Ο σερίφης στο facebook και τα προσωπικά δεδομένα...

Ημερομηνία δημοσίευσης: 27 Αυγούστου 2018
Σάλο έχει προκαλέσει η εξωθεσμική παρέμβαση του Παύλου Πολάκη στο θέμα αποφυλάκισης του Άρη Φλώρου.

Μέσω του facebook, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας δημοσιοποιεί γνωμάτευση, με την οποία ο καταδικασμένος για την υπόθεση Energa έλαβε ποσοστό αναπηρίας 70% από το Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ):

“Αυτά τα λαμόγια που έδωσαν τέτοιες γνωματεύσεις σε έναν απατεώνα, 39 ετών για να του αθροίσουν ποσοστό αναπηρίας 70%, θα πληρώσουν πολύ ακριβά αυτό που έκαναν!”, απειλεί, για συνεχίσει:

“Πρωτοετής φοιτητής της Ιατρικής καταλαβαίνει πως αυτά είναι γνωμάτευση κατά παραγγελία, προφανώς με αντάλλαγμα και παίρνω πλήρως την ευθύνη αυτών που λέω”!

Τα θέματα που προκύπτουν είναι δύο, εκ των οποίων το ένα αυτονόητο: πώς γίνεται ένας υπουργός – γιατρός να δημοσιοποιεί στοιχεία από τον ιατρικό φάκελο (οποιουδήποτε) ασθενούς;

Το δεύτερο, θέτει ο τομεάρχης Υγείας του Κινήματος Αλλαγής. Ο Κωντσταντίνος Μπαργιώτας χαρακτηρίζει τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας “σερίφη στο facebook”, για να σημειώσει:

“Η αποφυλάκιση του κ. Φλώρου έγινε με βάση τις διατάξεις ενός νόμου που εισηγήθηκε ο κ. Παρασκευόπουλος και ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ, στηρίχθηκε στη γνωμοδότηση μιας επιτροπής που διόρισε ο κ. Πολάκης. Κοινώς, είναι ένα ακόμα έργο ΣΥΡΙΖΑ".

Σύμφωνα με τον κ. Μπαργιώτα, εάν όντως υπάρχουν κυκλώματα, ο κ. Πολάκης και η κυβέρνηση τέσσερα χρόνια τα υποθάλπουν... 

Διορισμός με βάση τη βαρύτητα των εγκαυμάτων...

Ημερομηνία δημοσίευσης: 24 Αυγούστου 2018
Προβληματισμό έχει προκαλέσει η πρωτοβουλία της κυβέρνησης να διορίσει στο Δημόσιο θύματα της φονικής πυρκαγιάς στην ανατολική Αττική.

Οι λεπτομέρειες έγιναν γνωστές με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (άρθρο 17). Σε αυτή αναφέρεται πως διορισμό δικαιούνται συγγενείς πρώτου και δεύτερου βαθμού όσων νοσηλεύτηκαν σε μονάδα εντατικής θεραπείας ή φέρουν αναπηρία 67% και άνω εξαιτίας των πυρκαγιών.

“Όσοι δεν κατάφεραν να βρουν κλίνη σε μονάδα εντατικής θεραπείας, αν και η κατάστασή τους έχριζε νοσηλείας σε τέτοια, γιατί αποκλείονται;”, αναρωτιέται το προεδρείο της Ομοσπονδίας εργαζομένων στα νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Είναι διπλά άτυχοι – σημειώνει – καθώς ούτε βρήκαν εντατική, ούτε περιλαμβάνονται στα κίνητρα. Το προνόμιο δεν δικαιούνται, επίσης, όσοι νοσηλεύτηκαν σε μονάδα αυξημένης φροντίδας ή όσοι έχουν υποβληθεί και υποβάλλονται σε χειρουργικές επεμβάσεις αποκατάστασης...

