Λήξη πατέντας σε ένα από τα πιο γνωστά φάρμακα για τη χοληστερόλη

Ημερομηνία δημοσίευσης: 6 Μαρτίου 2018
Προϊοντικά νέα θα έχουμε στα σκευάσματα για την καταπολέμηση της χοληστερίνης. 'Οπως ακούγεται στην αγορά, εντός του προσεχούς διαστήματος θα έχουμε λήξη πατέντας σε ένα από τα πιο γνωστά φάρμακα που υπάρχουν και διαθέτει πολυεθνική. ΄Ομως το κενό θα καλυφθεί άμεσα, καθώς ακούγεται ότι δύο εταιρείες που πρωταγωνιστούν στα γενόσημα, έχουν έτοιμα τα δικά τους -αντίστοιχα του επωνύμου- φάρμακα και μάλιστα έχουν πάρει και τιμή.

Μάλλον το ένα θα κινήσει... για τα νοσοκομεία και το άλλο για τα φαρμακεία.

Ψηφιοποίηση των δικαιολογητικών εγγραφής των μελών του Π.Σ.Φ.

Ημερομηνία δημοσίευσης: 5 Μαρτίου 2018
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την ανάθεση του έργου "Ψηφιοποίηση των δικαιολογητικών εγγραφής των μελών του Π.Σ.Φ." αποφάσισε το Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο του Π.Σ.Φ.- Ν.Π.Δ.Δ.

Το έργο θα πρέπει να ολοκληρωθεί εντός 2 μηνών από την ημερομηνία ανάθεσης. Διευκρινίζεται ότι το έργο θα αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του Π.Σ.Φ., ενώ κατά το μέρος που το αρχείο που θα δημιουργηθεί αναγκαστικώς θα περιλαμβάνει προσωπικά δεδομένα των μελών, ο ανάδοχος δεν θα μπορεί να προβαίνει εις οιανδήποτε επεξεργασία του ή σε διάδοση των προσωπικών δεδομένων σε τρίτους. Κριτήριο κατακύρωσης είναι η πλέον συμφέρουσα από οικονομικής άποψης προσφορά, η οποία πληροί τις τεχνικές απαιτήσεις του έργου. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 6.000 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.)

Ο ΣΕΒ επικεφαλής της αποστολής

Ημερομηνία δημοσίευσης: 2 Μαρτίου 2018
Ενημέρωση προς πάσα κατεύθυνση και ενδιαφερόμενο έστειλε ο ΣΕΒ, εν όψει της επιχειρηματικής αποστολής που διοργανώνει στο Μαρόκο (2-5/5/2018). Το γεγονός ότι θα είναι ο ΣΕΒ επικεφαλής της αποστολής λέει πολλά, και το βασικότερο αποτελεί εγγύηση για την επιτυχία της. Στο πλευρό του θεσμικού οργάνου θα βρίσκεται επίσης ο ΣΕΒΕ, το Υπουργείο Εξωτερικών, η Πρεσβεία του Μαρόκου στην Ελλάδα και η Γενική Συνομοσπονδία Επιχειρήσεων του Μαρόκου.

Πληροφορίες λένε ότι από την πλευρά των κλινικών και των διαγνωστικών κέντρων, υπάρχει έντονο ενδιαφέρον συμμετοχής.

Κάτι κινείται στις κλινικές!

Ημερομηνία δημοσίευσης: 1 Μαρτίου 2018
Πάνε και έρχονται οι ξένοι που ενδιαφέρονται να αγοράσουν ιδιωτικές κλινικές. Μόλις προ δύο ημερών ένα αγγλικό fund προσέγγισε στέλεχος της αγοράς από τη δευτεροβάθμια περίθαλψη εκφράζοντας το ενδιαφέρον να αγοράσει 2 κλινικές μέσα στην Αθήνα. Στο μεταξύ έχει εμφανιστεί και ένα ελληνοαμερικάνικο fund για τον ίδιο λόγο.

Και ρωτάω εγώ: θα συνεργαστούν με τον ΕΟΠΥΥ; θα χρησιμοποιούν αποκλειστικά τις κλινικές για ασθενείς του εξωτερικού (ιατρικό τουρισμό); κρύβονται πίσω από το επιχειρηματικό ενδιαφέρον και ασφαλιστικές εταιρείες;

Απλώς ρωτώ! Πάντως, το σίγουρο είναι ότι κάτι κινείται!

