Δεν βγαίνει ο λογαριασμός

Ημερομηνία δημοσίευσης: 3 Ιανουαρίου 2018
Κάτω από τους 3.000 ακούγεται ότι έπεσε ο αριθμός των ιατρικών επισκεπτών το 2017, όταν τις καλές εποχές- δηλαδή πριν το 2010- ήταν 6.000 κόσμος. Πολλές, όπως φημολογείται, ήταν οι απομακρύνσεις που έγιναν το τελευταίο δίμηνο του 2017, φθάνοντας τις 100. Τα πράγματα, όπως φαίνεται, είναι πολύ σκούρα για τον κλάδο των ιατρικών επισκεπτών, καθώς ο λογαριασμός για τις εταιρείες δεν βγαίνει με ό,τι αλχημείες και αν κάνουν! Από την μία οι περικοπές, από την άλλη οι ασφαλιστικές εισφορές που έχουν εκτινάξει το κόστος των εργαζομένων, δεν τους αφήνουν πολλά περιθώρια.

Σύντομα θα ξέρουμε για το ωράριο

Ημερομηνία δημοσίευσης: 3 Ιανουαρίου 2018
Τελικά όσον αφορά τα φαρμακεία και συγκεκριμένα το ωράριο λειτουργίας τους, θα περάσει η πρόταση του ΔΝΤ, δηλαδή 7 ημέρες, 24 ώρες την ημέρα, 365 ημέρες το χρόνο και υποχρεωτικά θα υπάρχουν διανυκτερεύσεις και διημερεύσεις; Δεν ξέρω ! ρωτάω. Αν ισχύσει πάντως, μιλάμε για πλήρη απελευθέρωση της αγοράς.

Πάντως, αργά ή γρήγορα θα ξέρουμε σίγουρα από την επόμενη εβδομάδα... που έρχεται και το πολυνομοσχέδιο.

Εγκρίθηκαν οι απαραίτητες εισαγωγές

Ημερομηνία δημοσίευσης: 2 Ιανουαρίου 2018
Αφού η (πολυεθνική) εταιρεία το αποφάσισε να αποσύρει κάποια αναισθητικά σκευάσματα που προορίζονται για οδοντιατρικές εργασίες -γιατί άραγε;- ο ΕΟΦ δεν είχε άλλη επιλογή παρά να εγκρίνει τις απαραίτητες εισαγωγές που πρέπει πια να γίνουν για την κάλυψη των αναγκών που υπάρχουν. ‘Οπερ και εγένετο... και ο Οργανισμός ενημέρωσε σχετικά το θεσμικό όργανο των Οδοντιάτρων ότι το θέμα είναι προς επίλυση, μόνο που ξέχασε να πει το πότε θα γίνουν οι εισαγωγές....

Ραντεβού...στις δικαστικές αίθουσες;

Ημερομηνία δημοσίευσης: 29 Δεκεμβρίου 2017
Όσοι πάροχοι υγείας δεν είχαν αποδεχθεί αρχικώς -ηλεκτρονικά στο e-ΔΑΠΥ- τον συμψηφισμό των οφειλόμενων των ετών 2012-2015, με το ανείσπρακτο Rebate-Claw back των ετών 2013-2015 που πρότεινε ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και είχαν υποβάλει δήλωση εναντίωσης στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ., αλλά... άλλαξαν γνώμη, έχουν τη δυνατότητα να ανακαλέσουν τη σχετική δήλωση έως και σήμερα προσκομίζοντας υπογεγραμμένη την επισυναπτόμενη υπεύθυνη δήλωση ανάκλησης στην αρμόδια ΠΕ.ΔΙ. Ε.Ο.Π.Υ.Υ. που υπάγονται....

Οι υπόλοιποι που παραμένουν στη θέση τους (της εναντίωσης) μάλλον θα τα πουν με τους αρμοδίους στις δικαστικές αίθουσες.

Και κάπου εδώ να ευχηθώ και εγώ Καλή Χρονιά, με υγεία!

Παραιτήσεις λίγο πριν το τέλος του έτους

Ημερομηνία δημοσίευσης: 28 Δεκεμβρίου 2017
Παραιτήσεις μελών, αλλά και απομακρύνσεις άλλων από το υπάρχον Διοικητικό συμβούλιο στην Ελληνική Ακτινολογική Εταιρεία, έχουμε λίγο πριν κλείσει το 2017. Ο λόγος, η πρόταση του νυν Δ.Σ περί ηλεκτρονικής ψηφοφορίας για εκλογή νέου Δ.Σ. , η οποία και καταψηφίστηκε. Όχι για το ‘’έτσι θέλω’’, αλλά για λόγους ουσίας. Και ποιοι είναι αυτοί; Πρώτος και βασικότερος λόγος το γεγονός ότι το ισχύον Καταστατικό της Ε.Α.Ε. απαιτεί Εκλογο-απολογιστική Συνέλευση, Εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής, και εξόφληση συνδρομής Μελών μέχρι και τη διάρκεια της ψηφοφορίας.

