Σενάριο επιστημονικής φαντασίας;

Ημερομηνία δημοσίευσης: 24 Οκτωβρίου 2017
Μπορεί να φαντάζει με σενάριο επιστημονικής φαντασίας αλλά δεν είναι. Το αντίθετο. Eίναι από τις ειδήσεις που όταν τις διαβάζεις αρχίζεις να προβληματίζεσαι έντονα για τα δεινά τα του οίκου σου, που πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο. Να σας εξηγήσω:

Η Δανία θα επενδύσει περισσότερα από 6,8 δισ. ευρώ σε μια περίοδο δέκα χρόνων για την ανανέωση των δημόσιων νοσοκομειακών εγκαταστάσεων σε όλη τη χώρα. Το νέο Νοσοκομείο στη Δανία θα έχει 575 μονόκλινα δωμάτια, 20 κλινικές ειδικότητες και θα δέχεται περίπου 500.000 εξωτερικούς ασθενείς κάθε χρόνο, απασχολώντας περίπου 4.000 εργαζόμενους.

Το νοσοκομείο σχεδιάσθηκε από το Ελβετικό αρχιτεκτονικό γραφείο Herzog & de Meuron (έργο τους το Ολυμπιακό στάδιο στο Πεκίνο και πολλά άλλα) σε συνεργασία με το αρχιτεκτονικό γραφείο Vilhelm Lauritzen Architects από την Δανία.

Ζητούν να αυξηθεί ο αριθμός των δόσεων επιστροφής

Ημερομηνία δημοσίευσης: 23 Οκτωβρίου 2017
Το Προεδρείο του ΠΑ.Σ.Ι.ΔΙ.Κ. ζήτησε από τον Πρόεδρο του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. να αυξηθεί ο αριθμός των δόσεων επιστροφής τουλάχιστον σε 36 δόσεις από 18 που είναι, επειδή τα ποσά επιστροφής που έχουν προκύψει από το claw back και rebate των ετών 2012-2015 είναι πάρα πολύ μεγάλα για όλες τις εργαστηριακές μονάδες.

Στις περισσότερες εξ αυτών είναι απαγορευτικά για τη συνέχιση της λειτουργίας τους, αφού οι υπολογισμοί των επιστροφών για τα έτη 2013-2015 γίνονταν με τις ισχύουσες τότε ονομαστικές τιμές των εξετάσεων, οι οποίες εκείνη την περίοδο ήταν κατά πολύ μεγαλύτερες από τις σημερινές τιμές και που σε κάποιες περιπτώσεις ξεπερνούσαν το 70%.

Επιπλέον, είναι συνταγματικό δικαίωμα του κάθε νομικού ή φυσικού προσώπου η προσφυγή στη δικαιοσύνη και για τον λόγο αυτό θεωρούμε ότι στην υπεύθυνη δήλωση που επισυνάπτεται στη ρύθμιση περί υπαγωγής σε συμψηφισμό οφειλών, πρέπει να απαλειφθεί ο όρος της παραίτησης από κάθε ένδικο μέσο.

Τους κάλεσαν λόγω της υποσημείωσης

Ημερομηνία δημοσίευσης: 23 Οκτωβρίου 2017
Κάποιες, λέει, κλινικές, επισκέφτηκαν το γραφείο του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, όχι επειδή το ήθελαν οι ίδιες, αλλά επειδή κλήθηκαν. Ο λόγος είναι ότι στις υπεύθυνες δηλώσεις για τις οφειλές του 2015-2016 που κατέθεσαν είχαν βάλει υποσημείωση...ότι δεν παραιτούνται από τα νόμιμα δικαιώματά τους, τουτέστιν από οικονομικές διεκδικήσεις μέσω της δικαιοσύνης.

Ε! και όταν μιλάμε για τους μεγαλύτερους παίκτες ενός κλάδου, ήταν αναμενόμενο να έχουν και την ανάλογη διοικητική αντιμετώπιση. Άραγε σήμερα μία διεκδίκηση, πόσο καιρό κάνει να εκδικαστεί;

"Ιδιωτικά Νοσοκομεία στην Ευρώπη: Υποστήριξη βιώσιμων συστημάτων υγείας"

Ημερομηνία δημοσίευσης: 20 Οκτωβρίου 2017
Οριστικοποιήθηκε η ημερομηνία, και έτσι σας ενημερώνουμε ότι στις 7 Νοεμβρίου, η Ευρωπαϊκή Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών UEHP θα παρουσιάσει τελικώς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το έργο της, "Ιδιωτικά Νοσοκομεία στην Ευρώπη: Υποστήριξη βιώσιμων συστημάτων υγείας".