Εύλογα είναι τα ερωτήματα της ΠΟΕΔΗΝ. Πόσο εύλογο είναι, ωστόσο, να διορίζεται κάποιος στο Δημόσιο, στο πλαίσιο της “ανακούφισης” από τις πυρκαγιές; Η εργασία είναι κάποιου είδους παροχή;

Θα πείτε, βέβαια, πως στην “αναπτυξιακή” τροχιά που βρίσκεται η οικονομία, η εξεύρεση εργασίας και μάλιστα στο Δημόσιο, είναι ό,τι πρέπει. Για να μην παρεξηγηθούμε, εννοούμε πως στο Δημόσιο υπάρχουν (ακόμη) ανεκτοί μισθοί, οι οποίοι καταβάλλονται στην ώρα τους...

Ισπανικό ΕΣΥ: Eppur si muove...

Ημερομηνία δημοσίευσης: 23 Αυγούστου 2018
Η οικονομική κρίση δεν επηρέασε δραματικά το ισπανικό σύστημα Υγείας.

Σε αντίθεση με την Ελλάδα, όπου όλοι οι δείκτες είναι αρνητικοί ή σχεδόν αρνητικοί, οι δομές περίθαλψης της Ισπανίας κρατήθηκαν σε ένα σοβαρό επίπεδο.

Όπως αναφέρεται σε έκθεση του Ευρωπαϊκού Παρατηρητηρίου για τα συστήματα και τις πολιτικές Υγείας, η χώρα της Ιβηρικής διατήρησε την αρχή της ισότιμης πρόσβασης και της δίκαιης χρηματοδότησης.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το προσδόκιμο επιβίωσης να αυξηθεί και να είναι σήμερα μεταξύ των υψηλότερων στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μπορεί η ελληνική κυβέρνηση να μαθαίνει τώρα το “eppur si muove” (και όμως κινείται) του Γαλιλαίου, αλλά η ισπανική το έχει μάλλον εμπεδώσει καλύτερα...

Ο Παύλος Πολάκης υπογράφει τη θετική λίστα

Ημερομηνία δημοσίευσης: 22 Αυγούστου 2018
Σε καλοκαιρινές διακοπές βρίσκεται ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός.

Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο ο Παύλος Πολάκης υπογράφει αντ' αυτού τον νέο θετικό κατάλογο συνταγογραφούμενων φαρμάκων, ο οποίος εκδόθηκε από το υπουργείο Υγείας.

Περιλαμβάνει νέα φάρμακα που κυκλοφόρησαν πρόσφατα στην αγορά, καθώς και όσα σκευάσματα υπέστησαν αναπροσαρμογή των τιμών τους.

Στη “θετική λίστα” περιλαμβάνονται, επίσης, και τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα που εντάχθηκαν στον σχετικό κατάλογο έως το τέλος του 2017, καθώς και “ακριβά φάρμακα” του νόμου 3816.

Ξενογιαννακοπούλου ξανά στην Αριστοτέλους;

Ημερομηνία δημοσίευσης: 21 Αυγούστου 2018
Ο ανασχηματισμός βρίσκεται προ των πυλών και αναμένονται αλλαγές προσώπων, για προφανείς επικοινωνιακούς λόγους.

Στην Αριστοτέλους δεν υπάρχει ανησυχία: ο Ανδρέας Ξανθός εκτιμά πως η θέση του είναι διασφαλισμένη, ενώ ο Παύλος Πολάκης έχει άριστη σχέση με το μέγαρο Μαξίμου.

Πληθαίνουν, ωστόσο, οι πληροφορίες περί υπουργοποίησης της προερχόμενης από το ΠΑΣΟΚ Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου.

Έχει θητεύσει στο παρελθόν υπουργός Υγείας, με υφυπουργό τότε τη σημερινή πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά.

Αν και οι πιθανότητες επανόδου είναι μικρές, δεν μπορούν να αποκλειστούν οι “καραμπόλες”.

Το σενάριο ενισχύεται από την ανάγκη να σταλεί ένα μήνυμα πως ήταν ατυχείς οι πρόσφατες δηλώσεις Πολάκη περί νεκρών, οι οποίοι θόλωσαν την εικόνα της επιτυχίας στο Μάτι...

Οψόμεθα...