Παραμένει άλυτος ο γρίφος

Ημερομηνία δημοσίευσης: 28 Φεβρουαρίου 2018
Σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες παραμένει η φαρμακευτική δαπάνη στα νοσοκομεία. Και τι εννοώ. Ψάχνονται κάποιοι πώς είναι δυνατόν σε ορισμένα νοσοκομεία με τον ίδιο σχεδόν αριθμό νοσηλευόμενων τα τελευταία χρόνια να έχει διπλασιαστεί η φαρμακευτική δαπάνη. Η πρώτη απάντηση που ακούστηκε είναι ότι έχουν αποσυρθεί από την αγορά, λόγω των μειώσεων, ουκ ολίγα φθηνά φάρμακα και έχουν απομείνει τα ακριβά σκευάσματα.

Κάποιοι άλλοι δε, αμφισβήτησαν την ορθότητα της προαναφερθείσας απάντησης, τονίζοντας ότι τα τελευταία χρόνια έχει πέσει κατακόρυφα η μέση διάρκεια νοσηλείας και άρα είναι λιγότερο και το υγειονομικό υλικό, η τιμή του οποίου βρίσκεται σε διαρκή πτώση (!). Και κάπως έτσι, το σταυρόλεξο παραμένει άλυτο!

Στην πίτα του ΣΕΙΒ θα εμφανιστεί και το νέο προεδρείο

Ημερομηνία δημοσίευσης: 27 Φεβρουαρίου 2018
Τι και αν σε λίγες ημέρες μπαίνουμε στο Μάρτιο...ακόμη, οι πίτες για τον ερχομό του νέου έτους δίνουν και παίρνουν. Την Παρασκευή, για παράδειγμα, που μας έρχεται ετοιμάζεται να κόψει πίτα ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Ιατρικών & Βιοτεχνολογικών Προϊόντων (ΣΕΙΒ), όπου θα εμφανιστεί και το νέο προεδρείο....

Άραγε θα μιλήσουν τα μέλη του Δ.Σ. για τα κινέζικα και αμφιβόλου ποιότητας υλικά που έχουν κατακλύσει την αγορά, αλλά και για τα λοιπά "αγκάθια" του κλάδου; Να! ένα που μου έρχεται τώρα είναι με το Παρατηρητήριο τιμών, όπου οι τιμές των υλικών έχουν κατρακυλήσει και αυτό εμφανίζει τιμές σε κάποια αναλώσιμα του 2006- μπορεί και πιο πίσω!

Την Παρασκευή κληρώνει

Ημερομηνία δημοσίευσης: 26 Φεβρουαρίου 2018
Την Παρασκευή κληρώνει για το τι τελικά σκοπεύουν να πράξουν οι Ιδιωτικές φαρμακαποθήκες σχετικά με το Προεδρικό Διάταγμα, που επιτρέπει μεταξύ άλλων στους Συνεταιρισμούς να αποκτούν φαρμακεία, ως απόρροια του ανοίγματος του επαγγέλματος. Και λένε φορείς από τον ιδιωτικό χώρο, όταν λες πλήρη απελευθέρωση πρέπει κιόλας να το αποδέχεσαι στην πράξη, διαφορετικά υπάρχει προνομιακή μεταχείριση και αυτό δεν συνάδει με τους όρους του νόμιμου και υγιούς ανταγωνισμού....

Επί του παρόντος, κάτι μου λέει ότι θα αναζητήσουν το δίκιο τους στα Ελληνικά Δικαστήρια και έπεται η αρμόδια δικαστική αρχή της Ευρώπης.

Στόχος η βελτίωση της εξυπηρέτησης των πολιτών με αναπηρία στα αεροδρόμια

Ημερομηνία δημοσίευσης: 23 Φεβρουαρίου 2018
Την καταγραφή των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία στις αεροπορικές μετακινήσεις, έχει ξεκινήσει η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, Ε.Σ.Α.μεΑ, σε συνεργασία με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), με στόχο τη βελτίωση της εξυπηρέτησης των πολιτών με αναπηρία τόσο στα αεροδρόμια όσο και εντός των αεροπλάνων. Και για όσους δεν το ξέρουν, υπάρχει ο Κανονισμός αριθ. 1107/2006 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που ορίζει τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία και των ατόμων με μειωμένη κινητικότητα όταν ταξιδεύουν αεροπορικώς. Θα έχει πάντως ενδιαφέρον μόλις τελειώσει η καταγραφή των παραπόνων, να δούμε το τελικό κείμενο. Όχι μόνο για να λάβουμε γνώση των προβλημάτων αλλά και για να μάθουμε τις κοινωνικές ευαισθησίες των αεροπορικών εταιρειών.

Σελίδες: Προηγούμενη Επόμενη