Ο κύριος στόχος αυτής της εκδήλωσης είναι η πλήρης αναγνώριση των ιδιωτικών νοσοκομείων στο υψηλότερο ευρωπαϊκό επίπεδο.
Από την Ελλάδα θα συμμετάσχει η Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών με τον πρόεδρο κ. Γρ. Σαραφιανό. Άραγε θα πάει άλλος Έλληνας;

Γιατί σκοντάφτουμε;

Ημερομηνία δημοσίευσης: 19 Οκτωβρίου 2017
Κοντεύουν δύο χρόνια, μας λένε πάροχοι, από τότε που άρχισε να εκπονείται το νέο νομοσχέδιο για τις προμήθειες για να αλλάξει το μοντέλο (προμηθειών). Πόσοι νόμοι, αλήθεια, έχουν ψηφισθεί για τις προμήθειες τα τελευταία 40 χρόνια ; Πώς είναι δυνατόν να τα έχουν καταφέρει οι Ευρωπαίοι και εμείς διαρκώς να σκοντάφτουμε; Άραγε γιατί; Μήπως επειδή εδώ δημιουργούμε κεντρικούς φορείς, παρα-φορείς, επιτροπές, παρατηρητήρια, οργανισμούς, ομάδες εργασίας, θέσεις για κομματικούς διορισμούς, δουλειά σε δικηγορικές εταιρείες, φόρτο εργασίας στα δικαστήρια, στο ΣτΕ ...

Ε! κομματάκι περίπλοκο γίνεται.

Δεν φαίνεται να βιάζονται

Ημερομηνία δημοσίευσης: 18 Οκτωβρίου 2017
Bγαίνουν, λέει, τα ΓΕΔΙΦΑ στα σούπερ μάρκετ μέχρι τα τέλη του χρόνου. Φήμες υπάρχουν πολλές, αλλά ακριβώς επειδή είναι φήμες, τίποτα δεν είναι και σίγουρο. Μέχρι στιγμής πάντως, πληροφορίες της αγοράς αναφέρουν ότι καμία εταιρεία δεν έχει καταθέσει στον ΕΟΦ το σχετικό, πλήρη φάκελο προϊόντος που σκοπεύει να τοποθετήσει στα ράφια των σούπερ μάρκετ.

Ίσως, λέω εγώ, μήπως αυτό συμβαίνει, γιατί επί του παρόντος πρώτη τους προτεραιότητα είναι να περάσουν τις ανατιμήσεις που θέλουν στα Μη συνταγογραφούμενα, οι οποίες σε κάποιες περιπτώσεις είναι αρκετά υψηλότερες από αυτά που θέλει ο "Χαλίφης";

Καλά, είναι δυνατόν μία χονδρική τιμή από 3,30 ευρώ να εκτιναχθεί μεμιάς στα 4,50 ευρώ ; Δηλαδή πού θα πάει η λιανική;

Χάνει η μάνα το παιδί...

Ημερομηνία δημοσίευσης: 17 Οκτωβρίου 2017
Με βηματισμό χελώνας προχωρούν, όπως μαθαίνουμε οι πληρωμές των αναλωσίμων. Κατά τον μήνα Οκτωβριο πληρώθηκαν στην Αττική 9 φαρμακοποιοί για τον Ιανουάριο, 10 για τον Φεβρουάριο, 16 για τον Μάρτιο, 91 για τον Απρίλιο και 569 για τον Μάϊο...Χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί την μάνα! Αν θυμάμαι καλά, κάποιο από τα πολλά άρθρα ορίζει ρητά την πληρωμή στους δύο μήνες ... Αυτό παραμένει ανενεργό; Μπορεί να γίνει αυτό;

Αλλά θα μου πείτε...και οι συμφωνίες είναι για να σπάνε (!) χωρίς προειδοποίηση...

Ακόμα περιμένουν…

Ημερομηνία δημοσίευσης: 16 Οκτωβρίου 2017
Τα γραπτά, εκτός του ότι μένουν- πώς να το κάνουμε- αποτελούν και εγγύηση...

Με δεδομένο λοιπόν ότι η αποζημίωση των εποχικών αντιγριπικών εμβολίων από τον ΕΟΠΥΥ γίνεται μόνο για τις ομάδες αυξημένου κινδύνου και οι πληροφορίες αυτές δεν εμφανίζονται στη διάγνωση της ηλεκτρονικής συνταγής- παρά μόνο η ένδειξη Ζ25.1 (ανάγκη ανοσοποίησης έναντι της γρίπης)- δημιουργείται πρόβλημα στην ορθή εκτέλεση της συνταγής. Κάποιοι φαρμακευτικοί σύλλογοι εξαιτίας αυτού ζήτησαν

έγγραφη εξασφάλιση ότι οι συνταγές αντιγριπικών εμβολίων που εκδίδονται από την ΗΔΙΚΑ δεν θα περικοπούν σε ενδεχόμενο έλεγχο ως ορθώς εκδοθείσες με χρήση φίλτρων συνταγογράφησης.

Ακόμα περιμένουν....
Σελίδες: Προηγούμενη Επόμενη