Επιπροσθέτως δεν υπάρχει Μητρώο Μελών, επικαιροποιημένο, με ταυτοποίηση διευθύνσεων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και προσώπων.
Τρίτος και εξίσου βασικός λόγος ήταν ότι η πρόταση περί ηλεκτρονικής ψηφοφορίας δεν συμπεριλαμβανόταν στα θέματα ημερήσιας διάταξης. Όλα τα θέματα προς συζήτηση στο Δ.Σ. συλλογικού οργάνου θα πρέπει να αναφέρονται στην ημερήσια διάταξη και να τα γνωρίζουν τα μέλη δύο τουλάχιστον μέρες πριν την συνεδρίαση για ευνόητους λόγους. Κατ' εξαίρεση μπορεί μόνον επείγοντα θέματα να μπουν εκτός ημερησίας διάταξης με την απαραίτητη προϋπόθεση να είναι ολομέλεια (άπαντες παρόντες), και επιπλέον να συμφωνήσουν άπαντες για να συζητηθεί το όποιο θέμα.

Έστω και ένας να διαφωνήσει μπαίνει προς συζήτηση στην επόμενη συνεδρίαση και εντός ημερήσιας διάταξης.

Λήγει η προθεσμία για 38 θέσεις Φυσικοθεραπείας

Ημερομηνία δημοσίευσης: 27 Δεκεμβρίου 2017
Υπενθύμιση, ότι σήμερα λήγει η ημερομηνία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους, εγγεγραμμένους στο μητρώο του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού ανέργους, ηλικίας 18 ετών και άνω, για 38 θέσεις Φυσικοθεραπείας πλήρους απασχόλησης και για χρονικό διάστημα οκτώ μηνών. Θέσεις που δημιουργούνται στο πλαίσιο του Προγράμματος Κοινωφελούς Χαρακτήρα (Β΄κύκλος) σε 19 Δήμους - θύλακες υψηλής ανεργίας.

Υποχρεωτικά προσόντα για φυσικοθεραπευτές/τριες:

• Πτυχίο φυσικοθεραπείας ημεδαπής ή αλλοδαπής

• Άδεια ή βεβαίωση άσκησης επαγγέλματος φυσικοθεραπευτή

• Ταυτότητα μέλους ή Βεβαίωση του Π.Σ.Φ.

Δυναμική επιστροφή

Ημερομηνία δημοσίευσης: 22 Δεκεμβρίου 2017
Δυναμικό come back κάνει γνωστός επιχειρηματίας, ο οποίος τελικά έφυγε από το χώρο του φαρμάκου μόνο για λίγο. Δεν είναι μόνο το πλειοψηφικό ποσοστό συμμετοχής που απέκτησε σε νεοϊδρυθείσα εταιρεία, το όνομα αυτής θα σας το πούμε προσεχώς, αλλά μόλις πριν μερικές μέρες αγόρασε και γραμμή παραγωγής (από πολυεθνική!).

Άρα, τα σχέδια του επιχειρηματία είναι μεγάλα, τόσο εντός όσο και εκτός των ελληνικών τειχών. Μακάρι, γιατί η Ελλάδα θέλει σχέδια με όραμα!

Ποια θα είναι η συμμετοχή του ασφαλισμένου;

Ημερομηνία δημοσίευσης: 21 Δεκεμβρίου 2017
‘Η δεν τα ξέρω καλά ή δεν τους τα έμαθαν καλά. Κάτι πρέπει να ισχύει! Και εξηγώ: εγκρίθηκε η σύναψη σύμβασης μεταξύ της Εταιρείας Ύδρευσης και Αποχέτευσης Πρωτευούσης (γνωστή σε όλους ΕΥΔΑΠ) και του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου.

Η σύμβαση αφορά τη δυνατότητα του προσωπικού της ΕΥΔΑΠ για καρδιοχειρουργικές επεμβάσεις ή νοσηλεία καρδιολογικών περιστατικών, καθώς και την πραγματοποίηση εξετάσεων στο Ωνάσειο. Ως εδώ καλά! Στην σύμβαση όμως, το Ωνάσειο προσδιορίζεται ως Ιδιωτική Κλινική, που όμως δεν είναι! Είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου.

Άρα, το δικό μου το ερώτημα είναι πώς θα πληρώνεται το Ωνάσειο και ποια θα είναι η συμμετοχή του ασφαλισμένου;
Σελίδες: Προηγούμενη Επόμενη