Μπλόκο από τον ΕΟΦ

Ημερομηνία δημοσίευσης: 11 Σεπτεμβρίου 2018
Mπλόκο στην εταιρεία Shenzhenshi Sendi με έδρα την Κίνα έβαλε ο ΕΟΦ, ενημερώνοντας ότι μέσω της ιστοσελίδας http://gr.nutrientraws.com διαφημίζονται και διακινούνται διάφορες φαρμακευτικές πρώτες ύλες (π.χ. λεβοθυροξίνη).

Όπως αναφέρει ο Οργανισμός, οι συγκεκριμένες φαρμακευτικές ουσίες προέρχονται από μη εγκεκριμένη και αναξιόπιστη πηγή και ενέχουν σοβαρό κίνδυνο για την υγεία του τελικού χρήστη.

Ως εκ τούτου, οι καταναλωτές πρέπει να αγοράζουν εγκεκριμένα φαρμακευτικά προϊόντα από τα νομίμως λειτουργούντα φαρμακεία και να μην καταφεύγουν σε μη εγκεκριμένες και επισφαλείς πηγές που προωθούνται μέσω διαδικτύου.

Tριγωνική σχέση

Ημερομηνία δημοσίευσης: 10 Σεπτεμβρίου 2018
Τριγωνικές σχέσεις μεταξύ της "κεφαλής" κλινικής- πωλητή εταιρείας-εταιρείας έχουν καταγγείλει φαρμακευτικοί σύλλογοι -τρεις συγκεκριμένα- στην σχετική διεύθυνση της ΥΠΕΔΥΦΚΑ. Το θέμα  αφορά εταιρεία που εμπορεύεται είδη διατροφής/συμπληρωμάτων. Σίγουρα, όπως λέγεται, η τριγωνική σχέση δεν αποτυπώνει μόνο την κατευθυνόμενη συνταγογράφηση (που συνοδεύεται από υπερκατανάλωση) αλλά και την πλήρη απαξίωση  του νόμου περί προσωπικών δεδομένων.

Στο δια ταύτα, η ύπαρξη του φαινομένου της κατευθυνόμενης συνταγογράφησης που ζει και βασιλεύει καταστρατηγεί το νόμο. Η κατάργηση του φαινομένου, προστατεύει το νόμο. 

 

Φθινοπωρινοί ψεκασμοί για κουνούπια στην Ανατολική Αττική...

Ημερομηνία δημοσίευσης: 10 Σεπτεμβρίου 2018
Ερωτήματα προκαλούν πρόσφατες αποφάσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας για αεροψεκασμούς κατά των κουνουπιών μέσα στον Σεπτέμβριο.

Ως γνωστόν, οι προληπτικοί ψεκασμοί πρέπει να γίνονται Μάρτιο και Απρίλιο, με στόχο τις προνύμφες.

Οι ειδικοί του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), τονίζουν πως η καταπολέμηση των ενηλίκων κουνουπιών πρέπει να γίνεται συμπληρωματικά, μόνον όταν κρίνεται αναγκαίο.

Επισημαίνουν, δε, πως οι ψεκασμοί “υπέρμικρου όγκου”, με βιοκτόνα, σε κατοικημένες περιοχές, πρέπει να πραγματοποιούνται μόνον “σε έκτακτες συνθήκες που απειλούν τη Δημόσια Υγεία”.

Με σειρά αποφάσεών του, το υπουργείο Υγείας εγκρίνει ψεκασμούς “υπέρμικρου όγκου” σε διάφορες περιοχές. Η πιο πρόσφατη από αυτές (την περασμένη Παρασκευή), αφορά την Ανατολική, τη Δυτική Αττική και άλλες περιοχές.

Το γεγονός αυτό αναδεικνύει "έκτακτες συνθήκες Δημόσιας Υγείας" ή ανεπαρκείς προληπτικές παρεμβάσεις...

Θυμίζουμε πως η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) έχει αφήσει αιχμές για την επάρκεια των προληπτικών ψεκασμών.

Οι επιδημιολογικές εξελίξεις προκαλούν προβληματισμό και καθιστούν τις αναφορές της ΚΕΔΕ επίκαιρες όσο ποτέ…

ΔΕΘ: “Εγκαίνια” κινητοποιήσεων από την ΠΟΕΔΗΝ

Ημερομηνία δημοσίευσης: 7 Σεπτεμβρίου 2018
Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία έκοψαν την...κορδέλα των κινητοποιήσεων στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Από νωρίς το πρωί της Παρασκευής, συγκεντρώθηκαν στην είσοδο του “Ιπποκρατείου” και ξεκίνησαν πορεία στους δρόμους της πόλης.

Διαμαρτύρονται για την κατάσταση που επικρατεί στο ΕΣΥ, για τις συνθήκες εργασίας τους, για την έλλειψη προσωπικού και υλικού, για τις μειώσεις των μισθών, ενώ ζητούν τη μονιμοποίηση των πάρα πολλών συμβασιούχων που υπάρχουν στο ΕΣΥ.

Η Ομοσπονδία του κλάδου (ΠΟΕΔΗΝ) όρισε ως σημείο τερματισμού της πορείας το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, όπου υπήρξαν μικροεπεισόδια...

Η...βαριά βιομηχανία, τα σκάφη αναψυχής και τα αγροτικά 4 Χ 4

Ημερομηνία δημοσίευσης: 6 Σεπτεμβρίου 2018
Ο τουρισμός χαρακτηρίζεται συχνά – πυκνά ως η “βαριά βιομηχανία” της Ελλάδας.