Eπιτακτική ανάγκη να υπάρξει ελληνική εκπροσώπηση στην UEMS

Ημερομηνία δημοσίευσης: 17 Αυγούστου 2018
Οι πληροφορίες που έχω και αναφέρονται στην προσεχή συνάντηση της UEMS (Επαγγελματική Ένωση Ιατρών) Ακτινολόγων Ευρώπης, στη Ρώμη στις 6 Οκτωβρίου, αναφέρουν ότι η Ελληνική Επαγγελματική Εταιρεία Ακτινολόγων δεν έχει στείλει αντιπρόσωπο για το θέμα που έθεσε και κατόρθωσε να εντάξει στην ατζέντα της ημερήσιας διάταξης η Κύπρια Εκπρόσωπος.

Ποιο είναι το θέμα αυτό;

Το πρόσφατο ΠΔ εκτέλεσης υπερηχογραφημάτων από ιατρούς άλλων ειδικοτήτων που εκδόθηκε.

Είναι επιτακτική ανάγκη να υπάρξει ελληνική εκπροσώπηση στην UEMS, αναφέρουν πηγές, καθώς διαφορετικά ο κλάδος (των ακτινολόγων) που βρίσκεται σε κατάσταση αποσύνθεσης είναι άξιος της μοίρας του.

Κάπου ξεχάστηκε η λύση

Ημερομηνία δημοσίευσης: 16 Αυγούστου 2018
Λύσεις υπάρχουν και μάλιστα κάποιες εξ αυτών έχουν παρθεί...αλλά δυστυχώς ξεχαστεί. Και τι εννοώ. Για παράδειγμα το θέμα της ενεργοποίησης του νομοθετημένου ΝΠΔΔ Οπτικών-Οπτομετρών. Η ενεργοποίηση του οργάνου αυτού θα βοηθήσει σημαντικά την πολιτεία στους απαραίτητους ελέγχους για την διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας.

Ο νόμος για την ίδρυσή του έχει ψηφιστεί και δημοσιευτεί Ν.4486/2017 άρθρα 76-93, αλλά εδώ και ένα χρόνο, ο Υπουργός Υγείας δεν έχει ακόμη διορίσει την προσωρινή διοίκηση ώστε να ξεκινήσει η λειτουργία του.

Αυτό εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για τη δημόσια υγεία, μιας και οι διαδικασίες ελέγχου της σωστής και ασφαλούς διακίνησης των οπτικών ειδών, καθώς και της λειτουργίας των καταστημάτων του κλάδου είναι απαρχαιωμένη και αργή, δεσμεύοντας πόρους της Περιφέρειας σε διαδικασίες που δεν προσφέρουν τίποτα.

Τρέχει και δε φτάνει…

Ημερομηνία δημοσίευσης: 14 Αυγούστου 2018
Λέμε για τα φάρμακα που λείπουν από τα φαρμακεία, αλλά και αυτά που δεν υπάρχουν στα νοσοκομεία δεν τα λες και λίγα. Πάνω από 30 είναι τα σκευάσματα που λείπουν στις δημόσιες δομές -και μάλιστα τα περισσότερα από αυτά θα έρθουν στα τέλη της χρονιάς, ενώ κανά δύο, από ό,τι μάθαμε θα σκάσουν "μύτη" το 2019.

Το θέμα είναι αν αυτά που απουσιάζουν μπορούν να αντικατατασταθούν με άλλα. Η απάντηση είναι όχι και για αυτό τρέχει και δεν φτάνει να κάνει εισαγωγές ο ΙΦΕΤ. Πάντως, και ο ΙΦΕΤ έχει τα θέματά του, όπως για παράδειγμα σκευάσματα που εισάγει εμφανίζουν προβλήματα στην παραγωγή, με αποτέλεσμα να υπάρχει σχετική έλλειψη, ενώ σε ένα ψάχνει και καινούργιο προμηθευτή.

Σαν να μου φαίνεται ότι το πρόβλημα των ελλείψεων που είναι ευρωπαϊκό μεγαλώνει μέρα με την ημέρα.

Σελίδες: Προηγούμενη Επόμενη