Φωτιά στα μπατζάκια τους

Ημερομηνία δημοσίευσης: 23 Φεβρουαρίου 2018
Πολλά τα κοινοπρακτικά σχήματα που δημιουργούνται την τελευταία περίοδο μεταξύ εταιρειών πληροφορικής και δικηγορικών γραφείων. Ο λόγος απλός. Ο νέος ευρωπαϊκός κανονισμός για την προστασία των προσωπικών δεδομένων των ασθενών, που έχει βάλει φωτιά στα μπατζάκια των παρόχων υγείας, καθώς τον προσεχή Μάιο θα πρέπει να εφαρμόζεται από όλους.

Και το θέμα δεν είναι μόνο ...να μπει το νερό στο αυλάκι, αλλά και η συνέχεια, καθώς θα γίνονται έλεγχοι με μεγάλα πρόστιμα για τους παρανομούντες.

Με δυσκολίες η καταχώρηση των παραπεμπτικών

Ημερομηνία δημοσίευσης: 22 Φεβρουαρίου 2018
Τις τελευταίες ημέρες επανεμφανίστηκε και πάλι το πρόβλημα στην άντληση στοιχείων της διασύνδεσης ασφαλιστικής ικανότητας από τα ηλεκτρονικά συστήματα του ΕΟΠΥΥ, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ολοκληρωθεί η καταχώρηση των παραπεμπτικών.

Το πρόβλημα, όπως λέγεται, εμφανίζεται κάποιες ώρες, κατά τη διάρκεια της ημέρας. Το θέμα είναι ότι αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί- και λέω εγώ μήπως πρέπει να ξαναστηθεί όλο το σύστημα από την αρχή; Και βεβαίως χωρίς χρήματα, καθώς η εταιρεία που το έχει εγκαταστήσει έχει πάρει αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για το δημιούργημά της.

Περιμένουμε εξελίξεις στις πωλήσεις φαρμακείων

Ημερομηνία δημοσίευσης: 22 Φεβρουαρίου 2018
Αφού το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε συνταγματικό το άνοιγμα του επαγγέλματος του φαρμακοποιού, τώρα θα περιμένουμε εξελίξεις στις πωλήσεις φαρμακείων. Όχι ότι δεν έχουν γίνει...έχουν γίνει αλλά είναι στο κρυφό. Τώρα πολλοί περιμένουν κίνηση από τους συνεταιρισμούς φαρμακοποιών, που έχουν στα χέρια τους πολλές οφειλές φαρμακείων. Βεβαίως, από την πίτα θέλουν να πάρουν και οι ιδιώτες που ελέγχουν φαρμακαποθήκες...

Παρουσίαση των ιατρικών υπηρεσιών που προσφέρει η Ελλάδα

Ημερομηνία δημοσίευσης: 21 Φεβρουαρίου 2018
Τρία ταξίδια έχουν δρομολογηθεί, όπως μαθαίνουμε, το προσεχές διάστημα με θέμα τον Ιατρικό τουρισμό.

Το Υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με τις Πρεσβείες που έχει η χώρα μας σε Σαουδική Αραβία, Ντουμπάι και Λίβανο έχει δρομολογήσει εκδηλώσεις για την παρουσίαση των ιατρικών υπηρεσιών που προσφέρει η Ελλάδα.

Η επιλογή των παραπάνω αγορών έγινε με γνώμονα, αφενός τη δυναμική και το αυξανόμενο ενδιαφέρον της εκάστοτε χώρας για τον τουρισμό της Ελλάδας, αφετέρου την έντονη ζήτηση των tour operators και travel agents για διοργάνωση σχετικής εκδήλωσης στη χώρα τους.

Το καλό να λέγεται

Ημερομηνία δημοσίευσης: 21 Φεβρουαρίου 2018
Αυτά τα νέα πρέπει να λέγονται, όχι μόνο γιατί είναι καλά, αλλά και επειδή τονώνουν ηθικά τον Έλληνα.

Πριν λίγες ημέρες ανακοινώθηκε από την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία η ίδρυση του πρώτου Μουσείου Καρδιαγγειακής Τεχνολογίας.

Αφορμή αποτέλεσε μία δωρεά, όραμα της οποίας είναι να αποκτήσει η Ελλάδα, η πατρίδα της Ιατρικής, ένα μουσείο με σύγχρονα εκθέματα. Το όλο εγχείρημα συνέπεσε με την επέτειο του εορτασμού των 70 ετών της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας (Ε.Κ.Ε).

Προετοιμάζουν ακτινοθεραπευτικά κέντρα στα νησιά

Ημερομηνία δημοσίευσης: 20 Φεβρουαρίου 2018
Μετά την Ρόδο, ακτινοθεραπευτικά κέντρα προετοιμάζονται σε Ικαρία, Σάμο, Χίο, Μυτιλήνη, Σύρο, Νάξο, Σαντορίνη και σε κάθε νησί...στο Αιγαίο και στο Ιόνιο (Σποράδες αργότερα) !

Το θέμα αυτό, βεβαίως, από την άλλη, έχει προκαλέσει πολλά ερωτηματικά στους γιατρούς που εργάζονται στις δημόσιες δομές. Σκέφτονται "Εδώ δουλεύουν οριακά οι νέοι γραμμικοί επιταχυντές σε Αλεξανδρούπολη Ηράκλειο Κρήτης και Πάτρα και θέλουν ακτινοθεραπευτικό στην Ρόδο;’’

2.952 'Ελληνες αποφάσισαν να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στο εξωτερικό

Ημερομηνία δημοσίευσης: 16 Φεβρουαρίου 2018
Την 13 η θέση, βάσει αριθμού, καταλαμβάνουν οι 'Ελληνες που εργάζονται στο σύστημα υγείας του Λονδίνου. Συγκεκριμένα, μιλάμε για 2,952 'Ελληνες που αποφάσισαν να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους σε κάποιο άλλο κράτος ή αναγκάστηκαν, λόγω των γνωστών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα.

Οι Βρετανοί είναι πρώτοι στη λίστα όπως ήταν και το αναμενόμενο, με δεύτερους τους Ινδούς (18.348), τρίτους τους Φιλιππινέζους (15.300), τέταρτους τους Ιρλανδούς (13.000) και πέμπτους τους Πολωνούς (8.477).

Πάντως οι αγγελίες προσφοράς εργασίας σε Ελληνες γιατρούς και νοσηλευτές από όλο τον κόσμο αυξάνουν και πληθαίνουν. Λέει κάτι αυτό;

Ετοιμάζει κάτι μεγάλο!

Ημερομηνία δημοσίευσης: 15 Φεβρουαρίου 2018
Κάτι νέο και μεγάλο ακούγεται ότι ετοιμάζει πολυεθνική φαρμακοβιομηχανία, παρακλάδι της οποίας δραστηριοποιείται στην ελληνική αγορά.

Σχετικές ανακοινώσεις αναμένονται το προσεχές δίμηνο και μάλιστα εξαιτίας του μεγάλου νέου που θα παρουσιάσει, προετοιμάζει σχετική συγκέντρωση. Αληθεύει ότι η συγκεκριμένη εταιρεία έχει ένα προβάδισμα στα βιο-ομοειδή σκευάσματα.
Σελίδες: Προηγούμενη Επόμενη