Όπως κάθε βιομηχανία, ωστόσο, απαιτεί επενδύσεις, αξιοπιστία στο παραγόμενο προϊόν και κυρίως σεβασμό στον πελάτη.

Καθότι – ως γνωστόν – υπάρχουν και αλλού “βιομηχανίες” ή αλλιώς πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια...

Η αναφορά δεν γίνεται τυχαία. Έρχεται στον απόηχο ενός δυσάρεστου γεγονότος που συνέβη στην Κάλυμνο.

Μία 74χρονη Βρετανή τουρίστρια έχασε τη ζωή της, περιμένοντας ασθενοφόρο να τη διακομίσει στο νοσοκομείο. Σύμφωνα με καταγγελίες, ασθενοφόρο δεν βρέθηκε ποτέ και η άτυχη γυναίκα μεταφέρθηκε με αγροτικό 4Χ4...

Θα ρωτήσει κανείς και εύλογα: “Μα, είναι η πρώτη φορά που χάνεται άνθρωπος επειδή δεν έφτασε έγκαιρα το ασθενοφόρο”;

Εκτός από το τραγικό γεγονός της απώλειας ζωής, στο συγκεκριμένο περιστατικό υπάρχουν δύο παράμετροι που πρέπει να μάς προβληματίσουν περισσότερο:

Η πρώτη είναι πως το συμβάν συνέβη σε μία τουριστική (ή βαριά βιομηχανική) περιοχή. Όπου “αγοραστής” του παραγόμενου (βιομηχανικού) προϊόντος είναι ο τουρίστας. Ο οποίος “δικαιούται” και να αρρωστήσει. Και η “βιομηχανία” να έχει προβλέψει για αυτό...

Η δεύτερη είναι πως η άτυχη γυναίκα διέμενε σε σκάφος αναψυχής, το οποίο ήταν ελλιμενισμένο στο λιμάνι της Καλύμνου. Αυτό αποτελεί ένα στοιχείο για την αγοραστική δύναμη του συγκεκριμένου “πελάτη” και της οικογένειάς του...

Η οποία (οικογένεια) θα μπορούσε να στηρίξει το προϊόν της “βιομηχανίας”, αλλά έχει κάθε λόγο να μιλάει με τα χειρότερα λόγια για αυτό.

Ή μήπως όχι;

Γαλλία και Ελλάδα επικοινωνούν τους εμβολιασμούς

Ημερομηνία δημοσίευσης: 5 Σεπτεμβρίου 2018
Ξεκίνησε την Τρίτη στο Παρίσι η Κοινή Ευρωπαϊκή Δράση για τον Εμβολιασμό.

Όπως έγινε γνωστό από το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), Eλλάδα και Γαλλία ορίστηκαν επικοινωνιακά υπεύθυνες.

Συγκεκριμένα, εκπροσωπούμενη από το ΚΕΕΛΠΝΟ, η Ελλάδα ηγείται του πακέτου εργασίας που αφορά τη δημοσιοποίηση δράσεων και αποτελεσμάτων του προγράμματος για τη διάχυση της πληροφορίας.

Το έργο θα ολοκληρωθεί σε συνεργασία με το γαλλικό Εθνικό Ινστιτούτο για την Υγεία και την Ιατρική Έρευνα (INSERM) και την υποστήριξη του γαλλικού υπουργείου Υγείας.

Ελλάς – Γαλλία συμμαχία και στα εμβόλια…

Στο ΣτΕ οι φαρμακοποιοί για το ιδιοκτησιακό

Ημερομηνία δημοσίευσης: 4 Σεπτεμβρίου 2018
Ο κύβος ερρίφθη για το ιδιοκτησιακό των φαρμακείων...

Οι πληρεξούσιοι δικηγόροι του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Ηλίας Δημητρέλλος και Απόστολος Παπακωνσταντίνου άσκησαν αίτηση ακύρωσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας, κατά του Προεδρικού Διατάγματος 64/2018.

Πρόκειται για το γνωστό νομοθέτημα με τίτλο “Ρυθμίσεις επαγγέλματος φαρμακοποιού – Ίδρυση φαρμακείου”, το οποίο έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από τον κλάδο.

Με το Προεδρικό Διάταγμα παρέχεται δικαίωμα ίδρυσης φαρμακείου και σε μη φαρμακοποιό, υπό τον όρο πως ο η συμμετοχή του υπεύθυνου φαρμακοποιού στο εταιρικό σχήμα της ΕΠΕ δεν θα είναι κάτω από 33%.

Οι εξελίξεις αναμένονται ενδιαφέρουσες, καθώς οι νομικοί σύμβουλοι των φαρμακοποιών έχουν εντοπίσει μία σειρά από ελλείμματα.

Μεταξύ αυτών, το πρόσωπο του διαχειριστή ή νόμιμου εκπροσώπου της εταιρείας φαρμακείου και η μνεία ότι απαγορεύεται η συμμετοχή ΑΕ ως μετόχου φαρμακείου...

Εν αναμονή πώλησης του “Ερρίκος Ντυνάν”

Ημερομηνία δημοσίευσης: 3 Σεπτεμβρίου 2018
Στην τελική ευθεία μπαίνει το θέμα πώλησης του “Ερρίκος Ντυνάν”.

Η επικείμενη σύμπραξη Δημοσίου με το Ίδρυμα “Αλέξανδρος Ωνάσης” φαίνεται πως έχει αποθαρρύνει κάποιους ενδιαφερόμενους από τον χώρο των ιδιωτικών κλινικών.

Αντίθετα, έντονο παραμένει το ενδιαφέρον κάποιων funds, τα οποία δίνουν τον τόνο στις επικείμενες εξελίξεις…


Σελίδες: Προηγούμενη Επόμενη