2η Γενική Συνέλευση του ΠΦΣ το Σάββατο

Ημερομηνία δημοσίευσης: 7 Δεκεμβρίου 2017
Θα ήθελα, πάντως, να είμαι από μία πλευρά στη 2η Γενική Συνέλευση που προετοιμάζεται να κάνει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος το Σάββατο…Κάτι μου λέει ότι κάποιοι ετοιμάζονται να πάνε με πολύ άγριες διαθέσεις και όχι επειδή δεν κατέχουν "καρέκλα" αλλά επειδή όταν έχουν έρθει τα πάνω- κάτω στον κλάδο, κάποιοι μιλούν για θέματα που είναι τελευταία στη λίστα των προτεραιοτήτων, όπως τα ηλεκτρονικά καταστήματα. Τη στιγμή που άλλα ζητήματα, όπως το ωράριο, το ιδιοκτησιακό, η σταθερή πτώση των εσόδων κ.λπ. τους καίνε!

Στα σκαριά νέο deal

Ημερομηνία δημοσίευσης: 7 Δεκεμβρίου 2017
Νέο deal ψήνεται στην αγορά από φαρμακοβιομηχανία…Άκουσα ότι ελληνική εταιρεία συζητά με πολυεθνική τη συγχώνευσή της, χωρίς αυτό να σημαίνει και την αποχώρηση από το σχήμα του Έλληνα επιχειρηματία, ο οποίος θα διατηρήσει ποσοστό συμμετοχής (!) αλλά μειοψηφικό. Θα δείξει....

Ες αύριον τα σπουδαία

Ημερομηνία δημοσίευσης: 6 Δεκεμβρίου 2017
Aύριο, αντί για σήμερα, ορίστηκε τελικώς η συνάντηση της Επιτροπής που συζητά το νέο νομοσχέδιο για την λειτουργία των ιδιωτικών μονάδων δευτεροβάθμιας περίθαλψης. Και αυτή η συζήτηση, όπως μάθαμε, θα κινηθεί γύρω από τα καταστήματα που λειτουργούν εντός των μονάδων ή στον προαύλιο χώρο αυτών. Πάντως, για το θέμα έχει ζητηθεί και η άποψη της τρόικας, καθώς ο λόγος της τελευταίας έχει βαρύτητα στα τεκταινόμενα και οι εποχές δεν είναι για ράβε-ξήλωνε!.

Χάος στον τομέα Υγειονομικών του ΕΤΑΑ

Ημερομηνία δημοσίευσης: 5 Δεκεμβρίου 2017
Σε πλήρη αποδιοργάνωση έχει περιέλθει ο τομέας Υγειονομικών του ΕΤΑΑ.

Το Ταμείο δεν γνωρίζει πόσα τού οφείλονται από μεγάλες ιδιωτικές κλινικές, ενώ η οργάνωσή του δεν θυμίζει σε τίποτε ασφαλιστικό φορέα.

Σε σχετική της έκθεση, η γενική επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης επισημαίνει πως η κατάσταση “...επιτάσσει άμεση και εκ βάθρων ανασυγκρότηση του τομέα Υγειονομικών” στο πλαίσιο του ΕΦΚΑ.

Περασμένα μεγαλεία...

Μετά τη γραφειοκρατία αναλαμβάνουν δουλειά

Ημερομηνία δημοσίευσης: 4 Δεκεμβρίου 2017
Οι νέοι ιδιοκτήτες του Ιaso General, μαθαίνουμε ότι αναλαμβάνουν δουλειά μέσα στον Ιανουάριο... Όλα έχουν κλείσει, απλώς η γραφειοκρατία είναι πολλή και προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και πρέπει να γίνει, έτσι ώστε η μετάβαση να είναι και τυπικά σωστή!

Ξεκινά η διαδικασία του συμψηφισμού

Ημερομηνία δημοσίευσης: 4 Δεκεμβρίου 2017
Εντός των επόμενων ημερών ξεκινά η διαδικασία του συμψηφισμού των οφειλών 2012-2015 όχι για όλους τους παρόχους αλλά για αυτούς που έχουν συμφωνήσει...Το θετικό είναι ότι συμφωνήθηκε ο αριθμός των δόσεων για οφειλές clawback-rebate, ανάλογα με το ύψος τους, θα φθάνουν μέχρι και τις 120. Το αρνητικό είναι ότι η ελάχιστη καταβολή "'έκατσε" στα 250 ευρώ. Ένα ακόμη αρνητικό, καθώς δεν έχει αποσαφηνιστεί, είναι, σε περίπτωση που η διαφορά που θα προκύψει μετά το συμψηφισμό είναι υπέρ του παρόχου θα του αποδοθεί ή μπα;

Προχωρούν οι εκκαθαρίσεις για τα διαγνωστικά κέντρα

Ημερομηνία δημοσίευσης: 4 Δεκεμβρίου 2017
Προχωρούν οι εκκαθαρίσεις για τα διαγνωστικά κέντρα για τον μήνα Αύγουστο, γεγονός που χαροποιεί ιδιαιτέρως τα τελευταία...λόγω και του "δώρου" που πλησιάζει και πρέπει να καταβάλουν στο προσωπικό τους. 

Οι περισσότερες ΠΕ.ΔΙ. έχουν ήδη εκκαθαρίσει τις απαιτήσεις του Αυγούστου και προχωρούν στις οριστικοποιήσεις του συγκεκριμένου μήνα, η εξόφληση του οποίου θα είναι πριν τις εορτές των Χριστουγέννων.

Επίσης, σύμφωνα με τον σχεδιασμό, εντός του τρέχοντος μηνός θα έχουν ξεκινήσει οι εκκαθαρίσεις και οι οριστικοποιήσεις για το μήνα Σεπτέμβριο, έτσι ώστε το πρώτο δεκαήμερο του νέου έτους, να έχει πληρωθεί και ο μήνας αυτός.

Μυρίζει μπαρούτι...

Ημερομηνία δημοσίευσης: 1 Δεκεμβρίου 2017
Μπαρούτι μυρίζει στα ενδότερα των ιδιωτικών κλινικών, με την Ομοσπονδία Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδος να αναρωτιέται αν θα βρεθεί χρόνος για την υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας για το 2018. Οι πληροφορίες μου είναι ότι ζητήθηκε συνάντηση με τους υπεύθυνους των ιδιωτικών κλινικών αλλά δεν έγινε, λόγω επιβαρυμένου προγράμματος, όπως ισχυρίστηκαν οι αρμόδιοι. Έτσι αποφασίστηκε στις 14-12 να προχωρήσουν σε απεργία, μήπως έτσι καταφέρουν να πιέσουν τις καταστάσεις και πάρουν τις πολυπόθητες υπογραφές!.
Σελίδες: Προηγούμενη Επόμενη