Και το ασχημότερο κακό όλων, την γκρίνια, που προκαλεί διάσπαση.

Το θέμα είναι ότι οι εξελίξεις θα συμπαρασύρουν και άλλους κρίκους της αγοράς, όπως για παράδειγμα τα φαρμακεία. Οι ανάγκες των οποίων σε φάρμακα, καλύπτονται κατά 48% από τους συνεταιρισμούς.

Σελίδες: Προηγούμενη Επόμενη